Island – Lotyšsko 2:2 (kon.) | Kazachstán – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Itálie 1:3 (kon.)
Norsko – Malta 2:0 (kon.) | Česko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Belgie 1:4 (kon.)
Bosna – Wales 2:0 (kon.) | Izrael – Kypr 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
konec
Island
2:2 (2:0)
Lotyšsko
Sobota 10.10.2015, 18:00 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Island na domácí půdě promrhal dvoubrankové vedení, a nakonec s Lotyšskem remízoval 2:2 !

    První poločas dopadl dle papírových předpokladů! Island se dostal již v páté minutě do vedení, Sigurðsson vyslal povedenou střelu, kterou Vaninse vyrazil přímo na nohu Kolbeinna Sigþórsson, který poslal míč do sítě! Další branka přišla ve 27. minutě, kdy se krásnou střelou ze střední vzálenosti prosadil Gylfi Sigurðsson! V závěru poločasu měl ještě šanci hostující Zjuzins, proti jeho střele však zasáhl Halldórson!

    Hned na začátku druhého poločasu snížil z lotyšského pohledu na 1:2 Aleksandrs Cauna! Lotyšsko pokračovalo v aktivní hře, a v 68. minutě vyrovnal na 2:2 Valeris Šabala. O osm minut později nebezpečně pálil ze standardní situace Sigurðsson, avšak nemířil přesně! V poslední desetiminutovce měl ještě šanci Šabala, nicméně z ostrého úhlu mířil nad branku!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:56:11)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dlouhý centr do vápna poslal Gylfi Sigurðsson, který hledal Sigþórssona. Útočník Nantes se však k hlavičce nedostal, neboť u míče byl první brankář Vanins!
     
    90+2
    Ani Island však z rohového kopu nedokázal udeřit! Následně se nedovoleným zákrokem provinil hostující Dubra, který poslal k zemi Káriho Bjarnasona. Island zůstává u míče, a kombinuje na útočné polovině!
     
    90+1
    Lotyšsku se rozehrávka rohového kopu vůbec nepovedla, a k míči se na vlastní polovině dostal Hallfreðsson, který se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a následně uvolnil Sævarssona. Jeho centr byl však zablokován.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základn hrací doby!
     
    89
    Do zajímavé střelecké pozice se dostal střídající Laizans, který pořádně priotáhl brankáře Halldórsona! Islandský brankář vyrazil míč na rohový kop!
     
    87
    Aktivní Deniss Rakels na pravé straně uvolnil obránce Gabovse, který míč vrátil pod sebe pro Caunu. Střelec první branky Lotyšska odcentroval do vápna, nicméně ten odvrátil stoper Ottesen.
     
    86
    Gylfi Sigurðsson dostal na pravé straně dostatek prostoru po povedené přihrávce Bjarnasona. Jeho následný centr měl směřovat na nabíhajícího Sigþórssona, ten však neměl šanci míč stihnout!
     
    85
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Artūrs Zjuzins, přichází Jānis Ikaunieks.
     
    84
    Odkop brankáře Halldórsona nebyl příliš povedený, a našel pouze obránce Maksimenka. Lotyšský obránce se pokoušel dostat do úniku Šabalu, centr mu však nevyšel.
     
    83
    Lotyšsko je v posledních minutách velmi aktivní, a pokouší se dokonat obrat! Z levé strany centroval Maksimenko, který našel Denisse Rakelse. Mladý křídelník však svou střelu nasměroval nad branku!
    81. Valeris Šabala se octil ve velké šanci
     
    81
    Ve středu hřiště přišel o míč střídající stoper Ottesen, který nabídl míč Rakelsovi! Lotyšský středopolař dokázal nadýchaným centrem dostat míč do vápna, který se snášel na nohu Šabaly. Ten si dokázal míč píchnout před sebe, nicméně svou střelu nenasměroval z ostrého úhlu mezi tři tyče!
     
    81
    Sævarsson poslal ideální přihrávku do běhu pro Kolbeinna Sigþórssona, jehož postup však zastavil skvěle načasovaným skluzem hostující stoper Gorkšs!
     
    79
    Nevím, co teď hostující celek vymýšlel, nicméně centr Cauny směřovaný do vápna našel pouze rukavice brankáře Halldórsona. Do pokutového území navíc nikdo z hostů nenabíhal!
     
    78
    Další žlutou kartu v dnešním utkání dostává domácí stoper Ragnar Sigurðsson, který se ve středu hřiště prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Valerisem Šabalou. Střelec zatím poslední branky byl ošetřován, nicméně by měl pokračovat ve hře!
     
    77
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Igors Tarasovs, přichází Oļegs Laizāns.
    76. Standardní situace Sigurðssona

    Jan Havlovic

    Branky: 5. Sigþórsson (G.Þ. Sigurðsson), 27. G.Þ. Sigurðsson – 49. Cauņa (Višņakovs), 68. Šabala (Rakels)

    Karty:   23. Finnbogason (ISL), 78. R. Sigurðsson (ISL) – 57. Tarasovs (LAT), 75. Maksimenko (LAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:20.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason (18. Ottesen), R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, G.Þ. Sigurðsson, Hallfreðsson, Bjarnason – Finnbogason (65. Guðjohnsen), Sigþórsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Böðvarsson, Jónsson, Gíslason, Bjarnason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson, Eyjólfsson.

    Lotyšsko: Vaņins – Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko – Tarasovs (77. Laizāns) – Rakels, Zjuzins (85. Ikaunieks), Cauņa, Višņakovs (65. Karašausks) – Šabala.
    Náhradníci: Šteinbors, Ikstens – Kurakins, Jagodinskis, Višņakovs, Freimanis, Ikaunieks, Kamešs, Laizāns, Karašausks, Fertovs, Kozlovs.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Dančenko (vš. Rusko)
    thejrc.org