Slovensko U20 – Německo U20 3:5 (kon.)
konec
Slovensko U20
3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Německo U20
sk Čtvrtek 10.12.2015, 18:00 • Zimný štadión, Senica • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu..
     
    Vážení športoví priaznivci, srdečne vás vítam pri prípravnom zápase reprezentácií do 20 rokov medzi Slovenskom a Nemeckom , ktorý si priblížime prostredníctvom zmien stavu.

    Koniec roka sa už nezadržateľne blíži a spoločne s ním aj tradičné Majstrovstvá sveta do 20 rokov v ľadovom hokeji. Slovensku sa v tých predošlých podarilo získať bronzové medaily, čo možno označiť za obrovský úspech. Na ten by mladíci nepochybne nadviazali aj na prelome rokov 2015/2016, kedy sa turnaj presťahoval z Kanady do Fínska.

    Majstrovstvá sveta sa ale nazaobídu bez prípravy. Vedia to aj zverenci trénera Ernesta Bokroša, ktorí už niekoľko dní zarezávajú na spoločnom kempe v Bratislave. Tu sa pritom zišli nielen hráči z celku Orange 20, ktorí spolu trávia prakticky celú sezónu, ale tiež hráči zo zahraničných líg, ako napríklad Jaroš či Černák. Práve na mladíkov, ktorí sa za uplynulý rok dokázali presadiť v zámorí, ale aj v Európe, sa bude realizačný výber Slovenska spoliehať.

    V Senici sa dnes odohrá prvý z prípravných zápasov Slovenska pred turnajom. Naši mladíci si v ňom sily zmerajú s rovesníkmi z Nemecka.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Úvodné buly bolo vhodené, prvé prípravné stretnutie Slovenskej hokejovej reprezentácie pred Majstrovstvami sveta do 20 rokov 2016 sa môže začať.
     
    00:41
    Slovensko dalo gól!
    Nuž, tak toto bolo veľmi rýchle! Zo zápasu ubehlo len 41 sekúnd, no aj napriek tomu sa Slovensko dokázalo gólovo presadiť a veľmi rýchlo tak svojmu súperovi dáva pocítiť, že papierovým favoritom nie je náhodou. Domáce tribúny rozjasal MATEJ PALOČKO. Asistencia: Filip Ondruš.
     
    02:00
    Po dvoch minútach vedie Slovensko stále najtesnejším možným rozdielom, 1:0. Pre domáci tím to je skutočne skvostný vstup do zápasu.
     
    05:00
    Vedeli ste? Najviac odchovancov je v záverečnej príprave pred MS do 20 rokov 2016 z Košíc, Trenčína, Zvolena a Žiliny (zhodne po 3). Bratislava ma vo výbere dvoch odchovancov, čo je rovnako, ako Skalica, či Banská Bystrica.
     
    07:23
    Slovensko bude hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu odíde Hosťujúci Stefan Loibl, ktorý si tam posedí 2 minúty – hákovanie.
     
    08:00
    Do tejto chvíle Slováci výhodu presilovej hry o jedného muža nevyužili. Ešte stále majú ale na svojom konte viac ako polovicu početnej výhody.
     
    09:23
    Domácim sa napokon počas presilovej hry nepodarilo strelecky presadiť, Loibl sa tak opäť mohol vrátiť na ľadovú plochu. Pokračujeme v hre piatich proti piatim, stále pritom platí stav z prvej minúty – 1:0 v prospech Slovenska.
     
    13:00
    Hlavný tréner mužstva môže v príprave rátať s viacerými hráčmi, ktorí sú vo svojich súčasných kluboch veľkými oporami. Výnimku netvorí ani Dominik Briestenský , odchovanec Dukly Trenčín, ktorý v sezóne 2015/2016 vymenil červeno-žltý dres za ten HK Orange 20. Mladík tu odohral v aktuálnom ročníku dovedna 18 zápasov, v ktorých sa mu podarilo raz skórovať. Ľavé krídlo vysoké 185 centimetrov zabojuje o pobyt v konečnej zostave Slovenska, pričom sústrediť sa môže práve len na svoj pobyt v reprezentácii, keďže jeho tím ho nijakým spôsobom obmedzovať nebude.
     
