Boston – NY Rangers 4:3 (kon.) | Philadelphia – Nashville 3:2 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 1:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 2:3 (po pr.) | Washington – Tampa 4:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 27.11.2015, 23:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že dnešnímu mači ve Verizon Center přihlíželo 18 506 diváků se s Vámi loučím. Přeji příjemný víkend a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (01:58:42)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (TBL) 0+0, +/- 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:20
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jason Chimera (WSH) 1+1
    2. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 0+2
    3. John Carlson (WSH) 0+2
     
    Tampa už ale Holtbyho neohrozila, je tedy dobojováno, Washington vítězí poměrem 4:2 a připisuje si čtvrté vítězství v řadě! O dvoubodovém zisku domácího celku dnes rozhodly přesilové hry, v nichž Caps mířili přesně hned třikrát! V závěrečné periodě se hra poměrně vyrovnala, nejprve na 4:0 pro domácí zvyšoval T.J. Oshie, Blesky však poté vsadily vše na ofenzivu a díky brankám Briana Boylea a Victora Hedmana alespoň lehce zdramatizovaly závěr utkání. Začaly však příliš pozdě, po třech domácích výhrách tak z hlavního města Spojených států amerických odjíždějí s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Tak ještě jedno vyloučení! Marcus Johansson bez doteku mantinelu nebo nějaké teče soupeřů vyhodil touš do hlediště – dvě minuty, zdržování hry.
     
    59:40
    Kuzněcov se obloučkem přes celé hřiště pokusil zasáhnout odkrytou branku hostí, o kousek ji však minul. Pískáno zakázané uvolnění, hra se tedy opět postěhuje před Holtbyho.
     
    59:09
    Stamkos v další dobré pozici znovu promáchl, následně ale ještě dokázal najít Stralmana, ten si ale svá mířidla neseřídil přesně.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:46
    Callahan našel na hranici brankoviště bojujícího Browna, který možná i nechtěně puk přenechal Boyleovi, tomu však gól z lapačky doslova ukradl Braden Holtby!
     
    58:28
    Stralman nabil Stamkosovi, ten však branku opět minul. Tampa však stále zůstává zabydlena v útočné třetině.
     
    57:56
    Andrej Vasilevskij odjíždí na střídačku, Tampa to zkusí v šesti!
     
    57:16
    Ovečkin naskakuje z trestné lavice, domácí jsou kompletní.
     
    56:47
    Teď si musí domácí hlasitě oddychnout! Naměstnikov nahrál na hranici brankoviště stojícímu Kučerovovi, který puk ihned prodloužil na Stamkose, jenž v jasné pozici puk ale netrefil! Dnes to kapitánovi Tampy prostě nelepí.
     
    56:21
    Callahan nabil do dobré pozice Stevenu Stamkosovi, jehož dělovku vyrazil Holtby svým pravým betonem! Brankář Caps má nějaký problém s helmou, hra se proto na chvíli přeruší.
     
    55:38
    Ofsajd Blesků, ti se zatím ne a ne usadit v útočné třetině a vážněji ohrozit Holtbyho.
     
    55:28
    Schmidt zabojoval a v rohu kluziště přetlačil Marchessaultra, načež puk poslal do bezpečí.
     
    55:16
    První přesilovka pro Tampu v tomto zápase! Za katr je na dvě minuty za sekání poslán domácí kapitán Alexander Ovečkin. Obrovská šance pro Blesky!
     
    55:03
    Hosté ostřelují Holtbyho téměř ze všech pozic. Přízemní nahození z hole Stralmana si ale brankář Caps pohlídal.
     
    54:41
    Alzner se srazil s Oshiem, naštěstí pro domácí Hedmanovi rána nesedla úplně ideálně a Holtby puk schoval ve své připravené lapačce.
     
    54:29
    Další icing Washingtonských. Těm v posledních okamžicích nevychází ale vůbec nic.
     
    54:24
    Ihned po buly vypálil Steven Stamkos. Jeho rána nepostrádala razanci, ale přesnost ano, i proto neměl Holtby tolik práce. Pokračovat se bude po komerčním brejku. Dokáží hosté závěr utkání ještě zdramatizovat?
     
    54:20
    Domácí se strachují o výsledek, je to vidět. Nyní puk poměrně zbytečně na zakázané uvolnění vyhodil Orlov. Vhazovat se bude po levici Bradena Holtbyho.
     
