Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Bělorusko – Lucembursko 2:0 (kon.) | S. Makedonie – Španělsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Anglie – Švýcarsko 2:0 (kon.) | Litva – San Marino 2:1 (kon.)
Slovinsko – Estonsko 1:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Rusko 0:7 (kon.) | Moldavsko – Černá Hora 0:2 (kon.)
Švédsko – Rakousko 1:4 (kon.)
konec
Slovensko
0:0 (0:0)
Ukrajina
Úterý 08.09.2015, 20:45 • Štadión Pod Dubňom, Žilina • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    UKRAJINA
    Ukrajina začala celou kvalifikaci domácím utkáním právě se Slovenskem, se kterým prohrála 0:1! Následně si však tým Michaila Formenko a následně v kvalifikaci prohrál pouze ve Španělsku 0:1. V sobotu se Ukrajina představila ve Lvově, kde přivítala Bělorusko. Domácí tým se v prvním poločas prosadil hned třikrát. Mezi střelce se zapsal i Jarmolenko s Konopljankou, tedy dva klíčový hráči! Ukrajina nakonec zvítězila 3:1 a dostala se na dosah vedoucímu duu Španělsko – Slovensko. Ukrajina má již jistou minimálně baráž, neboť čtvrté Bělorusko ztrácí jedenáct bodů. Ukrajinská reprezentace by však ještě ráda zabojovala o přímý postup!
     
    SLOVENSKO
    Slovenský národní fotbalový tým zažívá skvělou kvalifikaci! Tým Jana Kozáka zůstává po pěti zápase bez ztráty bodu a mířil k přímému postupu! První zaváhání přišlo až na půdě silného Španělska, kde Slováci nesehráli špatnou partii, nicméně domácí rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, kdy se trefil Alba a Iniesta. Slovensko má i nadále postup ve svých rukou. Pokud by dnes uspělo, zajistilo by si přímý postup do Francie. Pokud však ne, muselo by ještě zabojovat v dalších zápasech. Los však slovenskému týmu nahrává (Bělorusko doma, Lucembursko venku), tudíž by si Slovensko mělo zajistit přímý postup! Zda-li tomu tak bude již dnes večer, to zjistíme kolem 22:40!
     
    Hezký úterní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Dnes jsou na programu poslední zápasy kvalifikace na ME do Francie. Velký den by dnes měl přijít pro slovenské fotbalisty, kteří si dnes mohou zajistil vstupenku na turnaj do Francie! Proti však bude stát silná Ukrajina! Úvodní výkop je naplánován na Štadióně Pod Dubňom v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Hubočan, Gyömbér – Kucka, Pečovský – Mak, Hamšík, Ďuriš – Vittek.
    Náhradníci: Novota, Mucha – Nemec, Duda, Hrošovský, Greguš, Stoch, Jakubko, Šesták, Švento, Michalík, Saláta.

    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Rybalka – Jarmolenko, Rotaň, Konopljanka – Kravec.
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Timoščuk, Morozjuk, Piljavskij, Budkivskij, Malinovskyj, Kučer, Hladkij, Malyšjev, Gusev, Kovalenko.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Burt (vš. Anglie).
     
    Ještě jednou příjemný úterní večer u sledování zápasu Slovensko-Ukrajina! Na Štadiónu Pod Dubňom právě dohrála ukrajinská hymna. Následuje hymna domácího celku!
    Krásné choreo domácích fanoušků při státní hymně!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Martin Atkinson právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici hostující fotbalisté, kteří začali rozehrávku z vlastní poloviny. Rakyckyj hned v úvodu posílal dlouhý centr dopředu, který však nikoho nenašel a míč skončil v zámezí!
     
    2
    Hostující Ukrajina je zatím v kombinaci hodně nepřesná. Stoper Chačeridi se rozhodl pro další dlouhý nákop, který směřoval na pravou stranu. Jarmolenko však míč nestihl na hrací ploše. Následně fauloval ve středu hřiště Stěpaněnko, který poslal k zemi Hamšíka!
     
    3
    Rozehrávky následné standardní situace se ujal bývalý hráč Sparta, Juraj Kucka. Slovenský středopolař se tvrdě opřel do míče, avšak jeho pokus letěl vysoko nad branku Andrije Pjatova!
     
