Stoke – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 0:3 (kon.)
Watford – Norwich 2:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | West Brom – Tottenham 1:1 (kon.)
Manchester Utd. – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
konec
Swansea City
0:3 (0:2)
Leicester City
Sobota 05.12.2015, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího anglického fotbalu. Dnes se v rámci 15. kola Premier League představí před vlastním publikem Swansea, která přivítá od 16:00 zatím největší překvapení letošního ročníku Leicester City.
     
    Vzájemná utkání
    18.04.2015 (Premier League) Leicester – Swansea 2:0
    25.10.2014 (Premier League) Swansea – Leicester 2:0
    03.01.2011 (Championship) Leicester – Swansea 2:1
     
    Swansea City
    Celek z Walesu a loňský účastník Evropské Ligy zatím neprožívá nikterak oslnivý ročník, když se po čtrnácti odehraných zápasech nachází až na 15. místě se ziskem 14 bodů, pro zajímavost pouze bod za londýnskou Chelsea, za tři výhry, pět remíz a hned šest porážek. V posledním kole zavítali domácí fotbalisté na Anfield Road, kde však Liverpoolu po brance James Milnera z penalty podlehli těsně 0:1. Nejlepším střelcem borců z Liberty Stadium je ghanský útočník André Ayew, který v dosavadním průběhu soutěže nasázel již 4 branky!
     
    Leicester City
    Anglický celek je zatím rozhodně nepříjemnějším a nejzářivějším překvapením nového ročníku. Po čtrnácti odehraných zápasech okupuje 2. příčku ligové tabulky se ziskem 29 bodů, stejně jako první Manchester City, který má však lepší bilanci vstřelených a inkasovaných branek, za osm výher, pět remíz a pouhou jednu porážku. V posledním kole zavítal do Leicesteru Manchester United, který si nakonec ze stadionu Lišek odvezl bod po remíze 1:1. V posledních dnech, týdnech a vlastně i měsících svět opěvuje a skloňuje jméno strůjce úspěchu hostů, a tím není nikdo jiný, než Jamie Vardy. Tento, letos nadmíru úspěšný útočník, v minulém kole překonal rekord Ruuda van Nisterlooye, když nasázel ve 11 po sobě jdoucích utkáních alespoň jednu branku! V čele ligových střelců se nyní vyhřívá na samém vrcholu s celkovým počtem 14 vstřelených branek!
    Navýší Jamie Vardy svou brankovou šňůru, nebo se podle slov domácího trenéra podaří tento příběh uzavřít?

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, Bartley, A. Williams (C), Taylor – Britton, Ki Song-jung – Routledge, G.Þ. Sigurðsson, A. Ayew – B. Gomis.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, F. Fernández, Cork, Emnes, Montero, Barrow.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Kanté, Albrighton – Ulloa, Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Wasilewski, Benalouane, King, Schlupp, Okazaki, Inler.

    Rozhodčí: Oliver – McDonough, Long.
    Lišky se dnes mohou těšit na podporu svých fandů, kteří přicestovali na jih Walesu v hojném počtu!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky v těchto chvílích vstupují na hrací plochu. Domácí dnes nastupují v tradičních bílých dresech, zatím hosté se dnes představí v černých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí borci uvedli míč po pohybu a ihned rozjíždějí svůj první útočný postup kombinací na obranné polovině.
     
    2
    Na pravé straně se první útočné akce řítil Routledge, který si však nepřišel na obránce Fuchse, jenž jej okamžitě odzbrojil a odvrátil míč do bezpečí.
     
    3
    Domácí celek i nadále pokračuje ve své úvodní aktivitě. K míči se dostal opět Routledge, ale centr mu vůbec nesedl a brankář Schmeichel bude vykopávat.
     
    4
    Po přihrávce Mahreze mířil dopředu Vardy, ten se ale nakonec k míči přes dvojblok nedostal.
     
    5
    Rohový kop pro hostující celek po zaváhání jednoho z domácích obránců.
     
    6
    Leicester právě vstřelil branku!
    A hosté jdou do vedení! Po rohovém kopu Albrightona zatočeném na malém vápno se míč trochu šťastně odrazil na hlavu RIYADA MAHREZE, který je poslal nekompromisně k pravé tyči Fabinskiho branky. Domácí reklamovali, že míč za čáru nepřešel celým objemem, nicméně rozhodčí jasně ukázal, že se jednalo o regulérní branku – 0:1!
    6. Riyad MAHREZ - 0:1
     
    7
    Domácí následně zahrávali přímý kop, ten se jim však vůbec nevyvedl a hosté míří znovu do útoku, tentokrát po pravé straně.
     
