Slovensko U20 – Německo U20 3:5 (kon.)
konec
Slovensko U20
3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Německo U20
sk Čtvrtek 10.12.2015, 18:00 • Zimný štadión, Senica • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné prípravné stretnutie pred Majstrovstvami sveta do 20 rokov medzi Slovenskom a Nemeckom, v ktorom ťahal domáci celok za kratší koniec a svojmu súperovi podľahol pomerom 3:5. Za hviezdu zápasu možno jednodznačne označiť štvorgólového Andreasa Edera, ktorý dnes svojim spoluhráčom vystrieľal výhru.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:33.

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčim. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:10:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Bežia posledné sekundy zápasu, Slovensko už na svojho súpera nedokáže nič vymyslieť.
     
    59:14
    Napokon to ešte bude hra 6 proti 4, na lavicu hanby sa totiž poberá Trinkberger – nedovolené bránenie v hre. Ak sa tak našim chlapcom nepodarí skórovať, Trinkberger ostane na trestnej už do konca zápasu.
     
    59:02
    Slováci to ešte napokon skúšajú so šesticou korčuliarov na ľadovej ploche, Nemecko bude musieť túto situáciu ustáť.
     
    59:00
    Beží nám posledná minúta stretnutia, zdá sa, že dnes sa už v Senici nič podstatné neudeje.
     
    58:47
    A do tretice Košičan, v tomto prípade pritom pôjde o jedného z najtalentovanejších obrancov, akého kedy Slovensko malo. V tejto chvíli 18-ročný Erik Černák je vo svete košického i slovenského hokeja skutočným pojmom, a to nielen pre svoje úctyhodné fyzické parametre (192 centimetrov – 92 kilogramov), ale aj pre predvádzanú hru. Bez ohľadu na vek, Černák má na svojom konte už 2 majstrovské tituly s Košicami a pamätá si aj na bronzový úspech Slovenska „20“ z Kanady, keďže práve on bol v minulom roku jedným zo základných pilierov, bez ktorých by sa pomyslenie na medailový zisk rodilo ťažko. Aj preto si skauti NHL na nádej nášho hokeja dôkladne posvietili, výsledkom čoho bolo skvelé 42. miesto na drafte NHL, ktoré Černákovi otvorilo dvere do vôd svetového hokeja. Černák sa svojej šance chopil na výbornú a v juniorskej OHL zakotvil vo farbách Erie Otters. Z 18 doposiaľ odohraných stretnutí sa pritom robustný obranca mohol potešiť 3 gólom i 5 asistenciám. Práve Erik Černák bude jedným z hráčov, na ktorých bude pred Majstrovstvami sveta (a podľa všetkého aj počas nich) vyvíjaný obrovský tlak a od aj jeho výkonov bude závisieť prípadný úspech, respektíve neúspech Slovenska na turnaji.
     
    56:48
    Slovensko hrá v plnom počte, v tejto chvíli sa už môže plne zamerať na útočné snaženie.
     
    56:16
    Čas na vyrovnanie sa Slovensku poriadne kráti, do konca stretnutia už ostávajú menej ako 4 minúty, ak chcú pritom naši mladíci pomýšľať aspoň na remízu, musia sa minimálne dvakrát strelecky presadiť. Netreba pritom zabúdať ani na fakt, že domáci celok stále hrá v oslabení.
     
    54:48
    Slovensko sa bude brániť. Na trestnú lavicu korčuľuje Krisitán Pospíšil, ktorý si od hry odpočinie na dve minúty. Previnil sa totiž nedovoleným bránením v hre.
     
    54:00
    Stretnutie sleduje priamo na zimnom štadióne v Senici 721 divákov.
     
    52:19
    Košice sa môžu popýšiť skutočne skvelou hráčskou základňou. Ďalším dôkazom je aj Radovan Bondra, 19-ročný odchovanec HC Košice, ktorý svojou univerzálnosťou v útoku skutočne vyráža dych. Bondra totiž bez problémov dokáže zahrať ako pravé aj ľavé krídlo, čo padne trénerovi Bokrošovi nepochybne vhod. Po zisku majstrovského titulu s Košicami a následnom drafte NHL okúsil Bondra šťastie v Amerike, kde v súčasnosti hráva v súťaži WHL. Dres Vancouveru Giants mu pritom očividne prináša šťastie, keďže v 26 stretnutiach skóroval šesťkrát, pričom na svojom konte má aj ďalších 6 asistencií. Dovedna sa tak môže 196 centimetrov vysoký Košičan potešiť zo zisku 12 kanadských bodov. Bondra by sa k tímu mal pripojiť už zajtra, 11.12.2015.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 10 minút. Uvidíme, čo všetko budú naši chlapci za tento čas schopní s výsledkom spraviť.
     
    48:15
    Vraví sa, že kvalitný brankár znamená 50 % úspechu. Nech je to akokoľvek, o tomto fakte sa nás nepochybne bude snažiť presvedčiť aj Adam Húska, 18-ročný gólmna, rodák zo Zvolena a odchovanec tamojšieho HKM, ktorý aktuálne pokúša šťastie v Amerike. Zakotvil pritom vo vodách USHL, kde sa vo farbách Green Bay Gamblers cíti ako ryba vo vode. Vyplýva to napokon aj z jeho štatistík, veď v doterajších 15 odohraných stretnutiach si dokázal udržať úspešnosť zákrokov na hranici 93,6 %, priemerne pritom Húska inkasuje 1,88 gólu na zápas. Tréner Bokroš bude môcť s gólmanom Green Bay rátať najskôr 14.12.2015, kedy by sa mal pripojiť k tímu na predturnajovom sústredení.
     
    47:15
    Vylúčenie Adriána Slobodu nám napokon príliš nepomohlo – práve naopak. Nemecku sa podarilo streliť aj piaty presný zásah.
     
    46:47
    Nemecko dalo gól!
    So Slovenskom to teraz vyzerá už zle-nedobre. Domáci hokejisti dovoľujú svojmu súperovi odskočiť im už na rozdiel dvoch gólov, čo rozhodne nie je dobrou správou. Z gólu sa dnes potešil aj JAKOB MAYENSCHEIN. Asistencie: Andreas Eder, Kai Wissmann.
     
    46:11
    Zbytočné vylúčenie na strane Slovenska, na trestnú lavicu korčuľuje Sloboda – 2 minúty za vyhodenie puku.
     
    46:00
    Vedeli ste? Až 18 hráčov pripravených pobiť sa o miesto vo finálnom výbere pre Majstrovstvá sveta v súčasnosti oblieka dres slovenského klubu. Zastúpenie tu pritom má Tipsport liga aj 1. hokejová liga.
     
    42:53
    Nemecko dalo gól!
    Nemecko opäť vedie. Slovenskí hokejisti ešte budú mať čo robiť, ak chcú v dnešnom stretnutí pomýšľať na víťazstvo, ktoré sa proti húževnatým Nemcom rozhodne nerodí ľahko. Znie to neuveriteľne, ale ANDREAS EDER pridáva aj svoj štvrtý gól v stretnutí.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 1. Paločko (Ondruš), 18. Moravčík (Solenský, Černák), 40. Lešťan (Pospíšil, Ondruš) – 21. Eder (Loibl), 27. Eder (Loibl, Wissmann), 35. Eder (Loibl, Mayenschein), 43. Eder (Mayenschein), 47. Mayenschein (Eder, Wissmann)


    Slovensko U20:
    Německo U20:

    Rozhodčí: R. Müllner, M. Novák – R. Výleta, M. Stanzel
    bahis siteleri