Česko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.) | Švýcarsko – Švédsko 3:8 (kon.) | Finsko – Bělorusko 6:0 (kon.)
USA – Kanada 4:2 (kon.)
konec
USA
4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Kanada
Sobota 26.12.2015, 19:10 • Helsinki Ice Hall • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Auston MATTHEWS - 4:2
     
    57:23
    USA právě vstřelilo branku!
    A troufnu si říci, že o vítězi je rozhodnuto! AUSTON MATTHEWS dokázal doklepnout kotouč, který vypadl McDonaldovi z výstroje, pohodlně do sítě po ne příliš jistém zákroku brankáře Kanady proti ráně od modré čáry – 4:2! Asistence: Matthew Tkachuk, Zach Werenski.
    Louis BELPEDIO - 3:2
     
    56:48
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojené státy jdou chvíli před koncem do vedení! Od modré čáry nahazoval kotouč LOUIS BELPEDIO a jeho ránu tečoval kanadský obránce Hicketts mimo dosah vlastního brankáře – 3:2! Asistence: Will Borgen, Colin White.
    Dylan STROME - 2:2
     
    50:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada vyrovnává! Po tlaku v přesilovce a následné přihrávce se k puku dostal DYLAN STROME, který napřáhl a zamířil přesně za záda amerického brankáře, jenž neměl nárok zasáhnout – 2:2! Asistence: Mitch Marner, Travis Dermott.
    Zach WERENSKI - 2:1
     
    47:22
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojené státy otáčejí vývoj utkání! Po buly posunul Matthews puk na modrou čáru americkému kapitánovi ZACHU WERENSKIMU, jenž vypustil prudkou ránu zápěstím a ta skončila za nic netušícím McDonaldem, kterým měl zakrytý výhled – 2:1! Asistence: Auston Matthews, Matthew Tkachuk.
    Colin WHITE - 1:1
     
    36:33
    USA právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic je vyrovnáno! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se k ráně dostal Milano, ale jeho pokus mířil mimo. Puk se však odrazil od zadního mantinelu k číhajícímu COLINU WHITEOVI, jenž u zadní tyče doklepl puk bekhendem do sítě – 1:1! Asistence: Sonny Milano, Christian Dvorak.
    Matt BARZAL - 0:1
     
    25:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada jde do vedení! Gauthier nejprve předložil puk spoluhráči, který však netrefil odkrytou klec. Puk se poté k útočníkovi Kanady vrátil, ten předložil puk MATTU BARZALOVI, jenž z první poslal kotouč pod horní tyč za zmateného Nedeljkovice. Obrovská radost Kanaďanů – 0:1! Asistence: Julien Gauthier, Rourke Chartier.
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 37. White (Milano, Dvorak), 48. Werenski (Matthews, Tkachuk), 57. Belpedio (Borgen, White), 58. Matthews (Tkachuk, Werenski) – 26. Barzal (Gauthier, Chartier), 51. Strome (Marner, Dermott)


    USA: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski (C), Carlo, Belpedio (A), Borgen, Krys, McAvoy, Fortunato – Tkachuk, Debrincat, Matthews (A) – Dvorak, White, Milano – Schmaltz, Macinnis, Boeser – Eansor, Donato, Hitchcock – Bjork.
    Trenér: Ron Wilson.

    Kanada: McDonald (Montembeault) – Hicketts (A), Chabot, Fleury, Hickey, Sanheim, Dermott, McKeown – Perlini, Virtanen, Point (C) – Strome, Marner, Quenneville – Konecny, Stephens, Crouse (A) – Barzal, Chartier, Beauviller – Gauthier.
    Trenér: Dave Lowry.

    Rozhodčí: Nord (SWE), Rantala (FIN) – Otmakhov (RUS), Sormunen (FIN)
    bahis siteleri