    53:44
    Kučerov ve středním pásmu nepřešel přes Oshieho, načež se vpřed mohl vydat Ovečkin, který štiplavou ranou donutil Vasilevského k vydařenému reflexivnímu zákroku.
     
    53:10
    V posledních minutách hodně aktivní Boyle se opět dral do zakončení, ve kterém mu ale na poslední chvíli zabránil obětavý Niskanen.
    Victor HEDMAN - 4:2
     
    52:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Že by drama? Capitals si nebezpečně zahrávají, Latta teď zcela zbytečně přišel o kotouč, který se dostal k Naměstnikovovi. Ruský mladík našel VICTORA HEDMANA, jenž přesnou ranou k tyči prostřelil Holtbyho! Asistence: Vladislav Naměstnikov.
     
    51:50
    Stamkos parádním manévrem změnil směr hry a našel Šustra, který puk vrátil do ohně před branku Caps, kde se kotouč od brusle jednoho z domácích hráčů odrazil směrem k Holtbymu, ten byla ale pozorný.
     
    51:28
    Z ostrého úhlu to zkusil Justin Williams, jeho rána ale pro brankáře Vasilevského nepředstavovala vážnější problém.
    Brian BOYLE - 4:1
     
    50:49
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak hosté se přeci jen prosazují! Brown krkolomným způsobem našel Callahana, jenž chvíli vymýšlel, co s pukem. Nakonec jej parádní zadovkou poslal BRIANU BOYLOVI, který svou střelou našel skulinku mezi Holtbyho betony! Asistence: Ryan Callahan, J.T. Brown.
     
    50:16
    Jonathan Marchessault je v dnešním mači asi nejpilnějším střelcem Tampy. Nyní se díky dobré rychlosti protáhl okolo Chorneyho, jeho jedovatou ránu Holtby zkrotil až na druhý pokus.
     
    49:55
    Oshie si nevšiml napadajícího Callahana a kotouč ztratil. Hostující útočník následně nahrál Antonu Stralmanovi, jehož ukryté nahození bylo ztečováno do rohu kluziště.
     
    49:21
    Hedman teď zbytečně zariskoval, čímž nabídl velmi dobrou šanci pro Jevgenije Kuzněcova, který to zkoušel střelou nad lapačku, Vasilevskij to však tušil a předvedl sebevědomý zásah!
     
    49:08
    Zakázané uvolnění Tampy Bay – vhazovat se bude po levé ruce Andreje Vasilevského.
     
    48:43
    Stamkos zákrokem na hranici pravidel odstavil od touše Orlova a nahrál volnému Stralmanovi, který však celou akci zazdil, když se s pukem mazlil příliš dlouho, čehož důrazným způsobem využil tvrďák Tom Wilson.
     
    48:01
    Boyle měl nyní dobrou šanci na vstřelení čestného úspěchu, avšak rána mu úplně dobře nesedla a Holtby tak opět v pohodě zasáhl.
     
    47:25
    Tvrdou ránu od modré čáry vypustil Karl Alzner, puk ještě lehce tečoval Beagle, ale usměrnil jej vedle branky Andreje Vasilevského.
     
    47:13
    Ofsajd a v něm Brooks Laich. Pokračovat budeme po komerční přestávce. Dle mého názoru je dnešní utkání už stoprocentně rozhodnuto, Tampa se směrem dopředu opravdu neskutečným způsobem trápí a Caps, kteří dnes svému soupeři ještě nenabídli ani jednu přesilovku, jim to svou poctivou hrou směrem dozadu rozhodně nijak neusnadňují.
     
    46:49
    Volný puk se šoural směrem k brance Tampy, Bäckström dělal co mohl, nakonec se však nechal přebruslit Filppulou, který teď zachránil Blesky od další pohromy.
     
    46:04
    Z poměrně ostrého úhlu své štěstí zkusil Tom Wilson, Vasilevskij se ale ke své pravé tyči přitiskl co to šlo a puk za svá záda tentokráte nepustil.
     
