Litva – Slovensko 0:2 (kon.)
konec
Litva
0:2 (0:2)
Slovensko
sk Úterý 05.01.2016, 17:00Granatkin Memorial Cup
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého zápasu Slovenska na renomovanom turnaji Granatkin Cup 2016. Výber našich reprezentantov do 18 rokov sa dnes predstaví proti rovesníkom z Litvy a vám z duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Memoriál Valentina Granatkina je mládežnícky futbalový turnaj, ktorý sa hrá na počesť prvého viceprezidenta FIFA Valentina Granatkina. Prvýkrát sa uskutočnil v roku 1981 v Moskve, od dnes je na programe už 28. ročník, ktorý sa odohrá v Petrohrade. Okrem Slovenska sa na ňom zúčastnia raj eprezentácie Azerbajdžanu, Bieloruska, Bulharska, Kazachstanu, Lotyšska, Litvy, Moldavska, Ruska, Slovinska, Fínska, Estónska a Japonska.

    V prvom zápase sa slovenskí futbalisti predstavili proti Japonsku. Stretnutie prinieslo atraktívny boj z oboch strán, v ktorom za dlhší koniec pomyselného povrazu ťahali práve naši mladí reprezentanti. Zverenci trénera Malatinského sa vedenia ujali v závere prvého polčasu gólovou hlavičkou Jánošíka a po zmene strán svoj náskok ešte zvýšili presnými zásahmi Tuptu a Keleho, takže celkovo triumfovali hladko 3:0.
    Viac informácií o dueli nájdete tu.

    Ďalší program SR 18 na turnaji:
    Slovensko – Litva (5.1.2015, 17:00)
    Slovensko – Petrohrad (7.1.2015, 17:00)
    Slovensko – Bielorusko (8.1.2015, 12:15)

    Nominácia SR 18:
    Brankári: Martin Vantruba, Benjamin Száraz
    Obrancovia: Andrej Štrba, Kamil Jašúrek, Matej Oravec, Branislav Šušolík, Viktor Jedinák, Juraj Jánošík, Timotej Janček
    Stredopoliari: Šimon Štefanec, Kevin Kele, Daniel Filip Mašulovič, Kristián Vallo, Peter Varga, Samuel Dancák, András Lénárt, Christián Herc
    Útočníci: Daniel Dubec, Ľubomír Tupta, Denis Baumgartner

    Realizačný tím:
    Milan Malatinský (tréner), Jozef Daňko (asistent), Marek Rodák (tréner brankárov), František Žák (lekár), Miroslav Seňan (lekár), Michal Vengloš (technický vedúci)
     
    Úvodné zostavy:

    Litva: Tabokas – Jurgilas, Lekiatas, Dubickas, Konikas, Stočkunas, Čyžas, Koniunas, Gončarenko, Peretiatko, Megelaitis (C)
    Náhradníci: Tupikas (NB), Gurskis, Medelinskas, Obolevičius, Giedraitis, Jankauskas, Šešplaukis

    Slovensko: Vantruba – Šušolík, Oravec, Jánošík, Jašúrek – Herc (C), Lénárt – Kele, Baumgartner, Jedinák – Tupta
    Náhradníci: Száraz (NB), Štrba, Janček, Štefanec, Mašulovič, Vallo, Varga, Dancák, Dubec.
    Stretnutie sa o malý moment začne
     
    Príjemný dobrý podvečer prajem všetkým futbalovým priaznivcom! V Rusku je už všetko pripravené na začiatok duelu medzi Litvou a Ruskom. Oba tímy už na hracej ploche, Slováci v typických modrých dresoch, Litva v červenom. Poznáme už aj základné zostavy, vy si ich môžete podrobne prezrieť. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii Slováci, tí začnú stretnutie sprava – doľava. Zatiaľ kombinujú na vlastnej polovici, Litva vyčkáva pred svojím brankárom Tabokasom.
     
    2
    Kevin Kele sa vydal dopredu po pravej strane, akcia mu ale nevyšla, Litva mohla dvakrát po sebe vhadzovať. Naši súperi sa postupne vymaňujú z vlastnej obrannej polovice a držia loptu v strede ihriska.
     
