Chabarovsk – Barys 3:2 (kon.) | Vladivostok – Omsk 0:1 (kon.) | Novokuzněck – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Jekatěrinburg 4:2 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 6:5 (po pr.) | Riga – Čeljabinsk 2:3 (0:1 po s.n.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
6:5 (1:1, 2:3, 2:1 - 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Úterý 08.12.2015, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    NEFTĚCHIMIK NIŽNĚKAMSK
    Nižněkamsku se v poslední ligové sezóně vůbec nedařilo, a v létě přišla obměna kádru. Do nového ročníku Neftěchimik vstoupil výbornými výkony, a nacházel se na předních pozicích Východní konference. V posledních době však přichází výkonostní úpadek, a Nižněkamsku momentálně patří až osmá pozice se ziskem 59 bodů!

    Nižněkamsk má za sebou sérii tří venkoviních zápasů. Svěřenci Vladimira Krikunova začali utkání na ledě silného Magnitogorsku, který si nepřidělával starosti, a zvítězil 5:0! Následně však Neftěchimik dokázal porazit Spartak 5:3, a připsal si důležité body. Jeden bod si Nižněkamsk připsal i v posledním utkání, když prohrál na ledě Petrohradu 1:2 po samostatných nájezdech!
     
    JOKERIT HELSINKY
    Celek z finského hlavního města zažívá v Kontinentální hokejové lize druhou sezónu, a opět si vede výborně! Momentálně se Jokerit nachází na druhé příčce Západní konference se ziskem 68 bodů, a míří za další postupem do vyřazovací části!

    V posledních zápasech však finský celek střídá výhry s porážkami! Po hodně překvapivé porážce 2:5 od Soči doma Jokerit dokázal přehrát Kazaň 2:1: Svěřenci Erkky Westerlunda však v následném zápase opět překvapili hokejovou veřejnost, když doma prohráli s Ladou 1:3. Mizernou formu hráči Jokeritu korunovali prohrou 1:4 na ledě Kazaně. V posledním zápase přišlo zlepšení v podobě výhry 3:1 na ledě Lady Togliatti!

    Do dnešního utkání vstupuje v roli favorita rozhodně domácí celek, nicméně v posledních zápasech rozhodně Hartwall Arena není nedobytná tvrz, tudíž Nižněkamsk má rozhodně šanci!
     
    Příjemný úterní podvečer všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem šest utkání. My se společně zaměříme na souboj Jokeritu Helsinky s Neftěchimikem Nižněkamsk. Úvodní vhazování je naplánováno ve finské metropoli v 17:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Lajunen (A), Kulda, Jensen, Larsen, Ohtämää, Jaakola – Sallinen, Kapanen (C), Jormakka – Regin (A), Kozun, Joensuu – Olimb, Aaltonen, Hagman – Wirtanen, Rita, Pöysti

    Neftěchimik Nižněkamsk: Lisutin (Sudnicin) – Berezin, Bondarev, Ščitov (C), Kuzmin, Sergejev, Ogurcov, Brjancev, Jevsejenkov (A) – Volkov, Stas, Žukov (A) – Sexton, Taffe, Porjadin – Zdunov, Stoa, Achmetov – Kitarov, Kulikov, Romancev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyznělo lépe pro domácí hokejisty, kteří se pustili velmi aktivně do utkání, a k první střele se dostal Jormakka. Finský útočník však promáchl!
     
    00:26
    Na druhé straně kluziště zakombinoval Volkov se Stasem, a druhý jmenovaný prověřil pozornost Karlssona. Švédský brankář byl však na svém místě!
     
    01:03
    Dánský obránce Jesper Jensen dokázal udržet kotouč na útočné modré, nicméně jeho následné nahození dokázala obrana Neftěchimiku zachytit.
     
    01:41
    Na led se dostala třetí útočná formace domácího celku, která hostům nadělala velké problémy. Kombinace domácích borců však ke střele zatím nevedla!
     
    02:09
    Neftěchimik se dobrým napadáním dostal ke kotouči, a postupoval do středního pásma. Následně však přišla chyba Berezina, a u kotouče je favorit dnešního utkání.
     
    02:32
    I domácí Peter Regin nebyl při práci s kotoučem stoprocentní, a následně jej o něj připravil Kitarov. Hostující útočník si nabruslil do pásma, avšak jeho následná rána byla zblokovaná do ochranné sítě!
     
