Jekatěrinburg – CSKA Moskva 1:2 (0:1 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Čerepovec 1:2 (kon.) | Toljatti – Barys 1:4 (kon.)
Kazaň – Omsk 0:3 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:0 (kon.) | Petrohrad – Záhřeb 5:3 (kon.)
Spartak Moskva – HC Slovan 0:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
CSKA Moskva
Pondělí 11.01.2016, 15:00 • KrK Uralec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:44:11)
     
    Vyrovnaný duel nakonec lépe zvládli hostující borci CSKA Moskva, kteří tak alespoň částečně potvrdili roli favorita. Avtomobilist Jekatěrinburg nepředvedl vyloženě špatný výkon, pořád ho ovšem silně trápí ofenzíva. Alespoň získal na své konto velmi cenný bod.
     
    Konec zápasu.
    Roman LJUBIMOV - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým CSKA Moskva.
    Autorem vítězné branky je ROMAN LJUBIMOV.
     
    3. série
    0:1
    Ivašov (JEK) minul branku Sorokina. Je to jasné, CSKA vyhrává nakonec po samostatných nájezdech.
     
    3. série
    0:1
    Radulov (MOS) na Kováře nevyzrál. Domácí musejí nyní dát, jinak prohrávají.
     
    2. série
    0:1
    Garejev (JEK) měl celkem smůlu, Sorokin proti němu opravdu se štěstím zasáhl.
     
    2. série
    0:1
    Ljubimov (MOS) udělal Kovářovi kličku do forhendu a přesně zacílil. Zkušeně si poradil hostující forvard.
     
    1. série
    0:0
    Popov (JEK) na druhé straně také nevyzrál na Sorokina, trefil jen jeho betony.
     
    1. série
    0:0
    Kuzmenko (MOS) pouze trefil připravenou lapačku Kováře.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako by ledaři měli nějaký problém s úpravou hrací plochy. prodleva mezi prodloužením a samostatnými nájezdy je celkem velká.
     
    Avtomobilist v prodloužení dokázal odolat tlaku CSKA a vynutil si samostatné nájezdy. Hosté mají v sestavě například šikovného Radulova, domácí naopak výtečného gólmana Kováře... Jednoduše můžeme očekávat zajímavý souboj na závěr utkání.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:44
    V závěru ještě z dobré pozice pálil Radulova, ale trefil jen obránce před sebou.
     
    64:00
    Běží poslední minuta tohoto prodloužení.
     
    63:20
    Ljubimov se snažil prosadit u tyčky, Kovář však měl beton přibitý na ledě. CSKA se snaží za každou cenu ukončit duel už nyní v prodloužení.
     
    62:52
    Nepříjemně nyní poskakoval puk v brankovišti, i proto se Kovář schováním touše pod lapačku zase rozhodl přerušit hru.
     
    62:21
    Až příliš snadno unikl Petrov po levé straně, jeho střelu Kovář dokázal vyrazit před sebe, kde se snažil dorážet Radulov. Naštěstí pro Avtomobilist nedopadlo jeho počínání úspěšně.
     
    61:40
    Před Kováře se nyní tlačil Pihlström, z blízkosti však Kováře nepřekonal.
     
    61:35
    Kovář si s touhle střelou z levé strany v pohodě poradil. Ljubimov ho prostě tímhle pokusem nemohl v žádném případě překvapit.
     
    61:01
    Golyšev ukázal, že se tedy určitě nebojí. Prošel středem pole kolem čtyř obránců a ocitl se sám před Sorokinem, na kterého zkoušel snadnou kličku, i tak si však hostující gólman dokázal poradit.
     
    60:39
    U puku byl nyní Petrov, který se snažil vybruslit před Kováře, byl ovšem dobře bráněný, takže nakonec ani nevystřelil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dvě třetiny se diváci nedočkali žádného gólu, takže musíme minimálně do prodloužení. Bude to zřejmě zase o gólmanech. Ať už utkání dopadne jakkoli, Kovář i Sorokin mohou být s dnešním výkonem určitě spokojeni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:44
    Ještě se jednou před prodloužením přerušila hra. Vhazovat se bude před Sorokinem.
     
    59:20
    Jemelin se málem dostal k odraženému puku před brankou Sorokina, naštěstí pro CSKA ale tahle nebezpečnější situace dopadla nakonec dobře.
     
    59:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    58:03
    Koukal už neměl dostatek sil, aby vjel do útočného pásma, a tak puk pouze nahodil na Sorokina, aby mohl on a jeho spoluhráči vystřídat.
     
    57:25
    Dvě a půl minuty do konce. Ani Avtomobilist, ani CSKA teď hlavně nechtějí vyrobit nějakou chybu, která by mohla ve finále rozhodnout zápas.
     
    56:46
    Ofsajd. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    56:14
    Kivistö vjel do pásma podél pravé strany, nakonec vyslal jen takovou propagační střelu, kterou Sorokin bez větších problémů polapil. Vhazování se bude konat před brankou CSKA.
     
    55:15
    Makarov se dostal na levé straně ke střele, jenže trestuhodně zamířil jen vedle. Následně byl sražen k zemi, rozhodčí však i tenhle pád nechal klidnými.
     
    54:19
    Petrov byl u levého mantinelu zatlačen na plexisklo, takže se k puku nemohl dostat. Avtomobilist dnes hraje velmi dobře do těla, to se musí nechat.
     