    3
    Veľmi dobré napádanie Ľubomíra Tuptu mohlo priniesť prvý gól zápasu! Náš útočník totiž skutočne dôrazne atakoval brankára Tabokasa, ten pred ním doslova v poslednej sekunde odkopol na ľavého obrancu Litvy!
     
    4
    Priamočiara akcia Slovákov vyúsťuje vo veľmi zaujímavú štandardku. Herc vyslal kolmicu rýchlemu Kelemu, ten sa už dral do šestnástky, tesne pred ňou ho nedovolene zastavil Lekiatas. Získavame štandardku z luxusnej parkety cca 20 metrov od brány z pravej strany.
     
    5
    Za litovským brankárom zazvonila spojnica brány! Kele krásne vystrelil z priameho kopu, obstrelil múr a mieril k pravej žrdi, kam sa brankár Litvy naťahoval márne, zachránila ho spojnica! Vo vyloženej pozícii na päťke ešte dorážal Jánošík, tiesnený netafil odkrytú bránku, loptu ešte zrazil na roh jeden z obrancov.
    5. Obrovská príležitosť Keleho
     
    6
    Po následnom rohovom kope mierne zmätky pred bránkou Litvy, videli sme tam viacero hlavičkových súbojov, úspešnejší boli napokon vysokí pobaltskí hráči a oslobodzujú sa spod nášho náporu.
     
    7
    Pokračujeme v aktivite, Herc v súboji jeden na jedného na ľavej strane volil kľučku na obrancu, ten zráža loptu na náš druhý rohový kop.
     
    8
    V krátkom slede tretí rohový kop Slovenska, po tom predchádzajúcom lopta preletela cez celú šestnástku až na pravú stranu, kde Šušolík vybojoval rohový kop.
     
    8
    Slovensko dalo gól!
    Tak to je parádny úvod našich futbalistov, zúročujú vydarený úvod stretnutia a dostávajú sa do vedenia! Po treťom rohovom kope Slovenska nasledoval center do vnútra šestnástky, z ideálnej parkety niekde na úrovni bieleho bodu sa hlavou do lopty oprel stopér MATEJ ORAVEC a nedal brankárovi šancu!
    8. ORAVEC - 0:1
     
    9
    S prehľadom kombinujeme na vlastnej polovici, Slovensko je zatiaľ jednoznačne lepším tímom, Litva sa často neúspešne bráni našim útokom.
     
    10
    Získali sme ďalšiu zaujímavú štandardku, tentoraz z ľavej strany cca 25 metrov od brány. Herc to skúsil priamo, Tabokas sa nenechal zaskočiť a pokryl loptu vo svojom náručí.
     
    11
    Krásna kombinácia Slovákov, škoda, že to nebol gól! Jedinák lahôdkovým oblúčikom zo stredu našiel v šestnástke Tuptu, ten sa v bezprostrednej blízkosti neulakomil, vytiahol si brankára a vracal do druhej vlny Baumgartnerovi, ten už strieľal a jeho pokus vykopával obranca spoza prekonaného brankára z bránkovej čiary!
    11. Šanca Baumgartnera gólom neskončila
     
    12
    Litva sa prvý raz vydala vážnejšie dopredu, naši súperi pekne zakombinovali a Gončarenko pálil z otočky z osi ihriska, Vantruba zdá sa loptu kontroloval, očami ju sprevádzal pri lete mimo našej brány.
     
    13
    Sledujeme rušný futbal, Litva pred malou chvíľou prvý raz pohrozila a ukázala, že to zrejme nebude taká jednostranná záležitosť v náš prospech. Teraz však v akcii Slovensko.
     
    14
    Chceli sme pokutový kop, rozhodca ale prisúdil "len" rohový kop! Po krásnej priamočiarej akcii, keď dopredu smerovala ideálna kolmica, sa už sám na bránu rútil Jedinák, Tabokas mu pri pokuse o kľučku loptu vyrazil! Podľa rozhodcu čistým spôsobom, naši hráči si pýtali penaltu.
     
    15
    Brankár Litvy sa pri obrannom zákroku zrejme zranil, potrebuje ošetrenie, vyzerá však, že bude môcť pokračovať. Hra bude pokračovať rohovým kopom Slovákov.
     
