Nižná – Košice 5:9 (kon.) | Žilina – Florko Košice 3:8 (kon.) | Sabinov – Hurikán Bratislava 9:8 (kon.)
Prešov – Lido Bratislava 9:5 (kon.) | ŠK 1. FBC Trenčín – Skalica 19:3 (kon.) | M-Šport Trenčín – Záhorská Bystrica 9:8 (2:1 po s.n.)
konec
FBC Mikuláš Prešov
9:5 (3:1, 2:1, 4:3)
ŠK Lido Prírodovedec Bratislava
sk Neděle 18.10.2015, 14:30 • ZŠ Sibírska • Slovenská Salming extraliga mužů
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Nedeľné popoludnie bude v Prešove patriť florbalu. O 14:30 hod si sily zmerajú domáci FBC Mikuláš s tímom ŠK Lido Prírodovedec Bratislava.

    Domáci celok si vo včerajšom piatom kole pripísal na svoje konto druhé víťazstvo v sezóne, keď vo veľmi vyrovnanom zápase zdolal VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava 6:5. V štvrtom kole Prešovčania zdolali M-Šport Salming Team 5:9 a zajtra sa tak proti Lidu budú snažiť o tretiu výhru v rade. Momentálne Prešovu patrí v tabuľke ôsma priečka z dvanástich účastníkov so ziskom šiestich bodov.

    Hostia z Bratislavy v sobotu uspeli na palubovke Predátoru Sabinov, keď zvíťazili 3:6 a v tabuľke im so ziskom 11 bodov patrí veľmi slušná štvrtá priečka. Podľa papierových predpokladov tak sú miernym favoritom stretnutia, no v nedeľu možno očakávať, že sa medzi týmito súpermi odohrá jeden z najlepších zápasov šiesteho kola.
     
    Už o malú chvíľu sa začne dnešný súboj medzi FBC Mikuláš Prešov a ŠK Lido Prírodovec Bratislava, v ktorom sa priaznivci florbalu môžu tešiť na mimoriadne pútavý a kvalitný florbal.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:03
    A dnešný duel sa začal. Komínek získal loptu na vhadzovaní a Prešov tak zakladá prvú akciu dnešného súboja.
     
    0:30
    Tall teraz našiel peknou krížnou prihrávkou Komínka, ktorý okamžite hľadal pred bránou Baláža, no obrana hostí ostala pozorná.
     
    1:00
    Štofko sa dostal k strele, no jeho pokus bol zblokovaný. O pár sekúnd na to dostal ďalšiu prihrávku od Talla, no ani tentoraz loptičku do brány nedopravil.
     
    1:20
    Sikorjak teraz zakombinoval s Komínkom, no jedna z opôr prešovských florbalistov netrafila loptičku dobre a tá končí za mantinelom.
     
    2:00
    V úvodných dvoch minútach sme sledovali predovšetkým snahu Prešovčanov, ktorí sú zatiaľ aktívnejším tímom. Tentoraz sa k strele dostal Joščák, no ani tentoraz Prešov neohrozil súperovu bránu, v ktorej stojí Daniel Dobrovodský.
     
    2:40
    Prešovčania majú loptu opäť na svojich hokejkách. Komínek so Sikorjakom si momentálne prihrávajú pred vlastnou bránou a snažia sa vymyslieť gólovú akciu.
     
    3:15
    Aštary teraz zbytočne stratil loptu a hostia tak môžu postupovať dopredu.
     
    3:37
    A na trestnú lavicu si menší trest odchádza odsedieť Tomáš Adamov, hostia budú mať k dispozícii početnú výhodu o jedného hráča.
     
    3:43
    Bachan ale teraz fauloval Baláža. Komínek rozohral loptu so Sikorjakom, k strele sa dostal druhý menovaný no jeho strela spoza tela smeruje mimo bránu Dobrovodského, ktorý mal zatiaľ viac práce.
     
    4:10
    Lelák sa teraz ocitol v dobrej šanci, no s jeho pokusom si Sninčák dokázal poradiť.
     