    15:00
    Nemecko pricestovalo do Senice v pozícii outsidera. To sa napokon odráža aj na výsledku, ktorý je do tejto chvíle priaznivejší pre hokejistov Slovenska.
     
    16:19
    Navyše, Tobias Eder teraz svojim spoluhráčom absolútne nepomáha, po hákovaní si totiž 2 minúty posedí na trestnej lavici. Pochopiteľne, ak sa mladíkom zo Slovenska výhodu presilovej hry nepodarí pretaviť v druhý gól.
     
    17:09
    Slovensko dalo gól!
    A ten napokon predsa len prichádza. Slovensko sa tak svojmu súperovi krátko pred koncom prvej časti hry vzďaľuje na rozdiel dvoch presných zásahov. Postaral sa o to MATEJ MORAVČÍK. Asistencie: Samuel Solenský, Erik Černák
     
    17:20
    Slovensku sa navyše podarilo využiť presilovú hru, aj tento fakt trénera Ernesta Bokroša nepochybne poteší.
     
    18:00
    Veľký boj bude aj o priestor medzi troma žrďami. Na túto pozíciu bude mať nepochybne zálusk aj Dávid Hrenák, odchovanec Považskej Bystrice. 17-ročný gólman, aktuálne hrajúci za HK Orange 20, sa do bránky postavil v sezóne 2015/2016 dovedna sedemkrát. Dávidova bilancia 4,9 gólu na zápas síce nie je práve oslnivá, celková úspešnosť zákrokov sa však aj napriek tomu vyšplhala k číslu 88,4%.
     
    19:20
    Do konca úvodnej časti hry ešte ostáva niekoľko desiatok sekúnd, zdá sa však, že tie už nič podstatné neprinesú.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina prípravného stretnutia medzi výbermi Slovenska a Nemecka do 20 rokov, po ktorej majú neporovnateľne viac dôvodov na úsmev naši chlapci, ktorí do tejto chvíle neinkasovali. Naopak, sami sa dvakrát strelecky presadili a do šatní tak môžu ísť s psychickou výhodou.

    Pomer striel po prvej tretine: 15:6

    Druhá tretina sa začne približne o 18:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:43
    Nemecko dalo gól!
    Nuž, tak, ako sa zadarilo na začiatku prvej tretiny Slovensku, sa teraz zadarilo Nemecku. To dokázalo znížiť na rozdiel jediného presného zápasu a opäť je tak v hre. Gólovo sa presadil ANDREAS EDER. Asistencia: Stefan Loibl.
     
    22:00
    Veríme, že toto bude jediný gól v sieti bránky Slovenska a domáci hokejisti už svojho súpera k vyrovnaniu nepustia. Napokon, ukážu to nasledujúce minúty.
     
    24:34
    Ladislav Romančík v tejto chvíli Slovensku veľmi nepomáha. Po tom, ako sa Ederovi podarilo znížiť, sa totiž dopustil podrazenia a na trestnej lavici si posedí dve minúty.
     
    24:42
    Vzápätí však prichádza aj vylúčenie na strane Nemecka, ktoré nám nepochybne padne vhod, Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Quaas – seknutie.
     
    25:04
    Ani jeden z celkov teraz nie je práve disciplinovaný, výsledkom čoho je množstvo vylúčení. Na lavicu hanby pôjde aj Matej Paločko – 2 minúty – seknutie.
     
    25:15
    Vzorku hrajúcu za hranicami Slovenska sa pokúsi vzorne reprezentovať napríklad Kristián Pospíšil, ktorý v súčasnosti oblieka dres Blainville-Boisbriand Armada z quebeckej juniorskej ligy QMJHL. Zvolenskému odchovancovi sa v aktuálnom ročníku darí, v 29 odohraných zápasoch totiž na svoje konto stihol nazbierať 15 gólov, ku ktorým pridal aj 9 asistencií. S počtom 24 kanadských bodov sa tak môže popýšiť bilanciou 0,8 bodu na zápas. Pospíšil patrí k pomerne vylučovaným hráčom, na svojom konte má za sezónu 2015/2016 dovedna 47 trestných minút.
     
