Minsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Chabarovsk – Omsk 2:0 (kon.) | Vladivostok – Barys 4:2 (kon.)
Novokuzněck – Jekatěrinburg 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (3:2 po s.n.)
Riga – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
po s.n. (3:2)
Jokerit Helsinky
5:4 (2:2, 1:2, 1:0 - 0:0)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 10.12.2015, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. I dnes pokračuje dalšími zápasy ruská KHL, ve které změří síly týmy Jokerit Helsinky a Traktor Čeljabinsk.
     
    Jokerit Helsinky

    Finský tým z Jokeritu Helsinky si v právě probíhající sezóně vede více než dobře. Prozatím okupuje druhé místo v Západní konferenci a dosud si připsal sedmdesát bodů. V posledním odehraném utkání nakonec zvítězil na svém ledě v divoké přestřelce s Nižněkamskem 6:5 po prodloužení a dnes znovu před svými diváky bude chtít rozhodně bodovat.
     
    Traktor Čeljabinsk

    To hostující Traktor z Čeljabinsku, kam po letošním zisku titulu v Litvínově přestoupil brankář Pavel Francouz, si zatím nevede vůbec dobře. Je na třináctém místě Východní konference a připsal si dosud sedmačtyřicet bodů. V posledním odehraném utkání porazil Rigu na jejím ledě 3:2 po samostatných nájezdech a na horký led do Helsinek jedou hokejisté Čeljabinsku s odhodláním bodovat i zde. Rozhodně to pro ně ale nebude žádná procházka růžovým sadem.
     
    Vzájemná utkání

    Letos se oba celky spolu utkaly pouze jednou a úspěšní byli hokejisté Čeljabinsku, jenž na svém ledě dokázali silný Jokerit porazit 5:3. Domácí tým tak má Traktoru rozhodně co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Novák (CLJ)
    Martin Růžička (CLJ)
    Pavel Francouz (CLJ)
     
    Jak nakonec toto druhé letošní měření sil dopadne, se dozvíme dnes ve večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás budu provázet. O nejdůležitější momenty či videa z brankových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Ohtamaa, Jaakola, Lajunen, Kulda, Jensen, Larsen – Wirtanen, Rita, Todd – Jormakka, Kapanen, Aaltonen – Hagman, Kozun, Regin – Sallinen, Joensuu, Pöysti

    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Novák, Pervyšin, Quint, Borodkin, Šinin, Žuldikov, Petrov, Denisov – Glinkin, Rybakov, Jakucenja – Čistov, Pestunov, Růžička – Gubarev, Šarov, Kokujov – Kručinin, Osnovin, Afonasjevskij

    Rozhodčí: Gusev, Soin – Sazonov, Medveděv.
     
    Led v Hartwall Areně je připraven. Nyní si vyslechneme hymnu ruské federace.
     
    Nyní už přichází na řadu hymna finská.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Po vhazování ve středovém kruhu se k puku dostali domácí hokejisté a okamžitě zamířili na hostující svatyni. Střela Rity se však neujala.
     
    00:26
    Ani hostům se nepodařilo branku Jokeritu ohrozit a na druhou stranu mířil znovu domácí tým. V útočném pásmu pálil Kapanen, ale s jeho projektilem si poradil Demčenko a podržel tak svůj tým.
     
    00:54
    Po vhazování v pásmu Jokeritu se puk odrazil na branku domácích, ale vše měl pod kontrolou Jaakola, který puk zaváží do středního pásma.
     
    01:24
    Slibně se rozvíjející akci Čeljabinsku zastavilo postavení mimo hru a ta se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    02:42
    Joensuu se probil do útočného pásma, za brankou Traktoru byl sice tísněn obranou, ale nakonec se znovu dostal ke kotouči. Před Demčenkem však nebyl úspěšný.
     
    03:25
    Aaltonen dostal pěknou přihrávku mezi kruhy, jeho následná střela mířila do připraveného Demčenka, jenž má kotouč ve své moci. Raději ale přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    04:05
    Puk znovu mířil do pásma Traktoru Čeljabinsk, ale nikdo z domácích se v něm neocitl. Jokerit totiž střídal. Další akci tak založí znovu hosté.
     
