Nitra – Piešťany 6:3 (kon.) | Košice – Zvolen 4:3 (kon.) | Banská Bystrica – Martin 4:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:5 (kon.) | Skalica – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:3 (0:2, 3:0, 1:1)
HKM Zvolen
sk Neděle 18.10.2015, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný zápas medzi HC Košice a HKm Zvolen, po výsledku 4:3 si cenné tri body do tabuľky pripíšu Košice, ktoré tak po Banskej Bystrici či Nitre získali skalp aj aktuálne prvého celku tabuľky, Zvolena a zdá sa, že sa tak dokázali po zbabranom úvode sezóny pozviechať.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:10:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Košice v snahe o skórovanie do prázdnej bránky Zvolena neuspeli, to im ale nevadí. V dnešnom zápase totiž vyhrajú.
     
    59:35
    Baroš je na striedačke, Zvolen hrá so šesticou korčuliarov.
     
    59:25
    Baroš je stále medzi troma žrďami, Zvolenu sa nedarí usadiť v útočnom pásme.
     
    59:00
    Minúta do konca tretej tretiny.
     
    58:35
    Čas na vyrovnanie sa Zvolenu poriadne kráti, hráme bez prerušenia, ktoré by hostia zrejme radi využili na oddychový čas.
     
    58:00
    Košičania teraz aktívnym napádaním nedovoľujú svojmu súperovi presnejšie rozohrať a neustále ho zatláčajú až za Baroša, odkiaľ sa skóruje len veľmi ťažko.
     
    57:30
    Zvolen kombinoval za piskotu domácich tribún v pásme Košíc, odkiaľ sa ale napokon musel po vlastnej chybe porúčať.
     
    56:50
    Po súboji pri ľavom mantineli sa puk napokon dostal až do stredu obranného pásma Košíc, odkiaľ ho jeden z duchaprítomných domácich korčuliarov odkopol do bezpečnej zóny.
     
    56:30
    Následný pokus o rýchly prechod do útočného pásma priniesol Zvolenu vhadzovanie pre Riečickým keďže Košice sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    55:40
    Neuveriteľná smola Biceka! Skúsený hráč sa dvakrát ocitol s pukom osamotený v medzikruží, ako v prvom prípade, tak aj v tom druhom ale strelou švihom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – vrátane bránky.
     
    55:10
    Tá napokon vyústila aj do presného streleckého zakončenia, domáci gólman si za svoj zákrok vyslúžil potlesk tribún Steel arény.
     
    54:55
    Zvolen sa s pukom presunul za Riečického, kde sa hráči hostí pokúsia o presnejšiu kombináciu.
     
    54:00
    Suja s Bartošom sa teraz rútili do prečíslenia, druhý menovaný zastal v blízkosti kruhov na vhadzovanie, preto zoral mladík v službe Košíc zodpovednosť na seba a strelou švihom nechal vyniknúť Baroša.
     
    53:40
    Hra teraz mierne stratila na tempe, Zvolen sa pokúša zdolať dobre rozostavené obranné rady svojho súpera, avšak v tejto chvíli neúspešne.
     
    53:00
    Zvolen si pre puk bude musieť zájsť až za Baroša, kam ho Košice pred striedaním odpálili. Striedať ale pôjdu aj hráči spod Pustého hradu.
     
    52:18
    Naopak, pri protiútoku súpera sa sami museli mať na pozore, keď chceli Košice pridať aj piaty gól, nanešťastie pre domácich fanúšikov sa im to ale nepodarilo.
     
    52:00
    Puk napokon skončil na ochrannej sieti za bránkou Košíc, čo znamenalo priestor na vhadzovanie v útočnom pásme Zvolena, jeho hráči ale z tohto faktu nevyťažili absolútne nič.
     
    52:00
    Zvolen následne s niekoľkými pokusmi o vyrovnanie, všetky ale skončili na hokejkách brániacej sa pätice Košičanov.
     
    51:39
    Vhadzovať sa bude po pravici Riečického.
     
    51:15
    A hoci sa to Zvolenu podarilo, nesledovali sme presné strelecké zakončenie. K tvrdej rane prišlo, tá ale skončila len na zadnom plexiskle, ktoré poriadne zadunelo.
     
    50:40
    Zvolen teraz zbieral puk za vlastnou bránkou, odkiaľ sa bude chcieť čím skôr vydať na výlet pred Dominika Riečického.
     