    4:15
    ŠK Lido Prírodovedec Bratislava dal gól! No hostia otvárajú skóre a využívajú presilovú hru zásluhou Pavukoviča, ktorý posiela hostí do vedenia.
     
    5:24
    Prešov dal gól!
    No Prešovčania okamžite odpovedajú na inkasovaný gól. Leško nádhernou krížnou prihrávkou našiel osamoteného Kassaya, ktorý bez väčších problémov posiela loptu do odkrytej brány. Dobrovodský nemal šancu sa presunúť a je vyrovnané.
     
    5:55
    Hostia teraz budú rozohrávať loptu zo stredu ihriska od mantinelu, Prešovčania si už rozobrali hosťujúcich hráčov a čoskoro Lido rozohrá loptu.
     
    6:13
    Akcia Bratislavčanov ale nebola úspešná, naopak, na druhej strane pohrozili rýchlym brejkom Prešovčania, no ich strela končí mimo brány.
     
    6:41
    Joščák teraz vyslal výbornú strelu spoza tela, Dobrovodský ale jeho pokus vykryl a Aštary dobiedzajúci pred bránou nedokázal loptu dopraviť do siete.
     
    7:14
    Od začiatku zápasu ale sledujeme napínavý zápas, v ktorom oba tímy potvrdzujú svoje kvality. Diváci sa rozhodne majú v ďalších minútach na čo tešiť.
     
    7:53
    Komínek teraz strieľal od pravého mantinelu, no jeho strela napokon nemierila medzi tri žrde Dobrovodského.
     
    8:15
    Komínek teraz vyskúšal pozornosť hosťujúceho gólmana, ktorý jeho strelu vykryl, k dorážke sa dostal Štofko, no ani ten nedokázal poslať Prešov do vedenia.
     
    9:14
    Kassay nedokázal spracovať ťažkú prihrávku a Golan sa tak dostáva k loptičke.
     
    9:42
    Leško teraz šikovne skryl svoju strelu od pravého mantinelu, no ani táto strela sa neujala a Dobrovodský si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    10:18
    Lido Bratislava sa teraz niekoľko desiatok sekúnd zdržal pred prešovskou bránou, no Sninčáka neohrozil a Prešovčania sa dostávajú k loptičke.
     
    11:01
    Joščák teraz stratil loptu v obrane a do útoku tak šiel Žilka, no nedokázal využiť poskytnutú šancu a skóre ostáva nezmenené. Sninčák teraz podržal svoj tím.
     
    11:54
    Baláž s Tallom sa vpredu nepresadili, dopredu opäť smerujú hostia. Loptu na hokejke má Golan, ktorý sa snaží rozhodiť loptu do krídelného priestoru.
     
    12:37
    Aštary teraz ustál atak dvoch hosťujúcich hráčov, Prešovčania získavajú loptu.
     
    13:02
    Kassay teraz preukázal výbornú techniku, získal loptu, pohral sa s obrancom, no jeho strela smerovala do stredu brány a Dobrovodský si s ňou poľahky poradil.
     
    13:23
    Prešovčania majú opäť loptu vo svojej moci. K strele sa teraz dostal Baláž, ktorý sa snažil strelu nasmerovať do horných poschodí brány, no lopta presvišťala nad hornou žŕdkou Bratislavčanov.
     
    14:17
    Po kombinácii Sikorjaka s Tallom sa už už do šance dostával Komínek, no jeden z hosťujúcich brániacich hráčov dobre zasiahol do finálnej prihrávky Talla a lopta končí za mantinelom.
     
    14:49
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania otáčajú skóre. Druhý gól Prešovčanov strieľa Adamov, ktorý sa presadil razantnou strelou z obrany.
     
    15:25
    Prešovčania sú v prvej tretine zatiaľ lepším tímom a zaslúžene vyhrávajú. Hráči Lida sa už hodnú chvíľu bránia a sú pod tlakom.
     
    16:10
    Teraz sa vo výbornej šanci ocitol Joščák, no netrafil dobre loptu, Prešovčania sú ale naďalej pri lopte a backhandovým pokusom sa teraz prezentoval Aštary, ktorý mohol navýšiť vedenie Prešova, no skóre ostáva nezmenené.
     