    03:33
    Do tlaku v útočném pásmu se dostal domácí Jokerit, a nebezpečnou střelu z hranice levého kruhu vyslal Niko Kapanen. Střela finského veterána však nemířila přesně!
     
    03:59
    Neftěchimik se dobrým napadáním dokázal dostat ke kotouči, a vyhodil jej do útočného pásma. Jokerit tak znovu začíná z vlastního pásma!
     
    04:26
    Jesse Joensuu si udělal prostor v útočném pásmu, a povedenou přihrávkou našel Jormakku. Finský útočník si nabruslil mezi kruhy, nicméně jeho přízemní ránu dokázal Sudnicin vyrazit!
     
    05:36
    I hostující Neftěchimik však dokázal nebezpečně kombinovat v útočném pásmu. Po spolupráci s Taffem se dostal ke střele Sexton. Americký útočník však nemířil přesně!
     
    06:06
    Rozehrávku svého celku si vzal na starost hostující Berezin, který se pokoušel prodrat do útočného pásma po pravé straně. Jeho postup však rázně zastavil Regin!
     
    06:41
    Jormakka zavezl kotoučp po levé straně do útočného pásma, a následnou zadovkou uvolnil Kapanena. Tomu však na poslední chvíli kotouč sjel z hokejky!
     
    07:14
    Na druhé straně se dostal do zajímavé příležitosti hostující Andrej Sergejev, jehož střelu však zablokoval obránce Lajunen!
     
    07:42
    Neftěchimik se po chybě domácích hráčů dostal do zajímavého protiútoku, který táhl po levé straně Kitarov. Hostující útočník se však dostal do ostrého úhlu, a jeho následný pas dokázal zablokoval Larsen!
     
    08:26
    A teď už Nižněkamsk dovedl svou akci do zakončení! Za brankou operoval s kotoučem Michail Žukov, který předložil puk před branku pro Andreje Stase, jehož pohotovou střelu však Karlsson dokázal lapit!
     
    08:40
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Favorit dnešního zápasu jde do vedení! Jokerit se vydal do protiútoku, který táhl středem hřiště Petteri Wirtanen, jehož následný postup však obránci Neftěchimiku zastavili. Fínský útočník však dostal kotouč na hokejku EETA PÖYSTIHO, který svým bekhendovým zakončením dokázal překonat Sudnicina! Asistence:
    Eetu PÖYSTI - 1:0
     
    09:18
    Aktivita celku z hlavního města Finska neopadá ani po úvodní brance utkání. Tentokrát však Neftěchimik brání opravdu tvrdě ve vlastním pásmu.
     
    09:51
    Útočník Volkov velmi dobře napadal, a vybojoval kotouč. Následně se vydal do protiútoku, a dostal se i ke střele. Karlsson byl však na místě!
     
    10:38
    Domácí Jokerit si v tomto případě příliš nevěděl rady s přechodem modré čary, a tak obránce Lajunen pouze nahodil kotouč do útočného pásma.
     
    11:08
    Tentokrát se již Jokeritu přechod do útočného pásma povedl, a na levé straně operoval s kotoučem Regin. Jeho následná přihrávka však nebyla přesná, a finský celek přichází o pásmo!
     
    11:36
    Aktivní Dan Sexton si udělal prostor na útočné modré, odkud vyslal ostrou střelu zápěstím. Karlsson však neměl důvod zasahovat, neboť střela nebyla přesná!
     
    12:42
    Obránce Bondarev velmi dobře rozehrál, a svou přihrávkou se pokoušel poslat do úniku Taffeho. Amerického obránce však velmi dobrým hitem zastavil Larsen!
     
    13:11
    Na útočnou modrou dostal povedenou přihrávku Jesse Joensuu, který si kotouč připravil na střelu, a k té se taky dostal. Finský útočník však hostující branku minul!
     
    13:46
    Henrik Karlsson musel po delší době vytáhnout pěkný zákrok! Po pravé straně postupoval do útočného pásma hostující Michail Žukov, který svou ostrou střelu směřoval na vzdálenější tyč. Karlsson však vyrážečkou kotouč vyrazil!
     
