Jekatěrinburg – Barys 2:1 (1:0 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Omsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novokuzněck 5:2 (kon.)
Čeljabinsk – Chabarovsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Toljatti – CSKA Moskva 2:4 (kon.)
Jaroslavl – N.Novgorod 3:1 (kon.) | Kazaň – Čerepovec 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Vladivostok 2:3 (kon.)
Soči – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 20.09.2015, 13:30 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím a přeji krásný zbytek dne. (15:44:28)
     
    Československá stopa v utkání

    Alexandr Salák (SIB) – 2 obdržené branky, 28 zákroků.
    Vladimír Roth (SIB) – 0+0, čas na ledě 17:41.
     
    Domácí Ufa pokračuje ve výborné formě. Za posledních pět zápasů ani jednou neprohrála. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří od čtrnácté minuty vedli 1:0. Na konci druhé třetiny přišlo rozhodnutí celého zápasu. V šestatřicáté minutě nejdříve vyrovnal Anton Lazarev, kterého za necelé dvě minuty napodobil Linus Omark. Ufa si ve třetí třetině své vedení pohlídala a zvítězila nad silným Novosibirskem 2:1!

    Střely na branku: 30:20
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Dmitrij Makarov vyjel s pukem na hokejce do útočného pásma. Před sebou měl jednoho hráče a prázdnou branku. Zatímco se fanoušci radovali, on trefil pravou tyčku branky!
     
    59:12
    Vladimír Roth posílal střílenou přihrávku před branku, kde jednomu z hráčů scházely milimetry, aby puk zasáhl.
     
    58:54
    Alexandr Salák zůstal na střídačce. Novosibirsk je v šesti hráčích na ledě. Hosté mají powerplay!
     
    58:54
    Po šanci Vladimíra Rotha, kterou Niklas Svedberg chytá, si hostující trenér bere oddechový čas. Dá se čekat hra bez brankáře a pořádný tlak na domácí branku.
     
    58:21
    Obrovská šance Novosibirsku! Domácí byli obráni o puk a čtveřice hráčů vyrazila do útoku. Akce byla vyšperkována přihrávkou na Rinata Ibragimova, jenž si s pukem popojel mezi kruhy a jedovatou střelou nechal jen vyniknout Niklase Svedberga!
     
    57:30
    Právě jsou před námi poslední dvě a půl minuty. Ufa kombinuje na své polovině a postupnou kombinací se bude chtít dostat před Saláka.
     
    56:19
    Hosté opět vyvezli puk ze svého obranného pásma a pokoušeli se zaútočit. To se jim ani nyní nepovedlo. Přesilovka Ufy je zatím hodně špatná.
     
    55:29
    Hostující hráči zachytili přihrávku domácích hokejistů a vydali se směrem na Svedberga. Puk měl na hokejce David Ullström, ale ten o něj před brankou přišel. Švédský forvard byl odstaven tělem.
     
    55:02
    Dmitrij Moňja oslabuje v nejhorší možný čas svůj celek, ačkoliv je toto vyloučení hodně přísné. Po rychlém útoku byl natlačen na brankáře, který upadl.
     
    54:37
    Niklas Svedberg chytá nahození ze středního pásma. Padáček mířil těsně vedle jeho levé tyčky, kde jej švédský brankář ukryl do lapačky. Přerušil tak po delší době hru.
     
    53:24
    Tlak hokejistů v modrobílé kombinaci pokračoval, ale ani jedna ze střel nenadělala Svedbergovi žádné větší problémy. Ufa je blízko k pátému vítězství v řadě.
     
    52:44
    Do šance se prodírali i hosté, ale střela po vyjetí zpoza branky byla jen zablokována, a tak branku Svedberga ani neohrozila.
     
    51:39
    Nepřesná rozehrávka hostujících hokejistů byla zakončena střelou Teemua Hartikainena, kterému se nepovedlo takovou opatrnou střelou překonat Saláka.
     
    51:04
    Na ledové ploše leží Alexandr Nesterov, který byl hodně tvrdě atakován Ibragimovem. Ten si na něj naskočil a hokejkou jej zasáhl do zad v oblasti pod hlavou. Nepříjemný zákrok.
     
    50:16
    Další tlak na branku Novosibirsku. Saša Salák musel řešit střelu Kirilla Kolcova poté, co si skvěle stahovačkou stáhl puk a vystřelil k pravé tyčce.
     