    04:36
    Růžička si sjel před domácí svatyni, střela mu však nesedla a kotouč tak míří přímo do náruče Heleniuse. I on přerušuje hru.
     
    05:12
    Nyní se nedařilo ani jednomu týmu projít do blízkosti brankáře soupeře. Vše se odehrávalo převážně ve středním pásmu. Hra je tak zatím docela opatrná, a to z obou stran.
     
    06:05
    Alexander Rybakov se v prostoru pravého kruhu napřáhl k mohutné střele, ale vzduchem letící puk poté svou lapačkou zachytil Helenius a znovu v krátké době po sobě drží svůj tým.
     
    06:26
    Hosté se dostávali do dalšího slibného útoku, ale už před modrou čárou jim puk sebral jeden z domácích obránců a po vystřídání zbytku týmu poté přihrával kotouč dál.
     
    08:38
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Lajunen upadl za vlastní brankou, poté mu puk sebral SEMJON AFONASJEVSKIJ, jenž se ještě z první střely netrefil, ale poté se dostal k odraženému kotouči a už pro něho nebyl problém zavěsit ho do odkryté domácí branky. Hosté se tak ujímají vedení. Bez asistence.
    08:38 Semjon AFONASJEVSKIJ - 0:1
     
    08:49
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jenže hned po vhazování se do přečíslení dostali domácí hokejisté. Podél levého mantinelu ujel Wirtanen, který našel úplně volného PHILIPA LARSENA, a ten se v prostoru mezi kruhy svou prudkou střelou nemýlil. Velmi brzy je tedy vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Asistence: Petteri Wirtanen.
    08:49 Philip LARSEN - 1:1
     
    11:11
    Domácí ožili a znovu se natlačili před branku Čeljabinsku. Tentokráte byl ale Demčenko pozorný a drží puk ve své moci.
     
    11:23
    Střelec první branky hostí, a sice Afonasjevskij, se znovu nebezpečně prodral před domácí branku, Helenius však svým pohotovým zákrokem celou akci zneškodnil.
     
    12:08
    Hra se díky dvěma rychlým brankám na obou stranách více otevřela a je k vidění daleko útočnější hokej, než tomu bylo v úvodu první třetiny. Nyní se ke střele dostal Sallinen, ale pálil jen těsně vedle Demčenkovy svatyně.
     
    12:43
    Další akce Jokeritu. Kapanen uvolnil po levé straně najíždějícího Jormakku, ten poté pálil z úhlu, přesto musel Demčenko zasahovat. Jeho další zákrok znamená přerušení hry a vhazování po jeho pravici.
     
    13:15
    Před Demčenkem se zjevil volný Aaltonen, jenomže puk mu sjel z čepele a poté neměl takovou razanci, aby Demčenka ohrozil. Ten puk znovu raději kryje a přerušil hru.
     
    14:05
    Znovu agilní Sallinen se dostal před branku Čeljabinsku, už mohl střílet sám, ale našel ještě najíždějícího Pöystiho, druhý jmenovaný ale přestřelil.
     
    15:06
    Na druhé straně dostal přesnou přihrávku Anton Glinkin, jeho pohotová střela z pravého kruhu jen nechala vyznamenat Heleniuse, který má celou situaci pod kontrolou.
     
    16:01
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Zpoza branky Čeljabinsku našel Larsen volného PETTERIHO WIRTANENA, který dokázal uklidit kotouč do takřka odkryté branky hostí. Jokerit tak strhává vedení na svou stranu a nyní to bude Čeljabinsk, který musí ztrátu dohánět. Asistence: Philip Larsen, Daine Todd.
    16:01 Petteri WIRTANEN - 2:1
     
    16:18
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Jenomže znovu je tu velmi rychlá odpověď, tentokráte na straně Traktoru. Z vrcholu levého kruhu se svou střelou nemýlil DANIL GUBAREV a opět je stav srovnán. Asistence: Nikita Žuldikov.
    16:18 Danil GUBAREV - 2:2
     
    17:15
    Tak to je hokej, který se musí líbit. Znovu se do šance dostali hosté, kteří ožili, ale Helenius puk po střele Borodkina ukrývá ve své lapačce.
     