    45:44
    S odpovědí přispěchal Jonathan Marchessault, jenž se z úhlu natlačil až před Holtbyho, ten si však i s touto situací poradil, a stál tak drží naději na druhé čisté konto v této sezoně.
    T.J. OSHIE - 4:0
     
    45:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Washingtonu se dnes v přesilovkách daří, nyní domácí využívají už třetí v tomto mači! Poměrně nenápadnou akci začal Bäckström, jehož přihrávka nakonec doskákala až do míst, kde si sjížděl T.J. OSHIE, který nekompromisní bombou do hotního růžku branky nedal Vasilevskému šanci zasáhnout! Asistence: Nicklas Bäckström, John Carlson.
     
    44:49
    Kuzněcov byl nyní příliš rychlý a v útočné třetině se ocitl dříve než s pukem jedoucí Niskanen – jasný ofsajd.
     
    44:27
    Ovečkin si sjížděl před branku, kde ho také hledal kolega Bäckström, ovšem do jeho pasu vložil hůl Carle, který následně zvládl i vyhodit.
     
    44:00
    Teď se však budou muset hosté bránit, na trestnou lavici totiž na dvě minuty za hákování usedá český obránce Andrej Šustr.
     
    43:38
    Tampa se směrem dopředu stále trápí, pokud ještě chce nějak utkání zdramatizovat, musí vymyslet něco nového. V ofenzivě je to od Cooperův svěřenců velmi stereotypní.
     
    43:01
    Po pravé straně se dravě protáhl Vladislav Naměstnikov, jeho rána však neměla gólové parametry a pro Holtbyho byla snadným soustem.
     
    42:28
    V rohu kluziště byl zcela očividně podražen Burakovsky, píšťalka hlavních sudích však zůstává němá.
     
    42:02
    Schmidt zaváhal v rozehrávce, následně puk rezolutním odpalem před dotírajícím Brownem poslal pouze na zakázané uvolnění.
     
    41:21
    To bude domácí mrzet, mohlo být definitivně rozhodnuto! Po Johanssenově pasu se úplně sám před brankou ocitl Kuzněcov, avšak svým bekhendovým pokusem si na Vasilevského nepřišel!
     
    40:27
    Mezi kruhy se k puku jako slepý k houslím dostal T.J. Oshie, jeho rána však postrádala přesnost.
     
    40:05
    Úvodní buly třetího dějství lépe zvládl Nicklas Bäckström, po nahození od Carlosna musí za vlastní brankou hrát Vasilevskij.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Odehráno je už čtyřicet minut, Washington zvýšil své vedení už na rozdíl tří branek a je na nejlepší cestě k vítězství v tomto duelu! Nutno přiznat, že až na poslední dvě minuty, to byla herně nezajímavá třetina, ve které bylo šanci k vidění opravdu pomálu. V devětatřicáté minutě ale přesilovku domácích využil Jason Chimera, vedení týmu z hlavního města USA čtyřiatřicet vteřin později ještě navýšil Marcus Johansson! Zda se bezzubá Tampa dokáže ještě vzchopit a s nepříznivým vývojem něco udělat, se dozvíme ve třetí třetině, která by měla začít zhruba v 1:04.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    Marcus JOHANSSON - 3:0
     
    39:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Závěr druhé třetiny domácím vychází na jedničku! Carlson si posunul kotouč k mantinelu a povedeným pasem do mezikruží našel MARCUSE JOHANSSSONA, jenž šikovně nastavil brusli, od níž se puk odrazil za záda bezmocného Vasilevského! Asistence: John Carlson, Nate Schmidt.
     
    39:01
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:44
    Holtby ve snae vyhodit puk doslova namazal Brownovi, který však tváří v tvář brankáři Caps jeho svatyni přestřelil! S touto šancí šlo naložit o dost lépe.
    Jason CHIMERA - 2:0
     
    38:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps vedou už o dvě branky, přesilovku využívají dvě vteřinky před jejím skončením! Jevgenij Kuzněcov parádní střílenou přihrávkou oslovil na hranici brankoviště stojícího JASONA CHIMERU, jenž už měl před odkrytou klecí naprosto jednoduchou práci! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexander Ovečkin.
     
    37:19
    Až nyní musel Vasilevskij zasahovat, po Bäckströmově pasu totiž pálil Alexander Ovečkin, avšak svého krajana tentokrát nepřekonal.
     
    36:36
    Domácí dlouho kombinovali v útočné třetině, drobného zaváhání v podání Ovečkina nakonec využil Carle a opět vyhodil.
     
    36:11
    Hosté ovšem vyhráli vhazování a zásluhou Garrisona se ihned osvobozují.
     