    4
    Ve středu hřiště svedl těžký souboj s dvojicí protihráčů Robert Mak, který si vybojoval faul. Následně se Slovensko pokoušel zahrozit přes pravou stranu. Zde se však nacházel obránce Fedeckij, který poslal míč do zámezí a zastavil tak útočnou akci domácích.
     
    5
    Domácí celek měl k dispozici další zajímavou standardní sitauci! Exekuce se ujal mladý Robert Mak, který poslal svůj centr na hranici malého vápna. Do vzduchu šel Andrij Pjatov, který se probojoval k míči, ten následně vyboxoval.
     
    6
    Zkušený stoper Tomáš Hubočan našel svým dlouhým nákopem na útočné polovině Róberta Vitteka, který hlavičkou sklepl míč pro Roberta Maka, kterému však nesedlo zpracování a míč mu utekl.
     
    6
    Po delší odmlce se k míči dostává také hostující Ukrajibna, která postupnou kombinací postupovala na útočnou polovinu. Na trávníku zůstal ležet Rotaň, nicméně nedovolený zákrok se nepíská a Slovensko míří vpřed!
     
    7
    Na pravé straně se ocitl s míčem po přihrávce Hamšíka Michal Ďuriš, který sice přes Fedeckije neodcentroval, nicméně vybojoval pro své barvy první rohový kop. Exekuce se ujal Robert Mak, jehož centr se snesl do vápna, avšak nikdo z domácích se k hlavičce nedostal.
     
    8
    Následný protiútoku Ukrajiny nedopadl dle představ hostujících hráčů a u míče je opět Slovensko, které se dostává do kombinace na útočné polovině!
     
    9
    Slovensko však kombinaci Ukrajiny výborně napadalo a míč získalo. Martin Škrtel se ocitl v oblžení napadajícího Kravece, a tak raději poslal míč ke Kozáčikovi, který jej poslal na útočnou polovinu.
     
    10
    Do první obrovské příležitosti se dostal hostující Jevhen Konopljanka! Záložník Sevilly dostal od hráčů Slovenska hodně prostoru před vápnem a velmi chytře vystřelil na zadní tyč! Jeho střela prolétla těsně mimo!
    10. Obrovská šance Konopljanky
     
    11
    První žlutou kartu tohoto zápasu dostává domácí Marek Hamšík, který hodně tvrdě zajel pod nohy rozehrávajícího Arťema Fedeckije. Martin Atkinson udělil žlutou kartu zcela správně!
     
    12
    Na levé straně se k míči opět dostal Jevhen Konopljanka. Peter Pekarík věděl, jaké nebezpečí od tohoto záložníka hrozí, a tak ho raději fauloval a zastavil tak útočnou akci Ukrajiny!
     
    13
    Na pravé straně tentokrát kombinoval hostující Rotaň s Kravecem. Druhý jmenovaný však skončil na zemi po zákroku Pečovského. Do protiútoku mohlo jít Slovensko, nicméně Ďurišovi ustřelil míč obránce Fedeckij skvěle načasovaným skluzem!
     
    14
    Tentokrát z vlastní poloviny rozehrávala Ukrajina, jenže Chačeridi poslal míč přímo pod nohy Pečovského, který ve skluzu poslal míč dopředu. Právě Jevhen Chačeridi měl na zádech Marka Hamšíka. Záložník Neapole však fauloval ...
     
    15
    Jevhen Konopljanka kombinoval na levé straně s obránce Ševčukem. Hostujícího klíčového hráče však opět zastavil nedovoleným zákrokem domácí obránce Peter Pekarík!
     
    16
    Středopolař Sergej Rybalka, který má za sebou úspěšně působení ve Slovanu Liberec, poslal zajímavou přihrávku za obranu, na kterou si naběhl Arťem Kravec. Naštěstí pro domácí, se hostující útočník nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    17
    Po delší době jsme měli možnost vidět postupnou rozehrávku domácího celku! Míč si vyměnoval Hubočan se Škrtelem. Odvahu dostal až druhý jmenovaný, který dlouhým centrem našel na levé straně Roberta Maka, který dostal míč na Marka Hamšíka. Záložník Neapole poslal krásnou střelu, kterou však vyrazil výborným zákrokem Pjatov!
    17. Krásná střela Marka Hamšíka a ještě lepší zákrok Pjatova
     
    18
    Následného rohového kopu se ujal Robert Mak, kterému se však centr příliš nepovedl a dopředu míří Ukrajina!
     
    19
    Na druhé straně se poprvé v tomto zápase představil také Andrij Jarmolenko. Útočník, o kterého měl v letním přestupovém období zájem i slavný Arsenal, se dostal ke střele ze střední vzdálenosti. Kozáčik však mohl zůstat v klidu, neboť rána mířila nad branku!
     
