Slovensko – Dánsko 0:1 (kon.)
konec
Slovensko
0:1 (0:1)
Dánsko
sk Čtvrtek 26.11.2015, 19:00 • NTC Senec, Senec, Slovensko • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráčky Dánska, ktoré v dnešnom stretnutí víťazia najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa v 34.minúte postarala Troelsgaardová, ktorá rozhodla o výsledku tohto zápasu. Slovenky sa po zápase nachádza na 4.mieste, Dánky na 2.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (20:52:42)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Exekútorkou priameho kopu bola Vojteková, lenže kopla to veľmi zle, keď loptu poslala mimo brány.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Veje, prichádza Kildemoes.
     
    90+1
    Naše dievčatá rozbiehajú jednu z posledných útočných akcií. Teraz prišla ruka od Nielsenovej tesne pred pokutovým územím hosťujúcich hráčok. Toto je obrovská šanca na vyrovnanie!
     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 3 minúty!
     
    89
    Slovenky majú záverečný tlak a do útoku už dávajú všetko. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavná rozhodkyňa.
     
    87
    Šanca Hardenovej! Znova z toho bol protiútok Dániek, ktorý Hardenová chcela zakončiť k ľavej žrdi, lenže tam vyleteli rukavice našej brankárky Korenčiovej, ktorá jej pokus chytila!
     
    86
    Škorvánková sa už dostala späť do hry a hneď sa zapojila do našej útočnej akcie. Prišiel center z jej kopačky, na ktorý však reagovala Petersenová, ktorá loptu bez problémov chytila do rúk.
     
    84
    Naša kapitánka Škorvánková po jednom zo súbojov leží na zemi a potrebuje byť ošetrená lekármi.
     
    83
    Slovenky sa predierali dopredu po pravej strane, kde jedna z nich bola faulovaná. Budeme mať výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície. Zrejme z toho bude center do ohňa.
     
    82
    Veľká šanca Dániek! Troelsgaardová sa z ničoho nič ocitla pred našou brankárkou Korenčiovou, ktorú sa snažila prehodiť. Tá však prečítala tento úmysel a loptu skvelým zákrokom dokonca chytila!
     
    81
    V strede poľa sa urputne bojuje o každú loptu. Hra je tam veľmi prehustená a prevažne sa tam hrá väčšina času.
     
    80
    Harderová sa dostala do našeho pokutového územia, lenže prezentovala sa útočným faulom. Loptu do hry pošle naša brankárka Korenčiová.
     
    79
    Veľmi sa snažíme vysokým napádaním získať loptu od Dániek, lenže tie si veria aj pod tlakom. Ich rozohrávky sú presné a vždy nájdu príjemcu.
     
    78
    Stále čakáme na záverečný tlak našim reprezentantiek. Dánky to hrajú veľmi skúsene a Slovenky prakticky k ničomu nepúšťajú.
     
    77
    Brvno a tyčka! Konštrukcia brány bola trafená aj na druhej strane, a to hneď dvakrát! Najprv jemný oblúčik od Troelsgaardovej opečiatkoval brvno našej brány a o pár sekúnd neskôr strela z kopačky Vejeovej skončila na pravej tyči našej brány! Teraz sme mali obrovské šťastie.
     
    75
    Dánky sa snažia držať loptu na svojich kopačkách a týmto spôsobom ťahajú čas, ktorý pre nás beží veľmi rýchlo.
     
    74
    V našom vápne opäť kraľovala brankárka Korenčiová, ktorá si pri loptu vyskočila a chytila ju. Hneď aj rýchlo rozohrala a rodí sa pre nás protiútok.
     
    73
    Harderová sa dostala k centru z ľavej strany, lenže ten bol zblokovaný a budeme svedkami rohového kopu pre Dánsko.
     
    72
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Nadim, prichádza Rasmussen.
     
    71
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Røddik, prichádza Arnth.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času ostáva približne 20 minút. Podarí sa našim reprezentantkám vyrovnať?
     
    69
    Obrovská šanca Sloveniek! Odrušová sa odhodlala k strele spoza pokutového územia a jej jedovku brankárka Petersenová len vyrazila do brvna! Následne sa k dorážke dostávala jedna z našich reprezentantiek, no tá už bola v ofsajde. Krásna strela, ktorej chýbala veľmi málo, aby skončila v bráne!
     