    18:00
    Na druhé straně to zkoušel Kapanen, ale i Demčenko byl se svou holí připraven. Poté rozehrává puk mezi své spoluhráče a zbytečně nepřerušuje hru.
     
    18:35
    Glinkin napřáhl k pořádné střele od modré čáry, ale Helenius i za pomoci vlastní obrany další branku neinkasoval.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Jokerit se dostával do další slibné šance, kdy mohl jít dva na jednoho, ale tuto situaci zmařilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středu hřiště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí a viděli jsme v ní čtyři branky. A to na obou stranách. Nejprve šli do vedení hosté zásluhou Afonasjevskije, Jokerit však bleskově srovnal Larsenem. V závěru třetiny otočili domácí díky trefě Wirtanena, ale i hosté dali velmi rychlou odpověď. Gubarev vyrovnal po sedmnácti vteřinách a po prvním dějství je tak stav 2:2. Druhá třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 14 – 10
    Zásahy brankářů: 8 – 12
    Vyloučení: 0 – 0
    Bodyčeky: 3 – 11
    Vyhrané buly: 15 – 8
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    U puku byl od začátku druhé třetiny Jokerit, ale Rita nedokázal slibnou střelou překonat Demčenka. Ten zavřel branku svými betony.
     
    21:06
    Jani Rita si nabruslil zpoza branky Čeljabinsku až před Demčenka, znovu byl však hostující brankář na svém místě.
     
    22:39
    Hosté se zatím nedostali do útočného pásma a toho využil znovu Jokerit, jenž nebezpečně ohrozil Demčenka. Ten nakonec znovu pozorný.
     
    23:28
    Nyní už se ale hosté dostali za modrou čáru, Borodkin našel Rybakova, který svou střelu švihem posílá přímo do náruče Heleniuse. Ten raději přerušuje hru.
     
    24:36
    Jakucenja zamíchal kotoučem před Heleniusem, ale brankář Jokeritu včas nastavil svou lapačku a později do ní puk ukryl.
     
    24:59
    Hosté více ožili a znovu byli až před brankou Jokeritu. Helenius se tak musel v krátkém sledu po sobě znovu ve svém brankovišti co otáčet.
     
    25:59
    Nyní ale na druhé straně byli v šanci domácí hokejisté, konkrétně Sallinen, ale znovu jeho rána končí na pozorném Demčenkovi.
     
    26:22
    Na řadu nyní přichází komerční přestávka.
     
    26:22
    Hostující Gubarev vyloučen za hákování a je tu vůbec první přesilovka v dnešním utkání, a to pro domácí Jokerit.
     
    27:22
    Peter Regin se dostal ke kotouči na pravém kruhu, odkud střelou švihem orazítkoval břevno hostující branky. Velká šance Jokeritu, po níž mohli jít domácí do vedení!
     
    27:43
    Hokejisté Čeljabinsku se dostali ve vlastním pásmu ke kotouči a okamžitě ho vyhazují do bezpečí.
     
    28:01
    Asi jedna z posledních možností domácích v přesilové hře. Ti nyní míří do útoku.
     
    28:22
    Čeljabinsk se ubránil a je už v plném počtu. Gubarev se hned zapojil do hry.
     
    29:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se dostávají domácí do vedení, když se v blízkosti hostující branky nemýlil PETER REGIN, jenž využil přihrávku Kapanena a střílí tak rozdílový gól. To je pro domácí hodně důležité. Asistence: Niko Kapanen, Jesse Joensuu.
    28:44 Peter REGIN - 3:2
     
    29:21
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, co se v dnešním utkání děje. Hosté totiž znovu okamžitě vyrovnávají a bude se začínat zase od začátku. VJAČESLAV OSNOVIN střílel z pravé strany, puk se od pravé tyčky Heleniusovy branky dostal za čáru a hosté se tak mohli začít radovat. Bez asistence.
    29:21 Vjačeslav OSNOVIN - 3:3
     
    30:54
    Další šance domácích a v ní znovu Regin. Ten ale svou střelu poslal jen těsně vedle hostující branky.
     
