Mönchengladbach – Bayern 3:1 (kon.) | Hamburg – Mohuč 1:3 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Augsburg 0:1 (kon.)
Hertha – Leverkusen 2:1 (kon.) | Ingolstadt – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 1:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (0:0)
Bayern Mnichov
Sobota 05.12.2015, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Borussia Mönchengladbach ve dnešním šlágru kola dokázala předvést parádní výkon, a v domácím prostředí porazila dosud neporažený Bayern Mnichov 3:1!

    První poločas dnešního šlágru německé Bundesligy sice branku nenabídl, nicméně jsme se rozhodně nenudili! Bayern do utkání vstoupil velmi aktivně, a v 10. minutě přišla nebezpečná hlavička Martíneze, ta však mířila těsně nad branku! V rozmezí od 18. do 19. minuty měl dvě velké šance Thomas Müller, nicméně v obou případech zásáhl výborný Sommer! Borussia se následně probudila, a po zbytek poločasu byla Bayernu vyrovnaným soupeřem. Další větší šance jsme však neviděli ...

    Do druhého poločasu vstoupila daleko lépe Borussia! Domácí celek se také dostal do vedení hned v 54. minutě, kdy se prosadil pěknou střelou Oscar Wendt! Aktivní domácí byli v laufu, a přišla obrovská šance Korba, který však branku nedal! V 66. minutě se však ve vápně dostal k míči Lars Stindl, který navýšil vedení Borussie! Třetí branka v síti bavorského velkoklubu přišla o dvě minuty později, kdy se z protiútoku prosadil Fabian Johnson! Bayern ještě v závěru vykřesal naději, když se po krásné kombinaci prosadil Franck Ribéry! Více toho však Bayern již nestihl ...

    Borussia se tak díky dnešní výhře opět posunul v tabulce výše, a momentálně je již na třetí pozici! Ještě se však bude hrát večerní utkání Wolfsburgu s Dortmundem, které by ještě pořadím mohlo zamíchat! Gladbach také dal velkou šanci Dortmundu, který by v případě večerní výhry mohl snížit náskok Bayernu na pět bodů!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:30:36)
    Borussia dnes předvedla skutečně parádní výkon, a dokázala porazit bavorský celek 3:1!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sebastian Rode roztáhl hru na pravou stranu pro Comana. Mladý útočník poslal do vápna nebezpečný centr, který našel Ribéryho. Francouzský záložník našel ještě Müllera, který se však do zakončení nedostal!
     
    90+3
    Po dlouhém centru Boatenga se míč dostal na levé křídlo, kde se nacházel Ribéry. Francouzský křídelník si nedokázal poradit s Julianem Korbem, a o míč následně i přišel!
     
    90+3
    Bayern se ještě pokouší v závěrečných minutách s výsledkem něco udělat, a kombinuje na útočné polovině. Obrana Borussie si však počíná stále výborně!
     
    90+2
    Kingsley Coman se uvolnil na pravé straně, a poslal míč na pravé křídlo, kam naběhl Lahm. Jeho centr však skončil v rukavících brankář Yanna Sommera, kterého ještě přistrčil Arturo Vidal!
     
    90+1
    V samotném závěru je tu ještě poslední střídání domácího celku! Za obrovského potlesku domácích fanoušků odchází ze hřiště Lars Stindl, kterého na poslední minuty nahrazuje Thorgan Hazard!
     
    90
    Velkou chybu při rozehrávce udělal Benatia, který poslal míč do míst, kde se nacházel Granit Xhaka. Marocký stoper však svou chybu dokázal napravit, a domácího hráče o míč obral!
     
    89
    Hostující tým se pomalou kombinací přesunul na útočnou polovinu, a pokouší se najít cestu do pokutového území svého soupeře. Borussia však závěr zápasu zvládá opravdu skvěle!
     
    88
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí domácí kouč André Schubert! Další velmi dobrý výkon podal Raffael, který se podílel na úvodní brance. Na jeho místo přichází na poslední minuty útočník Josip Drmić!
    Radost Francka Ribéryho, který svůj návrat do sestavy oslavil hned gólem!

     
    87
    Nico Elvedi se po nepřesné přihrávce Vidala dostal k míči na pravé straně, nicméně okamžitě po zisku míče švýcarský obránce míč odkopl na polovinu bavorského celku!
     
    86
    Jako první však fauloval Stindl, tudíž měl Bayern k dispozici zajímavou standardní situaci. Exekuce se ujal opět Arturo Vidal, který poslal nebezepečný centr, který se snesl na hranici malého vápna. Obrana Borussie si však dokázala poradit!
     
    86
    Teď však ujely nervy Rafinhovi, který na pravé straně hodně tvrdě dohrál Larse Stindla. Hlavní rozhodčí je nekompromistní, a brazilskému obránci udělil žlutou kartu!
     
    85
    První střídání domácího celku! Kouč André Schubert posílá ze hry Mahmouda Dahouda, který dnes podal velmi slušný výkon! Na poslední minuty se podívá na hřiště mladý Marvin Schulz!
     
    84
    První rohový kop Arturo Vidala byl zablokovaný, a chilský záložník si rozehrávku mohl zopakovat. Ani ve druhém případě se však Bayernu nepodařilo branku Sommera ohrozit!
     
    83
    Philipp Lahm poslal nebezpečný centr do pokutového území, který se snesl do míst, kde se nacházel Johnson. Americký křídelník si nepřidělával starosti, a raději poslal míč do zámezí na rohový kop!
     
    82
    Bayern je rázem velmi aktivní, a pokouší se vstřelit další branku! Borussia je však postavená ve velmi dobře organizovaném obranném bloku!

    Jan Havlovic

    Branky: 54. Wendt (Raffael), 66. Stindl (Xhaka), 68. Johnson (Korb) – 81. Ribéry (Arturo Vidal)

    Karty:   74. Stindl (MNC) – 3. Benatia (BAY), 86. Rafinha (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:13. Střely mimo: 3:10. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 13:12.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Nordtveit, Wendt – Elvedi, Xhaka (C), Dahoud (85. M. Schulz), Johnson – Raffael (88. Drmić), Stindl (90+1. T. Hazard).
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Drmić, T. Hazard, M. Schulz, Jantschke, Hrgota.

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Javi Martínez, Benatia, Rafinha – J. Boateng, Alonso (67. Rode), Arturo Vidal – T. Müller, Lewandowski (75. Ribéry), Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Ribéry, Kirchhoff, Rode, Badstuber, Kimmich.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Steuer, Hacker (vš. Německo)
    bahis siteleri