    36:05
    Uvidíme první přesilovou hru v prostřední dvacetiminutovce, doufejme, že nám konečně přinese nějaké vzrušení! Braydon Coburn úmyslně posunul branku, dvě minuty za zdržování hry jsou zcela oprávněné.
     
    35:24
    Chimera chvíli váhal, nakonec nahrál Chorneymu, který tvrdým projektilem pořádně vystrašil Vasilevského, když puk poslal jen těsně vedle levé tyče jeho branky!
     
    34:47
    Coburn se štěstím udržel útočné pásmo, jeho následné nahození se však mezi nebezpečná počítat nemohlo, Holtby předvedl snadný zákrok.
     
    34:07
    Přečíslení 4 proti 2 vyřešil Hedman pasem na Stevena Stamkose, který vypálil hned z první, avšak trefil jen obětavě blokujícího Alznera.
     
    33:40
    Druhá třetina nám zatím pohlednou hokejovou podívanou nenabízí, k vidění nebyla ještě žádná gólem zavánějící příležitost. Nyní Chorney zahrává na další icing.
     
    32:52
    Puk vylétl mimo hrací plochu, hosté se dožadují dvouminutového trestu za zdržování hry, sudí si však berou čas na poradu. Nakonec se vylučovat nebude, nutno však poznamenat, že teď měl Carlson usednout na trestnou lavici.
     
    32:46
    Ofsajd domácích a v něm Brooks Laich – vhazovat se bude v obranném pásmu Washingtonu.
     
    32:25
    Boyle na sebe natáhl hned dva protihráče, které také zvládl přetlačit a dostal se až před branku, ovšem prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    32:13
    Bäckström nyní asi prováhal ideální střelecký moment, nakonec ještě zvládl nahrát na Oshieho, jehož bekhendový pokus si ale včas se přesunuvší Vasilevskij pohlídal.
     
    31:51
    Na modré čáře puk získal Niskanen, nijak se nerozpakoval a prostě jej poslal směrem na branku. Tu o kousek minul, ovšem touš se od zadního mantinelu odrazil zpět před Vasilevského, který ale prekérní situaci přestál.
     
    31:15
    Beagle špatně nahrál, 3 na 2 se řítili hosté, ovšem počínali si podobně jako před malou chvílí, poněvadž Filppula na Brownův pas neměl šanci dosáhnout.
     
    30:46
    Burakovského nahození nebylo nikterak nebezpečné, Andrej Vasilevskij se však kvůli nepříjemně dotírajícímu Chimerovi nakonec rozhodl nerozehrávat.
     
    30:35
    Další nedorozumění v kombinaci Tampy, tentokráte z toho je zakázané uvolnění.
     
    30:18
    Kuzněcov zbytečně přišel o puk, z protiakce hostí však pranic nevzniklo, poněvadž Stralmanův pas na najíždějícího si Killorna byl mimořádně nepřesný.
     
    29:40
    Na druhé straně to sám na sebe vzal J.T. Brown, který však na konci své sóloakce narazil do pevné zdi v podobě Karla Alznera.
     
    29:04
    Bäckström objel Stamkose a následně puk nahodil směrem na branku, těsně před níž se o teč pokoušel Oshie, avšak byl odtlačen Coburnem.
     
    28:33
    S přehledem Holtby! Na modré čáře dostal dost prostoru Braydon Coburn, jehož rána nebyla vůbec špatná, ale letící kotouč skončil jen v připravené lapačce brankáře Washingtonu.
     
    27:45
    Boyle zúročil své kilogramy a u mantinelu přetlačil Orlova, následně našel Carlea, jehož nahození se snažil tečovat Condra, ale na puk nedosáhl .
     
    27:01
    Podobná situace na druhé straně, nyní ale střílel André Burakovsky. Vasilevskij letící puk úplně dobře neviděl, nakonec jej ale dokázal vyrazit svým pravým betonem.
     
    26:48
    Kučerov rozkmital své rychlé nohy, následně zvedl hlavu a našel z druhé vlny si najíždějícího Victora Hedmana, ten však mířil pouze doprostřed branky – žádný problém pro Holtbyho.
     
    26:33
    Po řadě soubojů za brankou Lightning nakonec puk vysokou holí zasáhl Jay Beagle, sudí přerušuje hru a pokračovat se bude až po komerční přestávce.
     
