Trenčín – Piešťany 2:3 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 3:4 (0:1 po s.n.) | Žilina – Nitra 3:4 (kon.)
Skalica – Košice 1:0 (kon.) | Poprad – Martin 4:0 (kon.)
po s.n. (0:1)
HKM Zvolen
3:4 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 01.11.2015, 16:30 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    18. kolo našej najvyššej hokejovej súťaže – Tipsport ligy nám ponúka viacero zaujímavých zápasov. My zameriame svoju pozornosť rovno na šláger kola, na najväčšie slovenské hokejové derby, v ktorom si od 16:30 skrížia hokejky dvaja tradiční rivali z miest, ktoré ležia na rieke Hron len približne 20 km od seba – HKM ZVOLEN a HC 05 iClinic BANSKÁ BYSTRICA!

    Tento duel som schválne označil za šláger kola, kedže ide o súboj lídra a tretieho tímu tabuľky a zároveň si v ňom sily zmeria najlepšia ofenzíva s najlepšou defenzívou súťaže.

    HKM ZVOLEN – Bryndziari zatiaľ plávajú súťažou s totálnou ľahkosťou, čo sa jasne ozrkadľuje na počte získaných bodov, strelených gólov a v prvom rade priebežného umiestnenia. Zvolenu patrí prvá priečka s 5- bodovým náskokom pred trenčianskou Duklou a to má ešte zápas s HK Orange 20 k dobru. Hokejisti spod Pustého hradu majú na konte 38 bodov a strelili už 71 gólov, čo je jasne najviac zo všetkých mužstiev. Zvolenčania kraľujú ako tímovým štatistikám, tak aj individuálnym. Patrí im prvenstvo v úspešnosti streľby (12,22%), majú najlepšie presilové hry (19,48%) a na oslabeniach sú po Martine druhí najúspešnejší (93,75%). Najproduktívnejším hráčom celej ligy je nestarnúci Kamil Brabenec, ktorý má na konte po 18 odohraných zápasoch už 24 kanadských bodov a žiadny bod nezaznamenal doteraz iba v troch dueloch! Brabenec je s 19 asistenciami zároveň najlepším nahrávačom a prvenstvom sa pýši aj v štatistike +/- (+15). Výkonnosť tohto brnenského rodáka je zo sezóny na sezónu lepšia. Najlepším strelcom Tipsport ligy je ďalší Zvolenčania Jan Semorád, ktorý má na konte 13 gólov. Domáci však majú kvalitu aj v zadných radoch, kedže v tíme majú aj dvoch najproduktívnejších obrancov – Michala Juraška (12 bodov) a Lubora Pokoviča (10 bodov). Oporou v bráne je mladý gólman Samuel Baroš, ktorý podáva od začiatku sezóny stabilné výkony bez akýchkoľvek výkyvov. Zo všetkých brankárov má na konte najviac víťazných zápasov – 11. Vyzerá to teda tak, že tréner Josef Turek zostavil kvalitné mužstvo, ktoré je poskladané prevažne z mladých hráčov doplnených o pár skúsených harcovníkov, ktorí sú naozajstnými lídrami.

    Posledných 5 zápasov Zvolena:

    Martin – Zvolen 1 : 4
    Zvolen – Žilina 4 : 1
    Piešťany – Zvolen 4 : 3 sn.
    Zvolen – Skalica 4 : 3
    Košice – Zvolen 4 : 3