    16:58
    O slovo sa v závere šestnástej minúty prihlásili aj hostia, no Sninčák si so streleckými pokusmi hostí poradil a Prešov môže vyraziť do útoku.
     
    17:15
    Prešov dal gól!
    A strelecky sa teraz presadzuje František Baláž, ktorý tak posiela Prešov do dvojgólového vedenia. Prešovčania sa teraz predviedli peknou akciou a dlhšie držali súpera pod tlakom, čo využili na strelenie svojho tretieho gólu v zápase.
     
    17:36
    Lelák sa teraz prezentoval príklepom od ľavého mantinelu, no lopta letí vysoko nad bránu až za mantinel.
     
    18:19
    Lido Bratislava sa v závere prvej tretiny snaží dobyť zatiaľ veľmi dobrú defenzívu domácich a snaží sa ešte pred odchodom do kabín streliť kontaktný gól.
     
    18:59
    Komínek teraz vynikajúco prečítal hru a zmocnil sa lopty. Do konca úvodného dejstva ostáva jedna minúta.
     
    19:27
    Pri loptičke je Pavukovič a snaží sa o založenie azda poslednej útočnej akcie prvej tretiny.
     
    19:45
    Ringer ale teraz odviedol výbornú prácu a pozbieral cenné sekundy.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V závere prvej tretiny sme už gól nevideli a hostia odchádzajú do kabín s dvojgólovým mankom. Prešovčania od úvodu tretiny mali viac z hry a po dvadsiatich minútach zaslúžene vedú 3:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:50
    A druhá tretina sa začala. Lido Bratislava sa hneď od začiatku druhé dejstva snažilo čo najskôr streliť kontaktný gól, no defenzíva Prešovčanov odolala úvodnému tlaku súpera.
     
    21:34
    Na druhej strane pohrozili aj Prešovčania, no skóre ostáva naďalej nezmenené.
     
    22:42
    Lido sa snažilo teraz opäť dotlačiť loptu do brány, no Sninčák situáciu s pomocou obrany zvládol.
     
    24:01
    Lido sa musí brániť, Prešovčania výborne kombinujú a snažia sa o dobytie bratislavskej brány.
     
    25:01
    A rozhodcovia avizujú vylúčenie hostí, Prešovčania hrajú so šiestimi hráčmi a zavreli svojho súpera v obrannom pásme.
     
    25:44
    Na trestnú lavicu si sadá na dve minúty Slezák. Domáci budú hrať presilovú hru.
     
    26:11
    Prešov dal gól!
    A presilová hra je prakticky hneď po prvej akcii v početnej výhode využitá, keď sa po peknej presilovkovej kombinácii strelecky presadzuje Jaroslav Tall.
     
    26:58
    Hostia sa okamžite snažili odpovedať na gól Prešova, no Sninčák aj so šťastím vykryl výbornú strelu Lida a Mikuláš si tak vedie trojgólové vedenie.
     
    27:15
    Hostia sa napriek trojgólovému manku nevzdávajú a snažia sa čo najrýchlejšie streliť gól. Prešovčania sa ale na dnešného súpera veľmi dobre pripravili a v doterajšom priebehu podávajú výborný výkon.
     
    28:19
    Hostia si berú oddychový čas, Prešovčania budú hrať presilovú hru po vylúčení Mlynarčíka.
     
    28:44
    Gramblička sa teraz dostal v oslabení do úniku, no Sninčák teraz podržal svoj tím a pripisuje si na svoje konto veľmi dôležitý zákrok.
     
    29:47
    Domáci hráči presilovú hru síce nevyužili, no naďalej majú loptu na svojich hokejkách a hernú prevahu.
     
    30:25
    Za nami je už polovica zápasu, Prešovčania zatiaľ kontrolujú hru a sú lepším tímom.
     
    31:33
    Do úniku sa teraz dostal hosťujúci hráč Holíček, no ani on nedokázal prekonať výborného Sninčáka, ktorý teraz od útočiaceho hráča zinkasoval nepríjemný úder hokejkou do ruky.
     