    26:00
    Šustr našel rozjetého Filppulu, jenž po přejezdu modré čáry ještě přihrával Marchessaultovi, avšak počínal si nepřesně a Niskanen může za brankou uklidnit hru.
     
    25:18
    Tlak domácích pokračoval, Blesky se nakonec dokázaly osvobodit, ovšem jen za cenu dalšího icingu.
     
    24:58
    Znovu v akci Nicklas Bäckström, ten si daleko lépe počíná při přihrávkách a prokázal to i nyní, když našel úplně volného Ovečkina, ten však před poloprázdnou brankou promáchl!
     
    24:50
    Bäckström to od levého mantinelu zkusil jen tak nazdařbůh, Vasilevskij chvíli nevěděl, kde je puk, nakonec jej ale našel a ponechal ve svém držení.
     
    24:30
    Nedorozumění v kombinaci domácích, Schmidtův pas na Ovečkina byl velmi nepřesný – zakázané uvolnění.
     
    24:16
    Stamkos zbytečně ztratil touš, s trestem hodlal přispěchat Jevgenij Kuzněcov, jenž si ukázkově pokryl puk a z mezikruží svou ranou pořádně protáhl Vasilevského, který si ještě musel dát pozor na dorážejícího Williamse.
     
    23:21
    Šance i na druhé straně, přes nedůrazného Coburna se až do zakončení dostal Beagle, jeho střela však Vasilevského nepřekvapila.
     
    22:54
    Domácí ztratili puk a 2 na 1 se řítili Condra s Boylem. Nakonec to na sebe vzal první jmenovaný, ale Holtby byl připraven.
     
    22:34
    Ovečkin v ofsajdu, vhazování ve středním pásmu.
     
    22:13
    Marchessault se vytočil zpoza branky, čímž pořádně zaskočil Holtbyho, která však nakonec celou situaci, i za pomoci obránce Alznera, přestál bez úhony.
     
    21:55
    S protiakcí přispěchali hosté, avšak Kučerov se v útočné třetině ocitl sám proti trojici soupeřů, a o touš tak zákonitě přišel.
     
    21:16
    Oshie vybojoval touš a posunul jej na Schmidta, který trefil jen clonícího Killorna, následně ovšem našel Carlsona, jenž bekhendem pořádně protáhl Vasilevského.
     
    20:49
    Hosté ale chvíli nato zahrávají na zakázané uvolnění, vhazování po levici Andreje Vasilevského.
     
    20:20
    První šanci této třetiny si vypracovali hosté, Stamkos zatáhl kotouč do útočné třetiny, kde jej přenechal Callahanovi. Ten celou akci ještě vylepšil pasem na Killorna, který však ranou z úhlu Holtbyho nepřekvapil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda tohoto utkání je za námi, Caps zatím zaslouženě vedou nad Tampou 1:0! Sledujeme poměrně zajímavý duel, ve kterém jsou zatím jasně lepší domácí, kteří svého soupeře přestříleli 18:9. Největší šance si svěřenci kouče Trotze vytvářejí v přesilovkách, v níž vstřelili i dosavadní jedinou branku, když Vasilevského nechytatelnou bombou propálil Alexander Ovečkin! V samotném závěru měl ještě několik dobrých příležitostí Carlson, samostatným průnikem se prezentoval Chimera, ovšem oběma chybělo trochu více přesnosti v zakončení. Druhá třetina začne zhruba v 0:07.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Callahan naskočil z trestné lavice a ihned dostal přihrávku od Stralmana, ovšem scházela mu rychlost, proto jej vcelku bez problému dobruslil Orlov a o kotouč jej důrazně obral.
     
    19:19
    Parádní individuální průnik nám nyní předvedl Jason Chimera, který se zbavil dvou protivníků a dostal se až před Vasilevského, jehož svatyni však o chlup přestřelil!
     
    18:48
    Verizon Center to teď jen zašumělo! Další dělovku ze své hole vypustil Carlson, tentokráte jeho pokusu chyběly jen centimetry!
     
    18:17
    Další rána Johna Carlsona, po níž Vasilevskij tentokráte vyrazil kotouč jen před sebe, kde se snažil dorážet Chimera, avšak ruský brankář Tampy puk našel a schoval jej pod lapačkou.
     
    17:59
    Až nyní se domácí odhodlali ke střele, od modré to zkusil John Carlson, ale Vasilevskij puk ramenem vyrazil do rohu kluziště, načež se hosté osvobodili.
     
