Standard – Anderlecht 1:0 (kon.) | Club Brugge – Genk 1:0 (kon.) | Gent – Charleroi 1:3 (kon.)
konec
Standard Lutych
1:0 (1:0)
RSC Anderlecht
Neděle 08.11.2015, 14:30 • Vertenten - Vanyzere, De Neve • Belgická Jupiler Pro League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Anderlecht padl! Belgický velkoklub se po vítězné sňůře poprvé musel sklonit. S trápícím se Lutychem odehrál vyrovnanou partii, kterou nakonec rozhodl hned v úvodu střetnutí Jonathan Legear. Druhý poločas nám moc fotbalové krásy nenabídl, a tak se Lutych raduje z cenné výhry. Toto vítězství je posune výše. (16:26:28)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Christian Brüls (Standard Lutych).
     
    90+3
    Domácí se s míčem drží daleko od své vlastní branky a kráčí za skvělým vítězstvím.
     
    90+1
    Do vápna si naběhl jeden z domácích, který posílal míč před branku, ale zblokovaný míč skončil jen na rohu.
     
    90
    Hra se překlenula do poslední minuta základní hrací doby. Rozhodčí nastaví čtyři minuty nad rámec.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jorge Teixeira (Standard Lutych).
     
    88
    Domácí se dostávali do skvělé příležiosti, ale na poslední chvíli je o míč obral jeden z bránících hráčů.
     
    86
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Anthony Knockaert, přichází Martin Milec.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Hubert (RSC Anderlecht).
     
    82
    Na travnaté ploše se ocitl jeden z domácích, ale hra i nadále pokračuje, ačkoliv se stále z hřiště nezvedá.
     
    80
    Hubert si připsal lehký zákrok po centru do jeho vápna. S rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    79
    Ani další snažení, které se nyní udávalo po levé straně, neskončilo brankou, či nějakou zajímavou šancí.
     
    77
    Nebezpečné snažení domácích. Nejdříve jim z pravé strany nevyšly nůžky a poté neprošla na branku ani střela, která byla zblokovaná.
     
    75
    Záběr je na jediného střelce utkání, který si střetnutí užívá na lavičce.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Christian Brüls (Standard Lutych).
    72.
     
    72
    Snažení Anderlechtu do vápna bylo ukončeno před ním. Stále se nedaří hostům projít do slibné šance.
     
    70
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Guillame Gillet, přichází Frank Opoku Acheampong.
     
    70
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Jonathan Legear, přichází Benjamin Tetteh.
     
    68
    Goreaux vystoupil do hloubi hřiště, kde fauloval jednoho z hostujících fotbalistů. Následný přímý kop ovšem zužitkován nebyl.
     
    66
    Anderlechtu se směrem dopředu se i nadále nedaří. Lutych míří za senzační výhrou.
     
    64
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Stefano Okaka, přichází Idrissa Sylla.
     
    62
    Přímý kop zahráli domácí fotbalisté jen do břevna! Následná dorážka byla zablokována bránícím hráčem a další rána byla Gilletem odehrána na roh.
     
    61
    Těsně před vápnem byl nepěkným způsobem faulován Jonathan Legear. Fauloval Gillet, pro které domácí požadují druhou žlutou kartu.
     
    60
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Leander Dendoncker, přichází Matías Suaréz.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí i nadále vedou po brance ze čtvrté minuty. Hostům se v tomto poločase nedaří nic, co by vedlo k vyrovnání.
     
    58
    Snažení domácích po pravé straně bylo odvráceno obráncem Deschachtem, který svůj celek nyní zachránil od nebezpečné situace.
     
    57
    Tempo utkání nyní takové, jaké bylo v poločase prvním. Domácí nechtějí inkasovat a hrají ze zabezpečené obrany, která se jim zatím vyplácí.
     
    55
    Hra pokračuje snažením hostí, kteří se i nadále ztrácejí jeden gól k tomu, aby stav utkání vyrovnali.
     
    53
    Podobná situace i na druhé straně. Na levé straně míč dostával za obranu jeden z domácích, ale i on se nacházel v ofsajdu.
     