    26:33
    Nemecko dalo gól!
    Slovensku sa, žiaľ, v tejto chvíli až príliš časté vylučovanie napokon vypomstilo. Naopak, Nemci sa môžu tešiť z vyrovnávajúceho gólu, po ktorom začíname prakticky od začiatku. Po druhýkrát sa dnes podarilo presadiť ANDREASOVI EDEROVI. Asistencie: Stefan Loibl, Kai Wissmann.
     
    27:00
    Hosťom sa navyše podarilo využiť presilovú hru, po Slovensku tak túto možnosť využili najlepším možným spôsobom aj Nemci.
     
    30:04
    Paločko dnes usadá na trestnú lavicu už po druhýkrát. Po seknutí sa previnil aj podrazením, aj v tomto prípade bude nútený si odsedieť trest v trvaní dvoch minút.
     
    31:00
    Vedeli ste? Košičania Erik Černák a Chrisitán Jaroš sú bratrancami. Tento fakt by nepochybne mohli preukázať aj v praxi, na ľade si budú nepochybne výborne rozumieť.
     
    31:04
    Nemecko má za sebou minútu presilovej hry, počas tej sa ale naši chlapci dokázali ubrániť a svojmu dokonalý obrat súpera nepripustili.
     
    32:00
    Ostávajú posledné minúty do konca trestu Paločka, ktorý sa už nepochybne opäť teší na ľad. Zdá sa, že toto oslabenie už dokážeme ustať.
     
    32:04
    Slovensko hrá v plnom počte.
     
    34:15
    19-ročný Bratislavčan Patrik Maier, odchovanec miestneho HC Slovan Bratislava, pokúša už druhý rok šťastie v súťaži WHL, kde oblieka dres Kamloops Blazers. 180 centimetrov vysoký hráč tu dovedna získal v ročníku 2015/2016 3 kanadské body, za dva góly a jednu asistenciu. Maier má celkovo odohraných 17 stretnutí, v ktorých stihol na svoje konto nazbierať 21 trestných minút.
     
    34:42
    Nemecko dalo gól!
    Tretí gól do siete Slovenska ale napokon predsa len prichádza. Nuž, na prostrednú časť hry budú chcieť naši chlapci nepochybne čím skôr zabudnúť, keďže puk lovia zo svojej bránky už po tretíkrát. ANDREAS EDER navyše zavŕšil hetrik. Asistencie: Stefan Loibl, Jakob Mayenschein.
     
    37:00
    Samuel Solenský toho stihol za 17 rokov svojho života pomerne veľa. Predovšetkým čo sa hokeja týka. Prešiel si totiž všetkými mládežníckymi výbermi Liberca, pričom aktuálne zakotvil v „dvadsiatke“ klubu z Českej republiky. V drese Tigrov odohral Solenský v ročníku 2015/2016 dovedna 22 stretnutí, pričom sa teší vskutku skvostnej forme. Na svojom konte má totiž ľavé krídlo už 18 presných zásahov, ku ktorým pridal tiež 10 asistencií. So ziskom viac ako jedného bodu na zápas tak môže patriť k tým hráčom, ktorí môžu výber Slovenska do 20 rokov výraznejšie potiahnuť práve v tomto smere.
     
    39:08
    Slovensko dalo gól!
    Tak vyrovnania sme sa dočkali ešte pred koncom druhej tretiny, pre našich chlapcov je teda fakt, že svojho súpera do šatní s psychickou výhodou nepustia, rozhodne dobrou správou. O tretí presný zásah Slovenska sa postaral FILIP LEŠŤAN. Asistencie: Kristián Pospíšil, Filip Ondruš.
     
    39:40
    Zdá sa, že v druhej tretine sa už nič podstatné neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prostrednú časť stretnutia medzi Slovenskom a Nemeckom, ktorá priniesla hneď 4 góly. Žiaľ, 3 z nich smerovali do našej siete – a keďže sme po prvej tretine viedli 2:0, teraz máme vyrovnané.

    Pomer striel po 2. tretine: 22:22.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Úvodné buly poslednej časti hry bolo vhodené. Uvidíme, aké rozuzlenie napínavého duelu nám tretia tretina prinesie.
     
