Fenerbahce – Molde 1:3 (kon.) | Ajax – Celtic 2:2 (kon.) | Bordeaux – Liverpool 1:1 (kon.)
Sion – Kazaň 2:1 (kon.) | Qäbälä – PAOK 0:0 (kon.) | Dortmund – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Midtjylland – Legia 1:0 (kon.) | Neapol – Club Brugge 5:0 (kon.) | Rapid – Villarreal 2:1 (kon.)
Plzeň – Dinamo Minsk 2:0 (kon.) | Liberec – Braga 0:1 (kon.) | Groningen – Marseille 0:3 (kon.)
Dněpropetrovsk – Lazio 1:1 (kon.) | Saint-Étienne – Rosenborg 2:2 (kon.) | Sporting – Lok. Moskva 1:3 (kon.)
Skënderbeu – Besiktas 0:1 (kon.) | Fiorentina – Basilej 1:2 (kon.) | Lech Poznaň – Belenenses 0:0 (kon.)
Anderlecht – Monaco 1:1 (kon.) | Tottenham – Karabach 3:1 (kon.) | APOEL – Schalke 0:3 (kon.)
Asteras – Sparta 1:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Alkmaar 3:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Augsburg 3:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
2:1 (0:1)
Villarreal CF
Čtvrtek 17.09.2015, 19:00 • Ernst-Happel-Stadion, Wiedeń • Evropská liga • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! SK Rapid Vídeň dokázal otočit během dvou minut nepříznivý stav v utkání s Villarrealem CF a do Evropské ligy vstoupil výhrou 2:1 !

    První poločas na Ernst-Happel-Stadion bohužel nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Týmy na svou šanci trpělivě čekaly! Jako první se dočkal Villarreal, Adrián López krásnou patičkou uvolnil Baptistaa, který však ve vyložené příležitosti přestřelil! O deset minut později se postaral o odpověd Prosenik, avšak pálil těsně mimo! V poslední minutě prvního poločasu se prosadil hostující Léo Baptistao, který dostal parádní centr od Rukaviny!

    Do druhého poločasu doslova vlétli domácí, kteří se dočkali vyrovnaní již v 50. minutě, když se na brankovišti nejlépe zorientoval Stefan Schwab, který poslal míč do sítě! O další dvě minuty později již Rapid vedl, to když se z penalty trefil Steffen Hofmann. Villarreal se hodně snažil o vyrovnání, nicméně v samotném závěru spálil obrovskou šanci Bakumbu, a utkání skončil vítězstvím Rapidu!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:55:44)
    Domácí Rapid dnes podporoval zaplněný Ernst-Happel-Stadion!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Obrovská šance hostujícího Bakumbua
     
    90+3
    V samotném závěru měl obrovskou šanci hostující Villarreal! Po rohovém kopu dos Santose se míč odrazil přesně před branku, kde se nacházel osamocený Bakumbu. Střídající hráč však poslal míč nad branku!
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Stefan Stangl, přichází Stephan Auer.
     
    90+1
    Hlavní švédský rozhodčí Stefan Johannenson nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Mezi tím zůstal ležet na trávníku domácí Strangl, uvidíme, zda-li bude schopen pokračovat ve hře!
     
    90
    I následného rohového kopu se ujal Jonathan dos Santos, který ve vápně našel přesně hlavu Rukaviny, jehož hlavička byla zablokovaná. Následně se ke střele dostal právě dos Santos, nicméně Novota dokázal míč vyrazit!
     
    89
    V posledních minutách Žlutá ponorka svého soupeře doslova "mačká"! Standardní situace po faulu na Bakumba se ujal dos Santos, jehož centr byl odvrácen domácí obranou na rohový kop!
     
    88
    Dalším ostrým nedovoleným zákrokem se prezentoval domácí Stefan Schaub, který svým zákrokem poslal k zemi Castilleja, a vidí zaslouženě žlutou kartu!
     
    87
    Následoval rohový kop, kterého se ujal Jonathan dos Santos, který poslal do vápna zajímavý centr, ten však odhlavičkoal Grahovać, jenže přímo na nohu Samu Castilleja. Střídající hráč však mířil tvrdou ránou vysoko nad branku!
     
    86
    Žluté ponorce se konečně povedlo dostat míč do pokutového území, kde přihrávku obdržel Léo Baptista. Brazilský útočník se chystal ke střele, avšak na poslední chvíli zasáhl výborným obranným zákrokem Hofmann!
     
    85
    Villarreal se však nevzdává šance na vyrovnání! Stoper Víctor Ruiz hledal dlouhým nákopem na útočné polovině střídajícího Nahuela Leivu, kterému se však nepovedlo zpracování, a u míče je Rapid.
     
    84
    Závěr utkání zatím zvládá domácí Rapid výborně hlavně po taktické stránce. Villarreal se dostal do protiútoku, nicméně obrana vídeňského celku se dokázala velmi rychle zformovat, a následně zakončení Bakumba bylo hodně slabé.
     
    83
    Teď konečně něco fotbalového! Středem hřiště postupoval domácí Schobesberger, který přešel přes dos Santose. Jeho následný pas na pravou stranu, kam si nabíhal Prosenik však nebyl přesný!
     
    82
    V poslední době se ve hře obou týmů registrujeme velké množství nedovolených zákroků. Tím posledním se prezentoval střídající Nahuel Leiva, který poslal na pravé straně k zemi Paveliće, za svůj zákrok však žlutou kartu neviděl.
     
    80
    Následně však tvrdý zákrok předvedl na druhé straně také domácí hráč! Srdan Grahovac poslal k zemi střídajícího Samu Castilleja. Za svůj zákrok dostává domácí středopolař žlutou kartu!
     
    79
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Nahuel Leiva.
     
    79
    Hodně tvrdý skluz předvedl na své polovině střídající Samu Castillejo, který poslal k zemi Prosenika. Tento zákrok však hlavní rozhodčí ještě neodpískal, nicméně následný faul Rukaviny a Schwaba již ano!

    Jan Havlovic

    Branky: 50. Schwab (S. Hofmann), 53. S. Hofmann (pen.) – 45. Baptistão (Antonio Rukavina)

    Karty:   80. Grahovać (RVI), 88. Schwab (RVI) – 36. Baptistão (VLR), 49. Bonera (VLR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    SK Rapid Vídeň: Novota – Pavelić, Dibon, M. Hofmann, Stangl (90+2. Auer) – Grahovać, Schwab – Schaub (64. Schobesberger), S. Hofmann (C), Kainz (73. Huspek) – Prosenik.
    Náhradníci: Strebinger – Auer, Schobesberger, Nutz, Huspek, Alar, Jelić.

    Villarreal CF: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, V. Ruiz, Jokić – Samuel (46. Castillejo), J. dos Santos, B. Soriano (C), Denis Suárez (79. Leiva) – Baptistão, Adrián López (69. Bakambu).
    Náhradníci: Aréola – Trigueros, M. Gaspar, Leiva, J. Costa, Castillejo, Bakambu.

    Rozhodčí: Johannesson – Nilsson, Sjöblom (vš. Švédsko)
    thejrc.org