    17:30
    Callahan se zhruba po pětačtyřiceti vteřinách vrací zpět na trestnou lavici, tentokráte se proti pravidlům provinil jasným podražením. Využijí Caps i druhou přesilovku?
     
    17:23
    S protiakcí přispěchal Brian Boyle, Holtby toho příliš neviděl, ale nakonec puk díky reflexivnímu zásahu vyrazil.
     
    17:11
    Burakovsky za brankou zdatně motal hlavu Šustrovi, nakonec se jej zbavil a vynořil se před Vasilevskym, jehož svatyni ale o kousek přestřelil.
     
    16:43
    Oba týmy jsou kompletní.
     
    16:28
    Šustr už nestihl puk zastavit před přechodem přes modrou lajnu, Tampa musí začít zase znovu od píky.
     
    15:59
    Na samostatný výlet směrem vpřed se vydal Matt Niskanen, který nakonec dokázal i vypálit, avšak Vasilevskij byl připraven.
     
    15:26
    Niskanen nahrál Bäckströmovi, který prokázal svůj fantastický herní přehled, když na hranici brankoviště našel Kuzněcova, ten však puk usměrnil mimo tři tyče.
     
    14:43
    Tak nikoliv, nakonec na trestnou lavici míří Michael Latta a z týmu hostí Ryan Callahan. Oba si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    14:43
    U střídačky hostů vznikla drobnější pošťuchovaná mezi Wilsonem a Garrisonem. Sudí jsou nuceni hru přerušit, s největší pravděpodobností se ale vylučovat nechystají. Na programu je další komerční brejk.
     
    14:20
    Na zteč se vydal Latta, který těsně po přejezdu modré čáry kotouč přenechal Wilsonovi, jenž ovšem pálil vedle.
     
    14:07
    Niskanen teď poměrně zbytečně vyhodil kotouč, sprinterský souboj nakonec proti Laichovi zvládl Šustr – další icing.
     
    13:54
    Boyleovo přízemní nahození se došouralo až k Holtbymu, který se nakonec puk před dotírajícím Verminem schovat ve své lapačce.
     
    13:15
    V rohu hřiště se vydal o puk bojovat Burakovsky, avšak proti mnohem důraznějšímu Garrisonovi neuspěl a hosté uklidňují hru.
     
    12:29
    Domácí teď lehce zaváhali při rozehrávce a Filppula před brankou hledal kolegu Kučerova, ten však na puk přes obránce Niskanena nedosáhl.
     
    12:12
    Filppula zasáhl kotouč vysokou holí, následně byl pod tlakem nucen se puku dotknout. Vhazování po pravici Andreje Vasilevského.
     
    11:45
    Po Williamsově pasu neudržel Nate Schmidt puk před modrou čárou, následně se ale vrhl zpět do útočné třetiny, avšak nevšiml si toho, že Johansson se ještě nevrátil, tudíž je pískán ofsajd.
     
    11:34
    Naměstnikov lehce v nouzi nahodil kotouč, u kterého byl jako první obránce Schmidt – píská se zakázané uvolnění.
     
    10:49
    Po krátké odmlce musí zasahovat i Braden Holtby, Callahan nabil volnému Brownovi, ten však mířil jen doprostřed branky, kde byl washingtonský brankář připraven a puk schoval ve své lapačce.
     
    10:24
    Hedman si nevšiml atakujícího Latty, který jej o puk obral a poslal ho na modrou čáru, odkud ukrytým nahozením zkoušel Vasilevského pozornost testoval Orlov, avšak branku minul.
     
    09:46
    Killorn dojel téměř ztracený kotouč, icing se tedy pískat nebude. Následně byl ale zdvojen a o puk proti přesile přišel.
     
    09:19
    Další dobrá šance Washingtonu! V přečíslení 3 proti 2 hledal Burakovsky před branku si najíždějícího Chimeru, který lehkou tečí však poslal puk pouze do připraveného brankáře Tampy.
     
    08:43
    Ovečkin přebruslil nic netušícího Kučerova, přehodil si touš na bekhend a posunul jej na Bäckströma, jehož bombu Vasilevskij vyrazil na poslední chvíli svým levým ramenem.
     