    67
    Harderová sa predrala do vápna cez pravú stranu a následne poslala jemný center pred našu bránu. Lopta bola našou obranou odvrátená do bezpečnej vzdialenosti.
     
    66
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Koleničková, prichádza Zdechovanová.
     
    65
    Koleničková teraz ostala ležať na zemi po jednom z tvrdých súbojov. Zrejme to nebude nič vážne, ale aj napriek tomu bude vystriedaná.
     
    64
    Dánky sa nechcú zmieriť s jednogólovým vedením a búšia do našich dievčat, čo im sily stačia.
     
    63
    Obrovská šanca Dánska! Už mohlo byť rozhodnuté. Slovenky prepadli v strede poľa a z ničoho nič sa Harderová rútila na bránu. Brankárka Korenčiová vybehla, aby zmenšila streleckú uhol. Harderová loptu len špičkou posunula povedľa našej gólmanky, a tá nakoniec tyčku obtrela z vonkajšej strany a skončila vedľa! Teraz sme mali veľké šťastie!
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry. Síce tesne prehrávame nad Dánkami, ale sme na koni a naše šance začínajú pribúdať.
     
    60
    Tak toto by mohlo naše dievčatá povzbudiť! Premenenie pokutového kopu mohlo byť zlomovým momentom v zápase, lenže naša gólmanka predviedla skvelý zákrok, ktorým drží náš tím v nádeji o zisk nejakých bodov z tohto stretnutia.
     
    59
    Penalta nebola premenená! Harderová si položila loptu na biely bod a následne ju poslal po pravej ruke brankárky Korenčiovej. Tá vystihla smer strela a loptu výborným zákrokom vyrazila!
     
    58
    Dánky budú kopať pokutový kop! Šušková prebrúsila jednu z Dániek a hlavná rozhodkyňa jasne ukázala na biely bod. Škoda tohto momentu.
     
    57
    Škorvánková sa predierala dopredu cez ľavú stranu, lenže bola o loptu čisto pripravená. Dánky vyrážajú dopredu a bude z toho nebezpečný protiútok.
     
    56
    Veľká šanca Dánska! Hardenová potiahla akciu dopredu a prihrávkou hľadala Nadimovú. Lopta by k nej teoreticky neprešla, lenže Šušková sa pošmykla, a tak táto prihrávka našla príjemcu. Nadimová sa ocitla už iba pred brankárkou Korenčiovou, ale dlho otáľala so strelou a jej rozmýšľanie prerušil hvizd hlavnej rozhodkyne. Ofsajd.
     
    55
    Naše dievčatá si stále prihrávajú a čaká sa na finálnu prihrávku. Tá však zatiaľ neprichádza.
     
    54
    Slovenky sa po dlhšom čase dostali k lopte a rozbiehajú kolotoč na útočnej polovici ihriska.
     
    53
    Škorvánková sa teraz ocitla v ofsajde. Loptu do hry pošle brankárka Petersenová.
     
    52
    Hra sa už znova zahájila a Knudsenová sa vrátila na hraciu plochu. Ak chcú naše hráčky pomýšľať na nejaký bodový zisk, budú musieť premeniť takú šancu, akú mala nedávno Ondrušová. Nevyšlo to, príde ďalšia šanca a všetci veríme, že lopta skončí v sieti Dániek.
     
    50
    Knudsenová dostala tvrdú ranu loptou do tváre a ostala ležať na zemi. Toto je veľmi nepríjemné a najmä v týchto teplotách.
     
    49
    Obrovská šanca Sloveniek! Tak toto bola naša najväčšia šanca v stretnutí. Koleničková dostala prihrávku na pravú stranu do vápna, následne spätnou prihrávkou našla úplne voľnú spoluhráčku Ondrušovú, ktorá sa mohla opýtať Petersenovej kam to chce, no nepochopiteľne prekopla!
     
    48
    Slovenky chcú vyrážať hneď dopredu a využiť moment prekvapenia, no zatiaľ to zlyháva na nepresnosti.
     
    47
    Dánky viditeľne zmenili taktiku a snažia sa loptu podržať na svojich kopačkách čo najdlhšie. Zatiaľ sa im to darí a naše reprezentantky behajú bez nej.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráčky Dánska, ktoré vedú najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa v 34.minúte postarala Troelsgaardová, ktorá využila presnú prihrávku od spoluhráčky Nadimovej a upratala loptu do odkrytej časti brány. Podarí na našim reprezentantkám vyrovnať poprípade otočiť stav stretnutia alebo si Dánky ustrážia priaznivý výsledok? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 20:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ani jedno z mužstiev sa nikam neponáhľa a prvý polčas sa onedlho skončí.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavná rozhodkyňa.
     
