Vysoké Mýto – Tango Brno 8:3 (kon.) | Kladno – Chrudim 0:6 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 2:4 (kon.)
Zruč n/S – Hradec Králové 6:2 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
2:4 (1:2)
Sparta Praha
Pátek 20.11.2015, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 10. kola Chance futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a AC Sparta Praha.
     
    AC SPARTA PRAHA


    Spartě se začátek sezony celkem povedl, když z úvodních tří zápasů vytěžila šest bodů. Jenomže poté následovala série čtyř utkání, v nichž nezískala ani bod a postupně se propadla v tabulce. Zpět na vítěznou vlnu se dostala na půdě Helasu Brno a v dosud posledním duelu si poradila s Kladnem poměrem 4:0. Pražanům tak se ziskem 12 bodů patří šesté místo.


    Nejproduktivnějším hráčem Sparty je Zdeněk Sláma, který zaknihoval osm kanadských bodů za sedm gólů a jednu asistenci. Zároveň je i nejlepším střelcem týmu.


    Do kádru Sparty se v předchozích dnech vrátil obránce Radek Hanzlík, který hostoval v ústeckém Rapidu.


    Zápas s Českou Lípou bude pikantní pro Matouše Kubelku, který ještě v loňském ročníku oblékal dres Démonů.

     
    FC DÉMONI ČESKÁ LÍPA


    Démoni v dosavadním průběhu sezony zvítězili pouze dvakrát, když na domácím hřišti zdolali Helas Brno a Hradec Králové. Před týdnem se představili na horké palubovce brněnského Tanga, odkud si odvezli debakl 10:2. Českolipští tak mají na svém kontě šest bodů a momentálně se v tabulce nachází na 11. místě.


    Nejproduktivnějšími hráči mužstva jsou se sedmi kanadskými body Karel Kaňkovský a Stanislav Bejda. Karel Kaňkovský je díky sedmi gólům i nejlepším střelcem.

     
    Úvodní sestavy:


    FC Démoni Česká Lípa: Michálek (Chládek) – Betyár, Musil, Bažant, Kýček, Lakatoš, Bejda, Švec, Trvzník, Demke, Hodač, Havlásek, Zemánek.


    AC Sparta Praha: Vozár – Holeček, Sop, Doša, Vodecký, Jošt, Vobořil, Havrda, Sláma, Kubelka, Rott.


    Rozhodčí: Velebil, Rybka.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:18
    Před Michálka centroval Holeček, ale pohotový Bejda dokázal jeho nabídku zachytit a Michálek tak zasahovat nemusel.
     
    01:59
    Na druhé straně hřiště kontroval Betyár, ale jeho nepřesný pokus skončil mimo sparťanskou branku.
     
    02:31
    Do dobré střelecké pozice si naběhl Jošt, jehož střela minula Michálkovu klec o pár centimetrů. Zápas má zatím vysoké tempo.
     
    03:10
    Betyár se provinil proti pravidlům, z následného přímého kopu přihrál Vodecký Slámovi, jemuž radost ze vstřeleného gólu překazil dobře clonící Zemánek.
     
    03:46
    Bejda sice zaváhal při rozehrávce, ovšem svoji chybu vzápětí napravil a nepustil Slámu do zakončení.
     
    04:20
    Kubelka ze středu hřiště našel naběhnuvšího Jošta, který se ale vzápětí ocitl až moc blízko Michálkovi a nestačil přesně zakončit.
     
    05:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to Pražanům vyšlo. Rott přenechal hrací předmět MICHALU HOLEČKOVI, který přesnou střelou překonal Michálka. Asistence: Miroslav Rott.
     
    06:20
    Své střelecké štěstí nejprve zkoušel Havrda, ale když se po levém křídle neprosadil, vzal si míč do parády Jan Zemánek. Českolipský hráč prošel až na útočnou polovinu, leč jeho ránu zastavil Vozár.
     
    06:46
    Po autu vypálil Havrda, Michálek nakonec zasahovat nemusel, protože balón skončil na boční síti.
     