    BANSKÁ BYSTRICA – Súperom domáceho Zvolena bude tradičný rival z Banske Bystrice! Bystričania sa aktuálne nachádzajú na 3. mieste a na HKM strácajú 7 bodov, preto by ich dnešné víťazstvo posunulo o čosi bližšie líderskej pozície. Trénerské duo Vladimír Országh – Richard Zedník má k dispozícii naozaj kvalitný káder a zaujímavými menami sa to v zostave Baranov len tak hemží. Jednotkou v bráne je gólman so skúsenosťami z NHL Jason Bacashihua, ktorému patrí ligové prvenstvo v priemere inkasovaných gólov na zápas (1,59) a druhé miesto v percentuálnej úspešnosti (93,98%). Chrbát mu úspešne kryje Mathieu Corbeil, ktorý keď nastúpi, je na neho spoľahnutie. V obranných radoch najviac vyčnieva švédska posila Fredrik Sandgren, ktorý má na konte 10 kanadských bodov za 1 gól a 9 asistencií. Aj napriek pretlaku v útoku majú Bystričania v doterajšom priebehu ligy veľký problém so strieľaním gólov. Mená ako Handzuš, Galamboš, či Majdan sú každému hokejovému fanúšikovi známe, zatiaľ však so svojimi spoluhráčmi nie celkom napĺňajú predstavy bystrických fanúšikov. Vedenie HC 05 sa preto rozhodlo v priebehu tohto týždňa posilniť káder a vystužiť ofenzívu, keď podpísalo zmluvu so známym kanonierom Romanom Tománkom, ktorý sa vrátil po krátkom pôsobení v Kazachstane. Ten však nastúpi na súťažný zápas až po reprezentačnej prestávke. Najlepším strelcom Bystrice je Juraj Majdan (9 gólov). V individuálnych štatistikách celej súťaže však na popredných miestach príliš bystrickí hokejisti nefigurujú.

    Posledných 5 zápasov Banskej Bystrice:

    Žilina - B. Bystrica 2 : 3 pp.
    Skalica – B. Bystrica 4 : 2
    B. Bystrica – Trenčín 8 : 0
    Poprad – B. Bystrica 5 : 2
    B. Bystrica – Martin 4 : 1

    Prvý vzájomný zápas sezóny 2015/16:

    4.10. 2015
    Banská Bystrica – Zvolen 3:4 pp (1:0, 0:1, 2:2 – 0:1)

    Góly: Lamper, Majdan, Šmach – Obdržálek 2, Fekiač V., Howden

    História vzájomných zápasov:

    Zvolenčania sa s Banskobystričanmi stretli doteraz celkovo 55 krát. Prvé zápasy spolu zohrali ešte v sezóne 1996/97, v ktorej si dve víťazstva na svoje konto pripísali hokejisti HKM (3:0, 4:2). Dvakrát sa stretli o sezónu neskôr, tam sa zrodili dve remízy (2:2, 4:4). Na najbližšie pohronské derby si museli fanúšikovia oboch celkov počkať presne 10 rokov, do sezóny 2008/2009, kedy sa Bystričanom opäť podarilo postúpiť do najvyššej súťaže. Z doterajších 55 odohraných derby súbojov sa 31 krát tešili z víťazstva hokejisti Zvolena (z toho raz po predĺžení a štyrikrát po samostatných nájazdoch), zaznamenané sú 2 spomínané remízy a 22 krát boli úspešnejší Banskobystričania (ani raz nezvíťazili v predĺžení, ale až šesťkrát v samostatných nájazdoch).

    Ako som už na začiatku spomenul, stretnutie má naplánované úvodné vhadzovanie na 16:30. Povedie ho rozhodcovská štvorica v zložení Jozef Kubuš, Peter Stano (hlavní) – Peter Šefčík, Jozef Tvrdoň (čiaroví).

    Môžeme sa určite konečne tešiť na zaplnený štadión pod Pustým hradom a skvelú atmosféru, o ktorú sa postarajú oba fanúšikovské tábory. Pokiaľ sa vám však z rôznych dôvodov nebude dať dostaviť na zvolenský zimák, ostaňte verní nášmu podrobnému textovému prenosu, ktorým vás bude sprevádzať Jakub Bartko!

    Približne polhodinu pred úvodným vhadzovaním sa vám prihlásim so zostavami oboch mužstiev.
     