    16
    Baumgartner centroval do šestnástky, tam tentoraz spoľahlivo odvrátili obrancovia Litvy, musíme začínať z vlastnej polovice. Držanie lopty jednoznačne v náš prospech.
     
    17
    Litva sa vydala dopredu stredom ihriska, naši akciu ale rýchlo zastavili. Tréner Malatinský neustále našich hráčov burcuje, v ruchových mikrofónoch počujeme jeho pokyny.
     
    18
    Ďalšia vyložená šanca pre Slovensko! Jedinák potiahol akciu po ľavej strane, vyslal krížny center, ktorý prepadol až na zadnú žrď. Tam bol Kele, ktorý vyslal prudký volej k bližšej žrdi, Tabokas na dvakrát zrazil na roh!
    18. Tabokas na dvakrát vychytal Keleho
     
    19
    Po rohovom kope sa po centri v pokutovom území presadzoval Oravec, v osobnom súboji sa síce predral k lopte, tiesnený ju však len posunul k brankárovi Litvy, ktorý je zatiaľ najvyťažovanejším hráčom tohto tímu.
     
    20
    Pozor aj na opačnej strane, naši súperi tam získali výhodu rohového kopu, po ktorom sa na zadnej žrdi presadzoval Lekiatas, ešte pred tým, ako stihol zakončiť, sa po lopte vrhol Vantruba a skrotil ju vo svojom náručí.
     
    21
    Snaha Litvy o postupný útok končí veľmi nepresnou prihrávkou, ktorá skončila až za bránkovou čiarou v okolí slovenskej brány, Vantruba pošle loptu do hry od vlastnej brány.
     
    22
    Výborná práca ľavého obrancu Jašúreka, pri dlhej kolmici mal síce spočiatku deficit a musel dobiehať súpera, bol však rýchlejší a čisto ho od lopty pri čiare odzbrojil.
     
    23
    Teraz nám to príliš nevyšlo, Lénárt z hĺbky poľa adresoval kolmicu dopredu, Tupta ani Kele sa však v danom priestore nenachádzali, lopta doputovala až ku Tabokasovi.
     
    24
    Sympatický pokus Baumgartnera, zo stredu poľa vysielal prihrávku "falšom" doľava na Tuptu, brankár Tabokas veľmi dobre čítal hru a stiahol loptu ešte pred slovenským útočníkom.
     
    25
    Ďalšia z rady priamočiarych akcií Slovákov, Kele potiahol loptu po pravej strane a prihral pred šestnástku na Tuptu, ten okamžite strieľal z 20 metrov, namieril však do stredu brány, kde bol pozorný Tabokas.
     
    26
    Po ďalšom útočnom výpade Tuptu si Slováci pýtali priamy kop po podozrivom zákroku pred pokutovým územím, rozhodca necháva hru pokračovať. Lopta stále v našej moci.
     
    27
    Prvý polčas nám skutočne prináša stále veľmi podobný a nemeniaci sa obraz hry – Slovensko kombinuje a snaží sa predrať dopredu, Litva vyčkáva. Viac šancí máme my a takisto zaslúžene vedieme po hlavičke Oravca.
     
    28
    Akcia Slovákov po pravej strane, Šušolík tam hľadal dlhou loptou Tuptu, ten tiesnený nezískal napokon roh ani autové vhadzovanie, lopta stále v hre v strede poľa.
     
    29
    Jedinák sa na pravej strane natlačil do koncovky, vyskúšal to z 25 metrov po zemi, proti nemu bol ale dobre postavený obranca, ktorý loptu zablokoval.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu zaujímavého futbalu, na jej konci sa dobre prezentoval náš stopér Jánošík, keď odolal tlaku súpera a ako posledný hráč poslal loptu presne k brankárovi Vantrubovi.
     
    31
    Slováci trochu pokazili rozohrávku a prišli o loptu v strede poľa, dobre však zapracoval defenzívny záložník Lénárt, ktorý Konikasa okamžite čisto obral o loptu.
     
    32
    Tupta a Kele spolupracovali na pravej strane, šlo o pomerne krkolomnú akciu s prihrávkami vo vzduchu, čo sa napokon našim stalo osudné, faulom sa totiž previnil Herc.
     