    07:40
    Sparťané nyní mají kulatý nesmysl na svých kopačkách, ale po sérii přihrávek žádnou kloudnou střelu směr Michálkova branka nevyslali.
     
    08:38
    Důrazný Havlásek získal balón, načež jej adresoval Stanislavu Bejdovi, jenomže tomu ke střele chyběl půlkrok, a tak mohl Vozár zůstat relativně v klidu.
     
    09:39
    Brankář Vozár ztlumil míč až napodruhé, čehož ale Lakatoš nedokázal využít a nulu v kolonce vstřelených gólů České Lípy tak nesmazal.
     
    10:25
    Lakatoš se mohl ke slovu dostat na druhý pokus, jenomže tentokrát dostal až příliš dlouhou přihrávku a Vozár tak hrací předmět uzmul v klidu pro sebe.
     
    11:15
    V dobré palebné pozici se ocitl Holeček, ovšem na Michálka vyslal jen slabou střelu, se kterou neměl českolipský brankář problém.
     
    12:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bývalý českolipský hráč Matouš Kubelka se nejdříve dral do koncovky sám, ale když se nedokázal prosadit, přenechal balón ZDEŇKU SLÁMOVI, který jej dopravil na místo určení. Asistence: Matouš Kubelka.
     
    14:23
    Švec se skrz dva protihráče dral do brejku, ale sparťanská přesila byla nad jeho síly, a tak zůstalo pouze u pokusu.
     
    15:19
    Hosté trochu podcenili rozehrávku, ale domácí z nařízeného autu nedokázali nic vytěžit.
     
    15:43
    Brankář Michálek musel být znovu v plné permanenci, jeho bdělost prověřil Holeček, ovšem českolipská jednička mezi tyčemi se překvapit nenechala.
     
    16:39
    Aktivní Švec přečetl úmysl sparťanů a záhy pelášil sám na Vozára. Sparťanský gólman mu ovšem zmenšil střelecký úhel a jeho střelecký pokus zneškodnil.
     
    17:30
    Vozár musel v krátkém časovém sledu znovu zasahovat. Tentokrát měl proti sobě Zemánka s Betyárem, ale ke smůle hostitelů dokázal celou situaci vyřešit.
     
    18:32
    Doša adresoval pas na pravou stranu nabíhajícímu Sopovi, jenomže tomu chyběl krok a míč nezachytil ani ve skluzu.
     
    19:09
    Českolipský Demke nedovoleně zastavil unikajícího Slámu a za svůj čin si vysloužil žlutou kartu.
     
    19:09
    Tým AC Sparta Praha si vyžádal oddechový čas.
     
    19:12
    Pražané se při standardní situaci pokusili o nacvičený signál, avšak jejich úmysl jim nevyšel a v držení míče tak budou domácí.
     
    19:35
    Démoni právě vstřelili branku!
    V závěru první půle se dočkali i Démoni. Bejda v dobré pozici vystřelil a odražený míč do sítě dotlačil JAN HAVLÁSEK. Asistence: Stanislav Bejda.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, v němž byli aktivnější sparťané, kteří měli balón častěji na svých kopačkách. Zásluhou Holečka a Slámy se dostali do dvoubrankového vedení, ale v úplném závěru úvodní půle snížil Havlásek a zápas tak zůstává otevřený.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:52
    Trojice Bejda, Švec a Havlásek předvedla ukázkovou kombinaci, na jejímž konci stál zakončující Havlásek, ale jeho ránu Vozár vyrazil do bezpečí.
     
    21:25
    Do zakončení se dostal Sop, ale ke smůle hostů orazítkoval pouze obě tyče Michálkovy branky. Nicméně milovníci kulečníku si přišli na své.
     
    22:47
    Poté, co Pražané nezakončili svoji akci, uzmul balón Zemánek, který si počkal na vhodnou dobu, ovšem jeho slabý pokus nemohl Vozára nikterak zaskočit.
     
    23:40
    Sláma si nejprve elegantně položil Bažanta, ten však souboj nevzdal a v době, kdy se sparťanský hráč chystal zakončit, se mu vrhnul do střely a srazil hrací předmět na roh.
     
