Real Madrid – Real Sociedad 3:1 (kon.) | Levante – Malaga 0:1 (kon.) | Sevilla – Espanyol 2:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético 0:2 (kon.) | Eibar – Gijón 2:0 (kon.) | Getafe – La Coruňa 0:0 (kon.)
Barcelona – Real Betis 4:0 (kon.) | Celta Vigo – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Las Palmas – Granada 4:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
4:0 (2:0)
Real Betis
Středa 30.12.2015, 20:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji Vám hezkého Silvestra a úspěšný vstup do roku 2016 – na počtenou! (22:46:42)
    Na rok 2015 budou v Barceloně vzpomínat jen v dobrém!
     
    Je konec, Barcelona si dnes pohrála se Realem Betis, který nakonec s přehledem porazila 4:0! V prvním poločase ještě hosté se svým soupeřem jakžtakž drželi krok, měli i pár dobrých šancí, po kterých mohli jít do vedení, ovšem ani jednu neproměnili. Úvodní branka utkání byla poměrně kuriózní, po Neymarově penaltě a odrazu od břevna si míč do vlastní branky srazil Heiko Westermann. Čtyři minutky nato předvedli Blaugranas povedenou akci, na jejímž konci na 2:0 zvyšoval jubilant Lionel Messi.

    Druhý poločas už byl jasně v režii Barcelony, která si s ne úplně ideálně bránícím oponentem dělala, co se jí zlíbilo. Ihned v úvodu se po chybně rozehrávce hostí prosadil Luis Suárez, v rozmezí mezi dvaašedesátou a čtyřiasedmdesátou minutou domácí hned třikrát orazítkovali brankovou konstrukci a několika skvělými zákroky, především proti Messiho přímým kopům, Betis podržel dnes solidně chytající Antonio Adán! V závěru se po parádní akci Katalánců, která byla okořeněna o Neymarovu luxusní patičku, podruhé trefil Luis Suárez, a svěřenci trenéra Enriqueho tak i nadále zůstávají na čele španělské nejvyšší soutěže!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Neymar se ještě pokusil o vstřelení páté branky Blaugranas, když si u postranní čáry dovolil luxusní parádičku a následně se prodral až na hranici šestnáctky, kde mu však ve střele zabránil Pezzella.
     
    90
    Hlavní sudí Iñaki Bikandi nad rámec základní hrací doby nastavil dvě minuty!
     
    89
    Po Adrianově faulu zahrávali hosté přímý kop, k jehož exekuci se postavil právě Nizozemec van der Vaart, který to zkusil přímo na branku, ovšem po jeho kroucené ráně míč zaplul pouze do náruče připraveného Claudia Brava.
     
    88
    Stále se ale musí mít na pozoru! S příchodem van der Vaarta hra Betisu znatelně ožila, nizozemský středopolař nyní dokázal míč prostrčit na Cejuda, jehož přízemní pokus Bravo sebevědomě lapil.
     
    87
    Domácí za nadšeného skandování svých fanoušků v naprostém klidu kombinují na vlastní polovině hřiště a poslední minutky tohoto utkání už si hodlají jen užít.
     
    86
    Střídání mladíků na straně Barcelony, za potlesku z ochozů Camp Nou odchází Sergi Roberto, v závěru utkání má možnost se ukázat Munir El Haddadi.
     
    85
    Ve středu hřiště se míče ujal Rafael van der Vaart, udělal několik rychlých kroků, potáhl si jej na svou silnější levačku a tvrdě vypálil, ovšem branku domácích zhruba o metr přestřelil.
     
    84
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nádhera, fotbalová nádhera v podání Katalánců! Z levé strany si seběhl rychlík Adriano, který přesným pasem našel LUISE SUÁREZE. Uruguayský kanonýr ještě nahrával Neymarovi, ten mu míč ovšem po dechberoucí patičce vrátil zpět a Suárez tentokráte nedal Adánovi sebemenší šanci!
     
    82
    Messi opět dokázal, jak geniálním hráčem je, když ze souboje proti dvěma protihráčům vymyslel famózní pas na Roberta, jenž však místo zakončení zvolil přihrávku na Suáreze, kterému kulatý nesmysl na poslední chvíli ukopl Pezzella.
     
    80
    Šanci na to měli nyní! Po van der Vaartově rohovém kopu míč totiž doskákal až k úplně zapomenutému van Wolfswinkelovi, ten se ale šance, zdá se, lekl a v dobré možnosti branku Barcelony přestřelil!
     
    79
    Do konce utkání zbývá zhruba deset minutek plus nějaké to drobné nastavení. Dokáží se hosté prosadit, a vsítit tak alespoň čestnou branku?
     
    78
    Znovu v akci Ricky van Wolfswinkel, který tentokráte těžil z přesné přihrávky od Cejuda, potáhl si míč na pravačku, ovšem branku domácích o nějaký ten kousek minul.
     
    77
    A van der Vaart se ihned zapojil do hry, když kupředu vyslal van Wolfswinkela, který byl tvrdě zastaven Dani Alvesem – jasná karta, tady není o čem diskutovat.
     
    75
    Poslední střídání v podání Betisu, hřiště opouští Castro, na jehož místo nastupuje nizozemský špílmachr Rafael van der Vaart.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 29. Westermann (vla.), 33. Messi (Neymar), 46. L. Suárez (Busquets), 84. L. Suárez (Neymar)

    Karty:   77. Dani Alves (BAR) – 26. J. Vargas (RBE), 30. Petros (RBE), 68. Petros (RBE)

    Neproměněná penalta: 29. Neymar (BAR), mimo


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:18.
    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Mascherano, Vermaelen, Mathieu (67. Adriano) – Busquets (57. Bartra), Rakitić, Roberto (86. Munir) – Messi (C), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Piqué, Iniesta, Bartra, Munir, Alba, Adriano.

    Real Betis: Adán – Molinero, Bruno González (17. Pezzella), Westermann (36. Digard), J. Vargas – Cejudo, Petros, N'Diaye, D. Ceballos – van Wolfswinkel, Rubén Castro (C) (75. van der Vaart).
    Náhradníci: D. Giménez – Pezzella, Digard, Portillo, Piccini, van der Vaart, Joaquín.

    Rozhodčí: Iñaki Bikandi – Andoni Huerga, Aitor Villate
    bahis siteleri