    52
    První vážnější akce hostí. Dlouhý přihrávka za obranu se dostávala na Ezekiela, ale ten se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    51
    Další faul se urodil na útočné polovině domácích, kde byl faulován jeden z hráčů v červeném. Pokračuje aktivita domácích.
     
    49
    Domácí budou mít k dispozici standardku z poloviny hřiště po dalším faulu. Druhý poločas začal hodně důrazně a určitě se máme na co těšit.
     
    48
    Anthony Knockaert si ve vzduchu vyšlápl na obránce Gilleta a vidí tak žlutou kartu.
     
    46
    Po faulu Arslanagice na Okazakiho se do sebe oba hráči lehce pustili. Nic to ovšem nemění na tom, že se bude zahrávat standardka pro hosty.
     
    46
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Christian Brüls.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas je u konce. Domácí na svého soupeře doslova vlétli, což Anderlecht celkem překvapilo a již ve čtvrté minutě se Stade Maurice Dufrasne radoval z první branky. Následně byl Anderlecht lepším celkem, měl i několik gólových situací, ale ani jedna kýženou brankou neskončila. Druhý poločas atraktivního utkání začne přibližne v 15:33.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru prvního poločas byl na polovině hrací plochy faulován jeden z domácích. Nejspíše šlo o jednu z posledních akci v průběhu prvního poločasu.
     
    45
    Knockaert rozvíjel akci domácích přihrávkou na levou stranu, kde byl jeden z jeho spoluhráčů. Ten poslal centr do šestnáctky, kde byla ovšem dobře připravená obrana, která míč odehrála alespoň na roh.
     
    44
    Neúspěšný byl nyní právě Legear, který zkoušel dlouhým míčem poslat do šance svého spoluhráče, který se do nyní ale po špatné přihrávce nedostal.
     
    43
    Jonathan Legear musel ze hřiště odejít s pomocí doktorů a hráčů, ale za pár chvilek bude připraven naskočit na hřiště a pomoct svému celku.
     
    42
    Ve vzdušném souboji se proti střelci jediné branky Legearovi počínal nedovoleně obránce Gillet, který tak vidí první žlutou kartu v utkání.
     
    40
    Na druhé straně se do šance hnal Renaud Emond, kterému se nepovedlo zakončit. Místo míče kopl do nohy obránce, který se jej skluzem snažil o míč obrat.
     
    40
    Míč do branky posílal z levé strany jeden z hostů a doklepnout se jej snažil Okazaki, který místo poslání míče do sítě, balón odkopl.
     
    39
    Omlouváme se za technické potíže způsobené výpadkem elektriky. Během této doby se nic převratného nestalo.
     
    35
    Steven Defour poslal nadýchaný míč do obrany, kde byl Ezekiel. Ten se s míčem otočil a vypálil na branku Huberta, kterou nakonec jen vysoko přepálil.
     
    33
    Goreaux byl nyní důrazný proti pronikajícímu Gilletovi, kterého nakonec o míč obral čistě, ačkoliv to vypadalo z dálky na drsný faul. Gillet vybojoval alespoň aut.
     
    32
    Dlouhý centr za obranu hledal útočníka Ezekiela, ale těsně před ním zakročil obránce Goreaux, jenž nyní svůj celek zachránil od nebezpečné situace.
     
    31
    Poté měli k dispozici domácí ještě jeden rohový kop, a to z druhé strany, ale ani jeden neskončil přímým ohrožením branky, a tak se musejí fotbalisté z Lutychu vracet.
     
    30
    Po delší době se do ohrožení branky hostů dostali domácí, ale těm se povedlo vybojovat pouze rohový kop. Ten bude zahráván z levé strany.
     
    28
    Ten byl zakončen centrem na zadní tyč, kam si naběhl Kara Mbodji, jenž na vzdálenější tyč zamířil svým hlavičkovým pokusem. Míč se dostával do branky, ale na čáře jej dokázal odkopnout Van Damme!
     
    28
    Bránit se budou znova. Pár metrů před vápnem byl totiž faulován pronikající Ezekiel, a tak budou mít k dispozici fotbalisté Anderlechtu slibý přímák.
     