    08:23
    Beagle zabojoval za brankou a puk přesunul na modrou čáru, odkud vypálil Chorney, avšak jeho pokus nenadělal Vasilevskému vážnější problémy.
     
    07:48
    Poprvé v utkání o sobě dal vědět Stamkos, který na hranici pravého kruhu naznačil střelu, nakonec však ještě nahrával Naměstnikovovi, kterému se ale puk zamotal mezi bruslemi.
     
    07:22
    Ihned po vhazování se po pravé straně utrhl Alex Killorn, který však svým pokusem na bližší tyč Holtbyho nezaskočil. Následuje první komerční přestávka.
    Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    07:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Teď už neměl Vasilevskij nárok, Washington využívá přesilovku a ujímá se vedení! Chimera povedeným pasem oslovil volného ALEXANDERA OVEČKINA, který ranou ze své typické pozice nekompromisně propálil brankáře Blesků! Asistence: Jason Chimera, Jevgenij Kuzněcov.
     
    06:33
    Domácí se snaží o častou střelbu, na lede už je druhá speciální formace Caps, tentokráte Vasilevského prověřil Matt Niskanen, ale mladý Rus byl opět na svém místě.
     
    06:14
    Hosté vyhráli vhazování a Boyle puk bez rozmýšlení poslal přes všechny čáry.
     
    06:08
    Třetí pokus v krátkém časovém sledu nyní na branku vyslal Alexander Ovečkin, tentokráte si však svá mířidla neseřídil přesně a prostor mezi tři tyčemi o pořádný kousek minul.
     
    05:39
    Další rána z hole ruského snajpra Ovečkina, tentokráte puk končí v lapačce Andreje Vasilevského.
     
    05:26
    To byla velice dobrá šance! Johansson pasem skrze brankoviště oslovil Alexandera Ovečkina, který ze své typické pozice svatyni soupeře jen o vlásek minul!
     
    05:17
    První vyloučení dnešního mače, za hru vysokou holí je na dvě minuty na trestnou lavici poslán hostující zadák Victor Hedman.
     
    05:00
    Nicklas Bäckström to teď celé vzal na sebe, zavezl puk do útočné třetiny, vypálil od modré čáry, avšak Vasilevskij si letící puk našel a schoval ho ve své výstroji.
     
    04:41
    Filppula byl v útočném pásmu o něco dříve než s pukem jedoucí Brown – pískáno ofsajdové postavení.
     
    04:22
    Hosté se hnali do přečíslení 3 proti 2, Boyle ještě hledal na druhé tyči si najíždějící Killorna, jeho záměr ovšem přečetl Niskanen.
     
    03:33
    Latta přistrčil touš na Brookse Laicha, jehož rána od modré čáry byla pořádně štiplavá. Puk vypadl Vasilevskému z lapačky, situaci pro Blesky ale zachránil vracející se Coburn.
     
    03:09
    Domácí poslali kotouč přes všechny čáry, píská se icing a vhazovat se bude po Holtbyho levici.
     
    02:57
    Hosté zazmatkovali při střídání, před Lattou se na to konto ocitlo poměrně dost volného prostoru, avšak domácí forvard puk mezi tři tyče neusměrnil.
     
    02:25
    Ihned po buly se ke střele dostal právě Jonathan Marchessault, na hranici brankoviště se ještě o dorážku pokoušel Filppula, avšak byl přetlačen důrazným Orlovem.
     
    02:12
    Hedman pasem přes celou šíři kluziště oslovil Marchessaulta, jehož ránu na poslední chvíli do ochranné sítě zblokoval Alzner – vhazování po pravici brankáře Holtbyho.
     
    01:18
    Na druhé straně musí zasahovat i Vasilevskij, z hranice levého kruhu jej prověřil krajan Ovečkin, avšak brankář Tampy byl na svém místě.
     
    00:33
    První zákrok brankáře Holtbyho nebyl vůbec snadný, protože Johnson mířil do horní poloviny svatyně Caps a gólmanská jednička Washingtonu se musela hned na úvod pořádně vytáhnout.
     
    00:05
    Na úvodním vhazování si lépe vedl Nicklas Bäckström, domácí se ihned vydávají směrem vpřed!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, jdeme na to!
     