    42
    Škorvánková teraz pekne vysunula Koleničkovú, ale tej následný center veľmi nevyšiel, pretože loptu poslala za bránu Dánska.
     
    41
    Dánky hrozia už iba z protiútokov a medzihra už im veľmi nejde. Naše by sa mohli chytiť a streliť vyrovnávajúci gól.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte päť minút. Podarí sa ešte niektorému z tímov streliť klasická gól do šatne?
     
    39
    Vejeová (Dánsko) najprv faulovala našu Koleničkovú a potom pár nevhodných slov adresovala aj hlavnej rozhodkyni Grigoryanovej. Tá jej správanie odmenila žltou kartou.
     
    38
    Hosťujúca Troelsgaardová teraz schytala tvrdý úder lakťom do hlavy od našej hráčky, no rozhodkyne to nevideli. Hra je prerušená, pretože hosťujúca hráčka leží na zemi.
     
    37
    Mimo hry sa teraz ocitla Vejeová, no bolo to veru veľmi tesné. Lopta pre Slovensko.
     
    36
    Škorvánková sa dopustila útočného faulu na Sørensenovú. Voľný kop pre hosťujúce hráčky.
     
    34
    Dánsko dalo gól!
    Veľký tlak naše reprezentantky nevydržali a práve teraz inkasovali. Bolo tam prečíslenie tri na dva. Akciu ťahala Harderová, následne prihrala Nadimovej, ktorá z prvej posunula SANNE TROELSGAARDOVEJ. Tá sa presadila v hlavičkovom súboji a upratala loptu do siete! Korenčiová sa ešte hodila, aj sa lopty dotkla, no k jej preniknutiu do našej siete už nezabránila. Dánky sa dostávajú do jednogólového vedenia.
     
    33
    Do nášho pokutového územia letel ďalší center, ale brankárka Korenčiová si dala na to pozor a loptu bez problémov chytila.
     
    32
    Máme za sebou už polhodinu hry a stav skóre sa nám stále nemenil. Hrá sa zo strany na stranu, avšak miernu prevahu predsa len majú hosťujúce hráčky.
     
    30
    Zdravotné problémy má aj naša Koleničková. Tá to však lepšie predýchala ako jej súperka, pretože nepotrebuje ošetrenie od lekárov.
     
    29
    Teraz sme mali náznak akcie, lenže všetko ostalo iba pri náznaku. Prišla totiž nepresná prihrávka a lopta došla až k brankárke Petersenovej, ktorá ju bez problémov chytila.
     
    28
    V hre sa už znova pokračuje. Dánky musia hrať v oslabení, pretože Røddiková je stále ošetrovaná mimo hracej plochy.
     
    26
    Na zemi teraz leží Røddiková, ktorá potrebuje ošetrenie. Hra je prerušená.
     
    25
    Slovenky sa teraz dostávajú pomaly dopredu. Dostali pod tlak Røddikovú, ktorá len odkopla loptu za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre Slovensko.
     
    24
    Dánky nás teraz zvierajú na našej vlastnej polovici ihriska a musíme sa brániť. Zatiaľ to zvládame veľmi dobre a často hrozíme aj v rýchlych protiútokoch.
     
    23
    Troelsgaardová sa teraz prezentovala nedovoleným zákrokom na našu Vojtekovú. Hlavná rozhodkyňa tento faul zatiaľ neocenila žltou kartou, ale iba prísnym dohovorom.
     
    22
    Vysoký center letel veľmi dlho, čo využila brankárka Korenčiová, ktorá si pre loptu vyskočila a bez problémov ju chytila.
     
    21
    Dánky teraz vybojovali svoj prvý rohový kop v zápase. Rozohrať ho už beží Pedersenová.
     
    20
    Priamy kop rozohrala Vojteková veľmi dobre! Lopta padla do ohňa, kde sa naše hráčky dostali hneď k trom strelám, lenže všetky boli zblokované húštinou tiel. Škoda, že ani jedna z nich neohrozila gólmanku hostí Petersenovú.
     
    18
    Hosťujúca Røddik sa previnila faulom na Koleničkovú na pravej strane a budeme mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    17
    Gólmanka Korenčiová do týchto chvíľ niekoľkokrát výborne čítala hru a včas vybehla. V bráne máme spoľahlivú brankárku.
     