    27
    Další obstřelování domácí branky bylo neúspěšné. Bránící hráči se ve všech případech dokázali této situaci ubránit a i nadále drží těsné vedení.
     
    26
    Do šance se ovšem dostávali domácí. Stevena Defoura obral o míč jeden z hráčů v červeném a hnalse do vápna. Jeho snažení včasně ukončil rozhodčí, který odpískal faul na středopolaře Anderlechtu.
     
    25
    Domácí ose ovšem musejí opět bránit. Po získaném autu blízko vápna se rozhodl jeden z hráčů poslat míč do ohně, kde ovšem nebyl úspěšný Ezekiel. Na centrovaný míč nedosáhl.
     
    24
    Do vápna Standardu postupoval nigérijský forvard Ezekiel, kterého dvojice bránících hráčů poslala na zem. Rozhodčí hru ukončil po chvilce, ale faul proti hostujícímu hráči se nepíská.
     
    23
    Domácí fanoušci se radují poté, co hostům nevyšel dalekonosný centr z prostředku hřiště na levou stranu. Tímto se domácí celek dostal k autu poměrně zadarmo.
     
    22
    Stále vidíme aktivní hru Anderlechtu, který kombinuje na útočné polovině. Standard se brání a zatím mu to vychází, ačkoliv není jisté, že mu to vydrží celý zápas.
     
    20
    A nakonec z toho byla suma šancí, která ovšem neskončila brankou. Ve vápně se dvojice hráčů pokoušela prostřelit brankáře, ale k němu míč po skvělých obranných zákrocích bránících hráčů ani nedošel. Vše bylo zakončeno centrem do vápna, který hlavičkou poslal nad branku senegalský obránce Mbodji.
     
    19
    Po další aktivní hře hostí se bude kopat rohový kop z levé strany. Půjde o první standardku aktuálně třetího celku Jupiler Pro League.
     
    18
    Pokračuje se kombinační hrou fotbalistů Anderlechtu. Domácí hrozí spíše z protiútoků, které jsou opravdu hodně nebezpečné.
     
    17
    Anderlecht se i nadále pokouší dostat se do vápna po krásných přihrávkách. Nyní to vyšlo, ale útočící Defour nedokázal volný míč dostihnout předtím, než jej chytil brankář Hubert.
     
    16
    A zle mohlo být na opačné straně. Po rychlém útoku se po pravé straně prodral do vápna jeden z domácích, jehož střela k tyčce byla zblokována a míč se nakonec do branky nedostal.
    14. Neuznaná branka Defoura
     
    14
    Dokonce bylo vyrovnáno, ale nakonec se branka po této rychlé situaci neuznává! Steven Defour dostal přihrávku za obranu. V ten moment v ofsajdu nejspíše nebyl, ale jednalo se opravdu o milimetry, rozhodčí jeho branku tedy neuznal!
     
    13
    Vše se vyřešilo, knokoutovaný fotbalista je na nohou a ve hře se může směle pokračovat. K nevoli domácích se bude odkopávat od branky Prota.
     
    12
    Načechraný balón do vápna Anderlechtu poslal obránce Van Damme. Silvio Proto si pro míč došel a rázně jej vyboxoval. V této situaci sundal svého spoluhráče, který leží bezvládně na travnaté ploše.
     
    11
    Centrovaný balón do šestnáctky byl ovšem příliš nízký a směřoval do míst, kde byla snad pětice hráčů Anderlechtu a ani jeden z hráčů Lutychu.
     
    10
    Útok domácích, který byl opět neskutečně rychlý a směrem dopředu se hnala početnější skupinka hráčů, byl nakonec ukončen nějakých třicet metrů před brankou faulem jednoho z hostí.
     
    9
    Další centrovaný balón do území brankáře Silvia Prota byl odhlavičkován pozornou obranou. Podobné situace ale nadělávají hostů opravdu nepěkné problémy.
     
    8
    Domácí zahrozili z dalšího rychlého útoku. Ve vápně sice jeden z domácích ztratil míč, ale po následném centru Jonathana Legeara se bude kopat rohový kop.
     