    20
    Slovensko také zahrozilo ze střední vzdálenosti! K zajímavé střele se dostal Juraj Kucka, kterého uvolnil Marek Hamšík. Jeho rána však mířila nad branku Andrije Pjatova!
     
    21
    Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Robert Mak, na kterého nestačil Sergej Rybalka. Záložník Dynama Kyjev tak sáhl k nedovolenému zákroku, za který dostává od Atkinsona žlutou kartu!
     
    22
    Následné standardní situace se ujal právě Robert Mak, jehož centr letěl do vápna, kde jej odvrátil stoper Chačeridi! Následně se prezentoval taktickým faulem Michal Ďuriš v souboji s Jarmolenkem.
     
    24
    Zajímavou standardní situaci měla k dispozici na druhé straně také Ukrajina! Rozehrávky se ujal Konopljanka, jehož centr byl odvrácen. Míč spadl na nohu Rybalky, který vypálil zprvní. Jeho střelu však zablokoval jeden z hráčů Slovenska!
     
    25
    Ukrajina se dostala k postupné kombinaci na útočné polovině. Po kombinaci Kravece s Jarmolenkem se k centru dostal druhý jmenovaný. Na svém místě byl však Tomáš Hubočan, který míč odhlavičkoval.
     
    26
    Na druhé straně odvedl perfektní práci Michal Ďuriš, který se krásně protáhl až do vápna a následně posílal míč na "penaltu", do tohoto prostoru si nabíhal Kucka, nicméně byl o něco pomalejší než Rakyckyj.
     
    26
    Ukrajina se velmi rychle přesunula na druhou stranu. Zajímavý míč za obranu dostal Vjačeslav Ševčuk, toho si však pohlídal Peter Pekarík, který před ukrajinským obráncem poslal míč na rohový kop!
     
    27
    Exekuce rohového kopu se ujal Jevhen Konopljanka, jehož centr nejdříve odvrátila slovenská obrana. Za vápnem se však k míči dostal Rakyckyj, jehož ostrá rána skončila mimo branku Matúše Kozáčika!
     
    28
    Slováci se pokoušeli dostat do vápna svého soupeře přes pravou stranu. V tomto prostoru byl však faulován Martin Škrtel, kterého poslal k zemi útočník Kravec. Slováci však zvolil rozehrávku po zemi a začínají kombinovat.
     
    29
    Slovensko si však míče dlouho neužilo a po ztrátě šla dopředu Ukrajina. V posledních minutách aktivní Vjačeslav Ševčuk si nabíhal na míč Tarase Stěpaněnka, který byl však o trochu rychlejší a Ševčuk jej nestihl na hrací ploše!
     
    30
    Na levé straně se dostal k míči Juraj Kucka a Slovensko mohlo jít do protiútoku. Hlavní rozhodčí však akci přerušil, neboť se Juraj Kucak provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Jarmolenkem. Ukrajina se velmi rychle dostala na útočnou polovninu, nicméně Slovensko dokázalo míč rychle získat zpět!
     
    31
    Arťem Fedeckij si naběhl až před vápno Slovenska. Svou přihrávku hledal naběhnutého Arťema Kravece. Před hostujícího útočníka se dokázal dostat Martin Škrtel, který ve skluzu odehrál míč do bezpečí.
     
    32
    Po skvělé práci Petera Pekaríka, který obral o míč Konopljanku se dostal k míči Marek Hamšík. Slovenský klíčový hráč však akci uspěchal, když dlouhým centrem hledal za obranou Ďuriše. Záložník Plzně neměl šanci míč dostihnout!
     
    33
    Juraj Kucka si výborně kryl míč před dotírajícím Rotaněm. Ukrajinský záložník nakonec fauloval a Slováci měli k dispozici standardní situaci! Centr Kucky však ve vápně nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    35
    Slovensko opět výborně napadalo svého soupeře a na pravé straně získal míč Marek Hamšík. Jeho následná přihrávka do středu, kam si nabíhal Robert Mak však bohužel nebyla přesná!
     