    50:10
    Skončil sa osobný trest Semorada, ktorý tak už počas najbližšieho prerušenia hry bude môcť zasiahnuť do diania zápasu.
    Marek BARTÁNUS - 4:3
     
    49:13
    Košice dali gól!
    Dlho sa hostia netešili. Domáce tribúny rozjasal tentokrát kapitán MAREK BARTÁNUS, ktorý skóroval bezprostredner po inkasovanom góle.. Asistencie: Jiří Bicek.
    Kamil BRABENEC - 3:3
     
    48:57
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa dostávajú späť do zápasu, postaral sa o to KAMIL BRABENEC. Je vyrovnané. Asistencie: Martin Ďaloga.
     
    48:35
    Na polovici HKm sme sledovali zaujímavé strelecké zakončenie v podaní domácich hokejistov, puk teraz musel byť zrazený až na ochrannú sieť.
     
    48:20
    Hráme dlhšie bez prerušenia, toto pridáva tempu hry, ktorá sa teraz prelieva zo strany na stranu.
     
    47:40
    Košice tento fakt vo štvrtý gól nepretavili, naopak, domáci sa museli mať sami na pozore, keďže hráči hostí obliehali ich bránku, všetko to skončilo bez strely.
     
    47:22
    Zakázané uvoľnenie Zvolena.
     
    46:50
    Kapitán domácich, Bartánus, napádal rozohrávku troch hráčov súpera a osamotený sa napokon takmer dostal k puku, ten sa ale od čepele jeho hokejky odrazil priďaleko.
     
    46:25
    Podobne tomu bolo aj v prípade nasledujúcej situácie, hráči Košíc už so súperom rýchlostne nestíhali a preto si pri možnosti prestriedať nepochybne vydýchli.
     
    45:50
    Následný rýchly prechod Zvolena až za útočnú modrú donútil Riečického k dobrému zákroku, brankár Košíc puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    45:30
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, Zvolen sa musel často vrátiť po puk až za Baroša, Košice ostávali v stredovom pásme, ktoré teraz výborne pokryli.
     
    44:45
    Košice napádajú rozohrávku svojho súpera vo vlastnom obrannom pásme, čím mu poriadne komplikujú život. Zvolen by mal nepochybne rád viac priestoru na presnejšiu kombináciu.
     
    44:10
    V následnom tesnom súboji sa do seba zakliesnili domáci Suja s hosťujúcim Mrázom ,zdalo sa, že hráč Zvolena poslal útočníka Košíc k zemi, avšak to bolo zrejme čistým spôsobom.
     
    43:57
    Vhadzovanie po ľavici Baroša.
     
    43:50
    Stred ľadovej plochy bol teraz poriadne prehustený, oba celky mali veľký problém s prechodom za hranicu stredového kruhu na vhadzovanie.
     
    43:05
    Aj preto puk letel do obrannej tretiny Zvolena, tam domáci celok nemal korčuliarov, preto odišli jeho hráči na striedačku. Na ľadovú plochu vybehnú čerstvé sily.
     
    42:37
    Na opačnej strane klziska sme sledovali vhadzovanie po ľavici Dominika Riečického, buly zvládli lepšie Košice.
     
    41:58
    Mimoriadne zaujímavá situácia, od modrej čiary pálil Dudáš, ktorý takmer našiel štrbinku medzi betónmi Baroša, pred bránkou sa ale ešte k voľnému puku dostal Hričina, ktorý sieť napnúť neodkázal.
     
    41:10
    Hosťom kombináciu v pásme Košíc nevyšla, naopak, bol to práve domáci celok, ktorý mohol zásluhou Suju skórovať, ten v rýchlosti švihom poslal puk len do Baroša.
     
    40:41
    Tam si hostia dokázali svojho hostiteľa pokryť a k puku ho tak následne nepustili. Dopredu by sa nepochybne rád pozrel aj Zvolen.
     
    40:15
    Po krátkom súboji v stredovom kruhu napokon puk pre Košice, tie sa s ním príliš dlho pred Rieičickým nezdržiavali a okamžite ho posielali smerom k bránke súpera.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa druhá tretina zápasu medzi Košicami a Zvolenom, domáci vedú 3:2. Keď sme v prípade prvej tretiny vraveli o úspešnej 20-minútovke Zvolena, karta sa obrátila a Košice dokázali troma gólmi otočiť stav zápasu. Pred treťou tretinou je tak všetko otvorené.

