Chabarovsk – Barys 3:2 (kon.) | Vladivostok – Omsk 0:1 (kon.) | Novokuzněck – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Jekatěrinburg 4:2 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 6:5 (po pr.) | Riga – Čeljabinsk 2:3 (0:1 po s.n.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
6:5 (1:1, 2:3, 2:1 - 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Úterý 08.12.2015, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Philip LARSEN - 6:5
     
    63:55
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Jokerit si bod navíc za svou aktivitu v prodloužení rozhodně zaslouží! Od modré čáry ostře vypálil obránce Jaakola, jehož střelu Sudnicin vyrazil. Následně však Niko Kapanen dostal kotouč do míst, kam si najel PHILIP LARSEN, který ostrou střelou rozhoduje dnešní zápas! Asistence: Niko Kapanen, Topi Jaakola.
     
    62:51
    Obránce Lajunen nahazoval kotouč před branku, a ten tečoval útočník Nicklas Hagman. Sudnicin však dokázal zareagovat, a kotouč vyrazit!
     
    59:46
    Z mezikruží pálil Brandon Kozun, jehož rána však byla zablokovaná!
     
    59:37
    Tak Jokerit si přecijen zahraje přesilovou hru! Hostující celek špatně střídal, a na trestnou lavici odchází odsedět trest Igor Volkov!
     
    57:57
    Další závar před brankou Sudnicina způsobil domácí Niklas Hagman, který se pokoušel u pravé tyče dorážet volný kotouč po střele Wirtanena. Finskému útočníkovi se však nepodařilo dostat kotouč za čáru!
     
    56:36
    Na druhé polovině hřiště nabruslil do útočného pásma Alexej Bondarev, který vyslal pohotovou střelu, tu však Karlsson dokázal vyrazit!
    Andrej STAS - 5:5
     
    53:22
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak hostům se nakonec aktivita vyplatila, a necelých sedm minut před koncem srovnávají na 5:5! Krásnou přihrávku do útočného pásma poslal Michail Žukov, na kterou si najel ANDREJ STAS. Jeho úvodní střelu ještě Karlsson vyrazit, na dorážku byl však krátký, a máme zde opět nerozhodný stav! Asistence: Michail Žukov, Maxim Berezin.
     
    50:52
    Jokerit zvládl své oslabení na jedničku, a Juhamatti Aaltonen se již prohání po ledě Hartwall Arény!
     
    48:52
    Nižněkamsk byl poprvé v této třetina aktivní v útočném pásmu, a hned je z toho vyloučení domácí hráče! Na trestnou lavici míří Juhamatti Aaltonen za podražení!
    Mathis OLIMB - 5:4
     
    47:16
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Pasivita teď však hosty může hodně mrzet, neboť Jokerit předvádí famózní obrat z 2:4 na 5:4, a momentálně je blíž k třem bodům! Na modré čáře se pokoušel zachránit situaci obránce Jaakola, který dokázal dostat kotouč mezi kruhy, kde se nacházel MATHIS OLIMB. Na následnou přesnou střelu norského útočníka byl Sudnicin krátký! Asistence: Niklas Hagman, Ville Lajunen.
    Niko KAPANEN - 4:4
     
    43:17
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit dokázal "smáznout" dvoubrankovou ztrátu, a na začátku třetí třetiny se dostává do vedení! Krásný nájezd do útočného pásma provedl Jesper Jensen, kterému se však blafák nepovedl dotáhnout do úspěšného konce. Následně na brankovišti dorážek Sallinen a Jormakka, ani jeden však kotouč do branky nedostal. Ten se však odrazil na hokejku NIKA KAPANENA, který pohodlně poslal touš do opuštěné branky! Asistence: Jere Sallinen, Pekka Jormakka.
    Niko KAPANEN - 3:4
     
    38:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    To je velmi dobrá zpráva pro domácí fanoušky! Jokerit využívá v závěru druhé třetiny přesilovou hru, a snižuje na rozdíl jediné branky! Z pravé strany posílal Peter Regin přihrávku mezi kruhy, kde se nacházel NIKO KAPANEN. Následná střela finského veterána nakonec prošla za záda Sudnicina! Asistence: Peter Regin, Philip Larsen
     
    36:53
    Následně však akce Jokeritu pokračovala, a Danil Romancev poslal hodně ostrým způsobem na svoji branku domácího Regina! Na Romanceva se následně vrhnul Arturs Kulda, a oba hráči budou vyloučeni! Přesilovou hru si však pochopitelně zahraje Jokerit!
     
    36:46
    Do zajímavého přečíslení se dostal domácí celek! Do úniku dva na jednoho se dostal domácí Arturs Kulda společně s Brandonem Kozunem. Přihrávka lotyšského obránce však neprošla, a je po akci!
     
    34:18
    Vedle branky domácího brankáře operoval s kotoučem Porjadin, který dokázal velmi rychle dostat kotouč na volného Sextona, jehož pohotovou střelu dokázal Karlsson lapit, neboť se bleskurychle přesunul!
     
    33:46
    Na trestnou lavici míří domácí Jesse Joensuu, který nestíhal v souboji s Igorem Volkovem, a tak musel faulovat!
     
