Minsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Chabarovsk – Omsk 2:0 (kon.) | Vladivostok – Barys 4:2 (kon.)
Novokuzněck – Jekatěrinburg 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (3:2 po s.n.)
Riga – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Avangard Omsk
Čtvrtek 10.12.2015, 10:30 • Platinum Arena Zolotoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Příjemné čtvrteční dopoledne, vítám Vás u online přenosu z utkání Kontinentální hokejové ligy, ve kterém se představí dva týmy z daleké Sibiře, na programu je duel Amur Chabarovsk vs. Avangard Omsk.
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Alikin) – Kurbatov, Kolář, Zub, Šulakov, Ibragimov, Aťušov, Stalnov – Bergfors, Wandell, Tolpeko – Dědunov, Gračjov, Pervušin – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Železnov, Zohorna, Fajzullin.

    Avangard Omsk: Furch (Rejzvich) – Kempný, Gluchov, Alexandrov, Aněljov, Děrvuk, Lekomcev, Vasiljev, Kulik – Širokov, Paršin, Zubov – Popov, Perežogin, Michejev – Černikov, Petrov, Lemťugov – Pjanov, Fiščenko, Semjonov.

    Rozhodčí: Kadyrov, Odiňš – Parfjonov, Tomilov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Při pohledu na soupisku hostujícího týmu vidíme, že kromě zraněného Vladimíra Soboty nehraje ani další český útočník Martin Erat. Připraveni jsou naopak oba obránci českého původu a to Jan Kolář v domácím dresu a Michal Kempný v první obranné dvojici hostujícího týmu a také forvard Tomáš Zohorna nastupující rovněž za domácí Amur..
     
    Ale už zpátky k samotnému dění na ledové ploše, kterému v této chvíli předchází něco málo oficialit v podobě poslechu hymny ruské federace.
     
    Kapitáni obou týmů, tedy domácí Aťušov a hostující Zubov, se právě zdraví se čtveřicí rozhodčích, která dostala důvěru odřídit dnešní utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly dnešního utkání patří hostům, kteří pomalu rozehrávají na vlastní obranné polovině.
     
    00:40
    První úspěšný zásah si připisuje na své konto domácí gólman Pečurskij, který kryl pokus z levé strany poté, co si Michejev vyměnil puk s Fiščenkem a druhý jmenovaný pálil jen do hrudi brankáře Amuru.
     
    01:30
    Hosté se znovu dostali do zakončení, ale i nyní jim stál v cestě za gólovým zakončením domácí brankář.
     
    01:59
    Hosté si hned na začátku zápasu vyzkouší hru v početní převaze Vyloučen je Tomáš Zohorna (CHA), dvě minuty za hákování.
     
    02:11
    Alexandrov vypálil hodně prudkou pumelici kousek za pravým kruhem pro vhazování, Pečurskij se musel před pukem letícím nad jeho branku sklonit.
     
    02:30
    Domácí vyhazují puk z pásma, hosté se ale rychle usazují zpět před Pečurským.
     
    03:10
    Hráči v bílých dresech dlouho kombinovali v pásmu domácího týmu, jenže k zakončení se vůbec nedokázali dostat a nakonec o puk o souboji na modré čáře přišli.
     
    03:44
    Obrovskou tutovku nyní zazdili hosté, když Černikov sám před brankou ještě zadovkou uvolnil Lemťugova a ten mohl zakončovat do zcela odkryté domácí svatyně, puku v cestě do sítě však zabránil rychle vytasený beton domácího gólmana Pečurského!
     
    03:59
    Domácí v plném počtu.
     
    04:15
    Hokejisté Amuru se hned v pěti hráčích pustili do útočení a hosté raději vyhodili puk přes všechny čáry i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:05
    Domácí znovu dlouho drží puk ve vlastním pásmu a chystají se rozjet další útočnou akci.
     
    05:46
    Gračjov vystihl rozehrávku hostů kousek za modrou čarou a z otočky se pokusil překvapit Furcha, ten si ale s jeho lehkou střelou poradil a vyrazil ji do rohu. Domácí ale zůstávají v pásmu s kotoučem.
     
    06:57
    První formace Omsku dlouho drží domácí před jejich brankou, stále se však nedokáže dostat do zakončení a pouze krouží s pukem kolem Pečurského.
     
    07:26
    Hokejistům hájící domácí barvy se nakonec podařilo velký tlak hostů přerušit posunutím kotouče do středního pásma.
     
