Havířov – Opava 3:2 (1:0 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:0 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (1:2 po s.n.)
Chomutov – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Pardubice – Letňany 4:2 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 4:2 (kon.)
HC Plzeň – Kladno 3:2 (2:1 po s.n.) | Slavia – Sparta 4:5 (po pr.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 1:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:6 (0:3, 1:2, 0:1)
BK Havlíčkův Brod
Pátek 27.11.2015, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 23. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u utkání 23. kola NOEN Extraligy staršího dorostu, ve kterém se proti sobě postaví krajští rivalové. HC Dukla Jihlava vyzve od 18 hodin na Horáckém zimním stadionu BK Havlíčkův Brod.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Minulý týden předvedli starší dorostenci Dukly parádní výkon proti Brnu, druhému nejlepšímu týmu celé soutěže, které porazili 3:2. Na dobrý výkon nenavázali v úterním domácím zápasu proti Pardubicím, když konkurentovi o první čtyřku tabulky podlehli doma 0:3.

    Šest kol před koncem základní části tak ztrácí šestá Jihlava s 32 body na rozdílové čtvrté místo pět bodů a v následujícím dvojutkání proti předposlednímu Brodu a na ledě posledních Letňan potřebuje nutně vyhrát.

    Mementem budiž vzájemné zápasy – s Brodem ztratila Dukla hned pět bodů za dvě prohry na jeho ledě, Letňanům umožnila získat jednu z dvou výher Letců v základní hrací době v sezoně.

    Nejproduktivnějším hráčem Dukly je David Čermák (6+11), nejlepším střelcem Vladimír Oščádal s dvanácti góly.
     
    BK Havlíčkův Brod:
    Extraligový nováček sbírá v posledních zápasech více bodů. Zatímco během prvních jedenácti utkání nasbírali Brodští jen šest bodů, v dalších dvanácti duelech nastřádali o deset bodíků více. Celkem jich mají na kontě dvaadvacet a patří jim sedmé místo s třináctibodovým náskokem na poslední Letňany.

    Minulý týden si Brod připsal výhru v Pardubicích 4:1, stejným poměrem poté doma podlehl Liberci. Během tří vzájemných zápasů s Jihlavou získal tým z Kotliny hned pět bodů za dvě domácí výhry.

    Kanadské bodování vede a zároveň nejlepším střelcem je David Michálek (13+17), čtvrtý nejproduktivnější hráč skupiny Střed.
     
    Letošní vzájemné zápasy:
    Havlíčkův Brod – Dukla 4:0
    Dukla – Havlíčkův Brod 4:2
    Havlíčkův Brod – Dukla 2:1 sn.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Huňáček, Mareš, Stark, P. Slabý, Srnský, Vála – Oščádal, Mejzlík, Strnad – Kadleček, Heinrich, Čermák – Berka, Jindra, Vrátný – J. Slabý, Hrbatý. Trenér: Štěpán Moravec

    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Zdeněk, Hrabaň, Němec, Benák, Jančařík, Polák, Lachman – Beran, Vlach, Michálek – Veverka, Holenda, Martínek – Přibyl, Králíček, Donda – Piskač. Trenér: Václav Adam.

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Nechvátal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Hosté nahazují puk do pásma, kde jej sbírají domácí.
     
    00:45
    Obrovská minela domácích. Mezi kruhy se chopil kotouče Robin Martínek, který to zkusil kličkou do forhendu. Zakončoval do odkryté klece, jenže orazítkoval jen pravou tyčku!
     
    01:48
    Jihlava posílá kotouč na zakázané uvolnění.
     
    02:46
    Josefu Berkovi chybělo kousek, aby za modrou chytil od Mejzlíka nahozený kotouč, který sbírají hosté.
     
    03:39
    Mejzlík vybojoval kotouč na pravém kruhu, odkud jej naslepo přihrál na branku, ovšem Hrbatému chyběly k puku zhruba dva metry.
     
    04:22
    PO střele Zdeňka se do rychlého kontru po pravé straně vydal Milan Strnad. Zkusil to s přihrávkou před branku na Oščádala, první puku byl právě obránce David Zdeněk.
     
    05:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Před brankou přesně mezi kruhy se dostal kotouč k LUKÁŠI BERANOVI, který zamířil k pravé tyči a se svojí střelou uspěl. Asistence: Jiří Vlach, David Michálek.
     
    06:00
    Pokus Huňáčka z vrcholu modrého kruhu mířil přesně mezi betony Kulicha, který je stačil sklapnout.
     
    06:28
    Josef Berka mohl srovnat. Sjel si před branku Kulicha a vystřelil, ránou z pravé strany orazítkoval horní tyčku.
     
