Boston – NY Rangers 4:3 (kon.) | Philadelphia – Nashville 3:2 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 1:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 2:3 (po pr.) | Washington – Tampa 4:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 27.11.2015, 23:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Tak ještě jedno vyloučení! Marcus Johansson bez doteku mantinelu nebo nějaké teče soupeřů vyhodil touš do hlediště – dvě minuty, zdržování hry.
     
    58:46
    Callahan našel na hranici brankoviště bojujícího Browna, který možná i nechtěně puk přenechal Boyleovi, tomu však gól z lapačky doslova ukradl Braden Holtby!
     
    57:56
    Andrej Vasilevskij odjíždí na střídačku, Tampa to zkusí v šesti!
     
    56:47
    Teď si musí domácí hlasitě oddychnout! Naměstnikov nahrál na hranici brankoviště stojícímu Kučerovovi, který puk ihned prodloužil na Stamkose, jenž v jasné pozici puk ale netrefil! Dnes to kapitánovi Tampy prostě nelepí.
     
    55:16
    První přesilovka pro Tampu v tomto zápase! Za katr je na dvě minuty za sekání poslán domácí kapitán Alexander Ovečkin. Obrovská šance pro Blesky!
    Victor HEDMAN - 4:2
     
    52:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Že by drama? Capitals si nebezpečně zahrávají, Latta teď zcela zbytečně přišel o kotouč, který se dostal k Naměstnikovovi. Ruský mladík našel VICTORA HEDMANA, jenž přesnou ranou k tyči prostřelil Holtbyho! Asistence: Vladislav Naměstnikov.
    Brian BOYLE - 4:1
     
    50:49
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak hosté se přeci jen prosazují! Brown krkolomným způsobem našel Callahana, jenž chvíli vymýšlel, co s pukem. Nakonec jej parádní zadovkou poslal BRIANU BOYLOVI, který svou střelou našel skulinku mezi Holtbyho betony! Asistence: Ryan Callahan, J.T. Brown.
    T.J. OSHIE - 4:0
     
    45:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Washingtonu se dnes v přesilovkách daří, nyní domácí využívají už třetí v tomto mači! Poměrně nenápadnou akci začal Bäckström, jehož přihrávka nakonec doskákala až do míst, kde si sjížděl T.J. OSHIE, který nekompromisní bombou do hotního růžku branky nedal Vasilevskému šanci zasáhnout! Asistence: Nicklas Bäckström, John Carlson.
     
    44:00
    Teď se však budou muset hosté bránit, na trestnou lavici totiž na dvě minuty za hákování usedá český obránce Andrej Šustr.
     
    41:21
    To bude domácí mrzet, mohlo být definitivně rozhodnuto! Po Johanssenově pasu se úplně sám před brankou ocitl Kuzněcov, avšak svým bekhendovým pokusem si na Vasilevského nepřišel!
    Marcus JOHANSSON - 3:0
     
    39:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Závěr druhé třetiny domácím vychází na jedničku! Carlson si posunul kotouč k mantinelu a povedeným pasem do mezikruží našel MARCUSE JOHANSSSONA, jenž šikovně nastavil brusli, od níž se puk odrazil za záda bezmocného Vasilevského! Asistence: John Carlson, Nate Schmidt.
    Jason CHIMERA - 2:0
     
    38:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps vedou už o dvě branky, přesilovku využívají dvě vteřinky před jejím skončením! Jevgenij Kuzněcov parádní střílenou přihrávkou oslovil na hranici brankoviště stojícího JASONA CHIMERU, jenž už měl před odkrytou klecí naprosto jednoduchou práci! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexander Ovečkin.
     
    36:05
    Uvidíme první přesilovou hru v prostřední dvacetiminutovce, doufejme, že nám konečně přinese nějaké vzrušení! Braydon Coburn úmyslně posunul branku, dvě minuty za zdržování hry jsou zcela oprávněné.
     
    35:24
    Chimera chvíli váhal, nakonec nahrál Chorneymu, který tvrdým projektilem pořádně vystrašil Vasilevského, když puk poslal jen těsně vedle levé tyče jeho branky!
     
    24:58
    Znovu v akci Nicklas Bäckström, ten si daleko lépe počíná při přihrávkách a prokázal to i nyní, když našel úplně volného Ovečkina, ten však před poloprázdnou brankou promáchl!
     
    19:19
    Parádní individuální průnik nám nyní předvedl Jason Chimera, který se zbavil dvou protivníků a dostal se až před Vasilevského, jehož svatyni však o chlup přestřelil!
     
    18:48
    Verizon Center to teď jen zašumělo! Další dělovku ze své hole vypustil Carlson, tentokráte jeho pokusu chyběly jen centimetry!
     
    17:30
    Callahan se zhruba po pětačtyřiceti vteřinách vrací zpět na trestnou lavici, tentokráte se proti pravidlům provinil jasným podražením. Využijí Caps i druhou přesilovku?
     
    14:43
    Tak nikoliv, nakonec na trestnou lavici míří Michael Latta a z týmu hostí Ryan Callahan. Oba si odsedí dvě minuty za hrubost.
    Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    07:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Teď už neměl Vasilevskij nárok, Washington využívá přesilovku a ujímá se vedení! Chimera povedeným pasem oslovil volného ALEXANDERA OVEČKINA, který ranou ze své typické pozice nekompromisně propálil brankáře Blesků! Asistence: Jason Chimera, Jevgenij Kuzněcov.
     
    05:26
    To byla velice dobrá šance! Johansson pasem skrze brankoviště oslovil Alexandera Ovečkina, který ze své typické pozice svatyni soupeře jen o vlásek minul!
     
    05:17
    První vyloučení dnešního mače, za hru vysokou holí je na dvě minuty na trestnou lavici poslán hostující zadák Victor Hedman.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 8. Ovečkin (Chimera, Kuzněcov), 39. Chimera (Kuzněcov, Ovečkin), 40. Johansson (Carlson, Schmidt), 46. Oshie (Bäckström, Carlson) – 51. Boyle (Callahan, Brown), 53. Hedman (Naměstnikov)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Burakovsky – Laich, Latta, Wilson
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Šustr – Naměstnikov, Stamkos "C", Callahan – Killorn, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Marchessault – Condra, Boyle, Vermin

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Trevor Hanson – Steve Miller, Mike Cvik

    Diváci: 18 506 (vyprodáno)
    bahis siteleri