    31:34
    Za sevření kotouče putuje na trestnou lavici Kulda a je tu přesilovka pro Čeljabinsk.
     
    32:55
    Hosté obléhají branku Jokeritu, ale zatím se jim nedaří vstřelit branku.
     
    33:05
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Až nyní se to hostům podařilo a využívají svou početní výhodu. Ve skrumáži před brankou Jokeritu se ocitl odražený kotouč, ke kterému byl nejblíže SEMJON KOKUJOV a nakonec ho došťoural za záda Heleniuse. Nyní jdou do vedení hosté. Odpoví Jokerit znovu okamžitě po inkasované brance? Asistence: Nikita Žuldikov, Semjon Afonasjevskij.
    33:05 Semjon KOKUJOV - 3:4
     
    33:29
    Přichází další trest pro domácí. Osobní desetiminutový trest dostává domácí Jormakka.
     
    34:34
    Domácí jsou pochopitelně po inkasované brance jako opaření a nyní se jim nedaří přechod do útoku, vyrovnání se tak nekoná.
     
    35:13
    Naopak hosté z druhé vlny mohli jít do dalšího zakončení, poloodrytou klec Heleniuse však Pestunov netrefil.
     
    35:59
    A znovu hosté přešli hladce do útočného pásma, kde Gubarev nabil Šarovovi, druhý jmenovaný ale svou střelu poslal pouze vysoko nad svatyni domácího celku.
     
    36:25
    Hagman operoval před Demčenkem, ale přihrávku nedostal. Nakonec domácím puk sebrala obrana Traktoru a ten tak míří do protiútoku.
     
    37:12
    Přechod hostí do útočného pásma se nepovedl, Růžička byl totiž v ofsajdu a hra je tak vykázána znovu do středu hřiště.
     
    37:45
    Znovu to hosté zkoušejí před Heleniusem, ten raději po lehké střele Glinkina přerušuje hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    38:11
    Kapanen vybídl ke střele Aaltonena, druhý jmenovaný jeho nabídku vyslyšel, ale se střelou to už bylo horší. Tu totiž poslal přímo do lapačky Demčenka.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:24
    Ještě se hosté odhodlali ke střele, když se natlačil před Heleniuse Pestunov, ale také domácí brankář v závěru druhé periody neinkasoval. Vypadá to, že si Čeljabinsk svůj jednobrankový náskok uhájí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je minulostí. V ní vsítil rozdílovou branku Regin a Jokerit se dostal do vedení. Jenže přišla další rychlá branka z hole Osnovina, jenž dokázal srovnat. Následovala přesilová hra pro Čeljabinsk, kterou využil Kokujov a naopak šli do vedení hosté. Domácí nestačili do konce třetiny vyrovnat, a tak šli podruhé do kabin s lepší náladou hosté, kteří mají těsný náskok – 4:3. Hra je ale stále otevřená a Jokerit se určitě o výsledek porve. Třetí třetina začne přibližně v 19:10.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 8 – 5
    Zásahy brankářů: 3 – 7
    Vyloučení: 2 – 1
    Bodyčeky: 7 – 3
    Vyhrané buly: 13 – 7
    Využití: 0 – 1
    Oslabení: 0 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Hned od úvodní minuty se nastěhovali domácí v pásmu Čeljabinsku, ale tam se nepodařilo Hagmanovi dorazit odražený kotouč za záda Demčenka.
     
    41:10
    Niklas Hagman pálil z prostoru levého kruhu, pohotovým zákrokem ale velkou šanci domácího útočníka kryje Demčenko!
     
    41:36
    Další útočnou akci zakládají hokejisté Jokeritu z hloubi vlastního pásma.
     
    42:20
    Joensuu tvrdě narazil Nováka na mantinel a dostává za to dvě minuty za krosček. Hosté mají výhodu přesilové hry.
     
    43:11
    Semjon Kokujov byl znovu před brankářem Heleniusem, ale jeho dorážka nakonec nedopadla. Ohtamaa vypíchl kotouč a posílá ho do bezpečí daleko od vlastní branky.
     
    44:06
    Jokerit se znovu osvobozuje a kotouč letí až před brankáře Demčenka.
     