    Príjemny podvečer zo Zvolena vážení športoví priatelia! Dočkali sme sa, druhé tohtosezónne pohronské derby začne už o približne polhodinku. Oba celky už korčuľujú na predzápasovej rozcvičke. Banskobystričania dnes budú hrať v červených dresoch, Zvolenčania v bielych.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dnešný zápas bude zaujímavý aj z pohľadu atmosféry. Konečne by mal byť zvolenský štadión lepšie zaplnený ako tomu bolo v predošlých dueloch. V sektore hostí sa už zhromažďujú fanúšikovia Banskej Bystrice, ktorí pricestovali vlakom. Domáca ultras skupina Persona non grata si pripravila viacero choreografii, ktorými sa bude prezentovať počas celého stretnutia. Na zápasoch HKM sa znovuobnovil aj fanklub PoDC, takže aktívnych podporovateľov majú zvolenskí hokejisti až až.
     
    Fanúšikovia sa už prekrikujú, zvolenský zimák sa pomaly zapĺňa. Strašne veľa ľudí stojí ešte v rade na vstupenky a dnu sa zrejme dostanú tak ku koncu prvej tretiny. Snáď by sa návšteva mohla po prvýkrát v tejto sezóne pod Pustým hradom vyšplhať nad 3000 divákov.
     
    Bystrickí hokejisti sú už na ľade a postupne tam prichádzajú aj Zvolenčania.
     
    My, čo sme na štadióne, si ešte vypočujeme našu štátnu hymnu a derby môže konečne začať!
     
    Hymna sa dnes vo Zvolene hrala na fujare, paráda, človek až mal zimomriavky.
     
    Všetko je pripravené na úvodné vhadzovanie, prajem vám príjemny športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Hneď po dvanástich sekundách je hra prerušená, vhadzovať sa bude v strednom pásme pri zvolenskej striedačke.
     
    00:31
    Zaujímavé je, že bystrickí tréneri nasadili na údernú zvolenskú prvú formáciu svoj štvrtý útok!
     
    01:14
    Juraj Jurík triafa bombou spojnicu bystrickej brány!
     
    02:07
    Príležitosť aj na bystrickej strane, keď jeden z hosťujúcich útočníkov tečoval puk tesne pred Barošom.
     
    02:22
    Presilová hra pre Banskú Bystricu! Na trestnej lavici si dve minúty posedí Miroslav Habšuda – vyhodenie puku.
     
    02:41
    Domáci hneď v úvode svojho oslabenia vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    03:27
    Baroš teraz výborne zareagoval na dvakrát tečovaný puk!
     
    03:46
    Handzušova nebezpečná strela, Baroš vyráža!
     
    04:17
    Domáci vyhadzujú puk cez všetky čiary, už sa ubránia.
     
    04:22
    HKM Zvolen hrá v plnom počte.
     
    04:39
    Obrovská príležitosť a bol v nej Bruno Mráz! Perfektný zákrok predviedol Jason Bacashihua.
     
    05:43
    A ďalšia šanca aktívnych Zvolenčanov, konkrétne Klhůfka, Bacashihua je zatiaľ pozorný.
     
    06:20
    Výborná akcia štvrtého zvolenského útoku a opäť v permanencii bystrický gólman.
     
    06:31
    Brabenec strieľal z otočky, Bacashihua nevedel, kde má puk, napokon sa však ocitol za bystrickou bránou.
     
    06:58
    Vynikajúci hokej sledujeme zatiaľ vo Zvolene, lepším dojmom pôsobia domáci, o ktorých je známe, že majú skvelé prvé tretiny.
     
    07:47
    Petranova strela švihom, Baroš vyráža pravým betónom!
     
    08:44
    Stretnutie sa hrá až v nezvyčajne rýchlom tempe, snáď to vydrží až do konca.
     
    09:23
    Handzuš pálil z ľavého kruhu ale puk namieril veľmi vysoko.
     
    10:54
    Teraz sa hralo až 6 minút bez prerušenia hry. Puk však opustil hraciu plochu a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    12:02
    Domáci hokejisti teraz kopili chybu za chybou vo vlastnom pásme, všetko napokon vyriešil gólman Baroš a prerušil hru.
     
