BATE – Barcelona 0:2 (kon.) | Leverkusen – AS Řím 4:4 (kon.) | Arsenal – Bayern 2:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Olympiakos 0:1 (kon.) | Porto – Maccabi Tel Aviv 2:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Chelsea 0:0 (kon.)
Zenit – Lyon 3:1 (kon.) | Valencia – Gent 2:1 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (2:0)
Maccabi Tel Aviv
Úterý 20.10.2015, 20:45 • Estádio Do Dragão, Porto • Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    V samotném závěru se ještě dostal ke střele domácí Cristian Tello, který vystřelil z hranice vápna. Povedená střela španělského křídelníka však skončila těsně mimo!
     
    88
    Na druhé straně dostal ideální míč za obranu Cristian Tello, se kterým se však velmi dobře vrátil obránce Ben Haim. Španělský rychlík se však i tak dokázal dostat do zakončení. Jeho střela z ostrého úhlu však mířila mimo!
    87. Povedená standardní situace Erena Zahaviho
     
    87
    K rozehrávce standardní situace se postavil Eren Zahavi, který nevystřelil vůbec špantě! Izraelský reprezentant poslal míč k tyči, nicméně jeho střelu dokázal vyrazit Iker Casillas, který se nám vlastně představil poprvé v tomto zápase!
     
    84
    Hostující trenér Slaviša Jokanović posílá ze hry útočníka Bena Haima II. Na jeho místo příchází na poslední minuty Itzhaki. Naposledy střídá také trenér Lopetegui. Ze hřiště odchází za velké potlesku Yacine Brahimi, kterého nahrazuje Hector Herrera!
     
    79
    Na vlastní polovině skvěle napadal André André, který vybojoval míč, a vydal se do zajímavého protiútoku, který zastavil nedovoleným zákrokem Tal Ben Haim II. Izraelský reprezentant následně dostal žlutou kartu!
    75. Nebezpečná přihrávka Bena Haima před brankou nikoho z hostů nenašla
     
    75
    Maccabi se postupně dostalo až do vápna, a nebezpečný míč před branku poslal Ben Haim II., který vša nikoho z hostů nedokázal najít! Následně Zahavi uvolnil Vermoutha, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    73
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí srbský trenér Slaviša Jokanović. Ze hřiště odchází Dor Miha, který na hřišti příliš vidět nebyl. Na jeho místo příchází na posledních dvacet minut Gil Vermouth!
     
    68
    Tentokrát portugalský celek zahrozil přes pravou stranu, kde se dokázal uvolnit Maxi Pereira. Jeho centr našel na hranici malého vápna zcela volného Bruna Martinse Indiho, který však poslal míč nad branku!
    67. Aboubakar trefil tyč
     
    67
    Nene, Porto rádo útočí! Cristiano Tello se dokázal krásně uvolnit na levé straně a dokázal odcentrovat přes bránícího Tibiho. Následně se do zakončení dostal Vincent Aboubakar, který však trefil tyč!
    64. Povedená rána Rikana mířila mimo
     
    64
    Parádní práci s míčem nám ukázal ve středu Dor Micha, který si obhodil hned dvojici protihráčů, a předal míč do středu pro Avrahama Rikana. Střídající hráč vyslal hodně povedenou ránu, která však prolétla mimo!
     
    56
    I trenér Maccabi, Slaviša Jokanović, provádí své první střídání v zápase. Zkušený srbský záložník Nikola Mitrović má rozhodně na víc, dnes to ideální nebylo. Na jeho místo příchází Avraham Rikan!
     
    54
    Španělský kouč Lopetegui provádí své první dvě změny v tomto utkání! Ze hřiště odchází Jesús Corona, který nepodal špatný výkon, avšak v portugalské lize podává lepší výkony. Na jeho místo příchází Cristian Tello! Druhé střídání se týká Imbuly Wanga, kterého nahrazuje Danilo Pereira.
     
    50
    Jesús Corona i za cenu tvrdého souboje s Albermanem dokázal uvolnit André Andrého, který si to mířil do vápna. Ještě před pokutovým územím však zasáhl Ben Harush, který Portugalce poslal k zemi. Následuje zajímavá standardní situace pro Porto!
    41. Yacine BRAHIMI - 2:0
     
    41
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto zažívá parádní koncovku prvního poločasu, a dostává se do dvoubrankového vedení! Portugalský celek dokázal pardáně využít rozhozené obrany Maccabi! Vincentr Aboubakar dokázal udržet míč proti trojici protihráčů, a krásným pasem našel zcela volného YACINE BRAHIMIHO, který dokázal proměnit "hokejový" nájezd přesnou střelou k tyči!
    37. Vincent ABOUBAKAR - 1:0
     
    37
    Porto právě vstřelilo branku!
    Favorit dnešního utkání se dočkal, a dostává se do zaslouženého vedení. Z následné standardní situace ještě Porto neudeřilo, neboť na centr Nevese si nikdo z domácích nenaběhl. Následně se však k centru z levé strany dostal Miguel Layún, který našel ve vápně volného VINCENTA ABOUBAKARA, který svou razantní hlavičkou překonal Predraga Rajkoviće!
     
    36
    Yacine Brahimi si ve vápně pohrál s Tibi, a krásným způsobem prostrčil míč pro Wangu. Francouzský středopolař poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se sice nedostal k hlavičce Aboubakar. Nabíhající Maxi Pereira se však ke střele dostal, tu zablokoval Peretz!
     
    32
    Mladý francouzský záložník Imbula Wanga podnikl povedenou individuální akci ve středu hřiště. Následně si však na něj počíhal Dor Miha, který poslal Francouze k zemi, a zaslouženě dostává žlutou kartu!
    25. První velká šance Aboubakara
     
    25
    Porto dokázalo konečně dostat míč do vápna, jmenovitě Miguel Layún. Centr španělského obránce našel ve vápně Aboubakara, který byl však tísněn stoperem. I tak vyslal kamerunský útočník zajímavou střelu na branku, která skončila těsně mimo!
     
    22
    Maccabi se následně dostalo do protiútoku, který táhl středem hřiště Tal Ben Haim II. Jesús Corona se pokoušel napravit svou předchozí chybu, nicméně poslal izraelského útočníka k zemi, a dostává zcela zaslouženě žlutou kartu!
     
    15
    Eren Zahavi vybojoval ve středu hřiště míč pro Mitroviće, který postupoval po pravé straně. Srbský záložník následně předal míč Talu Ben Chaimovi, který si to namířil přímo do vápna, a po souboji s Martinsem Indim spadl na zem, penalta se však nepíská!

    Jan Havlovic

    Branky: 37. Aboubakar (Layún), 41. Brahimi (Aboubakar)

    Karty:   22. Corona (PRT) – 32. Miha (MTA), 79. Ben Haim II (MTA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:8. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 9:7.
    FC Porto: Casillas – Pereira, Marcano, Martins Indi, Layún – André, Neves (C), Imbula Wanga (54. D. Pereira) – Corona (54. Tello), Aboubakar, Brahimi (84. H Herrera).
    Náhradníci: Helton – Goebel Evandro, H Herrera, Osvaldo, Tello, D. Pereira, Bueno.

    Maccabi Tel Aviv: Rajković – Tibi, C. García, Ben Haim, Ben Harush – Mitrović (56. Avraham Rikan), Alberman, Peretz, Miha (73. Vermouth) – Zahavi (C), Ben Haim II (84. Itzhaki).
    Náhradníci: Lifshitz – Ziv, Itzhaki, Ben Basat, Vermouth, Avraham Rikan, Azulay.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Cano, Danos (vš. Francie)
    bahis siteleri