    07:36
    Aleš Heinrich předvedl dobrý kontr, když se prosmýkl přesně mezi dvěma statickými obránci, ovšem tváří v tvář Kulichovi zamířil těsně vedle jeho pravé tyče.
     
    08:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Strnad to myslel dobře, chtěl na útočné modré poslal puk na Mejzlíka, jenže přihrávka šla na paty. Z protiútoku se hosté radují podruhé. VOJTĚCH VEVERKA si po přihrávce Holendy sjel před branku a z prostoru mezi kruhy zavěsil do pravého horního rohu. Asistence: Vojtěch Holenda.
     
    09:32
    Další rychlý brejk hostí. Vlach poslal na modré puk pro Davida Michálka a Jihlava měla štěstí, že se kotouč zamotal nejproduktivnějšímu hráči Brodu mezi bruslemi.
     
    10:45
    Útok Dukly nemůže pokračovat pro ofsajd.
     
    11:22
    Havlíčkův Brod dva rychlé góly povzbudili a věří si ve všech činnostech. Němec nyní za brankou poslal tvrdě, leč čistě, na mantinel Adama Hrbatého.
     
    12:26
    A ve stejném rohu nevybojoval Strnad puk na obránci.
     
    12:55
    Michálek to zkusil individuálně. Projel přes modrou a mezi kruhy zkusil na Petra Slabého stahovačku doprava. Domácí bek ale dobrým zákrokem zamezil tomu, aby se Michálek dostal před Šťastného.
     
    13:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jihlavští hokejisté zatím nehrají vůbec nic a krajský soupeř je ve všech směrech lepší. K odrážce Zdeňkovy střely se před brankou dostal LUKÁŠ BERAN a pohodlně poslal kotouč po ledě k pravé tyči gólmana. Asistence: David Zdeněk.
     
    14:25
    Co si Jihlava dovolí dělat za chyby, to je na pováženou. Další naprosto zbytečná ztráta puku, po které si sjel před branku Robin Martínek a domácí mohou děkovat Šťastnému, že byl jeho beton u levé tyče připraven. Opravdu by mě zajímalo, kdy se domácí celek probere.
     
    15:45
    Znova nedůraznost domácího týmu. Jiří Vlach u modré získal puk, sjel si naprosto v pohodě mezi kruhy. Také tentokrát byl proti jeho střele Šťastný na místě.
     
    16:02
    Do protiútoku vyjel Oščádal, který v situaci dva na dva zkusil z velkého úhlu vystřelit. Možná měl hledat spíše najíždějícího spoluhráče, takto mířil do boční sítě.
     
    17:39
    Také hosté dělají chyby v rozehrávce, ovšem Jihlava je nedokáže potrestat. Přechod do útoku je pomalý, vázne finální přihrávka.
     
    18:07
    Jihlava zahajuje za svojí brankou útok.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny zápasu.
     
    19:50
    Do přihrávky Huňáčka na Mejzlíka vložil hůl obránce Hrabaň, do přestávky se už asi nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina se domácímu celku vůbec nepovedla, zahrál jednu z nejhorších prvních částí na domácím ledě v této sezoně. Havlíčkův Brod tak zaslouženě vede o tři góly a kdyby jich hosté nasázeli Dukle pět, nemohl by se nikdo divit. Postupně se prosadili Lukáš Beran, Vojtěch Veverka a znovu Lukáš Beran.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Již po čtyřiadvaceti vteřinách vystřelil z pravého kruhu Zdeněk David. Gólman Dukly Šťastný jeho puk kryje.
     
    21:16
    Zakázané uvolnění hostí.
     
    21:33
    Jihlava vybojovala kotouč na levém kruhu. Z této pozice vystřelil Josef Vrátný. Kulich nepředvedl zrovna dobrý zákrok, kotouč mu vypadl z výstroje, ovšem Vladimír Srnský již neměl dostatek prostoru na dorážku.
     
    22:10
    Vrátný našel přihrávkou podél brankoviště u levé tyče Kulicha zcela volného Adama Hrbatého, kterému se nepodařilo trknout kotouč do volné části branky.
     
    22:54
    Nahození Strnada z levé strany kryje Kulich.
     
    23:55
    Na Horáckém zimním stadionu vidíme trošku lichou část, ani jeden z týmů se nyní nedostává do vážnějších šancí.
     
    24:44
    Puk zmizel z hrací plochy, vhazovat se bude poblíž útočné modré hostí.
     
    25:19
    V situaci dva na jednoho si Hrbatý sjel po pravé straně do pásma a zkusil najít před brankou volného Jindru, ale přihrávka neprošla přes obránce.
     
    25:39
    Opět domácí. Z postu obránce se před Kulichem zjevil nehlídaný Vála, leč pravý beton gólmana hostí zastavil cestu puku do sítě.
     