    44:20
    Domácí se ubránili a nyní jsou už po naskočení Joensuua na led v plném počtu.
     
    45:12
    Z prostoru mezi kruhy pálil Rita, ale s jeho projektilem si poradil Demčenko. Ten zlikvidoval i další střelu domácích, když doslova lapil puk z hole Jormakky.
     
    46:17
    Tlak Jokeritu se stupňuje, z pravé strany pálil Sallinen, ale po jeho ráně zaduněl jen zadní mantinel za brankou Demčenka. Stejný hráč byl poté poslán k zemi, což se nelíbilo domácímu publiku. Sudí však nevylučuje, šlo o čistý hit.
     
    46:52
    Agilní Peter Regin si nabruslil z pravé strany před Demčenka, na něhož vyslal přízemní střelu. Ta byla hodně prudká, ale brankář Čeljabinsku vše ustál a svým zákrokem tak stále drží těsný náskok svého celku.
     
    48:07
    Na druhé straně pálil zprava Maxim Jakucenja, i Helenius byl na svém místě. Hra přerušena není, neboť domácí brankář puk okamžitě předal svým spoluhráčům, kteří míří do útoku.
     
    48:35
    Martin Růžička dostává čtyřminutový trest za vysokou hůl. V obličeji Aaltonena se totiž objevila krev. To je pro domácí velká šance na vyrovnání.
     
    48:45
    Jenomže síly na ledě se srovnají. Niko Kapanen inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    49:08
    Hosté jdou do tří. Borodkin dvě minuty za hákování, Jokerit bude hrát 4 na 3.
     
    49:39
    Po střele Larsena z pravé strany se puk odrazil od boční konstrukce hostující branky, odkud ho poté až před Heleniuse posílá Žuldikov.
     
    50:28
    Hosté se osvobozují a puk letí znovu před domácí branku.
     
    50:45
    Jokerit je v plném počtu a nyní bude hrát 5 na 3.
     
    51:08
    Čeljabinsk je ve čtyřech.
     
    51:34
    Ve vlastním pásmu zachytil kotouč Pervyšin a hned ho posílá daleko od hostující branky. Ten tak znovu míří před Heleniuse.
     
    52:08
    Zodpovědně hrají hosté v obraně a takřka domácí k ničemu nepouštějí. Po střele Wirtanena se k puku dostal Glinkin a znovu ho posílá do bezpečí.
     
    52:35
    Růžička je na ledě a jeho tým je tak v plném počtu. Čeljabinsk ustál velmi dlouhé oslabení a to může být pro jeho psychickou výhodu.
     
    53:40
    Jokerit ale vrhá všechny poslední síly do útoku a snaží se o vyrovnání.
     
    53:59
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A to nyní přichází. JUHAMATTI AALTONEN dostal přesnou přihrávku nad levý kruh, odkud svou tvrdou ránou z první propálil v hostující brance doslova vše, co mu stálo v cestě. Znovu je vyrovnáno a začínáme od začátku. Asistence: Atte Ohtamaa, Philip Larsen.
    53:59 Juhamatti AALTONEN - 4:4
     
    54:59
    Znovu se domácí nastěhovali až před Demčenka, na kterého mířily další střely. Brankář Traktoru však drží svůj tým.
     
    55:04
    A pro domácí může být lépe. Nyní je totiž čeká přesilová hra, když na trestnou lavici putuje za držení hole Petrov.
     
    55:36
    Joensuu se snažil dorážet puk před hostující brankou, ale Demčenko má vše pod kontrolou.
     
    56:06
    Joensuu dostává dvě minuty za sekání. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    56:45
    Střela Larsena končí na pozorném Demčenkovi.
     
    57:04
    Hosté jsou už v plném počtu a nyní budou hrát krátkou přesilovku 5 na 4.
     
    57:51
    Kapanen střílel z prostoru mezi kruhy ve vlastním oslabení, ale Demčenko znovu nastavil svoji hůl a neinkasoval.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:06
    I Jokerit se ubránil a nyní je už kompletní.
     