    16
    Vojteková sa dostala k strele spoza pokutového územia, lenže strela z prvej jej nevyšla a lopta skončila mimo brány za bránkovou čiarou.
     
    15
    STRELY CELKOM: 2-1
    STRELY NA BRÁNU: 0-1

    Strelecky sú zatiaľ presnejšie hosťujúce hráčky.
     
    13
    Šanca aj na druhej strane! Veje sa predrala dopredu cez ľavú stranu, dostala sa až do vápna a následne prudkou prihrávkou hľadala pred bránou jednu z jej spoluhráčiek. Naša brankárka Korenčiová však výborne zakročila a loptu radšej len vyrazila!
     
    12
    Opäť Škorvánková pri lopte. Tentoraz vyskúšala svoje šťastie strelou z uhla, lenže opäť netrafila priestor troch žrdí hosťujúcej brány. Nasledovať bude kop od Petersenovej svätyne.
     
    11
    Ondrušová sa teraz dopustila nedovoleného zákroku v strede poľa. Voľný kop pre Dánky v strede poľa.
     
    10
    Naša kapitánka Škorvánková je od úvodu veľmi aktívna. Teraz sa prezentovala strelou zo strednej vzdialenosti, lenže jej pokus dostal opačný falš, a tak lopta letela vedľa brány.
     
    8
    Šanca Dánska! Z protiútoku nakoniec bolo prečíslenie tri na jedna. Koleničková sa však výborne vrátila a zabránila prihrávke na jednu z Dániek, ktorá by sa už ocitla zoči-voči našej brankárke Korenčiovej.
     
    7
    Škorvánková zahrala aj rohový kop, no našla iba obrankyne hosťujúceho mužstva. Dánky sa zmocnili lopty a vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    6
    Naša kapitánka Škorvánková sa výborne predrala do pokutového územia po pravej strane a dostala sa až do päťky. Následne poslala spätnú loptu na svoje spoluhráčky, lenže Sørensenová túto prihrávku zrazila rohový kop.
     
    5
    Začiatok zápasu je veľmi rozpačitý. Oba tímy sa prezentujú častými nepresnosťami v rozohrávke.
     
    4
    Dánky sa teraz trochu uponáhľali. V tesnom ofsajde sa ocitla Nadim, a tak Slovenky budú zahrávať voľný kop zo stredu poľa.
     
    3
    Dánky sa dostávali dopredu cez ľavú stranu, lenže svoju defenzívnu robotu si výborne odviedla Haršanyová, ktorá loptu včas odkopla za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre hosťujúce hráčky.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci domáce futbalistky. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú domáce hráčky. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    -5
    Hráčky už prichádzajú na hraciu plochu. Domáce sa predstavia v bielych dresoch, hosťujúce v červených. Ešte pred začiatkom stretnutia si vypočujeme hymny oboch krajín.
     
    -55
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Korenčiová – Šušková, Haršanyová, Fischerová, Vojteková – Koleničková, Ondrušová, Biroóva, Hmírová – Škorvánková, Bartovičová
    Náhradníci: El-Dahaibiová, Matysová, Zdechovanová, Šušolová, Horváthová, Košíková, Mikolajová

    Dánsko: Petersen – Røddik (C), Boye Sørensen, Nielsen, Pedersen, Knudsen, Troelsgaard, Nadim, Harder, Veje, Larsen
    Náhradníci: Breil Kramer, Arnth, Thøgersen, Jensen, Kildemoes, Kristiansen, Rasmussen

    Rozhodkyne: Knarik Grigoryan – Araksya Saribekyan, Hasmik Gharibyan (Všetky Arménsko) – Slavomíra Majkuthová (Slovensko).
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 3.kola kvalifikácie na EURO 2017 medzi Slovenskom a Dánskom. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky a zaujímavosti.
     
    SLOVENSKO
    Zverenkyne Zsolta Pakuszu majú zatiaľ kvalifikáciu na EURO 2017 rozbehnutú celkom dobre, no predsa už utrpeli jednu prehru, ktorá bude mrzieť. Po dvoch odohraných zápasoch majú na svojom konte tri body za jedno víťazstvo a spomínanú prehru. Naposledy sa predstavili na domácej pôde ešte v októbri, keď privítali reprezentáciu Moldavska. Naše futbalistky sa v prvom polčase veľmi trápili, no po zmene strán sa roztrhlo vrece s gólmi. Skóre zápasu otvorila v 50.minúte Bíroová, ktorá nás poslala do vedenia. Postupne sa ďalej presadili Fecková, Škorvánková a Vojteková. Slovenky stretnutie dotiahli do víťazného konca a do tabuľky si pripísali tri body.