    26:17
    Schovaná střela Strnada vyplašila Kulicha, který si musel proti jeho ráně z levého kruhu povyskočit a zastavit jí hrudí.
     
    27:06
    První útok Dukly se dostával do přečíslení tři na dva, akci však zhatil ofsajd. Ten byl asi velmi těsný, nicméně zřejmě byl.
     
    28:05
    Ani hosté nebudou moci pokračovat do útočného pásma, neboť je pískán ofsajd.
     
    28:11
    Z pravé strany si vybruslil blíže do středu Robin Martínek a vypálil tvrdou střelu, kterou Šťastný bez potíží pokryl.
     
    29:12
    Srnský si najel mezi kruhy a zkusil to, mířil však pouze do zástěry připraveného Kulicha.
     
    29:22
    Střelu Oščádala od modré vyráží gólman hostí pravým betonem.
     
    30:40
    Beran byl u levé tyče Šťastného zcela sám. Pokoušel se přihrávkou na zadní tyč najít číhajícího Vlacha nebo Zdeňka, ale přes jihlavského obránce se neprosadil.
     
    31:34
    Po dalším rychlém útoku Dukly, který zastavil Kulich, se před dojíždějícím Jindrou provinil Vojtěch Veverka (HBR), který dostává 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Jeho dvouminutový trest odpyká Václav Piskač.

    Na vyloučení: 0-1.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    31:57
    Hosté se osvobozují.
     
    32:31
    Také nyní mohli hosté poslat puk až ke Šťastnému, kdyby jejich vyhození netrefilo čárového do helmy.
     
    32:59
    Havlíčkovu Brodu se daří vyhodit kotouč až nyní.
     
    33:30
    Kadleček projel po levé straně do pásma a před brankou předložil krásný pas na Lukáše Jindru, který si zblízka vylámal zuby na Kulichovi.
     
    33:34
    Hosté v plném počtu.
     
    33:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se poprvé prosazují, a to po hodně nenápadné akci. Po přihrávce rukou Dukly se vhazovalo u útočné modré domácích ve středním pásmu. Dukla vyhrála buly, Heinrich přiťuknul puk pro TOMÁŠE MEJZLÍKA, jenž z levé strany vystřelil a překvapil přízemní ranou Kulicha. Asistence: Aleš Heinrich.
     
    34:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Místo toho, aby se domácí po gólu dostali do tlaku, tak znovu inkasují. V nepřehledné situaci před brankou dostrkal LUKÁŠ BERAN kotouč za záda Šťastného a zkompletoval tak svůj hattrich. Asistence: Daniel Králíče, Daniel Piskač.
     
    35:43
    Za zásah do oblasti hlavy a krku je potrestán také domácí obránce Lukáš Mareš – dvě minuty a 10 minut osobní trest. Dvě minuty za jihlavského hráče odsedí Jiří Slabý.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    36:04
    Hosté se pokoušeli zavézt puk do pásma, ale po zakázaném uvolněné Brodu se bude vhazovat před jejich brankou.
     
    36:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    S tímto přístupem mohou být domácí rádi, že prohrávají jen o čtyři branky. "Bůra" hostí střílí DANIEL KRÁLÍČEK, který dostal u levé tyče přesný pas od Holendy a stačilo mu jen nastavit hokejku. Asistence: Vojtěch Holenda, Robin Martínek.
     
    37:57
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu.
     
    38:41
    Vladimír Srnský je možná frustrován vývojem zápasu. Nyní držel soupeře a jde na trestnou lavici na dvě minuty.

    Na vyloučení: 2-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Jihlava posílá kotouč do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině nejprve Dukla snížila zásluhou Tomáše Mejzlíka, ale na jeho gól odpověděli hosté hned dvakrát – nejprve se potřetí trefil Lukáš Beran a krátce poté přidal Daniel Králíček pátý gól Havlíčkova Brodu. Výkon Dukly je dnes, jemně řečeno, žalostný, a hosté z Kotliny zaslouženě vedou.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Domácí celek hraje v plném počtu.
     
    41:07
    Heinrich směřoval kotouč před branku na Kadlečka, jenže přihrávka šla na jeho brusle, domácí útočník poté upadl a posunul branku.
     
    42:15
    Jihlava na okamžik vybojovala kotouč v útočném pásmu. Po sérii odrazů se však kus černé pryže dostává za modrou.
     
    42:40
    Na střelu Vály od modré Kulich viděl a bez potíží ji kryje.
     
    43:56
    Lukáš Beran se natlačil po levé straně před branku. Byl sice dobře hlídán Petrem Slabým, přesto stihl vystřelit, ovšem přesně do míst mezi betony Šťastného, kde měl gólman Jihlavy hokejku.
     