    33
    Po dlhšej dobe si bude musieť dávať pozor náš brankár Vantruba, Litva totiž získava zaujímavú štandardku cca 35 metrov od brány, môžeme zrejme očakávať center do šestnástky.
     
    34
    Vantruba skutočne s prvým vážnejším zákrokom! Center ešte naši obrancovia odvrátili, Konikas sa však potom oprel do odrazenej lopty a trafil presne k pravej žrdi, chýbala tomu ale razancia a tak Vantruba predviedol rutinný zákrok.
     
    35
    Ďalšia štandardka Litvy z väčšej vzdialenosti, Vantruba si zakričal a vybehol si z brány, loptu vo vzduchu s prehľadom pokryl. Slovenský brankár je zatiaľ absolútne istý.
     
    36
    Odpoveď Slovákov, Tupta sa na hranici šestnástky uvoľnil a prihral ešte pod seba Hercovi, ten okamžite placírkou strieľal, Tabokas bol dobre postavený a zasiahol.
     
    37
    Záver polčasu sa nesie v podobnom duchu, ako jeho úvod. To znamená Slováci aktívnejší na súperovej polovici, zatiaľ je to najmä okolo šestnástky.
     
    38
    Teraz sme predsa len ohrozili bránku, Šušolík vyslal dlhý center z pravej strany a Jedinák uspel v hlavičkovom súboji v šestnástke, mieril ale vedľa brány.
     
    38
    Nepríjemný okamih pred našou bránou, Vantruba si išiel pre vysokú loptu a v tom momente ho tvrdo zasiahol jeden z hráčov Litvy, náš brankár našťastie v poriadku.
     
    39
    Litva so snahou o protiútok, perfektne sa vrátil Herc, ktorý čistým sklzom zastavil rodiacu sa akciu súpera v strede ihriska. S loptou na kopačkách tak naďalej Slováci.
     
    40
    Litovská obrana je zdá sa pevnejšia, než v úvode, už neprechádzame tak ľahko do streleckých pozícií. Potvrdilo sa to aj teraz, Jedinák bol na ľavej strane zdvojený a získali sme len aut.
     
    41
    Slováci sa takmer dostali do finálnej fázy, Jedinák vysunul na ľavej strane Baumgartnera, jeho center bol tečovaný do autu.
     
    42
    Slovensko dalo gól!
    Skvelé, Slovensko ešte do polčasu zvyšuje svoje vedenie a do kabíny pôjdeme s pokojnejším dvojgólovým náskokom. Presnému zásahu predchádzala akcia po pravej strane, na jej konci bol záložník Slovana Bratislava KEVIN KELE, ktorý tvrdou strelou zvnútra šestnástky prestrelil brankára Tabokasa!
    42. KELE - 0:2
     
    43
    Slováci zatiaľ jednoznačne smerujú za druhou výhrou na turnaji, pripomínam, že v úvode zdolali Japonsko 3:0. Litva sa snaží o odpoveď, jej akcie ale končia v strede poľa.
     
    44
    Herc sa snažil z veľkej vzdialenosti prekvapiť Tabokasa, ktorý bol vybehnutý relatívne ďaleko z brány, lopta napokon tesne minula ľavú žrď, brankár Litvy veru poriadne rýchlo šprintoval späť do brány.
     
    45
    Jedinák sa ešte na konci polčasu snažil zvýšiť náš náskok, presadzoval sa po centri do šestnástky, previnil sa však útočným faulom, vykopávať tak môže Tabokas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol jednoznačnú hernú prevahu Slovenska, ktoré nad Litvou vyhráva absolútne zaslúžene. Skóre sme otvorili už v úvode, keď v 8. minúte presne po rohu hlavičkoval Matej Oravec. Slováci potom nevyužili niekoľko výborných šancí, v 42. minúte však predsa len ich náskok zvýšil po vydarenej strele Kevin Kele. Všetko napovedá tomu, že smerujeme k triumfu, uvidíme však, s čím Litva vyrukuje v druhom dejstve. To začína od 18:00, pozývam vás k jeho sledovaniu.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 2:12
    Strely na bránu: 1:9
    Žlté karty: 0:0
     
    Obe mužstvá už na trávniku, výkopu druhého polčasu nič nebráni, Slovensko bude teraz hrať zľava-doprava.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kamil Jašúrek, prichádza Šimon Štefanec.
     