    12:33
    Zvolenčania mohli ísť do prečíslenia, ale Viktorovi Fekiačovi preskočil puk hokejku.
     
    13:03
    Tak čo si teraz dovolil Kamil Brabenec opäť, klobúk dole. Tomuto chýbal jedine gól, ktorý nedokázal streliť v stopercentnej šanci Radovan Puliš!
     
    14:42
    Bystričania sa usadili dlhší čas v pásme Zvolena, ale hrajú to len po mantineloch.
     
    15:47
    Brabenec atakovaný Ďatelinkom, českého útočníka v službách Zvolena prišiel pomstiť Jan Semorád a začína sa iskriť. Vylučovať sa však zatiaľ nebude, kedže nešlo o nič vážne.
     
    16:32
    Svoju druhú početnú výhodu budú mať k dispozícii hokejisti Banskej Bystrice. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Emil Bagin – nedovolené bránenie (2 min.).
     
    17:51
    Bystričania síce boli po celý čas usadení v obrannom pásme Zvolena, ale na Baroša nesmerovala zatiaľ ani jedna strela.
     
    18:01
    Sily na ľade sa na 31 sekúnd vyrovnajú. Na trestnú lavicu si odišiel sadnúť Tomáš Zigo – nedovolené bránenie (2 min.).
     
    18:16
    Domáci to pália na Bacashihuu z každej možnej pozície.
     
    18:32
    Zvolen hrá v plnom počte a domáci začínajú hrať presilovú hru.
     
    19:04
    Zázračný zákrok predviedol Jason Bacashihua po strele Jana Semoráda! Perfektná presilovka Zvolena.
     
    19:42
    Michal Hudec sa obetavo hodil do zvolenskej strely, vhadzovať sa bude po pravej ruke bystrického gólmana.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Vynikajúci zápas vo výbornej atmosfére sledujeme dnes vo Zvolena priatelia! Zaplnený zvolenský zimák síce gól nevidel, ale šancí bolo na oboch stranách požehnane. Obe mužstvá zahrali veľmi dobre svoje presilové hre a brankári, či už Baroš alebo Bacashihua sú ozajstnými oporami. Máme sa na čo tešiť v ďalšom priebehu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:02
    Banská Bystrica hrá v plnom počte.
     
    20:26
    Bystričania mohli ísť do prečíslenia, ale Tomáš Zigo nezachytil prihrávku.
     
    20:26
    Matoušek začal vyskakovať do Bagina, vylučovať sa nebude ani na jednej strane. Rozhodcovia zatiaľ zvládajú tento duel veľmi dobre a pískajú citlivo.
     
    21:01
    Ou, tak z tohto behá mráz po chrbte. Nechutný Lunterov zákrok na Miroslava Habšudu, domáci aj hosťujúci hráči hneď volali lekárov ku zvolenskému obrancovi, toto nebude a nie je vôbec dobré priatelia.
     
    21:01
    Výborná správa, Habšuda odchádza z ľadu po vlastných. Prajeme veľa zdravia!
     
    21:01
    Mário Lunter inkasuje samozrejme trest 5+ do konca zápasu – napadnutie zo zadu, domáci majú obrovskú príležitosť na otvorenie skóre!
     
    21:40
    Zvolenčania sú usadení v pásme, ale zatiaľ si len puk posúvajú a nestrieľajú.
     
    21:54
    Výborná šanca HKM, v ktorej sa ocitol Michal Juraško, Bacashihua na dvakrát chytá lapačkou!
     
    22:12
    Teraz hostia vyhadzujú puk a môžu prestriedať.
     