    59:15
    Na druhé straně to zkoušel Pestunov s Čistovem, ale ani jeden nedokázal usměrnit kotouč za záda Heleniuse. Moc času na strhnutí vedení na jakoukoli stranu už nezbývá.
     
    59:49
    Ještě se bude vhazovat v pásmu Čeljabinsku, ale spíše to vypadá, že se v základní hrací době už nic nestane.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Je to tak. Základní hrací doba vítěze neurčila a utkání tak musí dojít do prodloužení. Rozhodne některý z týmů, nebo se bude rozhodovat až v samostatných nájezdech?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    Puk mají na svých hokejkách domácí a jdou do prvního útoku v prodloužení.
     
    60:48
    Od modré čáry pálil Lajunen, ale jeho projektil zamířil přímo do hrudi Demčenka. Ten poté raději přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    61:28
    Z následného protiútoku mohli skórovat hosté, ale nakonec střela Kručinina mířila hodně vedle domácí svatyně.
     
    61:56
    V boji o puk za brankou Jokeritu byli úspěšní domácí a ti tak míří znovu do útočného pásma Traktoru.
     
    62:53
    Nyní se bojovalo převážně ve středním pásmu, nikdo nechce udělat chybu, která by ho stála inkasovanou branku.
     
    63:26
    V nájezdu před hostující branku se pokusil o přízemní střelu Hagman, ale znovu narazil pouze na betony Demčenka.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:15
    Do ofsajdové pasti se dostali domácí při přechodu do útočného pásma a hra je tak vykázána zpět do toho středního.
     
    64:39
    Jani Rita v blízkosti Demčenka vyslal prudkou střelu, ale tu opět svým přesným zákrokem kryje Demčenko, který svou branku doslova zavřel. Vypadá to vypadá, že zápas nenajde vítěze ani v nastavené hrací době.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ano je to tak. Ani nastavená hrací doba vítěze nezná, a tak jsou na řadě dovednostní soutěže v podobě samostatných nájezdů. Po částečném vyčištění ledové plochy bude vše k nájezdům připraveno.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Kozun proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Glinkin proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Sallinen proměňuje.
     
    2. série
    2:2
    Jakucenja proměňuje.
     
    3. série
    3:2
    Larsen proměňuje.
     
    3. série
    3:2
    Čistov neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Jokerit Helsinky.
    PHILIP LARSEN dokázal vsítit rozhodující nájezd, když prostřelil teploměrem mezi levou rukou a tělem Demčenka. Následující trestné střílení Čistov neproměnil a domácí se tak radují z bonusového bodu navíc.
    Philip LARSEN - 5:4 - rozhodující samostatný nájezd
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hodně vyrovnaný zápas nakonec došel až do prodloužení, v němž byl úspěšnější domácí Jokerit. Ten si tak připisuje o bod navíc v tomto duelu.
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Novák (CLJ) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:53
    Martin Růžička (CLJ) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:46
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (20:09:53)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Larsen (Wirtanen), 17. Wirtanen (Larsen, Todd), 29. Regin (Kapanen, Joensuu), 54. Aaltonen (Ohtamaa, Larsen), rozh. náj. Larsen – 9. Afonasjevskij, 17. Gubarev (Žuldikov), 30. Osnovin, 34. Kokujov (Žuldikov, Afonasjevskij)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Kozun (JOK)
    1:1   Glinkin (CLJ)
    2. série:
    2:1   Sallinen (JOK)
    2:2   Jakucenja (CLJ)
    3. série:
    3:2   Larsen (JOK)
    3:2   Čistov (CLJ)


    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Ohtamaa, Jaakola, Lajunen, Kulda, Jensen, Larsen – Wirtanen, Rita, Todd – Jormakka, Kapanen, Aaltonen – Hagman, Kozun, Regin – Sallinen, Joensuu, Pöysti
    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Novák, Pervyšin, Quint, Borodkin, Šinin, Žuldikov, Petrov, Denisov – Glinkin, Rybakov, Jakucenja – Čistov, Pestunov, Růžička – Gubarev, Šarov, Kokujov – Kručinin, Osnovin, Afonasjevskij

    Rozhodčí: Gusev, Soin – Sazonov, Medveděv

    Diváci: 10122
    bahis siteleri