    47
    Úvod druhého dejstva v znamení slovenskej prevahy, naši futbalisti pokojne kombinujú na svojej vlastnej polovici, Litva naďalej vyčkáva.
     
    48
    Nebezpečenstvo pred našou bránou, Medelinskas sa snažil na osi ihriska cca 20 metrov od brány dostať ku strele, proti nemu dobre vystúpil Jánošík a zmaril nádeje Litvy na kontaktný gól.
     
    49
    Šušolík faulovaný pri postupe popri pravej postrannej čiare, rozhodca nám prisúdil štandardku z veľkej vzdialenosti, Baumgartner zahral radšej na istotu smerom do obrany.
     
    50
    Tvrdý súboj na našej útočnej polovici, Jedinák tam zastavil rodiacu sa akciu Litvy. Lopta teda pre našich súperov, od nich očakávame pri nepriaznivom stave predsa len vyššiu ofenzívnu aktivitu.
     
    51
    Striedajúci Štefanec, ktorý sa zaradil na post ľavého obrancu, prvý raz v akcii. Priťukol loptu pri čiare Tuptovi, ten sa tiesnený chrbtom k bráne nepresadil.
     
    52
    Zatiaľ nám pokračuje obraz hry z prvého dejstva, Slováci teda často s loptou na kopačkách, kombinujúci na vlastnej polovici, Litva stále vyčkáva, nevedno však na čo.
     
    53
    Dostali sme sa pred šestnástku, tam to ale bolo prehustené. Tupta prihrával pod seba na Baumgartnera, pred ním stihol včas zakročiť jeden z obrancov.
     
    54
    Litva sa snaží brániť dôslednejšie, než v prvom polčase, naši ofenzívni hráči nemajú toľko priestoru na individuálne akcie. Potvrdilo sa to teraz pri Tuptovi, obranca mu loptu odkopol do autu.
     
    55
    Pekná akcia Slovákov! Tupta rozhodil loptu na ľavú stranu, kde bol Štefanec. Ten sa už dostal pod šestnástky, prihral ešte na stred, kde bol Herc a strieľal z približne 20 metrov. Pokus nášho kapitána preletel nad brvnom litovskej svätyne.
     
    56
    Na opačnej strane ojedinelý výpad striedajúceho Šešplaukisa, mal ale veľmi krátke trvanie, Šušolík pri postrannej čiare nedovolil hráčovi Litvy prejsť dopredu.
     
    57
    Tempo hry v druhom polčase oproti tomu prvému mierne upadlo, predsa len, naši majú nahraté a Litva je v útoku bez väčšej myšlienky či nápadu. Momentálne sa hrá v strede poľa.
     
    58
    Striedajúci Štefanec zapadol do našej hry dobre, uvoľnil sa na strede a vysielal kolmicu dopredu, Tuptovi ale adresoval príliš prudkú loptu, pre ktorú si prišiel vybiehajúci brankár Litvy.
     
    59
    Štandardka Litvy z približne 30 metrov, Gončarenko sa nerozpakoval a vystrelil ponad múr, mieril ale len do stredu, kde si loptu s prehľadom pokryl brankár Vantruba.
     
    59
    Vantruba si teraz trochu zašprintoval, vybehol ďaleko z brány po dlhej lopte Litvy za obranu, proti Šešplaukisovi to zvládol a odkopol do bezpečia.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, uzavrela ju štandardka Litvy. Megelaitis centroval do šestnástky, Vantruba si zakričal, vybehol a stiahol loptu zo vzduchu do rukavíc.
     
    61
    Medzitým na štadióne počujeme pokriky "Lietuva, Lietuva," čiže Litva v litovčine. Futbalistom z pobaltskej krajiny povzbudzovanie zatiaľ veľmi nepomáha, hru však predsa len trochu vyrovnali.
     
    62
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kevin Kele, prichádza Daniel Dubec.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Denis Baumgartner, prichádza Daniel Filip Mašulovič.
     