    8
    Lukasz Fabianski poté dobře přečetl hru, když pohotovým vyběhnutím zlikvidoval centr Mahreze do pokutového území.
     
    9
    Na opačné straně si nedovoleně při útočné akci pomohl Ayew, u míče budou opět Lišky.
     
    10
    Gomis si poprvé v utkání dobrým pohybem řekl o pas za obranu, přihrávka na něj však byla sražena a i domácí si poprvé vyzkoušejí rozehrávku rohového kopu.
     
    11
    Míč od rohové zástavky zatočil do vápna Sigurðsson, který hledal spoluhráče na zadní tyči, nicméně proti jeho centru skvěle vyběhl Schmeichel, jenž přizvedl míč mimo šestnáctku.
     
    12
    Při pokračování akce celku z Walesu centroval do vápna z opačné straně obránce Taylor, ovšem jeho centr neměl ty nejlepší parametry.
     
    13
    Další akci vedli Labutě domácí borci opět po pravé straně, kde si ukázal pohybem o přihrávku Routledge, jenž byl ale hodně nedočkavý a jeho postup zastavil praporek pomezního arbitra – ofsajd.
     
    14
    Obrovská šance hostí! Po přihrávce z poloviny pádil Jamie Vardy zcela sám na domácího brankáře, který však proti jeho ráně na poslední chvíli zasáhl reflexivně nohou a zabránil tak další pohromě!!
     
    15
    Poté se do další akce řítil také jeho kolega Ulloa, jenž si ale s těžkým míčem neporadil podle představ a domácí opět otáčejí hru.
     
    16
    Na opačné straně si o přihrávku od Sigurðssona ukázal Ayew, ale k tomu míč po zásahu jednoho z hostujících beků nedoputoval.
     
    17
    Následně podnikl ghanský útočník další výpad po levé straně, jeho akci však zastavil pohotový Huth a dopředu míří opět Leicester.
     
    18
    Domácí jsou v posledních minutách hodně aktivní, hosté se však zatím skvěle pozičně brání.
     
    19
    Domácí Ki se dostal k centru na pravé straně, nicméně jeho pas doputoval pouze ke Schmeichelovi, který okamžitě otáčí hru.
     
    21
    Na opačné straně fauloval při útočné akci Drinkwater, do útoku může opět domácí celek.
     
    22
    Leicester právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Po skvělém pasu Kantého z poloviny hřišti se k míči za obranou dostal RIYAD MAHREZ, který si jej elegantně zpracoval, skvělým obstřelem tváří v tvář Fabianskému nezaváhal a zamířil přesně na zadní tyč – 0:2!
    22. Riyad MAHREZ - 0:2
     
    24
    Hostující záložník Kanté si chvíli po rozehrávce počínal v rozporu s pravidly a jeho faul je oceněn žlutou kartou.
     
    25
    Velká šance hostí! Šanci na hattrick měl Mahrez, který se dostal k míči, ale jeho ránu do levé šibenice zastavil skvělým zákrok domácí brankář!
     
    26
    Na opačné straně opět operoval s míčem Ayew, který odcentroval, nicméně jeho prudký pas byl sražen do autu.
     
    27
    Obdobně si vedl také obránce Naughton, jenž se dostal po kličce k centru, ale ani on nenasměroval míč přesně na svého spoluhráče.
     
    28
    Po dobré práci Vardyho, který prošel s míčem až do vápna, uvidíme další rohový kop hostí.
     
    29
    Po rozehrávce a notné dávce odrazů se do zakončení tlačil Mahrez, už předtím však rozhodčí pískal faul jednoho z borců v černém.
     
    30
    Následně ještě rozhodčí musel řešit protesty Mahreze, který byl v dobré šanci, nicméně celá situace se i přes poznámky alžírského záložníka obešla bez trestu a hra pokračuje dále.
     
    31
    Mahrez následně opět našel Vardyho za obranou, který po chytrém odrazu o obránce vybojoval další rohový kop.
     
    32
    Ten se ale Albrightonovi příliš nevyvedl, domácí můžou znovu o delší odmlce zamířit do útočné akce.
     
    33
    Domácím ale dnes zatím nejde prakticky nic. Po ztrátě míče se snášel další centr na dobře postaveného Vardyho, jehož však na poslední chvíli dokázal předskočit Naughton a odvrátil míč do zámezí.
     
    34
    Asi nejaktivnější domácí hráč Routledge dostal prostor s míčem opět na pravé straně, kde však marně čekal na podporu a nakonec po dlouhé kličce o míč přišel.
     