    7
    Hostující Kara posílal dlouhý míč za obranu po pravé straně, ale nikomu z fotbalistů ve fialovém se nepovedlo jeho nabídku zachytit, a tak se bude odkopávat od Hubertovi branky.
     
    6
    Svižný start dnešního utkání se líbí všem na stadionu. Hlavně tedy početnější skupince, která podporuje domácí celek.
     
    5
    Imoh Ezekiel se prodral do vápna domácích, ale brankář Hubert proti němu dokázal rychle vyběhnout a jeho snažení tak přerušit.
    4. Jonathan LEGEAR - 1:0
     
    4
    Standard právě vstřelil branku!
    Další rychlý útok již končí první brankou střetnutí! Standard se prodral do útočného snažení. Jeden z hráčů viděl nabíhajícího JONATHANA LEGEARA, který střelou na zadní tyč skóroval i přesto, že jeho pokus Proto lehce zbrzdil.
     
    3
    Hosté nyní skvěle zahráli ofsajdovou past. Centr za obranu a následná střela, kterou brankář Proto mimochodem vyrazil, byla ofsajdová.
     
    2
    První centr do vápna Anderlechtu z pravé strany byl odhlavičkován pozornou obranou, která nepřipustila další zakončení.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hostující fotbalisté, kteří nastoupili ve fialových dresech. V prvním poločase hrají zleva doprava z pozice střídaček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Stadion zaplnila červená mlha poté, co fanoušci Standardu odpálili pyrotechniky v barvách svého klubu. Utkání začne každou chvilkou!
     
    Zaplněný stadion vítá fotbalisty obou celků, kteří právě nyní vcházejí na travnatou plochu. Domácí si připravili choreo a všeobecně si fotbal užívají.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Hubert – Goreux, Teixeira, Arslanagic, Vandamme – Legear, Trebel, Yatabaré, Dossevi – Knockaert – Emond
    Náhradníci: Thuram, Milec, Fiore, Badibanga, Santini, Brüls, Tetteh

    RSC Anderlecht: Proto – Gillet, Kara, Deschacht, Nsakala – Dendoker, Defour – Ezekiel, Tielemans, Najar – Okaka
    Náhradníci: Roef, Nuytinck, Sylla, Conte, Acheampong, Kawaya, Suárez

    Rozhodčí: Stade Maurice Dufrasne.
     
    Standard Lutych v posledním zápasech zabral. Pokud by ovšem nepřišly dvě výhry v posledních třech zápasech, byl by celek nedávno hrající Evropskou ligu, poslední. Lutych zdolal KV Mechelen a týden předtím se mu povedlo zvítězit i na hřišti Charleroie. Vše je ovšem vyrovnané a jedna výhra Standard posune třeba i o tři pozice výše.
     
    RSC Anderlecht v celé sezóně prohrál pouze jediný zápas a kráčí za dalším úspěchem v letošní sezóně. Čtrnáct dní zpátky se Anderlechtu povedlo porazit ve šlágru kola Club Bruggy 3:1, což jen potvrzuje kvalitu belgického velkoklubu.
     
    V posledním kole podzimní části sezóny hostí předposlední Standard Lutych aktuálně třetí Anderlecht, který se v případě výhry dostane minimálně na druhou pozici ligové tabulky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    David Panuška

    Branky: 4. Legear

    Karty:   48. Knockaert (STA), 73. Brüls (STA), 88. Teixeira (STA) – 42. Gillet (AND), 83. Hubert (AND)   90+4. Brüls (STA)


    Standard Lutych: Hubert – Goreux, Teixeira, Arslanagic, Vandamme – Legear (70. Tetteh), Trebel, Yatabaré, Dossevi – Knockaert (86. Milec), Emond (46. Brüls)
    Náhradníci: Thuram, Milec, Fiore, Badibanga, Santini, Brüls, Tetteh

    RSC Anderlecht: Proto – Gillet (70. Acheampong), Mbodji, Deschacht, Nsakala – Dendoker, Defour – Ezekiel, Tielemans, Najar – Okaka (64. Sylla)
    Náhradníci: Roef, Nuytinck, Sylla, Conte, Acheampong, Kawaya, Suárez

    Rozhodčí: Stade Maurice Dufrasne
    bahis siteleri