    Posledné zápasy
    26.10.2015 Slovensko – Moldavsko 4:0 (ME)
    22.10.2015 Poľsko – Slovensko 2:0 (ME)
    17.09.2015 Island – Slovensko 4:1
    07.08.2015 Slovensko – Spoj.Arab.Emiráty 6:0
    05.08.2015 Slovensko – Spoj.Arab.Emiráty 9:0

    Najlepšie strelkyne: Alexandra Bíroová/Dana Fecková/Dominika Škorvánková/Jana Vojteková – 1gól
     
    DÁNSKO
    Tím okolo Nilsa Nielsena je na tom podobne ako naša reprezentácia. Po dvoch kolách získal tiež tri body za jednu výhru a jednu prehru. V poslednom kvalifikačnom zápase sa predstavil na trávniku Švédska, kde sa odohralo Severské derby. V prvom dejstve to bolo len také oťukávanie a aj šancí bolo pomenej. O úvodné presný zásah sa v 59.minúte postarala Segerová, ktorá poslala Švédky do vedenia. Hráčky oboch mužstiev urputne bojovali, no diváci sa už gólov nedočkali. Dánky prehrali najtesnejším rozdielom 0:1, a tak domov odchádzali bez bodu.

    Posledné zápasy
    27.10.2015 Švédsko – Dánsko 1:0 (ME)
    22.10.2015 Dánsko – Moldavsko 4:0 (ME)
    17.09.2015 Rumunsko – Dánsko 0:2
    08.04.2015 Švédsko – Dánsko 3:3
    11.03.2015 Nórsko – Dánsko 5:2

    Najlepšia strelkyňa: Nadia Nadim – 2 góly
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    28.05.2008 Dánsko – Slovensko 6:1
    23.04.2008 Slovensko – Dánsko 1:4

    POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
    Na čele Skupiny č.4 v kvalifikácii o Majstrovstvá Európy sa nachádza Švédsko, ktoré zatiaľ vyhralo všetky tri stretnutia s impozantným skóre 7:0. Hneď na druhej priečke sa nachádza Dánsko, ktoré má tri body rovnako ako Slovensko a Poľsko, lenže má lepšie skóre. Posledné miesto okupuje reprezentácia Moldavska, ktorá doteraz ešte žiaden zápas nevyhrala a má nelichotivé skóre 0:11.

    1. Švédsko 3-0-0 7:0 9
    2. Dánsko 1-0-1 4:1 3
    3. Slovensko 1-0-1 4:2 3
    4. Poľsko 1-0-1 2:3 3
    5. Moldavsko 0-0-3 0:11 0

    ROZHODKYNE
    Dnešné stretnutie bude viesť Arménska rozhodkyňa Knarik Grigoryan, ktorej na čiarach budú asistovať Araksya Saribekyan a Hasmik Gharibyan. Štvrtou rozhodkyňou bude Slovenka – Slavomira Majkuthová.

    ZHODNOTENIE
    Favoritky sú Dánky, lenže naše futbalistky hrajú doma a s podporou fanúšikov môžu uhrať skvelý výsledok. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Marek Farkaš

    Branky: 34. Troelsgaard

    Karty:   39. Veje (DEN)

    Neproměněná penalta: 59. Korenčiová (SVK), brankář Harderová zneškodnil


    Slovensko: Korenčiová – Šušková, Haršanyová, Fischerová, Vojteková – Koleničková, Ondrušová, Biroóva, Hmírová – Škorvánková, Bartovičová
    Náhradníci: El-Dahaibiová, Matysová, Zdechovanová, Šušolová, Horváthová, Košíková, Mikolajová

    Dánsko: Petersen – Røddik (C), Boye Sørensen, Nielsen, Pedersen, Knudsen, Troelsgaard, Nadim, Harder, Veje, Larsen
    Náhradníci: Breil Kramer, Arnth, Thøgersen, Jensen, Kildemoes, Kristiansen, Rasmussen

    Rozhodčí: Knarik Grigoryan – Araksya Saribekyan, Hasmik Gharibyan (Všetky Arménsko) – Slavomíra Majkuthová (Slovensko)
    bahis siteleri