    35
    Za hosty se vydal dopředu Kanté, který prošel přes dva obránce, posléze však mu klička taktéž příliš nevyšla a do útoku může opět domácí celek.
     
    36
    Po další chybě bílých se k míči dostal Ulloa, jenž byl při kličce zastaven nedovoleně a hostů se tak skýtá další možnost v podobě volného přímého kopu.
     
    37
    Po překvapivé rozehrávce nakrátko se k míči dostal na pravé straně Albrighton, jenž ale svůj pas příliš přetáhl a míč zamířil až za postranní čáru.
     
    38
    Následující akci domácích podpořil také stoper Bartley, který chtěl roztáhnout hru do prava na Routledge, jenž ale jeho záměr nepochopil, a míč se tak došoural až do autu.
     
    39
    Další obrovská šance hostí! Po vzdušném pasu ze středu hřiště postupoval Ulloa s Vardym do akce 2 na 1. Ulloa vzal celou situaci na sebe, nicméně jeho obstřel na zadní tyč zamířil jen o centimetry mimo branku domácího celku!
     
    40
    Domácím se zatím opravdu nedaří, hosté kombinují na obranné polovině a do útoku se příliš neženou.
     
    41
    Až nyní přišla menší chybička, které mohl okamžitě využít Sigurðsson, jenž si ale nedokázal na hranici vápna zpracovat dlouhý pas a obránce Morgan jej od míče odstavil.
     
    42
    Při pokračující akci domácích podpořil útok také obránce Naughton, jenž se pokusil z levé strany odcentrovat, ovšem jeho přihrávka byla tak nepřesná, že spíše založila rychlou akci celku z Leicesteru.
     
    43
    Ani tomu však nevyšel postup na levé straně. Mahrez si při samostatné akci ukousnul až příliš velké sousto a přes dvojici domácích borců nepřešel.
     
    44
    Routledge o pár okamžiků později táhnul další akci svěřenců Garyho Monka, když se uvolnil na pravé straně a centrem hledal ve vápně Gomise, jenž se ale přes důslednou obranu hostí do zakončení nedostal.
     
    45
    Budou se nastavovat 2 minuty na rámec první půle!
     
    45+1
    Mahrez znovu předvedl svůj skvělý přehled, když centrem hledal za obranou Vardyho. Na poslední chvíli ale do jeho pasu vložil hlavu Williams, jenž zabránil další pohromě.
     
    45+2
    Sigurðsson se poté dostal na opačné straně barikády k centru, míč z jeho pravačky však mířil vysoko nad branku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Hosté zatím vládnou tomuto utkání, když se o jejich dvoubrankové vedení postaral dvěma přesnými trefami Riyad Mahrez. Ten se nejprve trefil hlavou a poté využil skvělého pasu za obranu. Hostující borec měl následně také šanci na hattrick, ale jeho pokus Fabianski vyrazil! Uvidíme, co nám nabídne druhá půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Routledge, kterého nahrazuje Montero.
     
    46
    Hostující celek rozehrávkou zahájil druhou půli, nicméně o míč bleskově přišel.
     
    47
    Po faulu u rohového praporku budou domácí zahrávat volný přímý kop.
     
    47
    Obrovská šance domácích po standardce! Na míč takřka od rohového praporku naskočil střídající Montero, který svým prudkým pokusem hlavou rozezvučel pouze břevno!
     
    48
    Poté předvedl na útočné polovině hodně ostrý skluz Britton, který za svůj prohřešek vidí zcela oprávněně žlutou kartu!
     
    49
    Střídající Montero zatím hýří aktivitou. Po další přihrávce na levé straně pronikl až k vápnu, kde však o míč po nerozumění se spoluhráčem přišel a brankář Schmeichel míč bleskově odvrátil odkopem pryč z vápna.
     
    50
    Podobný faul jako v úvodu půle předvedl nyní Fuchs, k přímému kopu se již znovu staví Gylfi Sigurðsson.
     
    51
    Tentokráte mu již pas do pokutového území tolik nevyšel, Leicester míří do dalšího rychlého protiútoku.
     
    52
    Ten vzal na sebe Mahrez, jenž si hodil míč na střed a poté zkusil obstřel levou na zadní, ale míč z jeho kopačky mířil těsně nad břevno!
     
    53
    Obdobná akce však následovala také na protější straně. Po dalším průniku Montera se k míči po přiťuknutí právě střídajícího hráče dostal Sigurðsson, jenž ale také ve skvělé pozici mířil těsně nad břevno!
     