    49:48
    Sami Lepistö našel na levé straně volného Arťom Čěrňova, který střílel pod víko Salákovi branky. Český brankář jeho pokus vyrazil ramenem nad branku. Střelec Čěrňov se pokoušel ještě zasáhnout padající puk, ale to se mu nepovedlo.
     
    49:23
    Domácí jsou v plném počtu a po více jak čtyřech minutách mohou založit nějakou nebezpečnou akci. V oslabení mohli inkasovat, ale Svedberg za svá záda druhý puk nepustil.
     
    48:44
    Branka Niklase Svedberga pod velkým tlakem. Puk se kolem brankoviště kutálel, ale nakonec jej nikdo do branky nedokázal umístit.
     
    48:11
    Dmitrij Moňja obstaral i druhou střelu, a to poté co vjel rychle do útočného pásma. Jeho pokus byl pozornou domácí obranou tečován nad branku.
     
    47:28
    Hned v úvodu početní převahy pálil Dmitrij Moňja. Jeho pokus letěl z pravého kruhu, ale brankáře Svedberga trefil jen do prsou.
     
    47:24
    Nepěkně byl na modré čáře zastaven jediný hostující střelec Sergej Šumakov. Za faul kolenem je vyloučen domácí Maxim Gončarov.
     
    46:21
    Trest Ivana Višněvského již vypršel a samotný hráč se vrací na ledovou plochu. Jedinou šanci v přesilové hře měl Ullström, ale ten s ní naložil bídně.
     
    45:58
    Ufa ve svém druhém oslabení v utkání brání opravdu skvěle a daří se jí puk lehce vyhazovat mimo ohrožení své branky.
     
    45:09
    David Ullström dostával puk do skvělé příležitosti. Z prostoru mezi kruhy vyslal střelu k pravé tyčce. Pokus mu ovšem moc nesedl a skončil mimo branku.
     
    44:21
    Ivan Višněvskij odehrával puk před dotírajícím protihráčem. Domácí obránce puk vyhodil mimo mantinel, a tak budou mít hosté přesilovou hru.
     
    44:02
    Aktuálně sledujeme spíše obranný hokej na obou stranách. Ani jeden z týmů se nedostává do šancí. Ufa nechce inkasovat, stejně jako hosté.
     
    42:28
    Zpoza branky si vyjel Nikolaj Prochorkin, který byl přesně v moment, kdy střílel krosčekován. Alexandr Salák jeho pokus chytil a faul na centra první lajny odpískán nebyl.
     
    41:42
    Dmitrij Makarov byl za brankou Saláka tak důrazný, až podrazil samotného brankáře. Domácí útočníkovi se slavným jménem se nepovedlo přihrát před prázdnou branku.
     
    40:55
    Mnohem aktivnější jsou v úvodu třetí třetiny domácí, kteří krouží v útočném pásmu, ale zakončovat svoje akce se jim prozatím moc nedaří.
     
    40:18
    Po odraženém puku se hned v úvodu třetí části dostal do velké šance Nikolaj Prochorkin, kterému se ale zblízkosti nepovedlo skórovat!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. Dlouho to vypadalo, že Saláka jen tak nikdo nepřekoná, ale poté přišly dvě povedené akce z dílny domácích během necelých dvou minut, které utkání otočily. Nejdříve se prosadil rychlou střelou Anton Lazarev. Vedení domácích pak vystřelil Linus Omark.

    Střely na branku: 22:10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Právě se rozeběhla poslední minuta druhé třetiny, kterou zatím vedou domácí hokejisté. Těm se povedlo utkání otočit během necelých dvou minut.
     
    38:15
    Domácí nyní hrají ve velké pohodě a nikam nespěchají. Kombinují za svou brankou a postupnou kombinací se dostávají směrem před branku Saláka.
    Linus OMARK - 2:1
     
    37:34
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak toto je opravdu hodně rychlý obrat! Teemu Hartikainen vybojoval puk za brankou a poslal jej najíždějícímu LINUSU OMARKOVI, jenž rychlou střelou k pravé tyčce dává druhou branku svého celku! Asistence: Teemu Hartikainen.
    Anton LAZAREV - 1:1
     
    35:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácím se po velké snaze konečně daří vyrovnat. Arťom Čěrňov rychleo obkroužil branku a puk předal na ANTONA LAZAREVA, jenž ihned střílel na branku, protože se Salák přesouval z opačné strany. Českému brankáři puk prolětěl mezi betonem a lapačkou a skončil v síti! Asistence: Arťom Čěrňov.
     