    07:50
    Bergfors se dostal k zakončení z levého kruhu, odkud zakončoval střelu bez přípravy a tvrdou ranou trefil Furchovu lapačku, od které se puk odrazil od břevna a mimo hřiště!
     
    08:40
    Další přesilovou hru si zahraje hostující celek. Černikova poslal k zemi domácí Vjačeslav Ušenin (CHA), který inkasuje menší trest za hrubost.
     
    08:40
    Jenže vyloučen je nakonec i Černikov, který dostal dvě minuty za nafilmovaný pád. Hrát se tak bude se čtyřmi hráči v poli na obou stranách.
     
    09:11
    Ibragimov se pokusil zakončit sám z mezikruží, jenže v obležení tří protihráčů se nakonec dostal pouze ke střele, která se snad střelou označit nedá, protože puk se sotva došoural vedle levé tyče hostující branky.
     
    09:45
    Icing domácích stěhuje hru před jejich branku.
     
    10:32
    Hosté znovu pěkně kombinovali v útočném pásmu, ale těch "kudrlinek" je v jejich hře možná až příliš mnoho a k zakončení se tak takřka nedostávají. Výjimkou byla nyní střela Michejeva, která však byla zblokována do ochranné sítě za domácí brankou.
     
    10:40
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    11:00
    Petrov z pravé strany šikovně střílenou přihrávkou hledal hůl jednoho ze spoluhráčů před brankou, Pečurskij však i s touto nepřehlednou situací poradil a puk vyrazil do bezpečí.
     
    11:39
    Útočí i domácí, když jejich rychlou akci zakončil Dědunov tvrdou střelou z první z pravé strany, jenž však ztlumil na svých chráničích Dominik Furch.
     
    12:30
    Vitalij Aťušov se s pukem otočil kolem hostující branky a pokusil se překvapit českého brankáře, ten však prostoru u levé tyče své svatyně perfektně utěsnil.
     
    13:07
    První přesilovka pro domácí tým. Nikolaj Gluchov (OMS) vyloučen na dvě minuty za hákování. Faul z kategorie taktických, neboť tlak domácích hráčů nebezpečně narůstal na intenzitě.
     
    13:11
    Buly pro hosty, kteří okamžitě dostávají kotouč alespoň do středního pásma.
     
    13:25
    Ani další snaha domácích o udržení se před Furchem nevyšla a nyní se musí hnát za pukem až k vlastní brance.
     
    14:00
    Pozorný Furch nyní vypíchl kotouč Wandellovi číhajícímu u pravé tyče jeho branky, domácí ale nadále zůstávají v pásmu a u černé gumy.
     
    14:10
    Nyní už Furch ale úspěšným zákrokem hru přerušil a znovu u toho byl domácí Wandell, nepříjemně operující u branky hostujícího týmu.
     
    14:29
    Znovu český gólman v dresu Omsku raději přikryl kotouč, který se k němu odrazil po nepovedené přihrávce zpoza branky v podání domácích hráčů.
     
    14:36
    Následné buly patří hostům, kteří rychle vyhazují puk až k Pečurskému.
     
    15:07
    Hosté v plném počtu.
     
    15:15
    Hosté v klidu střídají a pomalu rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    15:20
    Jenže rozehrávka hostům příliš nevyšla, když chyby v této činnosti využil k zisku kotouče Gračjov ještě ve středním pásmu a rychlým krokem se dostal až do třetiny útočné, odkud rychle vypálil na Furcha.
     
    15:35
    Tlak domácích prozatím končí u střely Železnova z nulového úhlu z levé strany, kterou pokryl Dominik Furch.
     
    16:00
    No, domácí zatím hrají s favoritem zápasu z Omsku více než vyrovnanou partii a nyní se mohli dostat do vedení. Vladislav Ušenin se pěkně uvolnil na levé straně, namířil si to až do prostoru mezi kruhy a svižnou střelou jen těsně minul zadní tyč!
     
    17:06
    Tak těch chyb v rozehře je v podání hostů čím dál tím více. Nyní další z nich mohl využít Wandell, který však prudkou střelou z levého kruhu minul hostující klec.
     
    17:50
    Velký tlak Amuru prozatím vedoucí brankou nekončí, ale hosté mohou děkovat pouze Dominiku Furchovi, který uhájil svou klec před nájezdy hráčů z domácí první a následně i třetí pětky.
     
    18:45
    Jenže znovu je před brankou Omsku velice horko a Furch raději přeruší hru poté, co se k němu dostal nahozený kotouč.
     