    Pomer striel po druhej tretine: 26:15

    Tretia tretina sa začne približne o 18:37.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    Hrá sa v strednom pásme, počas druhej tretiny sa už nič podstatné neudeje.
     
    39:35
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim, Zvolen ale najbližších 10 minút nebude môcť rátať so Semoradom, ktorý si zbytočnosť svojho napadnutia uvedomí na lavici hanby.
     
    39:31
    Semorad inkasoval osobný trest v trvaní 10 minút za nešportové správanie.
     
    39:31
    V obrannej tretine Košíc sme sledovali menšiu potýčku, pravdepodobne sa budú rozdávať tresty.
     
    39:20
    Košičania chceli nakorčuľovať pred bránku súpera s väčším počtom hráčov, napokon si to ale premysleli a odišli radšej striedať.
     
    39:00
    Minúta do konca prostrednej časti hry.
     
    38:48
    Pripomenúť sa ale bude chcieť aj Zvolen, ktorý si teraz vybojoval vhadzovanie pred útočnou modrou čiarou.
     
    38:30
    Košice sú strelecky pri chuti a radi by pridali aj štvrtý gól do siete Baroša, čím by si na svoje konto privodili výraznejšiu psychickú výhodu.
    Tomáš HRIČINA - 3:2
     
    37:39
    Košice dali gól!
    Gól napokon z tejto situácie nepadol, na ľavom krídle sa ale ocitol úplne voľný TOMÁŠ HRIČINA, ktorý vložil do korčuľovania všetky sily, následne zakončil strelou švihom a prepálil Baroša. . Asistencie: Martin Dudáš, Miroslav Macejko.
     
    37:20
    Košice kombinujú za bránkou Baroša, kde sa pokúsia niečo vymyslieť na obranu svojho dnešného súpera.
     
    36:45
    Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu, oba celky sa prezentovali väčším počtom nepresností, medzičasom na ľad naskočil aj piaty hráč Zvolena.
     
    36:05
    A neostalo len pri tom! V samostatnom nájazde sa teraz ocitol Klhuifek, ktorý si chcel vychutnať Riečického strelou do protipohybu – neúspešne.
     
    35:36
    Košice puk nahodili až na zadný mantinel, kde síce ešte zabojovali, brániaci hráči ho ale dokázali vyhodiť.
     
    35:25
    Košice sú na ľade s piatimi korčuliarmi, Zvolen so štyrmi hráčmi. Pokračuje presilová hra domáceho celku, hrá sa ale len v strednom pásme.
     
    35:08
    Košice sa pomerne rýchlo presunuli až pred Baroša, ktorého donútili hru prerušiť.
     
    34:45
    Domáci majú k dispozícii skrátenú presilovú hru štyroch proti trom mužom, puk ale musia zbierať vo vlastnom obrannom pásme.
     
    34:41
    Zvolen – Obdržálek – seknutie.
     
    34:30
    Obdržálek osamotený v útočnom pásme, pri pokuse o zakončenie sa mu puk zošmykol z čepele, aj preto poslal len slabú strelu, ktorú Riečický pokryl.
     
    33:50
    V hre sa pokračuje za rovnovážneho stavu, avšak oba celky majú na ľadovej ploche štyroch korčuliarov. Uvidíme, ktorému tímu bude tento fakt vyhovovať viac.
     
    33:23
    Zvolen – Kentoš – filmovanie pádu.
     
    33:23
    . Na lavicu hanby usadá Macejko – držanie.
     
    33:30
    To bolo ale len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    32:50
    Košičania potrebovali prestriedať, aj preto puk odovzdali len na hokejky svojho súpera, ktorý tak dostane priestor vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    32:20
    Následné vzrušenie medzi divákmi bolo zbytočné, jeden z domácich hokejistov totiž stál len v bránkovisku.
     
    31:50
    Hostia sa s pukom udržali v útočnej tretine, veľa vody tam ale nenamútili, Juraško síce pálil od modrej čiary, išlo skôr ale o akési nahodenie, ktoré Riečický pohotovo vyriešil.
     
    31:24
    Vhadzovať sa bude po ľavici Riečického.
     
    30:45
    Lapšanský teraz narobil v útočnej tretine poriadny vietor, z jeho strely ale gól napadol. Po následnom odrazenom puku sa naťahovali hneď niekoľkí hráči domácich, tí však vo výhodnej palebnej pozícii nestáli.
     