    35:20
    Střílenou přihrávku do pásma Ufy ještě tečoval na branku Svedberga Moňja. Pokud by byl puk lépe tečován, mohl z toho být opravdu zajímavý gól.
     
    34:24
    Teemu Hartikainen posílal puk zpoza branky před ní, kde zády brance zakončoval Nikolaj Prochorkin, kterému se ovšem nepovedlo puk ideálně zasáhnout.
     
    33:38
    Alexej Kopejkin se hodně odvážně prodíral do útočného pásma, kde prošel přes trojici hráčů, ale při jeho poslední akci mu utekl puk.
     
    32:25
    Ufa se jen zoufale snaží směrem dopředu něco vymyslet, ale vůbec se jí to nedaří. Defenzíva Novosibirsku funguje naprosto skvěle. Salák nemá téměř žádnou práci.
     
    31:00
    Do útoku se dostávali i domácí, ale těm se jejich kombinace nepovedla již při přechodu do útočné třetiny. Sledujeme nudnější část dnešního zápasu.
     
    29:42
    Další snaha hostů byla neúspěšná. Akci po levé straně zastavil Lepistö. Následná střela od modré čáry neproletěla ani před branku, skvěle zakročil jeden z bránících hráčů.
     
    28:44
    Opět zaúřadovala spolupráce mezi Davidem Ullströmem a Sergejem Šumakovem. Švédský hokejista přihrával puk na jediného úspěšného střelce zápasu zpoza branky. Šumakov byl sám před Svedbergem, který jej ovšem vychytal skvělým semaforem!
     
    27:35
    Po delší době, kdy se nic nedělo, se ke střele ze středního pásma odhodlal domácí obránce, který ovšem nemohl doufat, že by tento pokus nadělal Salákovi jakékoliv potíže.
     
    26:25
    Linus Omark udává tempo hře Ufy. V útočném pásmu byl hodně vidět. Předával přihrávky na své spoluhráče, ale těm se nějak nepovedlo žádnou z akcí zakončit tak, aby puk ohrozil Saláka.
     
    25:41
    Sibir Novosibirsk se nyní osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění. Další pokus o vyrovnávací akci začne na pravé straně z pohledu Alexandra Saláka.
     
    24:40
    K vidění byl tlak třetího domácího útoku. Hodně zajímavý pohyb měla tato formace, které se ovšem nepovedlo ani jednou ohrozit Salákovo branku.
     
    23:58
    Útočilo se i na druhé straně. Po pravém křídle ujel jeden z domácích, který se snažil dostat puk do branky, ale to se mu nepovedlo. Tedy zatím.
     
    23:42
    Nebezpečná akce se rýsovala po přihrávce na Damira Žafjarova, který dostával puk do jízdy. Následovala tvrdá střela, která byla ovšem přizvednuta nad branku.
     
    22:57
    Alexej Kopejkin vyvezl puk z obranného pásma Novosibirsku. Následně se prodral skrz pět hráčů, ale puk se mu již nepovedlo zastihnout.
     
    21:59
    Hokejisté v zeleném se ale nadále snaží být aktivní a co nejdříve vyrovnat stav utkání. Proti jedné z nejlepších defenzív v lize to bude ovšem hodně obtížné.
     
    20:49
    Hosté jsou již v plném počtu. Přesilovka, která začala na konci první třetiny byla právě v poslední minutě první dvacetiminutovky hodně nebezpečná. Novosibirsk jí ale kvůli Salákovi přežil.
     
    20:24
    Pokračuje přesilová hra domácích. Ve velice dobré pozici byl Linus Omark, ale tomu se nepovedlo střelou do pravé šibenice propálit Saláka.
     
    20:05
    Niklas Svedberg musel hned krýt střelecký pokus po buly. Nic těžkého to pro něj nebylo. Puk vyrazil do rohu, kde si pro něj dojel jeden z jeho spoluhráčů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního střetnutí je minulostí. Ufa začala velice dobře, ale branku se jí vstřelit nepovedlo. Po pár minutách převzali otěže utkání hosté, kterým se povedlo v jediné přesilove skórovat. V poslední minutě měli domácí hokejisté snad pět střel, pět velkých šancí, ale ani jedna neskončila za zády bezchybného Saláka!