    19:00
    Začíná poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Sudí nyní odpustili Alexandrovovi zcela jasný faul za hostující brankou, domácí se tím ale nenechali rozhodit a nadále jsou v držení kotouče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodních dvacet minut utkání je minulostí a rozhodně jsme viděli průběh, který jsme před začátkem duelu příliš nečekali. Domácí hráči jsou zatím jasně lepším týmem než jejich soupeř, jsou dříve u kotouče a hrají aktivně v pásmu soupeře. Branky se však, stejně jako hokejisté hostujícího týmu, nedočkali a tak po první třetině platí v Chabarovsku bezbrankový stav.
     
    Statistiky utkání po první třetině

    Střely na branku: 12 – 4
    Vhazování: 7 – 7
    Vyloučení: 2 – 2
    Hity: 9 – 4
    Zblokované střely: 3 – 3
     
    Další třetina začne přibližně v 11:20.
     
    Hráči obou týmů už se pomalu vrací z šaten na ledovou plochu a to znamená jediné, druhá třetina začne již za malou chvíli!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Hosté vstoupili do druhé třetiny aktivně a hned v jejím úvodu se do zakončení dostal Paršin pálící zpoza pravého kruhu, jeho ránu však domácí stihli zblokovat.
     
    21:08
    Michejev vybojoval puk za domácí brankou, naservíroval jej Popovovi stojícím kousek před modrou čarou a ten z první prudkou střelou prověřil Pečurského pozornot.
     
    21:30
    Hra se nyní přestěhuje před branku Omsku, jehož hráči zahráli puk na zakázané uvolnění.
     
    21:50
    Vladislav Ušenin mohl po buly pálit od modré čáry, nalevo však uvolnil ještě lépe postaveného obránce Zuba, který tvrdou ranou minul a puk vyletěl mimo hřiště. Byl však tečován a vhazovat se tak bude před Furchem.
     
    23:09
    Paršin zavezl kotouč za útočnou modrou, přesnou zadovkou uvolnil Širokova, před kterým se otevřel zcela volný prostor v prostoru mezi kruhy. Hráč s jednadvacítkou na dresu se však rozhodl tvrdě zakončit a branku domácích pouze minul!
     
    23:48
    Cizinecká legie aneb první formace Amuru ve složení Bergfors – Wandell – Tolpeko, znovu nepříjemně zatápí hostům před jejich brankou, na zakončení se však opět nedostalo.
     
    24:50
    Vladislav Ušenin se dostal ke střele zpoza levého kruhu, pálil však z místa a tak jeho rána skončila pouze na Furchovi. Hosté následně odpalují puk přes všechny čáry na icing.
     
    25:32
    Po delší době se ozvali i hosté, když se na středu útočného pásma pěkně uvolnil Perežogin a táhlou střelou vyzkoušel připravenost lapačky domácího gólmana.
     
    26:04
    Petrov mohl zakončovat z první zpoza levého kruhu, na poslední chvíli mu ale do střely vložil hůl jeden z domácích beků a se zpomalenou ránou měl Pečurskij velice málo práce.
     
    26:35
    Domácí znovu útočí, ale jejich dva střelecké pokusy dokázal odrazit Dominik Furch.
     
    27:00
    Dědunov vypálil zpoza pravého kruhu přes obránce, Furch sice vyrazil puk před sebe, ale pouze na hůl překvapeného Bergforse, který backhandem z dorážky minul hostující klec!
     
    27:55
    Horko nyní bylo i před domácí brankou, ale ani tady se neurodilo. Na konci osmadvacáté minuty tak stále čekáme na úvodní branku zápasu.
     
    28:26
    Přesilová hra pro hosty. Za podražení je vyloučen Vjačeslav Ušenin (CHA).
     
    28:36
    Domácím se podařilo vyhrát buly před vlastní brankou a po chvíli posílají puk až za Furchovu klec.
     
    29:01
    Alexandrov zaváhal na modré čáře a přišel o kotouč, do brejku se tak dostal Nicklas Bergfors, který však trefil pouze levou tyč Furchovy svatyně!
     
    29:46
    Hostům se zatím v početní převaze vůbec, ale vůbec nedaří a stále se nedokázali usadit před Pečurským v útočném pásmu.
     
    30:26
    Domácí v plném počtu, hosté se v této přesilovce k ničemu nedostali.
     
    30:40
    Přesilovku si nyní zahrají domácí hokejisté, co jejich akci před brankou musel zastavit faulem Ivan Lekomcev (OMS). Dvě minuty za krosček.
     