    63
    Prvá veľká šanca Slovákov v druhom dejstve! Tupta dostal ideálnu prihrávku do vnútra šestnástky, v podstate z osi ihriska strieľal a brankár Litvy s námahou vyrazil na roh!
    63. Šanca Slovákov gólom neskončila
     
    64
    Center z rohu adresoval Štefanec, po odrazenej lopte ešte centroval pred bránu Mašulovič, avšak bez úspechu, litovský brankár si loptu pokryl.
     
    65
    Máme za sebou 20 minút druhého polčasu, hra sa veľmi mierne vyrovnala, Slováci však stále majú prevahu a častejšie loptu vo svojej moci. Momentálne kombinujeme v strede poľa.
     
    66
    Litva mierne hrozí najmä zo štandardiek, po faule Jánošíka nasleduje ďalšia z nich, v podstate všetci naši hráči sa tak sťahujú pred Vantrubu.
     
    67
    Štandardku sme s prehľadom ubránili, litovskí vysokí hráči sa ku hlavičke či inému zakončeniu nedostali. Naši súperi ale stále s loptou na kopačkách.
     
    68
    Vantruba musel po predchádzajúcej akcii zasahovať, stiahol do rukavíc center Šešplaukisa. Teraz sa chvíľu hrať nebude, jeden z hráčov Litvy potrebuje v strede poľa ošetrenie.
     
    69
    Striedanie v tíme Litva: z ihriska odchádza Edgaras Dubickas, prichádza Aidas Gurskis.
     
    70
    Vysoký Dubec sa doslova bil o loptu na hrote nášho útoku, zvádzal tam náročné súboje s obrancami, napokon sa previnil útočným faulom a je tak z toho lopta pre Litvu.
     
    71
    Veľmi tvrdý súboj pri našej postrannej čiare, Šešplaukis to tam prehnal s tvrdosťou a nepríjemne zasiahol Mašuloviča, ten sa však našťastie dvíha zo zeme a nebude potrebovať ošetrenie.
     
    72
    Slováci získali zaujímavú štandardku, Mašulovič pošle loptu do pokutového územia z cca 25 metrov z pravej strany.
     
    73
    Po centri na bližšiu žrď sa presadzoval Jánošík, už-už sa zdalo, že náš stopér bude môcť strieľať, napokon mu v tom zabránil pohotový zákrok litovského kapitána Megelaitisa.
     
    74
    Dubec skutočne veľmi dobre zapadol do slovenskej hry, na hrote sa bije o každú jednu loptu a robí problémy litovským obrancom. Tí ho teraz pri postrannej čiare zastavili až na dvakrát.
     
    75
    Aktívny je v našej ofenzíve aj Tupta, ten si dlhšiu dobu viedol loptu až na stred, odkiaľ pálil z 20 metrov k ľavej žrdi, tú tesne minul. Do konca ostáva štvrťhodinka, náš triumf naberá čoraz reálnejšie kontúry.
     
    76
    Štefanec si individuálnou aktivitou vypýtal faul súpera, Slovensko bude rozohrávať štandardku približne z 35 metrov od brány. Pridáme tretí gól?
     
    77
    Herc skúšal prekvapiť brankára, z veľkej vzdialenosti vyslal priamu strelu ponad múr, napokon však prekopol aj brvno, i keď to vôbec nevyzeralo márne.
     
    78
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Christián Herc, prichádza Peter Varga.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Ľubomír Tupta, prichádza Kristián Vallo.
     
    79
    Získavame rohový kop, k rozohrávke sa chystá Štefanec. Prakticky stále sa hrá na našej útočnej polovici, nezdá sa, že by nás o triumf malo čokoľvek pripraviť.
     
    80
    Štefancov center našiel Dubeca, ten v ťažkej pozícii hlavou posielal loptu na bránu, dôraz jeho pokusu nechýbal, presnosť však áno, lopta preletela nad brvnom.
     
    81
    Bojovnosť Štefanca pri pravej postrannej čiare, prešiel cez dvoch protihráčov a ešte prihral Lénártovi, tomu ale následná prihrávka na Mašuloviča nevyšla, pri lopte teda Litva.
     