    22:43
    Zvolen dal gól!
    Obrovská radosť na zvolenskom zimnom štadióne! Daniel Krejčí si nakorčuľoval po pravej strane, prihral puk na hokejku PETRA OBDRŽÁLKA a ten vymietol pravý horný roh bystrickej brány! Asistencie: Daniel Krejčí, Juraj Jurík.
    OBDRŽÁLEK - 1:0
     
    23:49
    Zvolen dal gól!
    Domáci potvrdzujú svoju štatistiku v presilových hrách a počas tejto jednej skórujú už druhýkrát, keď sa v skrumáži pred Bacashihuom najlepšie zorientoval KAMIL BRABENEC! Asistencie: Radovan Puliš, Michal Juraško.
    BRABENEC - 2:0
     
    25:05
    Emil Bagin síce pekne prešiel celým ihriskom, ale v útočnom pásme puk stratil.
     
    26:01
    Banská Bystrica hrá v plnom počte.
     
    27:08
    Pekná akcia Bystrice po osi Sandgren – Galamboš, ale druhý menovaný netrafil zvolenskú bránu.
     
    27:56
    Zvolenčania sú doteraz lepším mužstvom a päťminútová presilová hra ich ešte viac nakopla.
     
    29:12
    Matoušek vystrelil spoza zvolenského obrancu, Baroš v pohode puk vyrazil.
     
    29:37
    Pekná akcia zvolenského prvého útoku, ktorú opäť dirigoval nik iný ako Kamil Brabenec. Tentokrát sa to však gólom neskončilo.
     
    30:24
    Bacashihua dnes chytá veľmi dobre a teraz zabránil ďalšej stopercentnej šanci, v ktorej sa ocitol Petr Obržálek!
     
    30:24
    Oddychový čas hostí. Celkom pochopiteľný krok trénerov Bystrice. Vladimír Országh sa teda poriadne rozčuľuje nad výkonom svojich zverencov.
     
    31:24
    Michal Hudec úplne sám pred Barošom, zvolenský gólman chytá!
     
    31:52
    Presilová hra pre Banskú Bystricu a ideálna šanca na strelenie kontaktného gólu. Na trestnú lavicu si odišiel sadnúť Jakub Žilka – podrazenie (2 min).
     
    32:26
    Hostia už sú usadení v pásme, Loskot páli a Baroš skrýva puk vo svojej výstroji.
     
    32:45
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystričania využívajú presilovú hru a vo Zvolene to bude ešte poriadne dramatické! Puk poskakoval pred bránou HKM a do nej ho doklepom TOMÁŠ ZIGO. Asistencie: Ondřej Šmach, Michal Hudec.
    ZIGO - 2:1
     
    33:35
    Hostia po vyčistení žalúdkov od svojich trénerov počas oddychového času zlepšili hru a Zvolenčania sa majú čo obracať.
     
    34:02
    Matoušek sa obtočil okolo zvolenskej brány, nedokázal však kvalitnejšie zakončiť.
     
    34:37
    Domáci úplne akoby prestali hrať a nechávajú Bystričanov robiť si, čo chcú.
     
    35:27
    Hostia si nerozumeli v rozohrávke, píska sa zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude pred gólmanom HC 05.
     
    35:54
    Vylučovať sa bude na strane Banskej Bystrice a úplne zbytočne. Jason Bacashihua vyhodil puk na ochrannú sieť a dostáva tak dve minúty. Trest si za neho odsedí Tomáš Matoušek.
     
    36:54
    Presilovka Zvolena je v polovici a domáci ešte bránu hostí neohrozili.
     
    37:54
    Banská Bystrica hrá v plnom počte, táto presilovka Zvolenu vôbec nevyšla.
     
    39:15
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané! Bystričania to stihli tesne pred záverom druhej tretiny. Michal Handzuš našiel parádnou prihrávkou MILANA KYTNÁRA a ten si bekhendovým blafákom vychutnal Samuela Baroša. Asistencie: Michal Handzuš, Ivan Ďatelinka.
    KYTNÁR - 2:2
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá časť hry je na konci a videli sme v nej až štyri góly. Skóre stretnutia otvoril v presilovej hre Petr Obdržálek. V tej istej početnej výhode sa presadil Kamil Brabenec. Bystričania však po oddychovom čase ožili a zásluhou Ziga a Kytnára stihli vyrovnať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Jan Semorád netriafa úplne prázdnu bystrickú bránu, neuveriteľné!
     