    Střely na branku: 9:5
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Ufa měla na svých hokejkách minimálně pětkrát vyrovnávací branku. Všechny pokusy ovšem pokryl fenomenálně český brankář Alexandr Salák. Opravdu nádherné šance a ještě krásnější zákroky!
     
    18:49
    Sergej Gimajev oslabuje svůj celek v závěru první části. Zbytečně seknul do rukavic Lazareva.
     
    18:34
    Mohlo být vyrovnáno. Krásná akce domácích hokejistů zakončen přihrávkou před branku, kde byl jeden z hráčů, jenž mířil Salákovi mezi betony. Český brankář pozorný.
     
    17:25
    Rinat Ibragimov se trošku naivně prodíral skrz čtveřici bránících hráčů Ufy, jenž stáli na modré čáře. Hostujícímu hráči se sice povedlo přes ně proskočit, ale už bez puku.
     
    16:16
    Domácí hokejisté se pokoušejí s výsledkem něco udělat, ale hosté hrají opravdu skvěle. Nikam svého soupeře nepouští a sami se dostávají do skvělých úniků.
     
    15:02
    Novosibirsk nemá dost. Po pravé straně ujel Damir Žafjarov, který se pokoušel přihrávat na lépe postaveného hráče. To se mu sice nepovedlo, ale zblokovaný puk se málem dostal do branky Svedberga.
    Sergej ŠUMAKOV - 0:1
     
    13:46
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácím se sice povedlo hned vyhodit, ale při dalším útoku se hosté již prosazují. Průnik Davida Ullströma byl zakončen přihrávkou skrz celé pásmo až na hokejku SERGEJE ŠUMAKOVA, jenž se střelou do prázdné brankyn nemýlil! Asistence: Rinat Ibragimov, David Ullström.
     
    13:19
    Nikita Setdikov bude prvním vyloučeným hráčem na domácí straně. Při střele bránil brankáři Salákovi v rozhledu v brankovišti.
     
    12:57
    Hráči Sibiru skvěle napadali rozehrávku Ufy, která se ale nakonec i tak dostala do útoku. Na pravém křídle byl jeden z hráčů v dobré pozici, ale uklouzl a akce byla zhacena.
     
    12:21
    Stěpan Sannikov byl v útočném pásmu aktivní poté, co obral o puk jednoho z domácích. Následně se dostal i ke střele, ale ta byla spíše snadným soustem pro Niklase Svedberga.
     
    12:00
    Hra se opět vyrovnává, sledujeme opatrný souboj o každý metr ledu. Oba celky se v aktivitě střídají.
     
    10:44
    Další rychlý útok hostů. Puk za obranu dostal najíždějící Šumakov, jenž v přečíslení dvou na jednoho volil přihrávku na spoluhráče. Skvělým obranným zákrokem ale zakročil jeden z domácích bránících hráčů.
     
    09:26
    Krásnou individuální akcí se nyní mohl prosadit Damir Žafjarov, jenž obkroužil branku, dále se dostal před branku, odkud svým bekhendovým pokusem neohrozil branku Svedberga. Spíše přihrával lépe postavenému spoluhráči.
     
    08:41
    Ufa nyní tahá za kratší konec a hosté se pokoušejí být aktivnějším celkem. Nyní se jim to zatím nepovede, Roth vjel do ofsajdového postavení.
     
    07:50
    Po další kombinaci v obranném pásmu Salavatu se z pravé strany odhodlal ke střele Arťom Vorošilo, který se hodně aktivně pohyboval. Jeho rána ovšem nebyla vůbec nebezpečná.
     
    07:19
    Poprvé v utkání byla vidět aktivita hostujícího Novosibirsku, kterému se ovšem nepovedlo svou akci ideálně zakončit. Hokejisté ve světlých dresech vybojovali alespoň pásmo.
     
    06:31
    Vitalij Menšikov je zpět na ledové ploše, domácí celek sehrál svou první přesilovku povedeně, ačkoliv se mu branku dát nepovedlo.
     
    05:45
    Domácí hodně dlouho kombinovali v útočném pásmu. Vše bylo vyvrcholeno střelou Linuse Omarka, jenž byl v pásmu hodně aktivní. Salák zasahoval levým ramenem.
     