    14:29
    Na druhé straně zahrozil domácí Jani Rita, který dostal pěknou přihrávku od Pöystiho. Jeho následná dělovka z pravé strany však přesná nebyla!
     
    15:03
    Nefětchimik se dokázal dostat do kombinace v útočném pásmu, a útočník Romancev dostal kotouč na modrou pro Kuzmina. Jeho následnou střelu odpálil pryč obránce Kulda!
     
    16:01
    V útočném pásmu opět přidělal domácímu brankáři potíže útočník Dan Sexton, který společně se svým parťákem Taffem zajímavě kombinovali v útočném pásmu. Do zakončení se však nedostali!
     
    16:31
    Brandon Kozun postupoval středem hřiště, a následně roztáhl hru na pravou stranu, kam najel Regin. Dánský útočník následně vystřelil, nicméně jeho rána nebyla přesná!
     
    17:14
    Jokerit Sympaticky kombinoval v útočném pásmu, zanedlouho se však ke kotouči dostal Brjancev, který jej vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    17:41
    Neftěchimiku se tentokrát nepovedl přechod přes modrou čáru, a hostující hráči nemohli pokračovat v kombinaci. U kotouče je tak domácí Jokerit!
     
    18:17
    Ani finskému celku se však při rozehrávce příliš nedařilo, a nepřesná přihrávka Jespera Jensena skončila u hostujících beků!
     
    18:49
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hostující Neftěchimik v samotném závěru první třetiny srovnává na 1:1! Po pravé straně najel do útočného pásma Berezin, který následně poslal kotouč pro MICHAILA ŽUKOVA, jenž do něj lehce plácnul, a trefil nohu Igoru Volkova, od kterého se kotouč odrazil za záda Karlssona! Asistence: Maxim Berezin
    Igor VOLKOV - 1:1
     
    19:11
    Po hodně pomalé střele Petera Regina brankář Sudnicin přerušil hru. Na brankovišti byl však hodně důrazný Joensuu, kterého poslal k zemi Taffe, vylučovat se však nebude!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina dnešního zápasu nabídla vcelku vyrovnaný hokej! Do utkání vstoupil lépe aktivněji Jokerit, který se již v deváté minutě dostal do vedení, když se trefil Eetu Pöysti! I Neftěchimik však měl své šance, vyrovnat se mu však podařilo až v závěru třetiny, kdy se po šťastném odrazu trefil Michail Žukov!

    Druhá třetina začne přibližně v 18:20!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Hned na začátku druhé třetiny si hostující celek zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění Jere Sallinen!
     
    20:49
    Nefětchimiku se začátek přesilové hry velmi povedlo, nicméně kombinace v útočném pásmu k zakončení nevedla, a Jokerit se dokázal osvobodit.
     
    21:21
    Tentokrát zavezl kotouč do třetiny Dan Sexton, který však svou přihrávkou na levé straně nikoho nenašel, a pohotový Kozun odpálil kotouč do středního pásma.
     
    21:47
    Jokerit pokračuje ve velmi dobrém výkonu při vlastním oslabení, a přichází další vyhození domácích borců!
     
    22:27
    Jokerit své oslabení zvládl bez problémů, a Henrik Karlsson si nepřipsal ani jeden zákrok. Jere Sallinen se již opět prohání po ledě Hartwall Arény!
     
    22:58
    Jokerit se však opět bude muset bránit! Za nedovolené bránění míří tentokrát na trestnou lavici Mathis Olimb!
     
    23:21
    I tentokrát však Jokerit vstoupil do oslabení výborně, a velmi dobře organizovanou hrou dokázal již dvakrát vyhodit kotouč ze třetiny!
     
    23:51
    Neftěchimiku se však proti dobré obraně Jokeritu vůbec nedaří, a přechod do útočného pásma je pro hosty nepřekonatelný problém!
     
    24:12
    Až teď se to podařilo Sextonovi, který našel na modré Sergejeva. Jeho ostrá rána však skončila nad brankou!
     