    32:13
    Teraz ale sledujeme opäť Prešovčanov v útočnej snahe, Lido ale veľmi dobre pokrýva útočiacich hráčov a kombinujúci Komínek s Tallom nemajú veľa možností na prihrávku.
     
    33:28
    ŠK Lido Prírodovedec Bratislava dal gól! Hosťujúci hráč Gramblička teraz predviedol ekvilibristický kúsok a vďaka gólu spoza brány vykresal iskierku nádeje pre svoj tím, ktorý má šancu v ďalšom priebehu zápasu zvrátiť stretnutie na svoju stranu.
     
    34:01
    Prešov má ale naďalej slušný dvojgólový náskok a zaváhanie v dnešnom zápase si nepripúšťa. Bratislavčania sú ale pri chuti a opäť sa snažia vymyslieť v útočnej fáze niečo produktívne.
     
    34:22
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa budú v závere druhého dejstva s určitosťou snažiť o strelenie ďalšieho gólu.
     
    35:01
    Naopak, Prešovčania sa snažia prinavrátiť si trojgólové vedenie a momentálne sa snažia prekonať gólmana Dobrovodského.
     
    35:45
    Lido zatiaľ odoláva prešovskému náporu. Pri lopte je momentálne kapitán Sikorjak, ktorý sa po krátkom zaváhaní odhodlal k strele, no hosťujúci hráč dostúpil k prešovskému florbalistovi a jeho pokus zblokoval.
     
    36:26
    Útočná snaha Bratislavčanov sa končí neúspechom, lopta je za mantinelom za prešovskou bránou a domáci hráči budú rozohrávať loptu.
     
    36:42
    Baláž sa ocitol vo výbornej streleckej príležitosti, no nedokázal z prvej trafiť odkrytú bránu hostí.
     
    37:00
    Leško sa teraz ocitol v stopercentnej gólovej šanci, no bol faulovaný a rozhodkyňa Boháčová nariaďuje trestné strieľanie!
     
    37:00
    Za faul si zároveň na dve minúty odchádza odpočinúť hráč Lida.
     
    37:00
    Exekútorom nájazdu bude faulovaný Šimon Leško.
     
    37:00
    Prešov dal gól!
    A bývalý prešovský hokejista s prehľadom strieľa piaty gól Prešova, keď sa s hosťujúcim gólmanom doslova vyhral a bez väčších problémov zakončil svoj krásny pokus do poloprázdnej brány.
     
    37:28
    Holíček sa teraz dostal k strele, keď po Gűtherovej strele strieľal bez prípravy, no lopta končí na výbornom Sninčákovi.
     
    37:52
    Bránu Prešova teraz ohrozil strelou z pravej strany Gűther, no ani jeho strelecký pokus sa neujal. Prešovčania naďalej vedú o tri góly.
     
    38:42
    Prešovčania sú po strelenom góle pri chuti a Lido opäť zavreli pred vlastnou bránou.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    39:42
    V závere druhého dejstva sa Lido snažilo o strelenie gólu, no ich útočná snaha napokon nepriniesla žiadny gól. O niekoľko sekúnd sa skončí druhá dvadsaťminútovka dnešného stretnutia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    A v druhej tretine Prešovčania dokázali zveľadiť svoj dvojgólový náskok z prvej tretiny a do kabín sa po 40 minútach odchádza za stavu 5:2, keď sa v druhej tretine na strane domácich presadili Tall a Leško. Za Lido sa presným zásahom prezentoval Gramblička. Prešovčania sú zatiaľ lepším tímom, majú viac z hry a zaslúženie vyhrávajú. Do poslednej tretiny vstúpia s vedením o tri góly, ktoré by si už mali udržať. Prírodovedec ale s určitosťou neskladá zbrane a bude sa snažiť zabojovať o zisk bodov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Hostia začali tretiu tretinu zostra, keď si hneď vypracovali veľkú gólovú príležitosť, no tá napokon ostala nevyužitá.
     
    40:50
    Pri lopte sú opäť hráči Lida Bratislava. Slezák zakombinoval s Paulikovičom, no druhý menovaný nedokázal dopraviť loptu do siete.
     