    41:26
    Daniel Krejčí teraz spravil obrovskú chybu vo vlastnom obrannom pásme, hostia to však nepotrestali.
     
    42:23
    Tréner Josef Turek stiahol hru na tri formácie.
     
    43:13
    Bagin na útočnom výlete, ale v poslednej chvíli ho zblokovala hosťujúca defenzíva.
     
    44:25
    V tretej tretine sa hrá oveľa opatrnejšia, čo je vzhľadom k priebežnému výsledku úplne pochopiteľné.
     
    45:06
    Michal Handzuš triafa pravú tyčku zvolenskej brány!
     
    45:14
    Vzápäti na opačnej strane brejk Klhůfka, Bachashihua chytá!
     
    45:44
    Teraz Bacashihua radšej prerušil hru, lebo už sa v pásme Bystrice rozložil prvý zvolenský útok.
     
    47:10
    Hostia roztočili kolotoč v obrannom pásme HKM a domácim sa nedarí poslať puk aspoň do stredného pásma.
     
    47:57
    Samuel Baroš teraz radšej prerušil hru a upokojuje svojich spoluhráčov.
     
    47:57
    Dnešné stretnutie sleduje 3 420 divákov. Konečne pekná návšteva!
     
    49:10
    Domáci teraz vypálili hádam štyri strely po sebe, ale ani jedna si nenašla cestu na bránu Bystrice.
     
    49:51
    Ďalší nepríjemny zákrok od Bystričanov a na ľade ostáva ležať kanonier Radovan Puliš.
     
    49:51
    Ďalší trest 5 + do konca zápasu a tentokrát ho inkasuje Colton Gillies – napadnutie hlavy a krku.
     
    50:11
    Zvolenčania už dnes hrali päťminútovú presilovku a strelili dva góly. Uvidíme, ako to domáci zahrajú teraz.
     
    51:08
    Klhůfek sa natlačil pred Bacashihuu, ale prekonať ho nedokázal.
     
    51:46
    Krásna akcia, keď Obdržálek našiel zadovkou Juraja Juríka, opäť skvelý Bacashihua!
     
    51:57
    Radovan Puliš je znovu na ľade spolu s kompletnou prvou zvolenskou päťkou.
     
    52:42
    Michal Juraško sám pred Bacashihuom, bystrický gólman však dnes predvádza skvelý výkon.
     
    53:10
    Domáci sa síce vedia dostať do dobrých gólových šancí, zatiaľ ich však počas tejto presilovej hry nepremenili.
     
    53:29
    Zvolen dal gól!
    Teraz sa to však už Zvolenčanom podarilo. DANIEL KREJČÍ si hneď po vhadzovaní zobral puk, vypálil tvrdý príklep a Bacashihua bol tentokrát bezmocný. Asistencie: Juraj Jurík, Bruno Mráz.
    KREJČÍ - 3:2
     
    54:51
    Banská Bystrica hrá v plnom počte.
     
    55:35
    Ondrej Mikula mohol vyrovnať, ale jedne zo zvolenských obrancov ho stihol včas zblokovať a skomplikoval mu zakončenie.
     
    56:56
    Tomáš Zigo výborne vystrelil, Baroš však bol pozorný a vyrazil puk na ochrannú sieť!
     
    57:15
    Opäť skvelý Samuel Baroš, keď aj bez hokejky sa hádzal v bráne ako futbalový brankár. Gólmani dnes predvádzajú parádne výkony.
     
    58:07
    Obrovský tlak Banskej Bystrice! Barani bojujú o vyrovnanie!
     
    58:31
    Puk sa ocitol na ochrannej sieti, bol ale tečovaný a tak sa vylučovať nebude.
     
    58:53
    Zvolenčania sa previnili úplne zbytočným úmyselným postavením mimo hru. Bude sa vhadzovať pred Barošom.
     