    30:30
    Ani Zvolen si v útočnom pásme príliš nerozumel. Šancu dostanú opäť Košice.
     
    29:40
    Pavúk bol posledným hráčom Košíc, ktorý v útočnom pásme siahol na puk. Jeho prihrávka popri mantineli totiž adresáta nenašla, domáci sa budú musieť brániť.
     
    29:15
    Zvolen medzičasom na ľade s piatimi korčuliarmi, tí však stále nemôžu prestriedať, keďže sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    28:57
    Košičania po dlhej kombinácii pokúšali šťastie z bezprostrednej blízkosti Baroša, prítomní diváci už boli na nohách, puk si ale napokon cestu do siete nenašiel!
     
    28:10
    Košice usadené pred Barošom, roztáča sa ten pravý presilovkový kolotoč.
     
    27:55
    Košičania sa ale pred Baroša rýchlo vrátili, po krátkej kombinácii prišla finálna prihrávka n a modrú čiaru, kde sa do puku oprel Dudáš, ktorý to skúšal strelou na teč, puk nik nezasiahol.
     
    27:30
    Zvolen puk vyhodil cez všetky čiary, v útočnej tretine bude chcieť zbierať cenné sekundy.
     
    27:09
    Hosťom navyše rozhodne nevyhovuje fakt, že sa budú brániť. Na lavicu hanby odchádza Krejči, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    26:50
    Zvolen je teraz ako obarený, jeho hráči budú mať len veľký problém ubrániť sa čoraz väčšiemu tlaku zo strany svojho súpera.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:2
     
    25:53
    Košice dali gól!
    Keď sme v prvej tretine vraveli o dvoch rýchlych góloch Zvolena, mýlili sme sa. Košičania v priebehu necelej minúty dokázali vyrovnať, rusky zdvihol nad hlavu ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencie: Matej Češík, Miroslav Macejko.
    Peter BARTOŠ - 1:2
     
    25:19
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti dokázali znížiť vedenia Zvolena, čím poriadne rozjasali tribúny Steel arény. Postaral sa o to PETER BARTOŠ, ktorý pohotovo zakončil. Asistencie: Jakub Suja.
     
    24:52
    Košičania celú situáciu ustáli bez väčších problémov, následne to ale nevymysleli práve najlepšie, keďže pri ľavom mantineli bol len pokrytý korčuliar, ktorý sa smerom dopredu vydať nemohol.
     
    24:28
    Po snahe Zvolena o strelenie tretieho gólu sa puk vhodí do hry po ľavici Riečického.
     
    24:20
    Ani domáci ale vpredu príliš nezakombinovali. Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, postrádame presnejšie kombinácie, či strely na bránky.
     
    23:30
    Maritn Ďaloga teraz síce s problémami ustál tesný súboj na zadnom mantineli, puk ale na svojej hokeje dlhšie podržať neodkázal, šanca na protiútok pre Košice.
     
    22:52
    Vhadzovalo sa v strednom pásme, keďže jeden z domácich bol za modrou čiarou rýchlejšie ako puk.
     
    22:30
    Košice túto situáciu využili, udržali sa v útočnom pásme a vytvorili si tam veľkú šancu, z ktorej sa im takmer podarilo skórovať! Zvolen mal kusisko šťastia.
     
    22:15
    Skvelý prechod do útočnej tretiny a následné dobré zakončenie jedného z domácich hokejistov si vyslúžilo potlesk domácich tribún. Vhadzovať sa bude pred Barošom.
     
    21:45
    Zvyšok presilovej hry prečkali Košice striedavo v útočnom i obrannom pásme, isté však je, že sily na ľadovej ploche sú v tejto chvíli vyrovnané.
     
    20:50
    Domáci následne roztočili poriadne rýchly kolotoč, ktorý narobil Zvolenu veľké problémy. Aj preto chceli Košice z tejto situácie ťažiť a hoci sa o gól dobre pokúšali, puk v sieti neskončil.
     
    20:20
    Domáci sa s pukom okamžite usadili pred Barošom, kde rozostavili presilovkový lichobežník a pomaličky štartujú svoje motory.
     
    20:10
    Košičania budú ešte minútu a 36 sekúnd dohrávať v početnej výhode, uvidíme, či tento fakt dokážu pretaviť do kontaktného gólu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina dnešného stretnutia medzi Košicami a Zvolenom, po ktorej hostia vedú pomerom 2:0. Zvolen sa presadil počas avizovaného vylúčenia jedného z domácich, ako i počas presilovej hry.

