Crystal Palace – Chelsea 0:3 (kon.) | Everton – Tottenham 1:1 (kon.)
konec
Everton FC
1:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Neděle 03.01.2016, 17:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    V samotném závěru měl ještě Everton dvě velké šance! Do pokutového území postupoval opět Romelu Lukaku, jehož ránu zblokoval pohotový Alderweireld. Následně se k míči dostal Barkley, jehož střelu na zadní tyč dokázal Lloris vyrazit!
     
    90+2
    Toffies následně vyrazili do rychlého protiútoku, a Ross Barkley poslal přihrávku na Romela Lukaku, který dokázal udržet míč před napadajícím Vertonghenem, a postupoval až do vápna. Jeho následná střela však skončila nad brankou!
     
    90+1
    Na pravém křídle spolupracoval Seamus Coleman společně s Deulofeuem, který také odcentroval. Španělský křídelník našel před vápnem Johna Stonese, který se opřel do míče z voleje. Jeho dělovka však trefila pouze hlavu Vertonghena!
     
    89
    Obrovský risk teď předvedl ve vlastním vápna mladý John Stone, který byl pod velkým tlakem napadajícího Harryho Kanea. Mladý anglický stoper však potvrdil, proč se o něj zajímají velké kluby z Premier League, a s ledovým klidem si počkal na faul útočníka Spurs!
     
    88
    Poslední střídání Tottenhamu v tomto zápase! Ze hřiště odchází Erik Lamela, který v dnešním zápase nepodal špatný výkon. Na poslední minuty míří na hřiště Onomah!
     
    86
    Gerard Deulofeu udělal ve středu kličku proti Carrollovi, a odcentroval. Jeho centr skončil v levé části vápna, kam si pro míč došel Hugo Lloris. Francouzský reprezentační brankář málem chytil míč za vápnem, nakonec však vše proběhlo v pořádku!
     
    83
    Tottenham provádí své druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Dele Alli, který dnes podal velmi dobrý výkon, a postaral se o vyrovnání. Mauricio Pochettino posílá misto něj na hřiště Nacera Chadliho!
     
    80
    Hned z následného rohového kopu opět zahrozil Everton! Exekuce rohu se zhostil Tom Cleverley, jehož hodně povedený centr našel na hranici malého vápna Ramira Funese Moriho, jehož hlavička však skončila mimo!
     
    79
    Toby Alderweireld nedokázal dobře odhlavičkovat míč, a ten se snesl přímo na nohu Muhameda Bešiće. Bosenský záložník se opřel do míče, a jeho rána letěla směrem mezi tři tyč. Hugo Lloris však předvedl parádní zákrok, a vytáhl míč nad branku!
     
    72
    Hlavní rozhodčí Michael Oliver musel opět sáhnout do své kapsičky pro žlutou kartu. Tentokrát ji dostává Tom Carroll, který nestíhal v souboji s Barkleym, a tak anglického reprezentanta poslal k zemi!
     
    69
    Své první střídání provádí v tomto utkání také Tottenham. Argentinský kouč Mauricio Pochettino posílá ze hry Christiana Eriksena, na jehož místo přichází Korejec Heung-min Son!
     
    66
    Z následného rohu ještě Toffies zahrozit nedokázali. Následně se však opět dostal k míči Gerard Deulofeu, který si udělal prostor na pravé straně, a jeho perfektní centr jen o kousek minul na zadní tyči hlavu Romela Lukaku!
     
    60
    Domácí celek provádí hned dvojité střídání! Roberto Martínez posílá ze hry Arounu Koného a Aarona Lennona. Na hřiště přichází bosenský záložník Bešić, a mladý Španěl Deulofeu!
     
    57
    Christian Eriksen však zabojoval, a dostal se opět k míči. Jeho následná přihrávka tentokrát našla ve vápně Dele Alliho, který si zpracoval míč, avšak následně spadl po souboji s Seamusem Colemanem. Hlavní rozhodčí však nechává hru plynout dál ...
     