    24:44
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hostům se sice přesilová hra příliš nedaří, a v jejím závěru se však prosazují, a otáčejí vývoj dnešního utkání! Dan Sexton se uvolnil na levé straně, nabruslil si do středu, a následnou přihrávkou našel ALEXEJE BONDAREVA. Hostující obránce svou dobře umístěnou střelou nedal domácímu brankáři moc šancí ... Asistence: Dan Sexton, Andrej Sergejev
    Alexej BONDAREV - 1:2
     
    25:29
    Rozehrávku domácího celku si vzal na starost obránce Jesper Jansen, který svou přihrávkou hleda ve středu hřiště Jormakku, ten však na kotouč nedosáhl, a je z toho zakázané uvolnění.
     
    25:50
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Neftěchimik potvrzuje dobrý vstup do druhé třetiny, a dostává se již do dvoubrankového vedení! Jokerit vyhrál vhazování ve středním pásmu, a Lajunen chtěl nahazovat do pásma. Kotouč se následně odrazil zcela jiným směrem, a rázem se dostal do samostatného úniku Sexton, který ho však nedovedl do úspěšného konce. Pohotově však zareagoval PAVEL PORJADIN, který se zmocnil odraženého kotouče, a ten poslal do sítě! Asistence: Dan Sexton
    Pavel PORJADIN - 1:3
     
    26:19
    Do útočného pásma se pokoušel projít hostující Dan Sexton, který se však na poslední chvíli srazil s Porjadinem, a u kotouče jsou domácí!
     
    26:53
    Na druhé straně kluziště byl velmi aktivní domácí Brandon Kozun, který se proháčkoval až mezi kruhy, odkud se chystal vypálit. Na poslední chvíli mu však sebral kotouč obránce Berezin!
     
    27:50
    Jokerit je pochopitelně po druhé inkasované brance v této třetiny velmi aktivní, a pokouší se kombinovat v útočném pásmu. To se finskému celku daří, do zakončení se však zatím nedostal!
     
    28:32
    Peter Regin dostal kotouč na modrou, odkud vypálil Jaakola. Tvrdou střelu finského reprezentanta však zablokoval Berezin!
     
    28:57
    Rozehrávající Jesper Jensen byl hodně viditelně osekáván Michailem Žukovem. Toho si všiml hlavní rozhodčí, a hostujícího hráče posíla na trestnou lavici!
     
    29:26
    Začátek přesilové hry se Jokeritu nevydařil, teď však mohl zahrozit Kozun. Jeho rána z pravé straně však přesná nebyla!
     
    29:46
    Hned dva projektily v krátkém časovém sledu vyslal z hranice pravého kruhu Topi Jaakola. Oba dva však dokázal vyrazit brankář Sudnicin!
     
    30:26
    Obrana Neftěchimiku pracovala velmi dobře za vlastní brankou. Berezin vybojoval kotouč pro Taffe, a ten ho vyhodil do středního pásma!
     
    30:57
    Nižněkamsk zvládl své úvodní oslabení v tomto zápase opravdu skvěle, a Jokerit do žádné vážnější šance nepustil. Michail Žukov je tak již zpět na ledě!
     
    31:30
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice Jokerit nevyužil, o pár desítek sekund později se však prosazuje! Z pravé strany poslal krásnou křížnou přihrávku Eetu Pöysti, kterou našel na modré najetého JESPERA JENSENA. Dánský obránce vystřelil do horních pater branky, a mířil přesně! Asistence: Eetu Pöysti, Petteri Wirtanen
    Jesper JENSEN - 2:3
     
    32:11
    Hned chvilku po domácí brance se mohl postarat o další branku hostujícího celku Pavel Porjadin, který se dostal ke kotouči po chybě obránce Larsena. Svou kličku však hostující útočník do úspěšného konce nedovedl!
     
    32:40
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak hostům to před chvilkou sice nevyšlo, to je však mrzet nemusí, neboť hned o pár desítek sekund později přichází čtvrtá branka! V levém rohu operoval s kotoučem Michail Žukov, který našel pod sebou Volkova, jehož přesná přihrávka vybídla ke skórování ANDREJE STASE, který se nemýlil! Asistence: Igor Volkov, Michail Žukov
    Adnrej STAS - 2:4
     
    33:29
    Neftěchimik pokračuje v aktivním výkonu, a navíc si zahraje přesilovou hru!
     
    33:46
    Na trestnou lavici míří domácí Jesse Joensuu, který nestíhal v souboji s Igorem Volkovem, a tak musel faulovat!
     