    44:33
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    45:14
    Lukáš Jindra se ani nyní neprosazuje střelou zblízka, kotouč poslal těsně vedle pravé tyče Kulicha.
     
    46:23
    Huňáček to myslel dobře, když zkusil poslat dlouhou přihrávku na Mejzlíka. Kotouč byl však příliš prudký a domácí kapitán jej těsně nezachytil.
     
    46:33
    Ofsajd domácího celku.
     
    47:19
    Pohledný hokej ve druhé třetině nevidíme. Puky uskakují hráčům obou celků od hokejek, navíc o osudu zápasu je již zřejmě rozhodnuto.
     
    48:25
    Tvrdou střelu Zdeňka stáhl do výstroje Šťastný, který nedovolil dorážet Michálkovi.
     
    49:51
    Jihlava byla v mírném tlaku. Nejprve se v akci dva na jednoho neprosadil David Čermák, když si vylámal zuby na Kulichovi. Poté Dukla ostřelovala branku hostí ze všech pozic, leč neúspěšně.
     
    50:10
    Michal Němec (HBR) dostává dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    50:40
    Střelu Kadlečka vyrazil Kulich jen před sebe a před brankou měl přes dva hráče složitou pozici s dorážkou Adam Hrbatý.
     
    51:18
    Jihlavě se nedaří založení útoku ani v přesilové hře, hraje se před domácí svatyní nebo ve středním pásmu.
     
    51:34
    Až po tom, co si Strnad nabruslil na pravý kruh a vystřelil, budou mít domácí možnost usídlit se před Kulichem, který pokryl kotouč.
     
    51:50
    Havlíčkův Brod vyhazuje puk do středního pásma a následný útok domácích končí ofsajdem.
     
    52:00
    Další vyhození hostí.
     
    52:36
    Zcela zbytečný faul Vladimíra Srnského, který na levém kruhu útočného pásma poslal k ledu soupeře a dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 3-2.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    52:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to bylo velmi rychlé, Srnský si na trestné lavici poseděl přesně pět vteřin. Beran vyhrál buly na Vlacha, který vystřelil a nejproduktivnější hráč hostí DAVID MICHÁLEK poslal kotouč tečí za záda gólmana. Asistence: Jiří Vlach, Lukáš Beran.
     
    53:45
    Přibyl viděl, jak mu před branou najížděl Václav Piskač, který dostal přesnou přihrávku, jenže tentokrát byl Šťastný pozorný a lehkou dorážku Piskače chytá.
     
    54:21
    Ofsajd Havlíčkova Brodu.
     
    55:58
    Jihlava je sice před brankou Kulicha, ale je to pouze labutí píseň domácího celku, který od začátku zápasu tahá za kratší konec.
     
    57:04
    Další průnik hostů. Králíček po pravé straně projel do pásma. Když viděl, že mu před branku sjíždí volný Piskač, posílal na něj přihrávku, která neprošla přes obránce.
     
    57:24
    Lukáš Mareš dnes podruhé v zápase usedá na trestnou lavici, nyní za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    57:50
    Po chybičce hostí na modré se puk dostává do středního pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Vladimír Oščádal v úniku v situaci jeden na jednoho přejel modrou a vystřelil. Těsně však minul pravou tyčku.
     
    58:53
    Po další chybce hostí na útočné modré sebral kotouč Oščádal. Sjel si z pravého kruhu na střed pásma a vypálil přesně do míst, kde byly připraveny betony Kulicha.
     
    59:24
    Domácí v plném počtu.
     
    59:48
    Úmyslný ofsajd domácího celku, puk se stěhuje ke Šťastnému, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině přidali hosté ještě jednu branku, když David Michálek využil po pěti vteřinách přesilovou hru a upravil skóre na konečných 1:6.
     
    S konstatováním, že Dukla Jihlava po velice špatném výkonu zaslouženě prohrála s Havlíčkovým Brodem rozdílem třídy a hosté si vezou domů tři body po skóre 1:6, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:02:46)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 34. Mejzlík (Heinrich) – 6. Beran (Vlach, Michálek), 9. Veverka (Holenda), 14. Beran (Zdeněk), 35. Beran (Králíček, Piskač), 37. Králíček (Holenda, Martínek), 53. Michálek (Vlach, Beran)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Huňáček, Mareš, Stark, P. Slabý, Srnský, Vála – Oščádal, Mejzlík, Strnad – Kadleček, Heinrich, Čermák – Berka, Jindra, Vrátný – J. Slabý, Hrbatý. Trenér: Štěpán Moravec
    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Zdeněk, Hrabaň, Němec, Benák, Jančařík, Polák, Lachman – Beran, Vlach, Michálek – Veverka, Holenda, Martínek – Přibyl, Králíček, Donda – Piskač. Trenér: Václav Adam.

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Nechvátal
    bahis siteleri