    36
    Ukrajina je v posledních minutách jednoznačně aktivnější. I v těchto chvílích kombinuje na útočné polovině a pokouší se dostat do střelecké pozice! Obrana Slovenska však zatím pracuje velmi dobře!
     
    36
    Marek Hamšík získal na vlastní polovině míč a svou následnou přihrávku směřoval na Roberta Vitteka, který poslal nepřesnou přihrávku na Ďuriše. Plzeňský křídelník však zabojoval a nakonec byl faulován Fedeckijem, Slováci tak zůstávají u míče!
     
    37
    Na levé straně se pokoušel Gyömbér najít za obranou Michala Ďuriše, nicméně jeho přihrávku dle mého názoru tečoval do zámezí obránce Arťem Fedeckij. Hlavní rozhodčí však ukázal na odkop od branky, což se domácím hráčům příliš nelíbilo!
     
    38
    Róbert Vittek postupoval po levé straně směrem do vápna. Jeho následnou přihrávku na Makra Hamšíka zastavil Sergej Rybalka jednoznačně rukou a domácí celek má k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    39
    Rozehrávky se ujal Juraj Kucka, který provedl nacvičený signál s Robertem Makem. Mladý záložník však nestihl rychlou přihrávku na hrací ploše!
     
    40
    Slovensko si dokázalo poradit s vysokým napadáním hostujích hráčů a raději poslalo míč k Matúši Kozáčikovi. Jeho dlouhý výkop hledal na útočné polovině Ďuriše, nicméně k míči se dostal dříve stoper Rakyckyj.
     
    41
    Rozehrávky Ukrajiny se ujal Jevhen Chačeridi, který dostal brankáře Pjatova pod tlak zbytečnou zpětnou přihrávkou. Brankář Doněcku stihl však rozehrál před napadajícím Róbertem Vittekem!
     
    42
    Jevhen Konopljanka zariskoval ve středu hřiště, když poslal nepřesnou přihrávku na Jarmolenka. K míči se dostal Robert Mak a Slovensko může zamířit přes pravou stranu do vápna!
     
    43
    Právě na pravé straně se dokázal uvolnit mladý Robert Mak, ke kterému však velmi rychle přistoupil stoper Rakyckyj a míč získal. Ukrajina momentálně uklidňuje hru na vlastní polovině!
     
    44
    Na druhé straně rukou zahrál Viktor Pečovský a Ukrajina měla k dispozici standardní sitauci! Rozehrávky se ujal Jevhen Konopljanka, který poslal do vápna nadýchaný centr. Do vzduchu šel Hubočan, který míč odhlavičkoval na pravou stranu!
     
    45
    Z té následně odcentroval Taras Stěpaněnko, jehož centr zablokoval na rohový kop Juraj Kucka! I rohového kopu se ujal Konopljanka, jehož centr však obrana Slovenska odvrátila!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas na Štadióně Pod Dubňom nabídl velmi zajímavou podívnou, avšak bez branek. Po mdlých deseti minutách zničehonic zahrozil hostující Jevhen Konopljanka, který vystřelil z hranice vápna. Jeho rána prolétla kolem levé tyče! O sedm minut později mohl udeřit domácí Marek Hamšík, nicméně proti jeho střele vytáhl parádní zákrok Pjatov! Ve zbytku poločasu jsme viděli spíše územní bitvu, žádnou vážnější šanci jsme neviděli.

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 21:46!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu se pokoušel Martin Škrtel najít na útočné polovinu Róberta Vitteka. Zkušený útočník však prohrál vzdušný souboj s Chačeridim a dopředu míří Ukrajina.
     
    47
    Levý obránce Gyömbér se pokoušel o efektivní patičku, ta mu však nevyšla a slovenský obránce následně zajel pod nohy Fedeckije. Martin Atkinson neváhal a udělil žlutou kartu!
     
    48
    Arťem Kravec sice vyhrál hlavičkový se Škrtelem, nimcéně následně se k míči dostal Kozáčik. Ještě před tím chtěl míč obětavě přiťuknou obránce Pekarík hlavičkou, nicméně mu to příliš nevyšlo a přivodil si nějaké zranění!
    48. Pekaríkův pád
     
    49
    Tak to je hodně nešťastné! Peter Pekarík zřejmě v dnešním utkání dohrál, neboť na tránvíku už jsou již i nosítka a s obráncem Herty Berlín to nevypadá dobře!
     
