New Jersey – San Jose 1:2 (1:2 po s.n.) | Columbus – Toronto 3:6 (kon.) | Detroit – Carolina 3:5 (kon.)
Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:4 (kon.) | Anaheim – Colorado 0:3 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 2:1 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Minnesota Wild
Sobota 17.10.2015, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Anže Kopitar (LAK) (1 + 0)
    Darcy Kuemper (MNS) (37 zásahů)
    Jonathan Quick (LAK) (27 zásahů) (07:19:04)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 17:55)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 37

    Minnesota Wild: 26
     
    Los Angeles Kings nakonec dotahují zápas do vítězného konce, i přes ztrátu vedení ve třetí třetině. I když v zápase příliš branek nepadlo, sledovali jsme útočné klání a šance na obou stranách, o možnostech v prodloužení už ani nemluvě. Nakonec to byl domácí Anže Kopitar, kdo rozhodl o vítězi dnešního mače. Kings se dočkali prvního vítězství nové sezóny a Minnesotě končí série výher. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou sobotu.
     
    Konec zápasu.
    Anže KOPITAR - 2:1
     
    62:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Los Angeles Kings získávají první výhru sezóny a aréna jásá. Hra ze strany na stranu musela fanoušky zaručeně bavit, navíc sladká tečka pro domácí fanoušky v podobě vítězné branky ANŽEHO KOPITARA. Sotva se slovinský útočník dostal zpátky na ledovou plochu, založil společně se spoluhráči akci a krásnou střelou propálil Darcyho Kuempera. Trenéři Minnesoty ještě zkusili reklamovat postavení mimo hru, ale rozhodčí jasně dali najevo, že na gólu Los Angeles se už nic nezmění. Asistence: Tanner Pearson.
     
    61:28
    Trojice jedou vystřídat, čerstvé síly se těší na další útočné potěšení. Vanek to také zkusil individuálně, ale Jonathan Quick si na něj počíhal lapačkou.
     
    60:59
    Zucker to zkusil sám po levé straně, ale kolem dvou bránících hráčů sám neprošel. Na druhou stranu hned mířili Kings, ale Carter pálil mimo.
     
    60:39
    Doughty už zaváží puk s Kopitarem do pásma. První jmenovaný na nic nečekal a hned střílel, ale kotouče se odráží od mantinelu do ochranné sítě.
     
    60:09
    Jako první se kotouče po vhazování zmocnil Suter, ale raději počkal a ještě si rozmyslel přihrávku na spoluhráče.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Více se toho ve třetí třetině nestane. Šedesát minut hry na rozhodnutí o vítězi tohoto utkání nestačilo, uvidíme tedy nastavených pět minut ve třech proti třem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:03
    Granlundova pecka musela Quicka pořádně vystrašit, protože před domácím gólmanem čekali další dva hráči na dorážku. Ale Kings to znovu zvládli.
     
    58:13
    Brown a Kopitar ale dobře zapracovali v obranné třetině a poslali puk daleko od branky, první část oslabení v podání Los Angeles dobrá.
     
    57:57
    Dvě minuty za vysokou hokejku signalizuje hlavní rozhodčí. A je to opět domácí hokejista, kdo odjíždí na trestnou lavici. Jordan Nolan (LAK) se určitě sám pro sebe kárá, teď by mohl zavinit nepříjemnou situaci pro tým.
     
    57:13
    Coyle spěchal do pásma za kotoučem, ale jako první byli u mantinelu obránci Los Angeles. Lucic pak na druhé straně dělal problémy defenzívě Wild.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. Toffoli (Lucic, Carter), 63. Kopitar (Pearson) – 46. Koivu (Parise, Suter)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Forbort – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lucic – Lewis, Shore, Pearson – Nolan, Andreoff, Clifford
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Folin, Scandella – Pominville, Granlund, Parise – Niederreiter, Koivu, Zucker – Fontaine, Coyle, Vanek – Carter, Haula, Porter

    Rozhodčí: Kozari, Martell – Lazarowich, Gibbons

    Diváci: 18 230
    thejrc.org