    Pomer striel po prvej tretine: 5:8

    Druhá tretina sa začne približne o 17:48.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Puk je v strednom pásme, do konca prvej tretiny sa už nič podstatné neudeje.
     
    19:50
    Košičania prečkali úvodné sekundy početnej výhody v útočnom pásme, po krátkej kombinácii sme ale presné strelecké zakončenie nevideli.
     
    19:36
    Vylúčenie na strane Zvolena. Na trestnú lavicu usadá Kentoš za držanie.
     
    19:20
    Košičania s pukom kombinovali v obrannom pásme, odkiaľ sa okamžite snažili poslať dlhú kolmicu až pred Baroša. Puk nik nezasiahol – zakázané uvoľnenie.
     
    19:00
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    18:46
    Dôvodom sú aj pokusy o rýchly protiútok, z ktorých dokáže hosťujúci celok svojho hostiteľovi narobiť poriadne hlboké vrásky na čele – v tomto prípade ale puk skončil len za bránkou.
     
    17:50
    Košičania to teraz na obranu súpera skúšajú všemožne a zdá sa, že v nej postupne začínajú objavovať trhliny. Do tejto chvíle ale ešte Zvolen neinkasoval.
     
    17:33
    Suja teraz zobral zodpovednosť na seba a uvoľnený pri ľavom kruhu na vhadzovaní puk posunul bližšie k bránke, odkiaľ ho poslal len do hrude pozorného Baroša.
     
    17:00
    Košice len s problémami ustáli aktívne napádanie svojho súpera, ktorý teraz domácim výrazne skomplikoval pri pokuse o kombináciu pred Riečickým život.
     
    16:28
    Bezprostredne po vhadzovaní v útočnom pásme to hostia skúšali opäť strelou, ani v tomto prípade si puk cestu do siete nenašiel.
     
    16:22
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, v šancu sa ocitol Zvolen, proti jednej zo striel ale pohotovo zakročil Riečický, ktorý jednoduchý puk do svojej siete nepustil.
     
    16:00
    Domáci sa s pukom vo vlastnej tretine zbytočne dlho nehrali a vložili radšej všetky sily do pokusu o rýchly prechod útočnou modrou čiarou pred Barošom ale o puk prišli.
     
    15:30
    Oba celky teraz využili možnosť prestriedať, predovšetkým v prípade Košíc pritom môžeme vravieť o správnom rozhodnutí. O niekoľko sekúnd totiž nasledoval icing z ich strany.
     
    15:00
    Zvolen na následnom vhadzovaní uspel, aj preto sa chcel s pukom popri ľavom mantineli rýchlo presunúť až pred Riečického – neúspešne.
     
    14:15
    Oceliari sa k puku rýchlo vrátili, po krátkej kombinácii v strednom i útočnom pásme sme sledovali jedno zo streleckých zakončení, hra bola po zákroku Baroša prerušená.
     
    14:00
    Celú situáciu ustáli domáci takmer na výbornú, no popri mantineli jedného zo svojich korčuliarov presne vysunúť nedokázali. Z náznaku prečíslenia tak nebolo nič.
     
    13:43
    Po aktivite hostí v útočnom pásme musel Riečický hru prerušiť, puk sa tak do hry vhodí po jeho pravici.
     
    13:20
    Košičania dovoľujú Zvolenu menej, ako tomu bolo pred niekoľkými minútami, ani domáci sa ale s pukom nevedia dostať cez útočnú modrú čiaru.
     
    12:30
    Bicek zakombinoval v útočnom pásme s Dudášom, druhý menovaný následne chcel strieľať z otočky, jeho pokus ale skončil len na korčuli brániaceho hráča.
     
    12:00
    Domáci sa dlhým pasom dopredu chceli okamžite uvoľniť a okúsiť šťastie pri strele, puk si ale na svoje nešťastie nedokázali presne poslať a pískalo sa tak zakázané uvoľnenie.
     
    12:00
    Tréner domácich, Rostislav Čada reagoval na vzniknutú situáciu promptne – oddychovým časom. Uvidíme, či tento počin Košiciam pomôže pozviechať sa.
     
    10:52
    Oddychový čas domácich.
     