    82
    Slováci dohrávajú stretnutie vo veľkom štýle. Treba dodať, že súper sa javí odovzdane, Litovci sú znovu stiahnutí na vlastnej polovici. Naši chlapci s prehľadom kombinujú a pomaly postupujú vpred.
     
    83
    Parádna rýchla akcia našich po pravej strane, Šušolík tam vyslal prihrávku do behu Mašulovičovi, ten si obhodil obrancu a z úrovne bránkovej čiary prihrával na stred, po zákroku obrancu je z toho len odkop od litovskej brány.
     
    84
    Stále pokračujeme v slovenskom držaní lopty, to je dnes percentuálne niekde nad 70 %, možno aj vyššie. Litva sa skutočne dostáva k lopte len sporadicky.
     
    85
    Útočný faul Litvy na našej obrannej polovici, pomaly vstupujeme do záverečnej päťminútovky, rozhodca nemá dôvod nejako extrémne veľa nadstavovať.
     
    86
    Litva teraz aspoň trochu iniciatívnejšia v ofenzíve, stopérske duo Jánošík – Oravec však rieši všetky náznaky príležitostí súpera.
     
    87
    Rovnako tomu bolo aj teraz, hráči Litvy na okamih kombinovali pred našou šestnástkou, na konci z toho ale bol len nepresný center, Vantruba si situáciu postrážil.
     
    88
    Náznak vzrušenia v hľadisku, Konikas bol osamotený v našom pokutovom území a prebral si loptu pred päťkou, zakončenie mu ale nevyšlo, navyše bol signalizovaný ofsajd.
     
    89
    V závere ešte typická dnešná akcia Slovákov, dobrý pohyb na pravej strane, Šušolík sa tam uvoľnil a centroval do šestnástky, kde už bol pripravený Dubec, pred ním zasiahol brankár Litvy.
     
    90
    Prebieha posledná minúta stretnutia, loptu držia hráči Litvy, je to však len pred ich bránou, zrejme sú už zmierení s tým, že dnes to budú oni, kto po zápase odíde so zvesenými hlavami po prehre.
     
    90
    Lopta sa dostala do našej siete po rýchlej akcii Litvy, bolo to však po postavení mimo hry, takže vzrušenie hráčov Litvy je zbytočné.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Tvrdý súboj v strede poľa, Lénárt sa tam ťažšie dvíhal z trávnika, už je však všetko v poriadku a náš záložník pokračuje v hre.
     
    90+2
    Kombinácia Mašuloviča a Lénárta pri pravej postrannej čiare nevyšla, dopredu vyrazila Litva, Šušolík akciu zastavil odkopom do autu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko víťazí aj v druhom zápase Granatkin Memorial Cupe a stále drží čisté konto, keď sme ani proti Litve neinkasovali. O výhre rozhodli dva presné zásahy z úvodného dejstva. Už v 8. minúte otvoril skóre presnou hlavičkou Oravec, aby potom v 42. minúte upravil výsledok presnou strelou Kele. V druhom dejstve boli Slováci taktiež aktívnejší, s výnimkou šance Tuptu už však litovskú bránku tak často neohrozovali. Môžu však byť spokojní, do tabuľky si pripísali ďalší triumf, na konte majú 6 bodov pri skóre 5:0.
     
    S konštatovaním, že Slovensko do 18 rokov zvíťazilo nad rovesníkmi z Litvy 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (18:52:48)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 8. Oravec, 42. Kele


    Litva: Tabokas – Jurgilas, Lekiatas, Dubickas, Konikas, Stočkunas, Čyžas, Koniunas, Gončarenko, Peretiatko, Megelaitis (C)
    Náhradníci: Tupikas (NB), Gurskis, Medelinskas, Obolevičius, Giedraitis, Jankauskas, Šešplaukis

    Slovensko: Vantruba – Šušolík, Oravec, Jánošík, Jašúrek – Herc (C), Lénárt – Kele, Baumgartner, Jedinák – Tupta
    Náhradníci: Száraz (NB), Štrba, Janček, Štefanec, Mašulovič, Vallo, Varga, Dancák, Dubec
    bahis siteleri