Slovensko – Dánsko 0:1 (kon.)
konec
Slovensko
0:1 (0:1)
Dánsko
sk Čtvrtek 26.11.2015, 19:00 • NTC Senec, Senec, Slovensko • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Veje, prichádza Kildemoes.
     
    90+1
    Naše dievčatá rozbiehajú jednu z posledných útočných akcií. Teraz prišla ruka od Nielsenovej tesne pred pokutovým územím hosťujúcich hráčok. Toto je obrovská šanca na vyrovnanie!
     
    87
    Šanca Hardenovej! Znova z toho bol protiútok Dániek, ktorý Hardenová chcela zakončiť k ľavej žrdi, lenže tam vyleteli rukavice našej brankárky Korenčiovej, ktorá jej pokus chytila!
     
    77
    Brvno a tyčka! Konštrukcia brány bola trafená aj na druhej strane, a to hneď dvakrát! Najprv jemný oblúčik od Troelsgaardovej opečiatkoval brvno našej brány a o pár sekúnd neskôr strela z kopačky Vejeovej skončila na pravej tyči našej brány! Teraz sme mali obrovské šťastie.
     
    72
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Nadim, prichádza Rasmussen.
     
    71
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Røddik, prichádza Arnth.
     
    69
    Obrovská šanca Sloveniek! Odrušová sa odhodlala k strele spoza pokutového územia a jej jedovku brankárka Petersenová len vyrazila do brvna! Následne sa k dorážke dostávala jedna z našich reprezentantiek, no tá už bola v ofsajde. Krásna strela, ktorej chýbala veľmi málo, aby skončila v bráne!
     
    66
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Koleničková, prichádza Zdechovanová.
     
    63
    Obrovská šanca Dánska! Už mohlo byť rozhodnuté. Slovenky prepadli v strede poľa a z ničoho nič sa Harderová rútila na bránu. Brankárka Korenčiová vybehla, aby zmenšila streleckú uhol. Harderová loptu len špičkou posunula povedľa našej gólmanky, a tá nakoniec tyčku obtrela z vonkajšej strany a skončila vedľa! Teraz sme mali veľké šťastie!
     
    59
    Penalta nebola premenená! Harderová si položila loptu na biely bod a následne ju poslal po pravej ruke brankárky Korenčiovej. Tá vystihla smer strela a loptu výborným zákrokom vyrazila!
     
    58
    Dánky budú kopať pokutový kop! Šušková prebrúsila jednu z Dániek a hlavná rozhodkyňa jasne ukázala na biely bod. Škoda tohto momentu.
     
    56
    Veľká šanca Dánska! Hardenová potiahla akciu dopredu a prihrávkou hľadala Nadimovú. Lopta by k nej teoreticky neprešla, lenže Šušková sa pošmykla, a tak táto prihrávka našla príjemcu. Nadimová sa ocitla už iba pred brankárkou Korenčiovou, ale dlho otáľala so strelou a jej rozmýšľanie prerušil hvizd hlavnej rozhodkyne. Ofsajd.
     
    49
    Obrovská šanca Sloveniek! Tak toto bola naša najväčšia šanca v stretnutí. Koleničková dostala prihrávku na pravú stranu do vápna, následne spätnou prihrávkou našla úplne voľnú spoluhráčku Ondrušovú, ktorá sa mohla opýtať Petersenovej kam to chce, no nepochopiteľne prekopla!
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    39
    Vejeová (Dánsko) najprv faulovala našu Koleničkovú a potom pár nevhodných slov adresovala aj hlavnej rozhodkyni Grigoryanovej. Tá jej správanie odmenila žltou kartou.
     
    34
    Dánsko dalo gól!
    Veľký tlak naše reprezentantky nevydržali a práve teraz inkasovali. Bolo tam prečíslenie tri na dva. Akciu ťahala Harderová, následne prihrala Nadimovej, ktorá z prvej posunula SANNE TROELSGAARDOVEJ. Tá sa presadila v hlavičkovom súboji a upratala loptu do siete! Korenčiová sa ešte hodila, aj sa lopty dotkla, no k jej preniknutiu do našej siete už nezabránila. Dánky sa dostávajú do jednogólového vedenia.
     
    20
    Priamy kop rozohrala Vojteková veľmi dobre! Lopta padla do ohňa, kde sa naše hráčky dostali hneď k trom strelám, lenže všetky boli zblokované húštinou tiel. Škoda, že ani jedna z nich neohrozila gólmanku hostí Petersenovú.
     
    13
    Šanca aj na druhej strane! Veje sa predrala dopredu cez ľavú stranu, dostala sa až do vápna a následne prudkou prihrávkou hľadala pred bránou jednu z jej spoluhráčiek. Naša brankárka Korenčiová však výborne zakročila a loptu radšej len vyrazila!
     
    8
    Šanca Dánska! Z protiútoku nakoniec bolo prečíslenie tri na jedna. Koleničková sa však výborne vrátila a zabránila prihrávke na jednu z Dániek, ktorá by sa už ocitla zoči-voči našej brankárke Korenčiovej.

    Marek Farkaš

    Branky: 34. Troelsgaard

    Karty:   39. Veje (DEN)

    Neproměněná penalta: 59. Korenčiová (SVK), brankář Harderová zneškodnil


    Slovensko: Korenčiová – Šušková, Haršanyová, Fischerová, Vojteková – Koleničková, Ondrušová, Biroóva, Hmírová – Škorvánková, Bartovičová
    Náhradníci: El-Dahaibiová, Matysová, Zdechovanová, Šušolová, Horváthová, Košíková, Mikolajová

    Dánsko: Petersen – Røddik (C), Boye Sørensen, Nielsen, Pedersen, Knudsen, Troelsgaard, Nadim, Harder, Veje, Larsen
    Náhradníci: Breil Kramer, Arnth, Thøgersen, Jensen, Kildemoes, Kristiansen, Rasmussen

    Rozhodčí: Knarik Grigoryan – Araksya Saribekyan, Hasmik Gharibyan (Všetky Arménsko) – Slavomíra Majkuthová (Slovensko)
    thejrc.org