    41:40
    Komínkovi sa teraz skĺzla loptička z čepele a Lido sa tak dostalo do samostatného úniku, no Sninčák si poradil aj s touto situáciou. Brankár Prešova dnes predvádza výborný výkon.
     
    42:29
    Lido Bratislava sa od začiatku tretej tretiny snaží o čo najrýchlejšie strelenie tretieho gólu, ktorý by ich mohol dostať späť do zápasu, no defenzíva Prešova na čele so Sninčákom je rezolútne proti.
     
    43:40
    Prešovčania majú loptu vo svojej moci, no Lido rozohrávku Mikuláša napáda s dvomi hráčmi a Komínek má teraz problém dostať sa spoza vlastnej brány.
     
    44:15
    Prešovčania sa po dlhšom čase objavili pred bratislavskou bránou, no akciu domácich zakončuje nepresná strela Talla, ktorá končí za mantinelom.
     
    44:46
    Sninčák má teraz loptu vo svojej moci a bude rozohrávať.
     
    45:00
    Prešov dal gól!
    Lido malo v úvode tretej tretiny viac z hry, no gól si pripisujú Prešovčania. Šimon Leško zužitkoval skvelú prihrávku Kassaya a z bezprostrednej blízkosti strieľa gól. Prešov odskakuje svojmu súperovi na rozdiel štyroch gólov.
     
    45:33
    A teraz počujeme rázny hvizd rozhodcu, ktorý za seknutie posiela na trestnú lavicu hosťujúceho hráča. Ten si navyše za svoje nešportové správanie po úmyselnom odpálení loptičky za mantinel vyslúžil napokon vyslúžil ďalší dvojminútový trest.
     
    45:56
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania bleskovo využívajú presilovú hru zásluhou Jaroslava Talla, ktorý si na svoje konto pripisuje druhý gól v zápase. Presilová hra domácich ale pokračuje.
     
    46:37
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania opäť využívajú početnú výhodu. Tentoraz sa dôraz pred bránou vyplatil Tomášovi Adamovovi, ktorý zvyšuje skóre zápasu na 8:2.
     
    47:45
    Prešovčania majú zápas plne vo svojej moci, Bratislavčania sú opäť zovretí na vlastnej polovici.
     
    47:52
    Komínek teraz výborne skryl svoju strelu za obrancu a hoci lopta smerovala k pravej žrdi, Dobrovodský napokon chytá loptu.
     
    48:20
    ŠK Lido Prírodovedec Bratislava dal gól! A strelecky sa teraz presadzuje hosťujúci hráč Patrik Bachan, ktorý sa presadil strelou spoza tela od pravého mantinelu, Sninčák si síce siahol na loptu, no nešťastne mu prekĺzla medzi nohy do brány.
     
    48:57
    A Lido Bratislava bude hrať opäť v oslabení. Tentoraz na trestnej lavici sedí Dominik Žilka za sekanie.
     
    49:12
    Prešovčania teraz zavreli svojho súpera pred vlastnou bránou, no strelecky neohrozili bránu hostí. Umne držia loptu vo svojej moci a kontrolujú pohodlné päťgólové vedenie.
     
    50:00
    Hra je teraz prerušená a nasledovať bude výmena strán na hracej ploche.
     
    50:00
    Sikorjak na buly vybojoval loptu pre Prešovčanov a tí opäť výborné kombinujú pred brankárom Dobrovodským.
     
    50:58
    Hostia hrajú v plnom počte, Leško ale teraz výborne zvládol situáciu pred vlastnou bránou, lopta končí za mantinelom a Prešovčania sa dostávajú k loptičke.
     
    51:25
    Komínek bol teraz podrazený, domáci majú výhodu, na trestnú lavicu čoskoro poputuje Žilka za bránenie v hre.
     
    52:07
    Žilka už sedí na trestnej lavici a Prešovčanom sa začne dvojminútová presilová hra.
     
    52:41
    Hra je teraz prerušená, pri rozohrávke sú hosťujúci hráči.
     