    10:52
    Zvolen dal gól!
    Nuž, Košiciam táto časť hry absolútne nevychádza. Zvolen v priebehu necelých dvoch minút pridáva aj druhý gól, strelecky sa presadil PETR OBDRŽÁLEK. Asistencie: Daniel Krejči, Janis Andersons.
     
    10:42
    Košice – Boltun – 2 minúty za držanie.
     
    09:29
    Zvolen dal gól!
    Signalizovqaný trest sa napokon zrušil. Hostia zúžitkovalu hru v šestici na výbornú, z čoho pramenila šanca Fekiača a G VIKTOR FEKIAČ sa už následne nemýlil. Asistencie: Martin Ďaloga, Evgeny Misenev.
     
    09:10
    Zvolen nebezpečne zakombinoval pred Riečickým výsledkom čoho bude aj presilová hra hostí.
     
    08:30
    Domáci celok toto prerušenie hry mierne pribrzdilo, s pukom sa následne Košice dostali až do vlastnej tretiny, odkiaľ ho len nepresne posielali smerom na Baroša.
     
    08:02
    Košice zastavil v útočnom snažení hlavný arbiter stretnutia, ktorý videl postaveného hráča v bránkovisku.
     
    07:20
    To však len do tohto momentu, kedy si domáci po sérii krátkych prihrávok dokázali vypracovať zaujímavú príležitosť na skórovanie, na štadióne to len tak zhučalo, gól z toho ale napokon nebol.
     
    07:00
    A naozaj tomu tak bolo. Domáci kombinovali s pukom pred Barošom, k presnejšiemu streleckému zakončeniu ale neprišlo. Za následného rovnovážneho stavu už domáci nevymysleli nič.
     
    06:10
    Košičania už rozostavili ten presilovkový lichobežník a vyzerá to tak, že zvyšok presilovej hry prečkajú v útočnej tretine.
     
    05:51
    Hostia sa navyše vo vlastnom oslabení vydali na útočný výpad, pred Riečickým ale bolo dostatok obrancov Košíc, ktorí tak nedovolili svojmu súperovi vážne ohroziť vlastného gólmana.
     
    03:30
    Košiciam táto presilová hra zatiaľ vôbec nevychádza. Domáci sa s pukom nedokážu dostať cez prehustenú útočnú modrú čiaru, toto Zvolenu nepochybne vyhovuje.
     
    04:55
    Zvolen dokázal puk bezprostredne po buly v obrannej tretine odpáliť cez všetky čiary, pred Riečickým navyše svojho súpera následne poriadne zdržal.
     
    04:22
    Zvolen – Krejči – 2 minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    04:15
    Zvolen pokračuje s hrou, na ktorú proti Košiciam vyrukoval už v prvých sekundách – tou sú nahadzované puky na zadný mantinel, Košice sú ale rýchlejšie.
     
    03:40
    Domáci teraz skvelým napádaním donútili súpera niekoľkokrát zacúvať s pukom za vlastnú bránku. kde si ho Zvolen s problémami dokázal udržať.
     
    02:50
    Unavení Košičania ešte chvíľu v útočnej tretine bojovali o puk, potom ale odišli striedať. Ani Zvolen ale nemal na ľade kompletnú päticu korčuliarov. na útočný výpad sa preto nevydal.
     
    02:18
    Po následnom výhernom buly Košíc ale prišla okamžitá rana a Baroš sa musel mať na pozore. Puk prepadol cez obranu Zvolena až k jeho brankárovi, ktorú celú situáciu vyriešil.
     
    02:10
    Podobné to bolo aj pri útočnej akcii Košíc, ani tie sa teraz nedokázali prezentovať okulahodiacou kombináciou, tobôž nie presnejšou strelu.
     
    01:50
    Sledujeme opatrný úvod stretnutia, oba celky to skúšajú cez nahadzované puky do pásma, pri zadnom mantineli sú ale vždy úspešnejší obrancovia.
     
    01:10
    Košice donútili svojho súpera zacúvať s pukom až pred Baroša, vďaka čomu mohol domáci celok pohodlne prestriedať. O čosi neskôr využil túto príležitosť aj Zvolen.
     
    00:44
    Košičania neváhali a ihneď chceli rozohrávať smerom dopredu, preto puk preletel cez všetky čiary, avšak bez akéhokoľvek dotyku. To znamená jediné – zakázané uvoľnenie.
     