    34:18
    Vedle branky domácího brankáře operoval s kotoučem Porjadin, který dokázal velmi rychle dostat kotouč na volného Sextona, jehož pohotovou střelu dokázal Karlsson lapit, neboť se bleskurychle přesunul!
     
    34:49
    Jokerit však své další oslabení zvládá velmi dobře, a podařilo se mu již dvakrát vyhodit kotouč. Neftěchimik však umí být zvlášť v závěrech přesilové hry velmi nebezpečný!
     
    35:41
    V tomto případě to však neplatí, a přesilová hra hostujícího celku je u konce! Jesse Joensuu se již prohání po ledové ploše!
     
    36:19
    Brandon Kozun našel na modré čáře volného Lajunena, který se opřel do kotouče z první, nicméně jeho ostrá rána nemířila přesně!
     
    36:46
    Do zajímavého přečíslení se dostal domácí celek! Do úniku dva na jednoho se dostal domácí Arturs Kulda společně s Brandonem Kozunem. Přihrávka lotyšského obránce však neprošla, a je po akci!
     
    36:53
    Následně však akce Jokeritu pokračovala, a Danil Romancev poslal hodně ostrým způsobem na svoji branku domácího Regina! Na Romanceva se následně vrhnul Arturs Kulda, a oba hráči budou vyloučeni! Přesilovou hru si však pochopitelně zahraje Jokerit!
     
    37:27
    Na pravé straně měl zajímavou střeleckou příležitost Joensuu, který vyslal tvrdou střelu, tu však zablokoval Berezin, a Neftěchimik se osvobozuje!
     
    38:09
    Jokerit pokračuje v aktivní kombinaci v útočném pásmu, zatím se však ke střele nedokázal dostat!
     
    38:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    To je velmi dobrá zpráva pro domácí fanoušky! Jokerit využívá v závěru druhé třetiny přesilovou hru, a snižuje na rozdíl jediné branky! Z pravé strany posílal Peter Regin přihrávku mezi kruhy, kde se nacházel NIKO KAPANEN. Následná střela finského veterána nakonec prošla za záda Sudnicina! Asistence: Peter Regin, Philip Larsen
    Niko KAPANEN - 3:4
     
    39:18
    Domácí Pekka Jormakka se krásně obtočil kolem hostujícího Berezina, nicméně jeho následné zakončení nebylo dostatečně razantní!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla rozhodně daleko zajímavější hokej, a hned pět branek! Ve 25. minutě se dokázal prosadit z přesilové hry přesnou střelou Alexej Bondarev! O pár desítek sekund později se do úniku dostal Sexton, který úspěšně dokončil až Pavel Porjadin, a Neftěchimik rázem vedl 3:1! Domácí hráči se však nevzdali, a ve 32. minutě na 2:3 snižoval Jesper Jensen. O minutu později byl však na konci krásné kombinace Andrej Stas, a Nižněkamsk opět vedl o dva góly! Poslední slovo měl však Jokerit, neboť v závěru třetiny proměnil přesilovou hru Niko Kapanen!

    Poslední třetina začne přibližně v 19:12!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Do poslední třetiny vstoupili aktivněji domácí hokejisté, kteří se pokoušejí prodrat přes dobře organizovanou domácí obranu do zakončení.
     
    41:15
    Iniciativu na malou chvíli převzal Nižněkamsk, který aktivně kombinoval v útočném pásmu. Posléze však ztratil kotouč Igor Volkov, a Jokerit otáčí hru!
     
    41:59
    Na levé straně se dokázal uvolnit ze souboje s Berezinem domácí Brandon Kozun, avšak jeho následná přihrávka na modrou pro Lajunena přesná rozhodně nebyla!
     
    42:39
    Velmi dobrou práci v domácí obraně odvedl Arturs Kulda, který dokázal obrat o kotouč pronikajícího Stase, a následně dokázal i kloudně rozehrát.
     
    42:59
    O pár sekund později se sice ke kotouči dostal hostující Nižněkamsk, nicméně rozehrávka Romanceva skončila na zakázaném uvolnění.
     