    53
    Tottenham se však z rychlého protiútoku dostal do velké šance! Christian Eriksen poslal ideální centr do vápna pro Alliho, který hrudí sklepl míč do běhu pro Harryho Kanea. Nejlepší střelec Spurs však váhal se zakončením, a po dobrém skluzu Stonese mířila jeho střela mimo!
    45+1. Dele ALLI - 1:1
     
    45+1
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Spurs se dočkávají až v samotném závěru poločasu, a dávají nepopulární gól "do šatny! Tottenham to po celou dobu prvního poločasu zkoušel složitým způsobem. Toby Alderweireld zjevně ztratil trpělivost, a tak poslal dlouhý nákop do vápna, kterým našel DELE ALLIHO, ten si míč ideálně zpracoval, a poslal ho k tyči Howardovy branky!
     
    43
    Sheamus Coleman odvedl na pravé straně parádní práci, když dokázal ubránit pronikajícího Alliho, a odkopl míč do zámezí. Následně však ztratil rovnováhu, a spadl na jednoho člena "security". Irský obránce by však měl být dle všeho v pořádku!
     
    35
    Ross Barkley nestíhal v souboji s Erikem Lamelou, a tak bývalého hráče římského AS zatahal za dres. Michale Oliver zcela logicky odpískal faul, to se však nelíbilo Colemanovi, který měl nějaké slovní připomínky, a dostává žlutou!
     
    30
    Další obrovská šance Tottenhamu, a Toffies mají zatím opravdu velké štěstí! Třetí rohový kop Spurs rozehrál Eriksen, který našel před pokutovým územím Bena Daviese, jehož krásnou ránu zastavilo břevno Howardovy branky!
     
    25
    Toffies se rázem probudili, a před malou chvílí měli obrovskou šanci na navýšení skóre! Na pravé straně si počínal skvěle Aaron Lennon, který si dokázal poradit s Daviesem, a přes svého bývalého spoluhráče dostal míč do vápna pro Koného. Jeho pohotovou střelu však zablokoval Alderweireld!
    22. Aaron LENNON - 1:0
     
    22
    Everton právě vstřelil branku!
    Toffies se dostávají po vůbec prvním vstupu do pokutového vápna do vedení, a pro Tottenham je to opravdu studená sprcha! Na levé straně si nepočínal ideálně Eriksen, který přišel o míč. K tomu se následně dostal Barry, který poslal centr do prostoru, kam si naběhl Lukaku. Belgický klenot Evertonu sklepl míč pro AARONA LENNONA, který se krásnou střelou prosazuje proti svému bývalému klubu!
     
    17
    Harry Kane si před vápnem zpracoval míč, a hledal ještě lépe postaveného Christiana Eriksena. Dánský reprezentant si míč zpracoval, avšak následně byl zasažen kopačkou Cleverleyho, a je z toho hodně zajímavá standardní situace pro Spurs!
     
    9
    Tottenham se opět dostal ke své pomalé kombinaci na útočné polovině, a vypadalo to, že brance Howarda nehrozí žádné nebezpečí! To by však nesměl být na hřišti Harry Kane. Jedenáctigólový střelec se opřel do míče na pravé straně, a jeho přízemní rána skončila na tyči, od které se odrazila do zámezí!
     
    4
    Spurs kontrolovali hru na útočné polovině, a pomalu kombinovali. Následně Eriksen našel na pravé straně naběhlého Kylea Walkera, který poslal přízemní centr na zadní tyč, kam si nabíhal Kane. Těsně před ním však míč odklidil Mori!

    Jan Havlovic

    Branky: 22. Lennon (R. Lukaku) – 45+1. Alli (Alderweireld)

    Karty:   35. Coleman (EVE) – 72. Carroll (TOT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:16. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:11.
    Everton FC: Howard – Coleman, Ra. Funes Mori, Stones, Baines – Barkley, Barry (C), Cleverley – Lennon (60. Deulofeu), R. Lukaku, Koné (60. Bešić).
    Náhradníci: Robles – Jagielka, Mirallas, Bešić, Deulofeu, L. Osman, Galloway.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Carroll – Lamela (88. Onomah), Alli (83. Chadli), Eriksen (69. Son Heung-min) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Rose, Bentaleb, Son Heung-min, Trippier, Chadli, Onomah.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Ledger, West (vš. Anglie)
    bahis siteleri