Litva – Slovensko 0:2 (kon.)
konec
Litva
0:2 (0:2)
Slovensko
sk Úterý 05.01.2016, 17:00Granatkin Memorial Cup
     
    S konštatovaním, že Slovensko do 18 rokov zvíťazilo nad rovesníkmi z Litvy 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (18:52:48)
     
    Slovensko víťazí aj v druhom zápase Granatkin Memorial Cupe a stále drží čisté konto, keď sme ani proti Litve neinkasovali. O výhre rozhodli dva presné zásahy z úvodného dejstva. Už v 8. minúte otvoril skóre presnou hlavičkou Oravec, aby potom v 42. minúte upravil výsledok presnou strelou Kele. V druhom dejstve boli Slováci taktiež aktívnejší, s výnimkou šance Tuptu už však litovskú bránku tak často neohrozovali. Môžu však byť spokojní, do tabuľky si pripísali ďalší triumf, na konte majú 6 bodov pri skóre 5:0.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Kombinácia Mašuloviča a Lénárta pri pravej postrannej čiare nevyšla, dopredu vyrazila Litva, Šušolík akciu zastavil odkopom do autu.
     
    90+1
    Tvrdý súboj v strede poľa, Lénárt sa tam ťažšie dvíhal z trávnika, už je však všetko v poriadku a náš záložník pokračuje v hre.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Lopta sa dostala do našej siete po rýchlej akcii Litvy, bolo to však po postavení mimo hry, takže vzrušenie hráčov Litvy je zbytočné.
     
    90
    Prebieha posledná minúta stretnutia, loptu držia hráči Litvy, je to však len pred ich bránou, zrejme sú už zmierení s tým, že dnes to budú oni, kto po zápase odíde so zvesenými hlavami po prehre.
     
    89
    V závere ešte typická dnešná akcia Slovákov, dobrý pohyb na pravej strane, Šušolík sa tam uvoľnil a centroval do šestnástky, kde už bol pripravený Dubec, pred ním zasiahol brankár Litvy.
     
    88
    Náznak vzrušenia v hľadisku, Konikas bol osamotený v našom pokutovom území a prebral si loptu pred päťkou, zakončenie mu ale nevyšlo, navyše bol signalizovaný ofsajd.
     
    87
    Rovnako tomu bolo aj teraz, hráči Litvy na okamih kombinovali pred našou šestnástkou, na konci z toho ale bol len nepresný center, Vantruba si situáciu postrážil.
     
    86
    Litva teraz aspoň trochu iniciatívnejšia v ofenzíve, stopérske duo Jánošík – Oravec však rieši všetky náznaky príležitostí súpera.
     
    85
    Útočný faul Litvy na našej obrannej polovici, pomaly vstupujeme do záverečnej päťminútovky, rozhodca nemá dôvod nejako extrémne veľa nadstavovať.
     
    84
    Stále pokračujeme v slovenskom držaní lopty, to je dnes percentuálne niekde nad 70 %, možno aj vyššie. Litva sa skutočne dostáva k lopte len sporadicky.
     
    83
    Parádna rýchla akcia našich po pravej strane, Šušolík tam vyslal prihrávku do behu Mašulovičovi, ten si obhodil obrancu a z úrovne bránkovej čiary prihrával na stred, po zákroku obrancu je z toho len odkop od litovskej brány.
     
    82
    Slováci dohrávajú stretnutie vo veľkom štýle. Treba dodať, že súper sa javí odovzdane, Litovci sú znovu stiahnutí na vlastnej polovici. Naši chlapci s prehľadom kombinujú a pomaly postupujú vpred.
     
    81
    Bojovnosť Štefanca pri pravej postrannej čiare, prešiel cez dvoch protihráčov a ešte prihral Lénártovi, tomu ale následná prihrávka na Mašuloviča nevyšla, pri lopte teda Litva.
     
    80
    Štefancov center našiel Dubeca, ten v ťažkej pozícii hlavou posielal loptu na bránu, dôraz jeho pokusu nechýbal, presnosť však áno, lopta preletela nad brvnom.
     
    79
    Získavame rohový kop, k rozohrávke sa chystá Štefanec. Prakticky stále sa hrá na našej útočnej polovici, nezdá sa, že by nás o triumf malo čokoľvek pripraviť.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 8. Oravec, 42. Kele


    Litva: Tabokas – Jurgilas, Lekiatas, Dubickas, Konikas, Stočkunas, Čyžas, Koniunas, Gončarenko, Peretiatko, Megelaitis (C)
    Náhradníci: Tupikas (NB), Gurskis, Medelinskas, Obolevičius, Giedraitis, Jankauskas, Šešplaukis

    Slovensko: Vantruba – Šušolík, Oravec, Jánošík, Jašúrek – Herc (C), Lénárt – Kele, Baumgartner, Jedinák – Tupta
    Náhradníci: Száraz (NB), Štrba, Janček, Štefanec, Mašulovič, Vallo, Varga, Dancák, Dubec
    bahis siteleri