    58:53
    Prázdna bystrická brána!
     
    59:05
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak tento gól ide na triko Juraja Mráza, ktorý spôsobil úmyselný ofsajd. Z bezprostrednej blízkosti sa presadil MICHAL HANDZUŠ! Asistencie: Juraj Majdan, Michal Hudec.
    HANDZUŠ - 3:3
     
    59:41
    Pri puku sú domáci hokejisti, ale ďaleko od bystrickej brány, čaká sa na záver tretej tretiny.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tretia tretina nám priniesla dva góly. Najprv presilovku využil Zvolen zásluhou Daniela Krejčího a 55 sekúnd pred koncom vyrovnával Michal Handzuš. Uvidíme predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:21
    Hudecova strela bola tečovaná vysoko nad zvolenskú bránu.
     
    61:48
    Marek Hataš mohol zápas rozhodnúť, ale jeho strelecký pokus mu absolútne nevyšiel!
     
    62:24
    Domáci si nerozumeli v rozohrávke, píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    62:44
    Rosandič si obkorčuľoval zvolenskú bránu, podarilo sa mu ohroziť Baroša, domáci gólman puk vyrazil!
     
    63:06
    Veľký tlak Bystrice!
     
    63:20
    Michal Handzuš teraz zobral tabuľku trénerovi Orsázghovi a niečo veľmi intenzívne vysvetľoval a kreslil spoluhráčovi Rosandičovi.
     
    64:17
    Veľké boje v rohu ihriska, hra sa zatiaľ neprerušuje.
     
    64:44
    Milan Kytnár išiel úplne sám na Samuela Baroša, ale Krejčí ho stihol zblokovať!
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie nám góly neprinieslo, budeme teda svedkami samostatných nájazdov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Krejčí nepremieňa.
     
    1. série
    0:0
    Loskot nepremieňa.
     
    2. série
    0:0
    Semorád nepremieňa.
     
    2. série
    0:1
    Handzuš premieňa.
     
    3. série
    0:1
    Brabenec nepremieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC 05 iClinic Banská Bystrica.
    Autorom víťazného gólu je MICHAL HANDZUŠ.
    Michal HANDZUŠ - 3:4
     
    Koniec zápasu.
     
    Vynikajúce stretnutie je na konci. Hrdinom zápasu sa stal Michal Handzuš, ktorý najprv 55 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal a neskôr rozhodol v samostatných nájazdoch.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemny zvyšok víkendu. (19:06:56)

    Jakub Bartko

    Branky a nahrávky: 23. Obdržálek (Krejčí, Jurík J.), 24. Brabenec (Puliš, Juraško), 54. Krejčí (Jurík J., Mráz B.) – 33. Zigo (Šmach, Hudec), 40. Kytnár (Handzuš, Ďatelinka), 60. Handzuš (Majdan, Hudec), rozh. náj. Handzuš

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Krejčí (ZVO)
    0:0   Loskot (BBY)
    2. série:
    0:0   Semorád (ZVO)
    0:1   Handzuš (BBY)
    3. série:
    0:1   Brabenec (ZVO)


    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Bagin, Juraško (C), Krejčí, Andersons, Habšuda, Ivan, Fekiač F., Hataš – Semorád, Brabenec (A), Puliš – Obdržálek, Mráz B., Jurík J. – Klhůfek, Klíma T., Ďaloga – Kentoš, Fekiač V., Žilka.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Corbeil) – Ďatelinka, Sandgren, Šmach, Jankovič, Rosandić, Grundling, Petran – Gillies, Galamboš, Majdan – Loskot, Kytnár (A), Mikula – Hudec (C), Handzuš (A), Lunter –Zigo, Matoušek, Lamper.

    Rozhodčí: Jozef KUBUŠ, Peter STANO – Peter ŠEFČÍK, Jozef TVRDOŇ

    Diváci: 3 420
    bahis siteleri