    00:30
    Úvodné buly bolo vhodené. Po krátkom súboji v stredovom kruhu sa puku zmocnili hostia, ktorí ho okamžite posielali smerom do obrannej tretiny Košíc, tam oň poľahky prišli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk – Jenčík, Češík, Lapšanský – Bartánus (C), Hrnka, Bicek (A) -Bartoš (A), Suja, Šoltés – Sojčík, Boltun, Hričina, Bortňák.

    HKm Zvolen: Baroš (Petrík) – Juraško, Pokovič, Andersons, Krejči, Habšuda, Bagin, Howden, F. Fekiač – Jurík, Brabenec, Semorad – Škvaridlo, Kentoš, Obdržálek – Žilka, B. Mráz, Klhufek – Misenev, V. Fekiač, Ďaloga

    Rozhodca: D. Konc, Novák – Gajan, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítame pri priamom prenose z 13. kola Tipsport ligy, najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, v ktorom si hokejky skrížia domáce HC Košice a HKm Zvolen.

    HC Košice budú po piatkovom zápase s Nitrou hostiť tentokrát Zvolen. Zdá sa, že Košice sa už po nie príliš vydarenom úvode sezóny pozviechali a v tabuľke budú napredovať. Nasvedčujú tomu aj výkony z posledných stretnutí, kedy Košice zdolali dvoch najväčších konkurentov o prvenstvo – Banskú Bystricu i Nitru. Práve zápas s Nitrou bol prvým pre trénerské duo Rostislav Čada – Marcel Šimurda, ktorí s nanovo vyskladanými formáciami dokázali poraziť húževnatých „Corgoňov“. Nanešťastie pre domáci celok, po odchode Tomáša Slováka, Matrina Štrbáka a Radeka Philippa trpí mužstvo nedostatočným počtom obrancov. Hoci do Košíc zavítal odchovanec Radek Deyl, zákon schválnosti zaúradoval a zraneniu sa nevyhol mladý Michalčin, ani skúsený Cebák. Tí sa tak pridali na súpisku zranených hokejistov Košíc k útočníkovi Lelkešovi a gólmanovi Melicherčíkovi. Košice by si nepochybne radi polepšili aj v tabuľkovom postavení, aktuálne im totiž so ziskom 17 bodov patrí 8. miesto tabuľky, pričom v prípade výhry nad Zvolenom by sa mohli výraznejšie bodovo dotiahnuť aj na svojich súperov.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    MsHK Žilina – HC Košice 2:1 pp
    HC '05 B. Bystrica – HC Košice 0:3
    HC Košice – HK Nitra 3:2

    HKm Zvolen sa na zlé tabuľkové postavenie sťažovať rozhodne nemôže. Zvolenčanom sa nepochybne ani v najkrajšom sne nesnívalo, že po 13 odohraných stretnutiach im bude patriť priebežná prvá priečka tabuľky, pričom v tej si budú udržiavať trojbodový náskok nad druhým Trenčínom. Zvolen sa môže potešiť rovnako priaznivému skóre 53:23, ktoré naznačuje, že dnes hosťujúci celok má na svojom konte najviac strelených gólov v celej súťaži, ako i najlepší pomer strelených/inkasovaných gólov v Tipsport lige. Tento fakt bude hráčom spod Pustého hradu nepochybne hrať do karát aj v stretnutí s úradujúcim majstrom Slovenska, Košicami.

    Posledné 3 zápasy Zvolena:

    HK Nitra – HKm Zvolen 0:3
    HKm Zvolen – HK Orange SR 20 8:0
    HKm Zvolen – Dukla Trenčín 2:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 26. Bartoš (Suja), 26. Lapšanský (Češík, Macejko), 38. Hričina (Dudáš, Macejko), 50. Bartánus (Bicek) – 10. Fekiač (Ďaloga, Misenev), 11. Obdržálek (Krejči, Andersons), 49. Brabenec (Ďaloga)


    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk – Jenčík, Češík, Lapšanský – Bartánus (C), Hrnka, Bicek (A) -Bartoš (A), Suja, Šoltés – Sojčík, Boltun, Hričina, Bortňák.
    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Juraško, Pokovič, Andersons, Krejči, Habšuda, Bagin, Howden, F. Fekiač – Jurík, Brabenec, Semorad – Škvaridlo, Kentoš, Obdržálek – Žilka, B. Mráz, Klhufek – Misenev, V. Fekiač, Ďaloga

    Rozhodčí: D. Konc, Novák – Gajan, Smrek
    bahis siteleri