    42:00
    Christián Jaroš patrí v obrane Slovenska k hokejistom, u ktorých sa vedenie bude spoliehať na skúsenosti zo zahraničných súťaží. Odchovanec HC Košice, rodený Košičan, má totiž za sebou už niekoľko sezón vo Švédsku, kde si prešiel prakticky všetkými mládeneckými výbermi tamojšej Luleå HF. Ak sa pozrieme na štatistiky z aktuálnej sezóny, zistíme, že 19-ročný obranca má na svojom konte 21 odohraných zápasov za Asplöven HC s bilanciou 2+3 aj 3 zápasy za popredný tím zo Švédska, Luleå HF, v ktorej drese doposiaľ nebodoval. Jaroš sa pri svojej hre môže spoliehať aj na dobré fyzické parametre, so svojou výškou 192 cm a váhou 91 kg sa totiž nemusí báť žiadneho osobného súboja. Príchod Jaroša na kemp pred samotnými Majstrovstvami sveta je naplánovaný na 13.12.2015.
     
    42:53
    Nemecko dalo gól!
    Nemecko opäť vedie. Slovenskí hokejisti ešte budú mať čo robiť, ak chcú v dnešnom stretnutí pomýšľať na víťazstvo, ktoré sa proti húževnatým Nemcom rozhodne nerodí ľahko. Znie to neuveriteľne, ale ANDREAS EDER pridáva aj svoj štvrtý gól v stretnutí.
     
    46:00
    Vedeli ste? Až 18 hráčov pripravených pobiť sa o miesto vo finálnom výbere pre Majstrovstvá sveta v súčasnosti oblieka dres slovenského klubu. Zastúpenie tu pritom má Tipsport liga aj 1. hokejová liga.
     
    46:11
    Zbytočné vylúčenie na strane Slovenska, na trestnú lavicu korčuľuje Sloboda – 2 minúty za vyhodenie puku.
     
    46:47
    Nemecko dalo gól!
    So Slovenskom to teraz vyzerá už zle-nedobre. Domáci hokejisti dovoľujú svojmu súperovi odskočiť im už na rozdiel dvoch gólov, čo rozhodne nie je dobrou správou. Z gólu sa dnes potešil aj JAKOB MAYENSCHEIN. Asistencie: Andreas Eder, Kai Wissmann.
     
    47:15
    Vylúčenie Adriána Slobodu nám napokon príliš nepomohlo – práve naopak. Nemecku sa podarilo streliť aj piaty presný zásah.
     
    48:15
    Vraví sa, že kvalitný brankár znamená 50 % úspechu. Nech je to akokoľvek, o tomto fakte sa nás nepochybne bude snažiť presvedčiť aj Adam Húska, 18-ročný gólmna, rodák zo Zvolena a odchovanec tamojšieho HKM, ktorý aktuálne pokúša šťastie v Amerike. Zakotvil pritom vo vodách USHL, kde sa vo farbách Green Bay Gamblers cíti ako ryba vo vode. Vyplýva to napokon aj z jeho štatistík, veď v doterajších 15 odohraných stretnutiach si dokázal udržať úspešnosť zákrokov na hranici 93,6 %, priemerne pritom Húska inkasuje 1,88 gólu na zápas. Tréner Bokroš bude môcť s gólmanom Green Bay rátať najskôr 14.12.2015, kedy by sa mal pripojiť k tímu na predturnajovom sústredení.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 10 minút. Uvidíme, čo všetko budú naši chlapci za tento čas schopní s výsledkom spraviť.
     
    52:19
    Košice sa môžu popýšiť skutočne skvelou hráčskou základňou. Ďalším dôkazom je aj Radovan Bondra, 19-ročný odchovanec HC Košice, ktorý svojou univerzálnosťou v útoku skutočne vyráža dych. Bondra totiž bez problémov dokáže zahrať ako pravé aj ľavé krídlo, čo padne trénerovi Bokrošovi nepochybne vhod. Po zisku majstrovského titulu s Košicami a následnom drafte NHL okúsil Bondra šťastie v Amerike, kde v súčasnosti hráva v súťaži WHL. Dres Vancouveru Giants mu pritom očividne prináša šťastie, keďže v 26 stretnutiach skóroval šesťkrát, pričom na svojom konte má aj ďalších 6 asistencií. Dovedna sa tak môže 196 centimetrov vysoký Košičan potešiť zo zisku 12 kanadských bodov. Bondra by sa k tímu mal pripojiť už zajtra, 11.12.2015.
     