    31:00
    Domácím se daří o poznání lépe než před malou chvíli jejich soupeři a hned se v přesilovce usadili v pásmu. Střela kapitána Aťušova ale byla ztečována mimo hřiště.
     
    31:05
    následné vhazování patří hostům a ti rychle posílají puk až k Pečurskému.
     
    31:18
    Tvrdá rána jednoho z domácích hráčů z levého kruhu končí na zadním hrazení.
     
    31:38
    Hostům se znovu daří vyhodit.
     
    32:20
    Ani domácím se však příliš nedaří držet se v pásmu soupeře a často končí puk ve středním pásmu.
     
    32:40
    Přesně ve chvíli, kdy Lekomcev opustil trestnou lavici, se k zakončení dostal jeho týmový kolega Černikov. Pečurskij vykryl jeho pokus a přerušil hru.
     
    33:31
    Hra v posledních minutách poněkud ubrala na tempu i atraktivnosti a oba týmy se do šancí dostávají jen sporadicky. K vidění je tak především obrovská taktická bitva.
     
    34:15
    Gluchov (OMS) dnes již podruhé usedne na lavici trestů, tentokrát to bude za podražení. Amur má k dispozici další přesilovou hru a v krátké době je to již podruhé, co bude hrát dvě minuty s jedním mužem navíc.
     
    34:27
    Šulakov dostal nabito na modrou čáru a tvrdou ránou bez přípravy jen o kousek minul hostující klec.
     
    34:55
    Hosté se na chvíli osvobodili a šli střídat. Toho chtěl využít po pravé straně ujíždějící Tolpeko, při pokusu o zakončení z pravého kruhu však přišel o kotouč.
     
    35:32
    Aťušov se dostal ke střele z pravého kruhu a šikovně přes obránce mířil na zadní tyč. Furch vůbec nic neviděl a tak měl pořádnou kliku, když kotouč minul jeho branku.
     
    36:15
    Hosté v plném počtu.
     
    36:20
    Aťušov je u dalšího zakončení a znovu to zkoušel přes clonící hráče. Jeho střela od modré čáry nyní nebyla tolik prudká jako posledně, i tak ale jeho pokus vypadal nebezpečně a opět proletěl jen o kousek vedle.
     
    37:23
    Furch sebral do lapačky kotouč nahozený do útočného pásma Amuru a raději přerušil dění na ledové ploše. To bude pokračovat vhazováním před jeho brankou.
     
    37:35
    Hra se ale rychle přesunula na opačný konec kluziště, kde se ke střele z levého kruhu dostal Petrov, jehož táhla rána ale skončila přímo na hrudi Pečurského.
     
    38:20
    Opravdu hodně nepřesností je nyní k vidění na obou stranách a tak není divu, že brankáři obou dnešních soupeřů nemají příliš práce se střelami, které by se daly označit jako nebezpečné.
     
    39:00
    Šedesát sekund chybí do konce druhé třetiny.
     
    39:30
    Hosté se nyní zcela zdarma dostanou před domácí klec, když rozehrávka Amuru byla hodně nepřesná a puk přeletěl všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ani druhá třetina nám toho příliš zajímavého nenabídla a branku jsme tak stále neviděli. Největší šanci měl při vlastním oslabení Bergfors, který však v brejku trefil pouze tyč hostující branky.
     
    Statistiky utkání po druhé třetině

    Střely na branku: 23 – 13
    Vhazování: 12 – 19
    Vyloučení: 3 – 4
    Hity: 17 – 9
    Zblokované střely: 7 – 7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Domácím hokejistům se nepovedlo založení úvodní akce třetí periody a po zakázaném uvolnění se tak to podstatné přesune před jejich klec.
     
    40:35
    No a znovu letí kotouč přes všechny čáry až na icing.
     
    40:55
    Popov se protáhl s pukem na holi z vlastního obranného pásma takřka až před domácí klec a rozhodl se zakončit, jeho ztečovaná rána ale skončilo mimo tři tyče.
     
    41:40
    A už útočí i domácí hráči. Ibragimov chytře nahodil puk o zadní mantinel a ten se nebezpečně odrazil před branku Omsku. Tam však naštěstí pro hosty nikdo z hráčů v černém nebyl.
     
    42:23
    Semjonov vedl přečíslení dvou proti jednomu v podání hostů po pravé straně a rozhodl se sám nezakončit, nýbrž přihrát na spoluhráče před brankou. Pas v podání jmenovaného hráče ale nebyl příliš přesný a tak měl Fiščenko těžkou práci, aby kotouč vůbec trefil, natož poslal do branky.
     