    51
    Domácí trenér Jan Kozák tak narychlo musel připravit své první střídání! Petera Pekaríka tak nahrazuje zkušený obránce Kornel Saláta, který momentálně obléká barvy Slovanu Bratislava!
     
    52
    Hned po rozehrávce se k míči dostala Ukrajina, která se přesunula na útočnou polovinu. Na pravé straně operoval s míčem Andrij Jarmolenko, který následně poslal do vápna zajímavý centr, na který si však nikdo z hostů nenaskočil.
     
    53
    Matúš Kozáčik velmi rychle rozehrál a ve středu hřiště se dostal k míči Juraj Kucka, který udělal kličku Rybalkovi a poslal přízemní ránu. Andrij Pjatov však dokázal skákající míč zkrotit!
     
    54
    Zatím průnik mezi dvěma hráči Ukrajiny provedl Robert Mak, který si však následně míč předkopl, a ten skončil v zámezí. Následoval odkop od branky Pjatova, který však raději rozehrál míč ke stoperům!
     
    55
    Sergej Rybalka si naběhl až ke stoperům a následně poslal pěknou přihrávku středem hřiště pro Kravece. Hostující útočník sklepl míč pro Konopljanku, kterému se však následný centr vůbec nepovedl a míč skončil v zámezí.
     
    56
    Tentokrát rychlý záložník Sevilly poslal do vápna lepší centr, který našel Arťema Kravece. Útočník Dynama Kyjev byl však tísněn stoperem Hubočanem a jeho hlavička mířila hodně mimo!
     
    57
    Ruslan Rotaň uvolnil na levé straně Tarase Stěpaněnka, na kterého si však počkal střídající Kornel Saláta. Obránce Slovanu předvedl parádní obranný zákrok a Slováci mohou zamířit vpřed!
     
    58
    Kornel Saláta vhazoval na pravé straně autové vhazování, které poslal na hruď Roberta Vitteka, toho však o míč obral Chačeridi. Slovenský útočník zabojoval a vybojoval pro své barvy rohový kop!
     
    59
    Tradiční exekutor Robert Mak se ujal i tohoto posledního rohového kopu! Jeho centr našel ve vápně hlavu Juraje Kucky, který byl však tísněn a jeho hlavička směřovala nad branku!
     
    60
    Jevhen Chačeridi velmi riskoval při rozehrávce na vlastní polovině. Napadajícího Vitteka však překvapil skvělou přihrávkou do středu hřiště na Sergeje Rybalku. který vede ukrajinský útok!
     
    61
    Slováci však velmi rychle míč získali zpět a z levé strany vhazoval Gyömbér. Jeho aut na Roberta Vitteka však nebyl příliš povedený. Následně však obránce AS Řím vypíchl míč Jarmolenkovi. Útočník Dynama Kyjev zabojoval a míč získal zpět!
     
    62
    Na pravé straně postupoval s míčem do vápna Robert Mak, který našel na hranici vápna naběhnutého Marka Hamšíka, jehož rána zprvní však mířila nad branku Andrije Pjatova!
    62. Střela Marka Hamšíka
     
    64
    Jarmolenko si na pravé straně pohrál s mladým obránce Gyömbérem a následně poslal míč do prostoru, kam si naběhl Fedeckij. Jeho centr našel Kravece, který hlavičkoval pouze do vzduchu. Následně si pro míč došel Matúš Kozáčik!
     
    65
    Další ukrajinský rohový kop rozehrál Jevhen Konopljanka, který posílal svůj centr na přední tyč. Míč se pokoušel tečovat Jarmolenko, avšak marně a slovenská obrana centr odvrátila!
     
    66
    Ukrajina se pokoušela svou pomalou kombinací uspat obranu Slovenska. Následně poslal míč na levou stranu stoper Chačeridi, který našel Ševčuka. Ukrajinský obránce však dál nemohl pokračovat, neboť Saláta poslal míč do zámezí.
     
    66
    Další střídání slovenského týmu! Ze hřiště jde zkušený útočník Róbert Vittek, kterého nahrazuje na hřišti útočník Jakubko!
     