    43:17
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit dokázal "smáznout" dvoubrankovou ztrátu, a na začátku třetí třetiny se dostává do vedení! Krásný nájezd do útočného pásma provedl Jesper Jensen, kterému se však blafák nepovedl dotáhnout do úspěšného konce. Následně na brankovišti dorážek Sallinen a Jormakka, ani jeden však kotouč do branky nedostal. Ten se však odrazil na hokejku NIKA KAPANENA, který pohodlně poslal touš do opuštěné branky! Asistence: Jere Sallinen, Pekka Jormakka.
    Niko KAPANEN - 4:4
     
    43:45
    Brandon Kozun dokázal vyhrát v útočném pásmu vhazování, a kotouč se dostal na modrou, kde se nacházel Ville Lajunen. Finský reprezentant ostře vypálil, nicméně jeho rána nebyla přesná!
     
    44:18
    Jokerit po vyrovnávací brance svého soupeře tlačí, a do další velké šance se dostal domácí Juhamatti Aaltonen. Jeho zakončení však dokázal vytáhnout vyrážečkou nad branku brankář Sudnicin!
     
    44:51
    Finský celek opět velmi aktivně napadal v útočném pásmu, a mohl jít do protiútoku. Obránce Kulda byl však velmi rychle dostižen, a o kotouč přišel!
     
    45:39
    Na druhé polovině kluziště si velmi aktivně počínal Igor Volkov, kterého si však velmi dobře hlídal obránce Lajunen, který hostujícího hráče k ničemu nepustil.
     
    46:08
    Jokerit aktivně kombinoval v útočném pásmu, a hodně prostoru na modré čáře dostal Arturs Kulda. Následná střela lotyšského reprezentanta však skončila v lapačce Sudnicina!
     
    46:22
    Domácí celek se hnal do hodně zajímavého přečíslení. To však přestalo být zajímavé ve chvíli, kdy pomezní rozhodčí přerušil hru kvůli ofsajdu ...
     
    46:44
    Něftěchimik ve třetí třetině přenul na zcela defenzivní mód, a zatím nechává svého soupeře tvořit, do útoku se již hosté příliš nevydávají!
     
    47:16
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Pasivita teď však hosty může hodně mrzet, neboť Jokerit předvádí famózní obrat z 2:4 na 5:4, a momentálně je blíž k třem bodům! Na modré čáře se pokoušel zachránit situaci obránce Jaakola, který dokázal dostat kotouč mezi kruhy, kde se nacházel MATHIS OLIMB. Na následnou přesnou střelu norského útočníka byl Sudnicin krátký! Asistence: Niklas Hagman, Ville Lajunen.
    Mathis OLIMB - 5:4
     
    47:56
    Jokerit však stále nemá dost, a je opět velmi aktivní v útočném pásmu. Zajímavou přihrávku před branku posílal Aaltonen, nicméně Sudnicin raději kotouč přikryl pod lapačku!
     
    48:29
    Na druhé polovině kluziště se pustil do protiútoku hostující Ryan Stoa, který si udržel kotouč před Lajunenem, a dostal se do zakončení. Jeho střela však nebyla přesná!
     
    48:52
    Nižněkamsk byl poprvé v této třetina aktivní v útočném pásmu, a hned je z toho vyloučení domácí hráče! Na trestnou lavici míří Juhamatti Aaltonen za podražení!
     
    49:26
    Začátek přesilové hry se však hostujícímu celku opět vůbec nedaří, a Jokerit již dokázal dvakrát vyhodit kotouč do pásma Nižněkamsku!
     
    49:49
    Polovina přesilové hry "fuč", a Nižněkamsk se zatím nebyl schopen dostat ani do útočného pásma ...
     
    50:23
    Až teď se Nižněkamsk dostává do kombinace v útočném pásmu, a hned to zkoušel Michail Žukov. Jeho střela byla nepřesná, a kotouč se následně odrazil z pásma ven!
     
    50:52
    Jokerit zvládl své oslabení na jedničku, a Juhamatti Aaltonen se již prohání po ledě Hartwall Arény!
     
    51:26
    Domácí se opět hnali do dalšího protiútoku, který táhl po pravé straně Jesse Joensuu. Jeho následnou střelou však zblokoval Berezin, a kotouč skončil mimo branku!
     
    52:12
    Nižněkamsk se pokouší být aktivní, nicméně Jokerit zvolil velmi agresivní napadání, což domácím rozehrávku rozhodně neulehčuje!
     