    54
    Následně se při další akci octl islandský záložník v ofsajdovém postavení a obrana celku v černém si bude moci alespoň na chvíli odpočinout.
     
    55
    Po vybojovaném autu Vardyho se pokusil míč dlouhým vhozením do vápna nasměrovat na Mahreze Fuchs, jeho aut byl ale příliš krátký.
     
    56
    Posléze dostal rakouský krajní obránce šanci na reparát, ani napodruhé se mu ale nevedlo podle představ a domácí rozjedou další akci do svého brankáře.
     
    57
    Po chybě domácích při rozehrávce vybídl Kanté míčem ke sprintu Vardyho, jenž se dostal za obranu, nicméně proti němu vyběhl Fabianski, který míč ukryl ve svém náručí.
     
    58
    Na protější straně se za míčem tlačil Gomis, nicméně ani Schmeichel nepodcenil celou situaci a míč skvělým výběhem ukryl ve své náruči.
     
    59
    Přišla další ledabylá rozehrávka celku z Walesu, které využil Albrighton, jenž se dostal k míči těsně za vápnem, ale jeho následná rána byla sražena na rohový kop.
     
    60
    Po rohovém kopu rozehraném autorem poslední střely se míč dostal k Fabianskimu, jenž je pohodlně ukryl v náručí. Následně však ještě okořenil celý souboj dotírající Huth, který poslal jednoho z beků k zemi, ale rozhodčí vyřešil celou situaci bez karetního trestu.
     
    61
    Aktivní Vardy si řekl pohybem o další skvělý pas a následně vyzval k souboji na levé straně Bartelyho, kterého nejprve přesprintoval, ale následně jej domácí stoper skvělým skluzem do míče odstavil.
     
    62
    Následoval rohový kop, který rozehrával Mahrez, nicméně jeho centr zamířil pouze na hlavu Williamse, jehož nekompromisní hlavička vysvobodila domácí celek z tlaku.
     
    63
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Britton, kterého nahrazuje Barrow.
     
    64
    Ayew po zpracování těžkého míč na pravé straně doslova vycvičil Fuchse, jemuž nezbylo nic jiného, než jej poslat k zemi. Domácí budou zahrávat volný přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    65
    Míč se ze Sigurðssonovi kopačky snesl pouze na hlavu Morgana, jenž míč bleskově odvrátil z ohně na rohový kop.
     
    66
    Ani ten ale islandskému záložníkovi nevyšel dle představ, míče se zmocnil Drinkwater, který může zamířit do útoku.
     
    67
    Leicester právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, je to tady! RIYAD MAHREZ završuje hattrick a Leicester směřuje opět do čela celé Premier League! Po dalším rychlém protiútoku se k míči dostal Kanté, jenž bleskově posunul míč na Vardyho, který byl už v dobré střelecké pozici, ale ještě ji vylepšil pro právě pro alžírského záložníka, jenž prudkou ranou na zadní tyči nedal domácímu brankáři žádnou šanci – 0:3!
    67. Riyad MAHREZ - 0:3
     
    69
    Hostující obránce Simpson přehnal svoji agresivitu na levé straně a za svůj faul vidí žlutou kartu.
     
    70
    Vardy se tlačil se spoluhráči do další šance, tentokrát však dobře zasáhl Williams, který prudký centr obětavě odvrátil.
     
    71
    Na opačné straně se dostával do dobré šance Ayew, který ale v souboji jeden na jednoho s Huthem naprosto vyhořel a dopředu míří opět Leicester.
     
    72
    Po nevybíravém zákroku kousek za polovinu hřiště zůstal ležet na zemi Mahrez, rozhodčí však nechal ve hře pokračovat. Následně se hostující střelec z trávníku zvedl a o nic vážného se asi jednat nebude.
     
    73
    Hosté v těchto chvílích kontrolují průběh dnešního klání kombinací na obranné polovině.
     
    74
    Rozhodčí ještě dodatečně potrestal faul Ki Song-junga, který poslal v předchozí akci k zemi Mahreze.
     
    74
    Nakonec z ničeho nic přišel perfektní pas na Vardyho za obranu, který byl sám před domácím brankářem, ale míč poslal pouze na tribunu. Jeho radost by však byla zbytečná, neboť v momentě střely byl signalizován ofsajd!
     
    75
    Vardy opravdu touží po prodloužení rekordu! Další krásný centr na něj nasměroval Kanté, útočník hostí si míč potáhl kolem brankáře domácích, ale poté z ostrého úhlu mířil pouze do boční sítě!
     