    43:10
    Čároví sudí se nyní neshodli na posouzení zakázaného uvolnění v podání hostů a tak se vhazuje na středovém kruhu.
     
    43:22
    Puku se po buly ujali domácí hokejisté, ale ty hned vzápětí zastavuje v jejich útočném snažení již na modré čáře odpískaný offside.
     
    43:51
    Další přečíslení v podání hostujícího týmu, tentokráte tří proti dvěma, ale nyní vše končí na velice nepřesné přihrávce.
     
    44:35
    Železnov táhl útok domácích po levé straně a střílenou příhrávkou ještě hledal před brankou Zohornu, který se pokusil tečovat kotouč, Furch si však s jeho hrou dokázal poradit.
     
    44:55
    Železnov se v pokračující akci domácích dostal ještě k jednomu zakončení, když se po vyjetí zpoza branky dral ke střele z prostoru před Furchem, tam mu ale kotouč na poslední chvíli hosté sebrali.
     
    45:40
    Hosté nyní pozvolna rozehrávají zpoza vlastní branky. Hra je v této chvíli hodně vyrovnaná.
     
    45:55
    O něco aktivnější jsou však i nadále hráči domácího celku, za které nyní zakončoval z pravého kruhu Li, který trefil hruď Dominika Furcha přesně tak, jakoby na ní měl namalován terč.
     
    46:18
    Hosté ale nechtějí zůstat pozadu a i oni si připisují další střelecký pokus. Ten si vzal na svědomí Perežogin pálící rovněž z místa pravého kruhu pro vhazování, ale i on trefil naprosto neomylně domácího brankáře Pečurského.
     
    47:35
    Lemťugov se dostal dvakrát během několika sekund k zakončení, jenže oba jeho pokusy, a to jak z prostoru levého kruhu, tak i následně pravého, dokázali domácí hráči zablokovat.
     
    47:59
    Tlak hostů pokračoval a to až do chvíle, kdy Pečurskij přikryl puk poskakující před jeho brankou.
     
    48:12
    Fiščenko se hned po vyhraném buly ve středním pásmu blíže k domácí brance dostal k puku a po vybruslení na střed vystřelil, trefil však pouze volné místo vedle pravé tyče, avšak ne uvnitř branky.
     
    48:30
    Dominik Furch po delší době provětral svou lapačku, když si poradil se střelou Bergforse z levého kruhu, který dobře mířil nad beton českého gólmana.
     
    49:00
    Český gólman byl i nyní v permanenci, když musel natěsno upevnit prostor u levé tyče své branky před nájezdem dvou domácích hokejistů.
     
    49:29
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Neprůstřelnost obou brankářů končí a jako první inkasuje Dominik Furch! MICHAIL ŽELEZNOV přebral krásný křižný pas ve středním pásmu u levého hrazení, vydal se vstříc útočné třetině a přesnou střelou zamířil přesně do pravého horního rohu hostující branky! Asistence: Denis Tolpeko, Alexandr Pečurskij.
    49:29 Michail ŽELEZNOV - 1:0
     
    50:10
    I v domácí brance nyní končí něco, co tam nepatří. Kotouč to však není, to jen byli hosté příliš důrazní při napadání a poslali jednoho z domácích beků za brankovou čáru.
     
    50:40
    Fiščenko zavezl kotouč do útočného pásma, tam o něj sice přišel, naštěstí pro hosty se jej ale ujal nedaleko postavený Semjonov, který střelou z levého kruhu prověřil pozornost Pečurského.
     
    51:07
    Hosté vrhli všechny síly do útoku a málem se jim to krutě nevyplatilo! Pervušin využil dobrého důrazu jednoho ze spoluhráčů a sebral kotouč ve středním pásmu, po levé straně vyrazil sám vstříc Dominiku Furchovi, ten však jeho střelu mířící na zadní tyč perfektně chytil do lapačky!
     
    51:50
    Domácí hrají chytře v této fázi zápasu. Dopředu se sice příliš nehrnou a nechávají hrát svého soupeře, žádný zanďour to však z jejich strany také není.
     
    52:05
    Pečurskij si ale přece jen sáhne na kotouč, když vykryl střelu Alexandrova.
     
    52:53
    Domácí chybovali ve středním pásmu a nabídli tak hostům šanci na přečíslení, jenže Lemťugov celou akci zpomalil a jeho následný backhand míří mimo.
     
