Minsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Chabarovsk – Omsk 2:0 (kon.) | Vladivostok – Barys 4:2 (kon.)
Novokuzněck – Jekatěrinburg 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (3:2 po s.n.)
Riga – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
po s.n. (3:2)
Jokerit Helsinky
5:4 (2:2, 1:2, 1:0 - 0:0)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 10.12.2015, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Philip LARSEN - 5:4 - rozhodující samostatný nájezd
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Jokerit Helsinky.
    PHILIP LARSEN dokázal vsítit rozhodující nájezd, když prostřelil teploměrem mezi levou rukou a tělem Demčenka. Následující trestné střílení Čistov neproměnil a domácí se tak radují z bonusového bodu navíc.
    53:59 Juhamatti AALTONEN - 4:4
     
    53:59
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A to nyní přichází. JUHAMATTI AALTONEN dostal přesnou přihrávku nad levý kruh, odkud svou tvrdou ránou z první propálil v hostující brance doslova vše, co mu stálo v cestě. Znovu je vyrovnáno a začínáme od začátku. Asistence: Atte Ohtamaa, Philip Larsen.
    33:05 Semjon KOKUJOV - 3:4
     
    33:05
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Až nyní se to hostům podařilo a využívají svou početní výhodu. Ve skrumáži před brankou Jokeritu se ocitl odražený kotouč, ke kterému byl nejblíže SEMJON KOKUJOV a nakonec ho došťoural za záda Heleniuse. Nyní jdou do vedení hosté. Odpoví Jokerit znovu okamžitě po inkasované brance? Asistence: Nikita Žuldikov, Semjon Afonasjevskij.
    29:21 Vjačeslav OSNOVIN - 3:3
     
    29:21
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, co se v dnešním utkání děje. Hosté totiž znovu okamžitě vyrovnávají a bude se začínat zase od začátku. VJAČESLAV OSNOVIN střílel z pravé strany, puk se od pravé tyčky Heleniusovy branky dostal za čáru a hosté se tak mohli začít radovat. Bez asistence.
    28:44 Peter REGIN - 3:2
     
    29:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se dostávají domácí do vedení, když se v blízkosti hostující branky nemýlil PETER REGIN, jenž využil přihrávku Kapanena a střílí tak rozdílový gól. To je pro domácí hodně důležité. Asistence: Niko Kapanen, Jesse Joensuu.
    16:18 Danil GUBAREV - 2:2
     
    16:18
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Jenomže znovu je tu velmi rychlá odpověď, tentokráte na straně Traktoru. Z vrcholu levého kruhu se svou střelou nemýlil DANIL GUBAREV a opět je stav srovnán. Asistence: Nikita Žuldikov.
    16:01 Petteri WIRTANEN - 2:1
     
    16:01
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Zpoza branky Čeljabinsku našel Larsen volného PETTERIHO WIRTANENA, který dokázal uklidit kotouč do takřka odkryté branky hostí. Jokerit tak strhává vedení na svou stranu a nyní to bude Čeljabinsk, který musí ztrátu dohánět. Asistence: Philip Larsen, Daine Todd.
    08:49 Philip LARSEN - 1:1
     
    08:49
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jenže hned po vhazování se do přečíslení dostali domácí hokejisté. Podél levého mantinelu ujel Wirtanen, který našel úplně volného PHILIPA LARSENA, a ten se v prostoru mezi kruhy svou prudkou střelou nemýlil. Velmi brzy je tedy vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Asistence: Petteri Wirtanen.
    08:38 Semjon AFONASJEVSKIJ - 0:1
     
    08:38
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Lajunen upadl za vlastní brankou, poté mu puk sebral SEMJON AFONASJEVSKIJ, jenž se ještě z první střely netrefil, ale poté se dostal k odraženému kotouči a už pro něho nebyl problém zavěsit ho do odkryté domácí branky. Hosté se tak ujímají vedení. Bez asistence.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Larsen (Wirtanen), 17. Wirtanen (Larsen, Todd), 29. Regin (Kapanen, Joensuu), 54. Aaltonen (Ohtamaa, Larsen), rozh. náj. Larsen – 9. Afonasjevskij, 17. Gubarev (Žuldikov), 30. Osnovin, 34. Kokujov (Žuldikov, Afonasjevskij)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Kozun (JOK)
    1:1   Glinkin (CLJ)
    2. série:
    2:1   Sallinen (JOK)
    2:2   Jakucenja (CLJ)
    3. série:
    3:2   Larsen (JOK)
    3:2   Čistov (CLJ)


    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Ohtamaa, Jaakola, Lajunen, Kulda, Jensen, Larsen – Wirtanen, Rita, Todd – Jormakka, Kapanen, Aaltonen – Hagman, Kozun, Regin – Sallinen, Joensuu, Pöysti
    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Novák, Pervyšin, Quint, Borodkin, Šinin, Žuldikov, Petrov, Denisov – Glinkin, Rybakov, Jakucenja – Čistov, Pestunov, Růžička – Gubarev, Šarov, Kokujov – Kručinin, Osnovin, Afonasjevskij

    Rozhodčí: Gusev, Soin – Sazonov, Medveděv

    Diváci: 10122
    bahis siteleri