Real Madrid – Real Sociedad 3:1 (kon.) | Levante – Malaga 0:1 (kon.) | Sevilla – Espanyol 2:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético 0:2 (kon.) | Eibar – Gijón 2:0 (kon.) | Getafe – La Coruňa 0:0 (kon.)
Barcelona – Real Betis 4:0 (kon.) | Celta Vigo – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Las Palmas – Granada 4:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
4:0 (2:0)
Real Betis
Středa 30.12.2015, 20:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Střídání mladíků na straně Barcelony, za potlesku z ochozů Camp Nou odchází Sergi Roberto, v závěru utkání má možnost se ukázat Munir El Haddadi.
     
    84
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nádhera, fotbalová nádhera v podání Katalánců! Z levé strany si seběhl rychlík Adriano, který přesným pasem našel LUISE SUÁREZE. Uruguayský kanonýr ještě nahrával Neymarovi, ten mu míč ovšem po dechberoucí patičce vrátil zpět a Suárez tentokráte nedal Adánovi sebemenší šanci!
     
    80
    Šanci na to měli nyní! Po van der Vaartově rohovém kopu míč totiž doskákal až k úplně zapomenutému van Wolfswinkelovi, ten se ale šance, zdá se, lekl a v dobré možnosti branku Barcelony přestřelil!
     
    77
    A van der Vaart se ihned zapojil do hry, když kupředu vyslal van Wolfswinkela, který byl tvrdě zastaven Dani Alvesem – jasná karta, tady není o čem diskutovat.
     
    75
    Poslední střídání v podání Betisu, hřiště opouští Castro, na jehož místo nastupuje nizozemský špílmachr Rafael van der Vaart.
    74.
     
    74
    Neskutečné! Po Petrosově zbytečném faulu zahrávali domácí další přímý kop, Messi to trefil opět neuvěřitelně, ovšem míč znovu skončil pouze na horní tyči!
     
    73
    Adán v druhé půli hodně drží svůj tým! Obrana Betisu znovu pořádala den otevřených dveří, na Adána se úplně sám řítil Suárez, ovšem mezírku mezi nohama brankáře sevillského celku nenašel!
    72.
     
    72
    Při Adánovi teď stáli všichni svatí! Po sérii odrazů se míč nakonec dostal k na hranici vápna stojícímu Alvesovi, jenž parádním technickým obloučkem orazítkoval horní tyč hostující pokladnice!
    69.
     
    69
    Tak tahle byla zdravá! Lionel Messi svůj další přímý kop nádherně kroutil do pravé šibenice hostující branky, Adán se však natáhl co to šlo a tygřím skokem kulatý nesmysl vytěsnil na rohový kop!
     
    68
    Pezzella zahrál rukou, což sudí nemohl přehlédnout a zcela správně vytahuje žlutý kartónek.
     
    67
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jérémy Mathieu, přichází Adriano.
     
    62
    Neuvěřitelné, Barcelona si se svým soupeřem dělá co chce! Další pas za obranu si zpracoval Neymar, ovšem tváří v tvář Adánovi orazítkoval tyč! Akce domácích pokračovala a snad ještě větší šanci měl Messi, proti jeho ráně se ale brankář Sevillských vytáhl parádním zásahem!
     
    57
    První střídání na straně domácích, hřiště opouští Busquets, jehož na poslední zhruba půlhodinku nahrazuje Marc Bartra.
     
    46
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl, Barcelona totiž přidává už svou třetí branku! N'Diayemu absolutně nevyšlo odkopnutí balónu, kterého se ujal Busquets a nádherným pasem našel LUISE SUÁREZE, jenž se tváří v tvář Adánovi nemýlil!
     
    38
    Už to mohlo být o tři branky! Messi náramným pasem našel na hranici ofsajdu si sbíhajícího Luise Suáreze, který si položil brankáře Adána, ovšem dostal se až příliš z úhlu a trefil pouze boční síť!
     
    36
    Tak pozor, Westermann si v předešlém souboji zřejmě nějak ublížil a je nucen vystřídat! Místo něj nastupuje Didier Digard, to je neobvyklá situace – oba stopeři sevillského celku museli v průběhu první půle vystřídat.
     
    33
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Zatímco byl hostující manažer Mel vykázán na tribunu, Barcelona střílí svou druhou branku! LIONEL MESSI povedeným obloučkem našel Neymara, který obešel Molinera a svému kolegovi následně míč vrátil – argentinskému géniovi už pouze stačilo trefit poloprázdnou branku!
     
    30
    Hostující hráči se na sudího Bikandiho zlobí, za ne úplně vhodné slovní výlevy dostává žlutou kartu Petros.
     
    29
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se dostává do vedení! Neymar se pomalým rozběhem snažil znervóznit brankáře Adána, nakonec penaltu poslal pouze do břevna, od nějž se míč ale odrazil zpět do šestnáctky, kde si jej do vlastní branky srazil nešťastník HEIKO WESTERMANN!
     
    29
    Neymar (FC Barcelona) neproměňuje pokutový kop.
     
    27
    Tak pozor, Barcelona bude zahrávat pokutový kop! Po Busquetsově centru brankář Adán nepříjemně sestřelil Lionela Messiho, sudí chvíli váhal, ale nakonec, k obrovské nespokojenosti hostujících hráčů, nařídil penaltu!
     
    26
    Žlutou kartu dostává Juan Vargas (Real Betis).
     
    23
    Hned přes dva domácí borce se nyní dokázal dostat rychlonohý Vargas, který měl i dostatek času na střelu, proti níž se Bravo musel vyznamenat povedeným zákrokem!
     
    22
    Lionel Messi tuto standardku nekopl špatně, míč se přes zeď snažil zakroutit k pravé tyči hostující svatyně, ovšem o vlásek ji minul!
     
    17
    Je tomu skutečně tak, González za doprovodu klubových zdravotníků opouští travnatou plochu, na jeho místo nastupuje Germán Pezzella.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 29. Westermann (vla.), 33. Messi (Neymar), 46. L. Suárez (Busquets), 84. L. Suárez (Neymar)

    Karty:   77. Dani Alves (BAR) – 26. J. Vargas (RBE), 30. Petros (RBE), 68. Petros (RBE)

    Neproměněná penalta: 29. Neymar (BAR), mimo


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:18.
    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Mascherano, Vermaelen, Mathieu (67. Adriano) – Busquets (57. Bartra), Rakitić, Roberto (86. Munir) – Messi (C), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Piqué, Iniesta, Bartra, Munir, Alba, Adriano.

    Real Betis: Adán – Molinero, Bruno González (17. Pezzella), Westermann (36. Digard), J. Vargas – Cejudo, Petros, N'Diaye, D. Ceballos – van Wolfswinkel, Rubén Castro (C) (75. van der Vaart).
    Náhradníci: D. Giménez – Pezzella, Digard, Portillo, Piccini, van der Vaart, Joaquín.

    Rozhodčí: Iñaki Bikandi – Andoni Huerga, Aitor Villate
    bahis siteleri