    52:43
    Obránce Ville Lajunen posílal kotouč na levou stranu, kam si najížděl Jani Rita. Finského útočníka však dostihl obránce Berezin, který ho následně obral i o kotouč!
     
    53:22
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak hostům se nakonec aktivita vyplatila, a necelých sedm minut před koncem srovnávají na 5:5! Krásnou přihrávku do útočného pásma poslal Michail Žukov, na kterou si najel ANDREJ STAS. Jeho úvodní střelu ještě Karlsson vyrazit, na dorážku byl však krátký, a máme zde opět nerozhodný stav! Asistence: Michail Žukov, Maxim Berezin.
    Andrej STAS - 5:5
     
    53:58
    Hodně zajímavou ránu od modré čáry vyslal obránce Ščitov, jehož střelecký pokus však mířil těsně mimo!
     
    54:09
    Tak teď dle mého názoru hlavní rozhodčí poškodil domácí tým! Brandona Kozuna chytl za brankou kolem krku obránce Berezin, a poslal kanadského útočníka k zemi! Hlavní rozhodčí však vylučovat nebude!
     
    55:05
    Ville Lajunen nahazoval kotouč před branku, kde se pokoušel zasáhnout kotouč útočník Wirtanen. To se mu nepodařilo, a Sudnicin nemusel zasahovat!
     
    55:41
    Nahození obránce Jespera Jensena sice mířilo na zakázané uvolnění, nicméně u puku byl nakonec první Jere Sallinen, rozhodčí však i tak přerušil hru ...
     
    56:08
    Pekka Jormakka se pokoušel uvolnit na levé straně, a chtěl si najet do mezikruží. To se finskému útočníkovi málem povedlo, nakonec mu však kotouč vypíchl Berezin!
     
    56:36
    Na druhé polovině hřiště nabruslil do útočného pásma Alexej Bondarev, který vyslal pohotovou střelu, tu však Karlsson dokázal vyrazit!
     
    57:36
    Jokerit se ještě pokouší v samotném závěru utkání rozhodnout, nicméně obrana Neftěchimiku pracuje v posledních minutách velmi dobře!
     
    57:57
    Další závar před brankou Sudnicina způsobil domácí Niklas Hagman, který se pokoušel u pravé tyče dorážet volný kotouč po střele Wirtanena. Finskému útočníkovi se však nepodařilo dostat kotouč za čáru!
     
    58:21
    Ze středního pásma to zkoušel Petteri Wirtanen, jehož ostrou střelu brankář Sudnicin raději vyrazil do ochranné sítě!
     
    58:49
    Jesper Jensen předvedl krásnou kličkovanou na útočné modré, a dostal se i do zakončení. Jeho střelu mu však ztížil obránce Sergejev, který ho jasně podrazil. Vylučovat se však opět nebude!
     
    59:19
    Do útočného pásma najel po levé straně Jere Sallinen, který vyslal ostrou střelu, ta však mířila nad branku!
     
    59:37
    Tak Jokerit si přecijen zahraje přesilovou hru! Hostující celek špatně střídal, a na trestnou lavici odchází odsedět trest Igor Volkov!
     
    59:46
    Z mezikruží pálil Brandon Kozun, jehož rána však byla zablokovaná!
     
    59:58
    Dvě sekundy před koncem pálil ještě obránce Jaakola, nicméně jeho ostrou střelu dokázal Sudnicin lapit!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina nabídla rovněž hodně zajímavou podívanou, nicméně o vítězi nerozhodla! Jokerit dokázal zásluhou branek Nika Kapanena a Mathise Olimba skóre otočit, a vedl 5:4. Poslední slovo měl však Nižněkamsk, to když vyrovnal Andrej Stas svým druhým gólem v zápase!

    Za malou chvíli začíná pětiminutové prodloužení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:06
    Hned po vhazování se ke kotouči dostal Andrej Stas, který vyrazil do útočného pásma, a nebezpečně vystřelil. Jeho pokus však brankář Karlsson zastavil!
     
    60:43
    Jokerit se v útočném pásmu dostal do přesilovkové kombinace, kterou zakončil Mathis Olimb. Jeho tvrdá rána však mířila mimo!
     
    61:06
    I další ránu domácího celku vyslal Mathis Olimb, který však ani v tomto případě nemířil přesně!
     