    Aktéři dnešního mače už jsou na ledové ploše, momentálně se arénou linou tóny americké státní hymny!
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Burakovsky – Laich, Latta, Wilson

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Šustr – Naměstnikov, Stamkos "C", Callahan – Killorn, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Marchessault – Condra, Boyle, Vermin

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Trevor Hanson – Steve Miller, Mike Cvik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Češi a Slováci v akci

    Andrej Šustr 21 odehraných zápasů, 3 body (0+3), +/- +1
     
    Poslední vzájemné utkání

    14.12.2014 Washington Capitals:Tampa Bay Lightning 4:2

    Branky a nahrávky: 31. Bäckström (Wilson, Schmidt), 39. Bäckström (Ovečkin, Wilson), 43. Bäckström (Ovečkin), 60. Fehr (Carlson) – 56. Johnson (Carle, Kučerov), 58. Carle (Stamkos, Garrison)
     
    Tampa Bay Lightning

    Od Tampy se v úvodu sezony čekalo možní trochu víc, přeci jen si musíme přiznat, že po loňské finálové účasti bude mladé mužstvo Blesků znovu patřit k hlavním adeptům za zisk Stanleyova poháru. Zatím to tak nevypadá, ovšem po zhruba čtvrtině odehrané ze základní části je ještě brzy dělat unáhlené závěry. Celek z prosluněné Floridy má na svém kontě pětadvacet bodů, což mu v tabulce Východní konference zatím stačí první nepostupovou, tedy devátou příčku. V posledních zápasech to vypadá, že svěřenci kouče Coopera se začínají herně zvedat, tři výhry za sebou, navíc proti těžkým oponentům v podobě Rangers, Anaheimu a Los Angeles, jsou toho jasným důkazem. Kdo dnes nastoupí v brance Tampy, je zatím nejasné. S týmem už se opět po čtyři duely trvající pauze připravuje Jonathan Drouin, jeho účast v tom dnešním je však nepravděpodobná.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Steven Stamkos 17 bodů (11+6)
    2. Nikita Kučerov 13 bodů (6+7)
    3. Victor Hedman 12 bodů (1+11)

    Brankářské statistiky

    Ben Bishop 18 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,9 %, průměr inkasovaných branek 1,99
    Andrej Vasilevskij 4 odchytané zápasy, úspěšnost zákroků 92,9 %, průměr inkasovaných branek 2,03
     
    Washington Capitals

    Caps se zatím v této sezoně daří na výbornou. Po jednadvaceti odehraných mačích má Washington na svém kontě velice solidních jednatřicet bodů, což zatím stačí na třetí pozici v rámci Východní konference. Momentální forma svěřenců kouče Barryho Trotze je také více než dobrá, z posledních deseti utkání vyhráli Capitals sedmkrát, nyní se vezou na vlně tří vítězství v řadě. Jestli na něčem může celek z hlavního měst Spojených států amerických stavět, je to rozhodě defenziva, protože méně branek v celé lize obdrželi pouze newyorští Rangers. V dnešním klání by se mezi třemi tyčemi měla představit týmová jednička Braden Holtby, který zatím podává spolehlivé výkony a v brankářských statistikách se drží mezi nejlepšími.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Jevgenij Kuzněcov 24 bodů (8+16)
    2. Alexander Ovečkin 20 bodů (11+9)
    3. Nicklas Bäckström 18 bodů (8+10)

    Brankářské statistiky

    Braden Holtby 17 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,4 %, průměr inkasovaných branek 1,95
    Philipp Grubauer 4 odchytané zápasy, úspěšnost zákroků 90 %, průměr inkasovaných branek 2,70
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům toho nejlepšího hokeje! NHL nám dnes nabízí velice bohatý pokrm, hrát se bude hned na dvanácti stadionech! V tomto online přenosu se společně zaměříme na souboj dvou ambiciózních celků, ve kterém Washington Capitals přivítá Tampu Bay Lightining. Začínáme ve 23:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 8. Ovečkin (Chimera, Kuzněcov), 39. Chimera (Kuzněcov, Ovečkin), 40. Johansson (Carlson, Schmidt), 46. Oshie (Bäckström, Carlson) – 51. Boyle (Callahan, Brown), 53. Hedman (Naměstnikov)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Burakovsky – Laich, Latta, Wilson
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Šustr – Naměstnikov, Stamkos "C", Callahan – Killorn, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Marchessault – Condra, Boyle, Vermin

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Trevor Hanson – Steve Miller, Mike Cvik

    Diváci: 18 506 (vyprodáno)
    bahis siteleri