    53:12
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera! Vše začal krásným křižným pasem z obranného pásma jeden z domácích beků, který našel u levého hrazení na hraně útočného pásma Olega Li, který si dvakrát vyměnil kotouč s VLADISLAVEM UŠENINEM, jenž celou akci zakončoval jednoduchým doklepnutím puku do poloodkryté hostující branky!
    53:12 Vladislav UŠENIN - 2:0
     
    53:59
    A další komplikace pro Omsk, který nyní půjde do oslabení. Ilja Zubov (OMS) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    54:45
    Hostům se sice povedlo dvakrát vyhodit kotouč z obranného pásma a domácí zatím nepustit k zakončení, vzhledem k faktu, že jsou to oni, co musí za současného stavu útočit, to nic extra pozitivního není.
     
    55:19
    První rána kapitána aneb premiérové zakončení domácích v této přesilovce si vzal na své triko Aťušov pálící od modré čáry. Puk však trefil Dominika Furcha přímo do jeho výstroje.
     
    55:44
    Hosté znovu vybojovali puk a rychle jej posílají k domácí brance čas pro ně však velice rychle utíká
     
    55:59
    Hosté v plném počtu.
     
    56:30
    Domácí sice s dalším útokem neuspěli, když Gračjova nikdo z jeho spoluhráčů v pásmu nepodpořil, i tak se jim ale povedlo nasbírat velmi cenné vteřinky.
     
    56:57
    Jedna z poslední šancí pro hosty přijde v přesilové hře. Jevgenij Kurbatov (CHA) potrestán menším trestem za podražení.
     
    57:02
    Buly v obranném pásmu Amuru však patří domácím a ti měli jediný úkol, poslat puk co nejdále od své branky a to se také povedlo.
     
    57:30
    Hosté se rychle vrátili před Pečurského a dostali se do přečíslení, jenže přihrávka Pečurského byla hodně nepřesná.
     
    57:55
    Neskutečným obranným zákrokem se nyní prezentoval domácí obránce Stalnov, který pádem zabránil Zubovovi zakončovat do zcela volné branky Amuru. Kotouč trefil domácího hráče do jeho helmy a zamířil mimo nebezpečný prostor!
     
    58:25
    Domácí jsou velice blízko vítězství. Nyní totiž znovu vybojovali kotouč a dlouho jej drželi za brankou soupeře.
     
    58:57
    Amur v plném počtu.
     
    59:20
    Širokov ještě v jedné šanci hostů poté, co s pukem na holi obkroužil celé útočné pásmo a zpoza kruhů se rozhodl tvrdě vypálit, puk však minul domácí klec o malý kousek!
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí hráči nakonec dokázali dovést duel s favoritem až do vítězného konce, když o své výhře rozhodli dvěma zásahy ve třetí třetině, když se postupně trefili Železnov a Vladislav Ušenin. Vítězství Amuru se dá označit za zasloužené, neboť jeho hráči dnes předvedli větší nasazení a touhu po vítězství než soupeř.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 32 – 23
    Vhazování: 26 – 31
    Vyloučení: 4 – 5
    Hity: 21 – 14
    Zblokované střely: 12 – 8
     
    Československá stopa v utkání:

    Jan Kolář (CHA) 0+0, 2 střely, 1 hit, 2 zblokované střely čas na ledě 20:31
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 0 střel, 1 hit, čas na ledě 10:17
    Michal Kempný (OMS) 0+0, 2 střely, 3 hity, 2 zblokované střely, čas na ledě 17:43
    Dominik Furch (OMS) 60 minut, 30 zákroků, 2 ink. góly, 93,75%
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásné prožití dnešního dne. Nashledanou. (12:48:28)

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 50. Železnov (Tolpeko, Pečurskij), 54. Vl. Ušenin (Li)


    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Alikin) – Kurbatov, Kolář, Zub, Šulakov, Ibragimov, Aťušov "C", Stalnov – Bergfors, Wandell, Tolpeko – Dědunov, Gračjov, Pervušin – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Železnov, Zohorna, Fajzullin.
    Avangard Omsk: Furch (Rejzvich) – Kempný, Gluchov, Alexandrov, Aněljov, Děrvuk, Lekomcev, Vasiljev, Kulik – Širokov, Paršin, Zubov "C" – Popov, Perežogin, Michejev – Černikov, Petrov, Lemťugov – Pjanov, Fiščenko, Semjonov.

    Rozhodčí: Kadyrov, Odiňš – Parfjonov, Tomilov

    Diváci: 7.100
    bahis siteleri