    67
    Aktivní Ukrajina se dostala k dalšímu rohovému kopu, který rozehrál na krátko Rotaň s Konopljankou. Druhému jmenovanému se následně nepodařil centr a hosté o míč přišli.
     
    68
    Útočník Dynama Kyjev, Andrij Jarmolenko, na pravé straně dokázal odcentrovat přes Gyömbéra, který nechtěl faulovat, což bylo očividné. Jeho centr nakonec odrátil na rohový kop stoper Hubočan!
     
    69
    Třetí ukrajinský rohový kop v krátkém časovém sledu rozehrál opět Ruslan Rotaň, který tentokrát zvolil centr do vápna. Obrana Slovenska však zafungovala dobře a centr odvrátila. Kombinace Ukrajiny však pokračuje!
     
    71
    Plzeňský záložník Michal Ďuriš nasadil na levé straně jesličky Chačeridimu. Následně se však před něj dostal Stěpaněnko a domácí hráč fauloval.
     
    72
    Slovensko dokázalo získat míč na pravé straně, dopředu se však nehnalo, nýbrž v klidu rozehrávalona vlastní polovině. Míč málem ztratil Pečovský, který zvolil riskantní přihrávku na Kucku. Do vápna následně poslal míč Gyömber, jeho centr však odvrátil Rakyckyj.
     
    73
    Domácím fanouškům se vůbec nelíbil zákrok hostujícího Chačeridiho na Marka Hamšíka. Hlavní rozhodčí však faul neodpsíkal a dopředu může zamířit Ukrajina!
     
    74
    Ukrajina také zamířila dopředu a v obrovské příležitosti se octil Arťem Kravec! Útočník Dynama Kyjev si to namířil přímo mezi Škrtela a Viktora Pečovského a dostal se ke střele. Do souboje na poslední chvíli přistoupil Saláta a Kravec poslal míč těsně vedle!
    74. Velká šance Kravece
     
    75
    Marek Hamšík roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Michal Ďuriš! Plzeňský útočník měl proti sobě Fedeckije. Odcentrovat nedokázal, avšak vybojoval rohový kop!
     
    76
    Následný rohový kop si vzal na starost Robert Mak, kterému se však centr nepodařil a obrana Ukrajiny dokázala zasáhnout! Následný centr Saláty byl už nebezpečnější, nicméně Pjatov míč vyboxoval!
     
    77
    Slovensko však pokračuje ve své kombinaci na útočné polovině! Na pravé straně sice Tomáš Hubočan ostře zajel pod nohy Rakyckyje, avšak hlavní rozhodčí faul neodpsíkal. Následně Jakubko vybojoval rohový kop!
     
    78
    I tento rohový kop si vzal na starost Robert Mak, ktertý poslal svůj centr na přední tyč. V tomto prostoru se však nacházel Jaroslav Rakyckyj, který míč odhlavičkoval!
     
    79
    Na druhé straně mohl zahrozit mladý Jevhen Konopljanka, který se nejdříve vyhnul Hubočanovi a následně spadl po souboji s Pečovským. Martin Atkinson se však nenchal zaskočil a na nafilmovaný pád ukrajinského záložníka neskočil! Následně udělil žlutou kartu!
    79. Nafilmovaný pád Jevhena Konopljanky
     
    81
    Protiútoku domácího celku vedl po levé straně Robert Mak, jehož následná přihrávka na Jakubka nebyla přesná. Slovenský útočník však záložníkovi PAOKU Soluň míč vrátil, a ten byl faulovaný Fedeckijem!
     
    82
    Rozehrávky se ujal Robert Mak, který poslal míč přímo před branku. Do vzduchu však šel Adrij Pjatov, který míč vyboxoval! Na druhé straně však fauloval Sergej Rybalka a Slovensko má k dispozici další standardní situaci!
     
    83
    Rozehrávky se tentokrát ujal Marek Hamšík, jehož centr ve vápně odvrátil jeden z hráčů hostů. Za vápnem se opřel do míče Robert Mak, který však mířil hodně vysoko nad!
     
    84
    Jan Kozák připravil šest minut před koncem základní hrací doby poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Robert Mak, který odvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází "žolík" Miroslav Stoch!
     