    53:07
    Tall ale vynikajúco prečítal hru a Prešovčania tak získavajú loptu.
     
    53:32
    ŠK Lido Prírodovedec Bratislava dal gól! Adamov ale v útoku stratil loptu, hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, na ktorého konci je Vladimír Gramblička, ktorý sa zbavil brániaceho hráča a podarilo sa mu dostať loptičku za chrbát Sninčáka.
     
    54:13
    Prešov dal gól!
    Netrvalo dlho a Prešovčania po niekoľkých desiatkoch sekúnd odpovedajú na gól Bratislavčanov. Strelecky sa presadzuje Joščák, ktorý tak prinavracia Prešovu päťgólový náskok.
     
    55:36
    V závere zápasu sa snažia hostia skorigovať nepriaznivý výsledok a vybojovali si aspoň presilovú hru.
     
    55:48
    Na trestnej lavici už sedí Adamov, Lido bude hrať dve minúty v početnej výhode o jedného hráča.
     
    56:02
    Sninčák si teraz pripísal výborný zákrok, keď bleskovo reagoval na strelu hostí.
     
    56:52
    Prešovčania zahrali vysokou hokejkou a hostia tak budú rozohrávať loptičku pred bránou domácich.
     
    57:07
    Hostia zavreli Prešovčanov pred vlastnou bránou, no zatiaľ sa strelecky presadiť nedokážu. Čoskoro sa trest Adamova skončí a Prešovčania budú hrať s piatimi hráčmi.
     
    57:33
    Hostia sa odhodlali k odvolaniu brankára, no napriek tomu, že majú na palubovke o jedného hráča viac, nedarí sa im pokoriť prešovskú obranu.
     
    58:10
    Domáci tréner Alexander Sninčák strieda domáceho brankára Sninčáka a do hry sa na záverečných 110 sekúnd dostáva Vrana.
     
    58:36
    Strela Golana skončila vysoko nad prešovskou bránou a končí za mantinelom.
     
    59:00
    Do konca zápasu ostáva jedna minúta, Prešovčania sú v útoku.
     
    59:18
    Leško sa šikovne zbavil brániaceho hráča, ocitol sa sám pred gólmanom Dobrovodským, no nepodarilo sa mu zavŕšiť hetrik.
     
    59:44
    Hostia sa v závere dostali do prečíslenia dvoch na jedného, no nepodarilo sa im streliť gól.
     
    59:49
    ŠK Lido Prírodovedec Bratislava dal gól!Tentoraz to už ale vyšlo. Hostia jedenásť sekúnd pred koncom zápasu korigujú nepriaznivý stav po úspešnom zakončení Riegera.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas sa končí. Domáci hráči podali vynikajúci kolektívny výkon a zvíťazili 9:5. Prakticky od začiatku zápasu mali hru pod kontrolou a pripísali si tak na svoje konto tretie víťazstvo v rade. Hráči FBC MIkuláš tak uzatvárajú mimoriadne úspešný víkend, keď včera zdolali Hurikán Bratislavu 6:5 a po doterajších dvoch domácich stretnutiach sú stopercentní. (16:40:02)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 6. Kassay (Leško), 15. Adamov (Leško), 18. Baláž (Komínek), 27. Tall (Komínek), 37. Leško, 45. Leško (Kassay), 46. Tall (Joščák), 47. Adamov (Komínek), 55. Joščák (Kassay) – 5. Paulikovič (Bachan), 34. Gramblička (Gűnther), 49. Bachan, 54. Gramblička (Košík), 60. Rieger (Holíček)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák (Vrana) – Adamov, Štofko, Joščák, Komínek, Sikorjak, Kassay, Tall, Baláž, Leško, Aštary, Ringer. Tréner: Alexander Sninčák
    ŠK Lido Prírodovedec Bratislava: Dobrovodský (Veninger) – Košík, Kazimír, Holíček, Mosný, Mlynarčík, Gűnther, Benger, Golan, Slezák, Lelák, Bachan, Žilka, Santer, Pavukovič, Rieger, Gramlička. Tréner: Gabriel Meszároš

    Rozhodčí: Varga, Boháčová
    bahis siteleri