    24:35
    Demke u branky doslova srazil jednoho z hostujících hráčů, ale rozhodčí celou situaci vyřešili pouze domluvou.
     
    25:35
    Českolipští podnikli rychlý protiútok, který střelou z první zakončil Lakatoš, bohužel pro domácí pouze do boční sítě.
     
    26:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Když svou šanci nevyužili Démoni, udeřilo na druhé straně. Sopovu navštívenku vyrazil Michálek pouze k DAVIDU JOŠTOVI, který zakončil do poloodkryté branky. Asistence: Martin Sop.
     
    27:22
    Po standardní situaci vypálil Holeček, ale Michálek vytáhl skvělý zákrok a udržel svůj tým ve hře. Následně však českolipský gólman sepsul své spoluhráče za příliš pasivní hru.
     
    28:34
    Po jednom souboji zůstal na hrací ploše ležet Sop, ale po krátkém ošetření vstal a bude pokračovat ve hře.
     
    29:16
    Tvrdou střelu vyslal ze své kopačky Holeček, ale místo brankáře Michálka vyzkoušel pevnost dřeva za domácí brankou.
     
    30:41
    Přesný pas do běhu dostal Tvrzník, který ale místo přímého zakončení hledal ve druhé vlně některého ze svých spoluhráčů, ovšem na levé straně se nikdo v bílém dresu nepohyboval.
     
    32:11
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští se znovu dostávají na dostřel. Pěknou souhru předvedli Kýček se STANISLAVEM BEJDOU, který po přesné přihrávce zakončil do prázdné klece. Asistence: Daniel Kýček.
     
    33:01
    Po rozehraném autu centroval Bejda do ohně, ale Švec tečoval balón mimo tři tyče.
     
    34:13
    Bejda obdržel od Havláska na milimetr přesný pas, ale českolipský kapitán na svůj předchozí zářez na střeleckou pažbu navázat nedokázal.
     
    35:21
    Démoni jsou v těchto pasážích hry aktivnější, Demke narýsoval pocukrovanou přihrávku Betyárovi, který si v rozhodující chvíli neseřídil mířidla.
     
    36:06
    Tým FC Démoni Česká Lípa si vyžádal oddechový čas.
     
    36:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané znovu odskakují na dvoubrankový rozdíl. MIROSLAV ROTT nejprve zkoušel své štěstí patičkou, ale míč se k němu posléze vrátil a na druhý pokus už sparťanský hráč nezaváhal. Asistence: Michal Holeček.
     
    37:59
    Podpořit útok vyrazil i brankář Michálek a domácí branka zůstala na chvíli prázdná.
     
    38:40
    Pohlednou kombinaci zakončil Švec, ale Vozár jeho úmysl přečetl a uzmul balón do rukavic.
     
    39:39
    Možná poslední možnost Českolipských zakončil Michálek, ale místo sparťanské branky trefil jen visící basketbalové koše.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou kvalitní zápas, na jehož konci se z vítězství a zisku tří bodů raduje Sparta. Pražané byli v prvním poločase aktivnější, ale do kabin si odnesli jen jednobrankový náskok. Druhá půle byla mnohem vyrovnanější, Démoni se znovu dostali na dostřel, ale vyrovnat nedokázali. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký víkend. (21:58:05)

    Michal Šandor

    Branky: 20. Havlásek (Bejda), 33. Bejda (Kýček) – 6. Holeček (Rott), 13. Sláma (Kubelka), 27. Jošt (Sop), 37. Rott (Holeček)

    Karty:   20. Demke (CLI)


    FC Démoni Česká Lípa: Michálek (Chládek) – Betyár, Musil, Bažant, Kýček, Lakatoš, Bejda, Švec, Trvzník, Demke, Hodač, Havlásek, Zemánek.
    Sparta Praha: Vozár – Holeček, Sop, Doša, Vodecký, Jošt, Vobořil, Havrda, Sláma, Kubelka, Rott.

    Rozhodčí: Velebil, Rybka
    bahis siteleri