    85
    Při vlastní rozehrávce hodně zariskoval Marek Hamšík, který se ocitl v obležení dvou protihráčů, nicméně situaci nakonec zvládl. Následně se však Ukrajina přeci jen dostala k míči, akci hostů zastavil faulem Juraj Kucka!
     
    86
    Rozehrávky zajímavé standardní situace se ujal Jaroslav Rakyckyj, který vyslal zajímavou přízemní ránu. Matúš Kozáčik však byl u své pravé tyč včas a míč lapil!
    86. Jaroslav Rakyckyj zahrozil ze standardní sitauce
     
    88
    Slovensko se dokázalo přesunout na druhou stranu. Na pravé straně byl navíc poslán k zemi Michal Ďuriš. Slovensko tak má k dispozici hodně zajímavou standardní sitauci!
     
    89
    Exekuce se ujal Miroslav Stoch, kterému se však rozehrávka vůbec nepodařila a trefil svým centrem prvního bránícího hráče! Následně však Ukrajina špatně rozehrála a domácí jsou zpět u míče!
     
    90
    Středopolař Jevhen Konopljanka postupoval po levé straně, následně prodloužil na nabíhajícího Vjačeslava Ševčuka, který poslal centr do vápna. Jeho pokus však lapil Matúš Kozáčik!
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Ukrajina mezitím připravila první střídání! Ze hry odchází Arťem Kravec, kterého nahrazuje Hladkij!
     
    90+2
    Plzeňský Michal Ďuriš se na pravé straně dokázal dostat před Tarase Stěpaněnka, který slovenského záložníka objal a poslal k zemi. Hostující hráč dostává za "odměnu" žlutou kartu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    V týmu Jana Kozáka panovala po závěrečném hvizdu dobrá nálada
     
    Dnešní utkání je u konce! Slovensko si prozatím nedokázalo zajistit postup na EURO, nicméně po bezbrankové remíze s Ukrajinou k němu udělala další krok!

    První poločas na Štadióně Pod Dubňom nabídl velmi zajímavou podívnou, avšak bez branek. Po mdlých deseti minutách zničehonic zahrozil hostující Jevhen Konopljanka, který vystřelil z hranice vápna. Jeho rána prolétla kolem levé tyče! O sedm minut později mohl udeřit domácí Marek Hamšík, nicméně proti jeho střele vytáhl parádní zákrok Pjatov! Ve zbytku poločasu jsme viděli spíše územní bitvu, žádnou vážnější šanci jsme neviděli.

    Druhý poločas začal velmi nešťastným momentem, kdy se při obranném zákroku zranil Pekarík, který musel střídat. Slovensko se připomnělo v 62. minutě, kdy pálil Marek Hamšík nad branku. Velkou šanci měl v 74. Kravec, který prokličkoval mezi obránci a branku Kozáčika těsně minul! V závěru zahrozil ještě Rakyckyj z přímého kopu, nicméně Kozáčik byl na svém místě!

    Slovensko si tak nezajistilo postup na EURO, nicméně se mu výrazně přiblížilo. Na druhém místě skupiny C má na svém kontě devatenáct bodů a na třetí Ukrajinu má náskok stále tři body! Slovákům navíc hraje do karet los, neboť v dalším utkání se představí doma s Běloruskem a následně v Lucembursku. Svěřenci Jana Kozáka by si tak postup mohli zajistit už v domácím zápase s Běloruskem!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:41:38)

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   11. Hamšík (SVK), 47. Gyömbér (SVK) – 21. Rybalka (UKR), 79. Konopljanka (UKR), 90+2. Stěpaněnko (UKR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 26:15.
    Slovensko: Kozáčik – Pekarík (51. Saláta), Škrtel (C), Hubočan, Gyömbér – Kucka, Pečovský – Mak (84. Stoch), Hamšík, Ďuriš – Vittek (66. Jakubko).
    Náhradníci: Novota, Mucha – Nemec, Duda, Hrošovský, Greguš, Stoch, Jakubko, Šesták, Švento, Michalík, Saláta.

    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Rybalka – Jarmolenko, Rotaň (C), Konopljanka – Kravec (90+1. Hladkij).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Timoščuk, Morozjuk, Piljavskij, Budkivskij, Malinovskyj, Kučer, Hladkij, Malyšjev, Gusev, Kovalenko.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Burt (vš. Anglie)
    bahis siteleri