    04:47
    První rychlou akci domácích vyrazil Alexandr Salák před sebe. Následné dorážky nedopustili domácí hráči, kteří puk vyhodili z pásma.
     
    04:31
    Poprvé se bude vylučovat. Za sekání je potrestán obránce Vitalij Menšikov, který nedovoleně zastavoval Hartikainena.
     
    03:26
    Za hosty chtěl poprvé uděřit Damir Žafjarov, kterému se ale nepovedlo dostat se skrz tři bránící hráče. V útoku byl naprosto sám.
     
    02:35
    Hosté se zatím do ničeho nemůžou dostat. Forma domácího Salavatu je hodně viditelná. Domácí mají k hokeji velkou chuť.
     
    01:49
    Anton Lazarev měl na hokejce první branku. Ruský útočník se natlačil před branku českého brankáře, kterého ovšem střelou mezi betony nepřekonal!
     
    01:05
    Následně se hokejisté Sibiru osvobodili jen vyhozením na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude opět za Salákem.
     
    00:42
    Linus Omark se snažil rozehrát puk na své spoluhráče, ale puk mu byl houževnatou obranou Novosibirsku odebrán.
     
    00:10
    Po úvodní buly, kterou vyhráli domácí, se puk hned zjevil za brankou Alexandra Saláka. Nyní se tam o něj urputně bojuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledovou plochu již vjíždějí domácí hokejisté, kteří jsou po jednom představováni domácím hlasatelem. Hosté jsou již připraveni na modré čáře. Následovat bude hymna.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Chakimov) – Lepistö, Arzamacev, Višněvskij, Gončarov, Kolcov, Metljuk, Derljuk, Culygin – Lisin, Omark, Prochorkin – Makarov, Chlystov, Hartikainen – Soin, Čěrňov, Lazarev – Engqvist, Nesterov, Setdikov

    HK Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Menšikov, Ignatovič, Vereščagin, Ibragimov, Alexejev, Roth, Gimajev, Naumov – Šumakov, Moňja, Ullström – Ridderwall, Okulov, Vorošilo – Bobrov, Kopejkin, Sannikov – Žafjarov, Gubin, Žalunov

    Rozhodčí: Gusev, Oskirko – Aljošin, Nesterov.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexandr Salák (SIB) – 93,5% úspěšnosti zákroků
    Vladimír Roth (SIB) – 8 zápasů, 1+1
    Tomáš Vincour (SIB) – 4 zápasy, 0+1
     
    Salavat Julajev Ufa se po hodně zpackaném začátku sezóny, kdy byl dokonce na posledním místě, pomalu a jistě dostává do horních pater ligové tabulky. Aktuálně devátý tým konference má na kontě jen tři tříbodové výhry. Forma Ufy je v posledních pěti zápasech neskutečná. Naposledy prohráli 9.9, jinak si připsali celkem čtyři výhry v řadě.
     
    HK Sibir Novosibirsk, celek v němž působí trojice českých hokejistů, je aktuálně na třetím místě východní konference KHL. Český brankář Alexandr Salák odchytal sedm utkání, úspěšnost zákroků má na 93,5 procentech. Novosibirsk každopádně body nerozdává zadarmo. Jen dvakrát v jedenácti zápasech odešel ze zápasu bez bodu.
     
    V rámci dalšího kola Kontinentální hokejové ligy se proti sobě postaví zvedající se Ufa, proti níž bude stát silný celek Sibiru, který je v konferenci na třetím místě. Úvodní buly je naplánováno na půl druhé našeho času.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 36. Lazarev (Čěrňov), 38. Omark (Hartikainen) – 14. Šumakov (Ibragimov, Ullström)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Chakimov) – Lepistö, Arzamacev, Višněvskij, Gončarov, Kolcov, Metljuk, Derljuk, Culygin – Lisin, Omark, Prochorkin – Makarov, Chlystov, Hartikainen – Soin, Čěrňov, Lazarev – Engqvist, Nesterov, Setdikov
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Menšikov, Ignatovič, Vereščagin, Ibragimov, Alexejev, Roth, Gimajev, Naumov – Šumakov, Moňja, Ullström – Ridderwall, Okulov, Vorošilo – Bobrov, Kopejkin, Sannikov – Žafjarov, Gubin, Žalunov

    Rozhodčí: Gusev, Oskirko – Aljošin, Nesterov
    bahis siteleri