    33:29
    Neftěchimik pokračuje v aktivním výkonu, a navíc si zahraje přesilovou hru!
    Adnrej STAS - 2:4
     
    32:40
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak hostům to před chvilkou sice nevyšlo, to je však mrzet nemusí, neboť hned o pár desítek sekund později přichází čtvrtá branka! V levém rohu operoval s kotoučem Michail Žukov, který našel pod sebou Volkova, jehož přesná přihrávka vybídla ke skórování ANDREJE STASE, který se nemýlil! Asistence: Igor Volkov, Michail Žukov
     
    32:11
    Hned chvilku po domácí brance se mohl postarat o další branku hostujícího celku Pavel Porjadin, který se dostal ke kotouči po chybě obránce Larsena. Svou kličku však hostující útočník do úspěšného konce nedovedl!
    Jesper JENSEN - 2:3
     
    31:30
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice Jokerit nevyužil, o pár desítek sekund později se však prosazuje! Z pravé strany poslal krásnou křížnou přihrávku Eetu Pöysti, kterou našel na modré najetého JESPERA JENSENA. Dánský obránce vystřelil do horních pater branky, a mířil přesně! Asistence: Eetu Pöysti, Petteri Wirtanen
     
    29:46
    Hned dva projektily v krátkém časovém sledu vyslal z hranice pravého kruhu Topi Jaakola. Oba dva však dokázal vyrazit brankář Sudnicin!
     
    28:57
    Rozehrávající Jesper Jensen byl hodně viditelně osekáván Michailem Žukovem. Toho si všiml hlavní rozhodčí, a hostujícího hráče posíla na trestnou lavici!
    Pavel PORJADIN - 1:3
     
    25:50
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Neftěchimik potvrzuje dobrý vstup do druhé třetiny, a dostává se již do dvoubrankového vedení! Jokerit vyhrál vhazování ve středním pásmu, a Lajunen chtěl nahazovat do pásma. Kotouč se následně odrazil zcela jiným směrem, a rázem se dostal do samostatného úniku Sexton, který ho však nedovedl do úspěšného konce. Pohotově však zareagoval PAVEL PORJADIN, který se zmocnil odraženého kotouče, a ten poslal do sítě! Asistence: Dan Sexton
    Alexej BONDAREV - 1:2
     
    24:44
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hostům se sice přesilová hra příliš nedaří, a v jejím závěru se však prosazují, a otáčejí vývoj dnešního utkání! Dan Sexton se uvolnil na levé straně, nabruslil si do středu, a následnou přihrávkou našel ALEXEJE BONDAREVA. Hostující obránce svou dobře umístěnou střelou nedal domácímu brankáři moc šancí ... Asistence: Dan Sexton, Andrej Sergejev
     
    22:58
    Jokerit se však opět bude muset bránit! Za nedovolené bránění míří tentokrát na trestnou lavici Mathis Olimb!
     
    20:27
    Hned na začátku druhé třetiny si hostující celek zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění Jere Sallinen!
    Igor VOLKOV - 1:1
     
    18:49
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hostující Neftěchimik v samotném závěru první třetiny srovnává na 1:1! Po pravé straně najel do útočného pásma Berezin, který následně poslal kotouč pro MICHAILA ŽUKOVA, jenž do něj lehce plácnul, a trefil nohu Igoru Volkova, od kterého se kotouč odrazil za záda Karlssona! Asistence: Maxim Berezin
     
    13:46
    Henrik Karlsson musel po delší době vytáhnout pěkný zákrok! Po pravé straně postupoval do útočného pásma hostující Michail Žukov, který svou ostrou střelu směřoval na vzdálenější tyč. Karlsson však vyrážečkou kotouč vyrazil!
    Eetu PÖYSTI - 1:0
     
    08:40
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Favorit dnešního zápasu jde do vedení! Jokerit se vydal do protiútoku, který táhl středem hřiště Petteri Wirtanen, jehož následný postup však obránci Neftěchimiku zastavili. Fínský útočník však dostal kotouč na hokejku EETA PÖYSTIHO, který svým bekhendovým zakončením dokázal překonat Sudnicina! Asistence:
     
    08:26
    A teď už Nižněkamsk dovedl svou akci do zakončení! Za brankou operoval s kotoučem Michail Žukov, který předložil puk před branku pro Andreje Stase, jehož pohotovou střelu však Karlsson dokázal lapit!
     
    07:42
    Neftěchimik se po chybě domácích hráčů dostal do zajímavého protiútoku, který táhl po levé straně Kitarov. Hostující útočník se však dostal do ostrého úhlu, a jeho následný pas dokázal zablokoval Larsen!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 9. Pöysti, 32. Jensen (Pöysti, Wirtnanen), 39. Kapanen (Regin, Larsen), 44. Kapanen (Sallinen, Jormakka), 48. Olimb (Hagman, Lajunen), 64. Larsen (Kapanen, Jaakola) – 19. Žukov (Berezin), 25. Bondarev (Sexton, Sergejev), 26. Porjadin (Sexton), 33. Stas (Volkov, Žukov), 54. Stas (Žukov, Berezin)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Lajunen (A), Kulda, Jensen, Larsen, Ohtämää, Jaakola – Sallinen, Kapanen (C), Jormakka – Regin (A), Kozun, Joensuu – Olimb, Aaltonen, Hagman – Wirtanen, Rita, Pöysti
    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Lisutin) – Berezin, Bondarev, Ščitov (C), Kuzmin, Sergejev, Ogurcov, Brjancev, Jevsejenkov (A) – Volkov, Stas, Žukov (A) – Sexton, Taffe, Porjadin – Zdunov, Stoa, Achmetov – Kitarov, Kulikov, Romancev
    bahis siteleri