    61:26
    Domácí veterán Niko Kapanen to zkoušel z hodně ostrého úhlu na pravé straně. Jeho střela však mířila pouze do ochranné sítě, a bude se vhazovat ve středním pásmu!
     
    61:43
    Těsně před návratem vyloučeného Volkova se dostal ke kotouči Sallinen, jehož pohotová střela mířila těsně mimo!
     
    62:19
    Na druhé straně zahrozil hostující Andrej Stas, avšak ani jeho nebezpečná střela nebyla přesná!
     
    62:51
    Obránce Lajunen nahazoval kotouč před branku, a ten tečoval útočník Nicklas Hagman. Sudnicin však dokázal zareagovat, a kotouč vyrazit!
     
    63:33
    Jokerit má v prodloužení jasnou převahu, nicméně ji zatím nedokázal gólově potvrdit. Obrana Neftěchimiku brání velmi dobře ...
     
    63:55
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Jokerit si bod navíc za svou aktivitu v prodloužení rozhodně zaslouží! Od modré čáry ostře vypálil obránce Jaakola, jehož střelu Sudnicin vyrazil. Následně však Niko Kapanen dostal kotouč do míst, kam si najel PHILIP LARSEN, který ostrou střelou rozhoduje dnešní zápas! Asistence: Niko Kapanen, Topi Jaakola.
    Philip LARSEN - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Jokerit Helsinky nakonec dokázal v domácím prostředí porazit Neftěchimik Nižněkamsk 6:5 po prodloužení!

    První třetina dnešního zápasu nabídla vcelku vyrovnaný hokej! Do utkání vstoupil lépe aktivněji Jokerit, který se již v deváté minutě dostal do vedení, když se trefil Eetu Pöysti! I Neftěchimik však měl své šance, vyrovnat se mu však podařilo až v závěru třetiny, kdy se po šťastném odrazu trefil Michail Žukov!

    Druhá třetina nabídla rozhodně daleko zajímavější hokej, a hned pět branek! Ve 25. minutě se dokázal prosadit z přesilové hry přesnou střelou Alexej Bondarev! O pár desítek sekund později se do úniku dostal Sexton, který úspěšně dokončil až Pavel Porjadin, a Neftěchimik rázem vedl 3:1! Domácí hráči se však nevzdali, a ve 32. minutě na 2:3 snižoval Jesper Jensen. O minutu později byl však na konci krásné kombinace Andrej Stas, a Nižněkamsk opět vedl o dva góly! Poslední slovo měl však Jokerit, neboť v závěru třetiny proměnil přesilovou hru Niko Kapanen!

    Třetí třetina nabídla rovněž hodně zajímavou podívanou, nicméně o vítězi nerozhodla! Jokerit dokázal zásluhou branek Nika Kapanena a Mathise Olimba skóre otočit, a vedl 5:4. Poslední slovo měl však Nižněkamsk, to když vyrovnal Andrej Stas svým druhým gólem v zápase!

    V prodloužení rozhodl o osudu dnešního zápasu tvrdou střelou dánský obránce Philip Larsen!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Do dnešního utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:06:39)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 9. Pöysti, 32. Jensen (Pöysti, Wirtnanen), 39. Kapanen (Regin, Larsen), 44. Kapanen (Sallinen, Jormakka), 48. Olimb (Hagman, Lajunen), 64. Larsen (Kapanen, Jaakola) – 19. Žukov (Berezin), 25. Bondarev (Sexton, Sergejev), 26. Porjadin (Sexton), 33. Stas (Volkov, Žukov), 54. Stas (Žukov, Berezin)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Lajunen (A), Kulda, Jensen, Larsen, Ohtämää, Jaakola – Sallinen, Kapanen (C), Jormakka – Regin (A), Kozun, Joensuu – Olimb, Aaltonen, Hagman – Wirtanen, Rita, Pöysti
    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Lisutin) – Berezin, Bondarev, Ščitov (C), Kuzmin, Sergejev, Ogurcov, Brjancev, Jevsejenkov (A) – Volkov, Stas, Žukov (A) – Sexton, Taffe, Porjadin – Zdunov, Stoa, Achmetov – Kitarov, Kulikov, Romancev
    bahis siteleri