    76
    Obrovská šance také na opačné straně! Po perfektní práci Ayewa mířil sám na Schmeichela Gomis, ale hostující brankář jeho prudkou ránu dokázal vyrazit!
     
    77
    Domácí připravují své poslední střídání.
     
    78
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Ki, kterého nahrazuje Cork.
     
    79
    Domácí jsou znovu aktivní na míči, jejich akce však zatím ztroskotávají na pevné obraně Lišek.
     
    80
    Až nyní napřáhl k dalekonosné ráně Sigurðsson, jehož skákavý pokus zastavil až levá tyč branky Schmeichela, jehož tak dnes již podruhé zachránila branková konstrukce!
     
    81
    Rohový kop pro domácí celek.
     
    82
    Po dalším centru Sigurðssona hlavičkoval v záklonu Williams, ale jeho pokus mířil vysoko nad branku.
     
    83
    Do další šance celku v bílém mířil Gomis, který se snažil obtočit kolem obránce a dostat se k míči, nicméně celou situaci dobře vystihl Schmeichel, jenž ukryl míč ve svém náručí.
     
    84
    Na opačné straně operovali u rohové zástavky Vardy s Ulloou, nicméně po jejich nedorozumění bude vykopávat Fabianski.
     
    85
    Další dobrou šanci domácích přečetl opět skvěle Schmeichel, který ránu Ayewa na bližší tyč dokázal reflexivně vyrazit!
     
    86
    Rohový kop pro hostující celek po další dobré práci Vardyho.
     
    87
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ulloa, kterého nahrazuje King.
     
    88
    Po rozehrání a odvráceném míči přišel další centr z levé strany, na který si až z pozice obránce naběhnul Simpson, ale jeho prudký pokus byl sražen na další rohový kop.
     
    89
    A po něm se dostal do zakončení na penaltě stoper Huth, jehož ránu pod břevno na poslední chvíli přizvedl jeden z obránců na již třetí rohový kop v krátkém sledu.
     
    90
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Mahrez, kterého nahrazuje Schlupp.
     
    90
    Budou se nastavovat 3 minuty na rámec hrací doby!
     
    90+1
    Albrighton možná trochu zbytečně poslal k zemi skluzem Montera a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Jednu z posledních šancí na snížení měl Ayew, ten ale svůj pokus kousek za vápnem odfláknul a míč poslal vysoko nad branku.
     
    90+3
    V závěru se ještě dostal ke střele Albrighton, který trefil jednoho z obránců a všichni hosté signalizovali, že se jednalo o ruku. Rozhodčí však nechává hře volný konec a utkání míří ke konci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Swansea City doma nevyzrálo na Leicester City a zaslouženě si hosté odvážejí výhru 3:0!

    Hrdinou utkání je jednoznačně Riyad Mahrez, který hattrickem rozhodl o zisku tří bodů, když se nejprve trefil v 5. minutě po rohovém kopu, poté zhruba v polovině první pětačtyřicetiminutovky mířil přesně na vzdálenější tyč po pasu Kantého a v 67. minutě po přihrávce Vardyho taktéž ranou na zadní tyč završil svůj skvělý zápas hattrickem!

    Jamie Vardy dnes poprvé po 11 zápasech brankově mlčel, ovšem to mrzet nikterak nemusí. Po zaváhání Manchesteru City se Leicester City dostává opět do čela Premier League, kde bude minimálně do příštího kola, kdy na svém půdě přivítá londýnskou Chelseu!
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 3:19.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak Vám přeji příjemný zbytek sobotního podvečera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! Loučí se s Vámi Daniel Kinc. (18:27:04)

    Daniel Kinc

    Branky: 6. Mahrez (Albrighton), 22. Mahrez (Kanté), 67. Mahrez (Vardy)

    Karty:   48. Britton (SWN), 74. Ki Song-jung (SWN) – 24. Kanté (LEC), 69. Simpson (LEC), 90+1. Albrighton (LEC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 3:19.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, Bartley, A. Williams (C), Taylor – Britton (63. Barrow), Ki Song-jung (78. Cork) – Routledge (46. Montero), G.Þ. Sigurðsson, A. Ayew – B. Gomis.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, F. Fernández, Cork, Emnes, Montero, Barrow.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (90. Schlupp), Drinkwater, Kanté, Albrighton – Ulloa (87. King), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Wasilewski, Benalouane, King, Schlupp, Okazaki, Inler.

    Rozhodčí: Oliver – McDonough, Long
    bahis siteleri