    54:00
    Stretnutie sleduje priamo na zimnom štadióne v Senici 721 divákov.
     
    54:48
    Slovensko sa bude brániť. Na trestnú lavicu korčuľuje Krisitán Pospíšil, ktorý si od hry odpočinie na dve minúty. Previnil sa totiž nedovoleným bránením v hre.
     
    56:16
    Čas na vyrovnanie sa Slovensku poriadne kráti, do konca stretnutia už ostávajú menej ako 4 minúty, ak chcú pritom naši mladíci pomýšľať aspoň na remízu, musia sa minimálne dvakrát strelecky presadiť. Netreba pritom zabúdať ani na fakt, že domáci celok stále hrá v oslabení.
     
    56:48
    Slovensko hrá v plnom počte, v tejto chvíli sa už môže plne zamerať na útočné snaženie.
     
    58:47
    A do tretice Košičan, v tomto prípade pritom pôjde o jedného z najtalentovanejších obrancov, akého kedy Slovensko malo. V tejto chvíli 18-ročný Erik Černák je vo svete košického i slovenského hokeja skutočným pojmom, a to nielen pre svoje úctyhodné fyzické parametre (192 centimetrov – 92 kilogramov), ale aj pre predvádzanú hru. Bez ohľadu na vek, Černák má na svojom konte už 2 majstrovské tituly s Košicami a pamätá si aj na bronzový úspech Slovenska „20“ z Kanady, keďže práve on bol v minulom roku jedným zo základných pilierov, bez ktorých by sa pomyslenie na medailový zisk rodilo ťažko. Aj preto si skauti NHL na nádej nášho hokeja dôkladne posvietili, výsledkom čoho bolo skvelé 42. miesto na drafte NHL, ktoré Černákovi otvorilo dvere do vôd svetového hokeja. Černák sa svojej šance chopil na výbornú a v juniorskej OHL zakotvil vo farbách Erie Otters. Z 18 doposiaľ odohraných stretnutí sa pritom robustný obranca mohol potešiť 3 gólom i 5 asistenciám. Práve Erik Černák bude jedným z hráčov, na ktorých bude pred Majstrovstvami sveta (a podľa všetkého aj počas nich) vyvíjaný obrovský tlak a od aj jeho výkonov bude závisieť prípadný úspech, respektíve neúspech Slovenska na turnaji.
     
    59:00
    Beží nám posledná minúta stretnutia, zdá sa, že dnes sa už v Senici nič podstatné neudeje.
     
    59:02
    Slováci to ešte napokon skúšajú so šesticou korčuliarov na ľadovej ploche, Nemecko bude musieť túto situáciu ustáť.
     
    59:14
    Napokon to ešte bude hra 6 proti 4, na lavicu hanby sa totiž poberá Trinkberger – nedovolené bránenie v hre. Ak sa tak našim chlapcom nepodarí skórovať, Trinkberger ostane na trestnej už do konca zápasu.
     
    59:54
    Bežia posledné sekundy zápasu, Slovensko už na svojho súpera nedokáže nič vymyslieť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné prípravné stretnutie pred Majstrovstvami sveta do 20 rokov medzi Slovenskom a Nemeckom, v ktorom ťahal domáci celok za kratší koniec a svojmu súperovi podľahol pomerom 3:5. Za hviezdu zápasu možno jednodznačne označiť štvorgólového Andreasa Edera, ktorý dnes svojim spoluhráčom vystrieľal výhru.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:33.

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčim. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:10:18)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 1. Paločko (Ondruš), 18. Moravčík (Solenský, Černák), 40. Lešťan (Pospíšil, Ondruš) – 21. Eder (Loibl), 27. Eder (Loibl, Wissmann), 35. Eder (Loibl, Mayenschein), 43. Eder (Mayenschein), 47. Mayenschein (Eder, Wissmann)


    Slovensko U20:
    Německo U20:

    Rozhodčí: R. Müllner, M. Novák – R. Výleta, M. Stanzel
    bahis siteleri