    53:30
    Šest a půl minuty do konce základní části. Opravdu se dá jen těžko odhadovat, jestli nějaký tým ještě dokáže vsítit nějakou tu branku. Duel je i nadále hodně vyrovnaný.
     
    52:23
    Radulov se prostě přes hordu hráčů v červených dresech neprobil. Kovář tak se mohl v brankovišti schovat puk znovu do své výstroje.
     
    52:12
    Opět Kovář schoval touš pro jistotu do lapačky. Andronov se přece jenom snažil nebezpečněji dorážet. Vhazování se bude konat před jeho svatyní.
     
    51:33
    Kiselevič se snažil vypálit od modré čáry, jeho pokus ovšem narazil do jednoho z domácích hráčů. Kovář mohl zůstat v pohodě.
     
    51:20
    Zakázaného uvolnění se nyní dopustili domácí, Panin situaci za vlastní červenou čárou jistil. Vhazovat se bude před Kovářem.
     
    50:58
    Stále se nemůžeme dočkat nějakého gólu. Oba týmy si celkem s pravidelností vytvářejí šance, Kovář i Sorokin ovšem působí mezi třemi tyčemi velmi jistě.
     
    49:44
    Petrov se probil od mantinelu až k tyčce Kováře, ten však posadil svůj beton pevně na led a puk za svá záda rozhodně nehodlal pustit. A také nepustil.
     
    48:15
    Makarov se ocitl na pravém kruhu v dobré střelecké možnosti, mířil nad rameno Kováře, ten však se štěstím zasáhnout dokázal.
     
    Dnešní utkání sleduje 5570 diváků.
     
    47:12
    Tohle byl menší závar před Sorokinem, o který se postaral dorážející Koukal. Sorokin tak pro jistotu schoval puk pod lapačku. Následovat bude komerční přestávka.
     
    46:09
    Těžkou měl nyní pozici Megalinskij. Ten se na pravém kruhu snažil udržet soupeře od těla, jenže nakonec puk nakonec ztratil.
     
    45:28
    Panin měl u mantinelu menší problémy, neboť soupeř na něj celkem dobře presoval, i tak si však hostující obránce dokázal poradit.
     
    44:41
    Patnáct minut je za námi a zatím jsme neviděli žádnou vážnější možnost na obou stranách. Dočkáme se tedy třeba prodloužení nebo samostatných nájezdů?
     
    42:53
    Hosté v plném počtu.
     
    41:10
    Avtomobilist dohrává dlouhou přesilovku za vyloučení Ljubimova, zatím se mu ale vůbec nedaří zatlačit na gólmana Sorokina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:47.
     
    V téhle třetině jsme žádnou další branku neviděli. CSKA se přece jenom po první přestávce o dost zlepšil, pořád však nedokáže soupeři zasadit nějaký konečný úder. Domácí zatím s favoritem utkání drží krok.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:53
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Ljubimov – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    37:30
    Poměrně dost se nám tahle třetina protáhla. Hra je často přerušovaná, vidíme mnoho nepřesností, ale také zákroků gólmanů, především pak Kováře.
     
    36:23
    Radulov ukázal, jak rychlý je, podél pravého mantinelu se řítil do střelecké pozice, ale ani tentokrát neuspěl se svým bekhendovým zakončením.
     
    36:06
    Na druhé straně se Avtomobilist dostával do takového polobrejku, který skončil střelou Jemelina z levé strany. Tohle Sorokina ale v žádném případě překvapit nemohlo.
     
    35:12
    Makarov se snažil u tyčky tečovat nahození od modré čáry, pak se přece dostal k puku a z otočky vypálil, ke Kovářovi ovšem tahle střela nakonec nedoletěla.
     
    34:32
    Radulov si najel od pravého kruhu k tyčce Kováře, tam ale nenašel potřebnou skulinku. Branka byla nakonec posunutá, rozhodčí museli hru přerušit.
     
    34:17
    CSKA je stále nebezpečnější! Teď se Stoljarov ocitl sám na pravém kruhu, nakonec ale nedokázal dobře vystřelit. Kovář musí být v posledních minutách neustále na pozoru.
     
    33:49
    Kovář rozehrál puk po mantinelu, u něj však jeden z jeho spoluhráčů tak trochu zaspal. Naštěstí pro Avtomobilist dopadlo vše dobře.
     
    32:58
    Timašov objel branku, snažil se dlouhou přihrávkou vyslat své spoluhráče, jenže puk pouze doletěl k Sorokinovi, jenž ho ihned rozehrál dál.
     
    32:15
    Kovář v brance zasáhl tak, jak potřeboval. Následovat bude další krátká reklamní přestávka.
     
    31:15
    Radulov si najížděl do útočného pásma, už se objevil v mezikruží, ale jeho bekhendový pokus byl nakonec pouze zablokovaný.
     
    30:28
    CSKA evidentně navýšil obrátky ve druhé třetině. Stále se mu ale nedaří vsítit uklidňující vedoucí branku. Má tedy i velkou smůlu v koncovce, to tedy ano.
     
    29:50
    A znovu se muselo přezkoumávat video! Ani tentokráte však borcům CSKA nepřálo. Střela od modré čáry totiž narazila o Kovářovu tyčku. Velké štěstí pro domácí.
     
    29:48
    Tohle bylo opravdu hodně nebezpečné nahození! Pivcakin dostal na modré čáře dost prostoru a posílal puk do ohně. Kovář si s těžkou situací poradil.
     
    29:17
    Hosté v plném počtu.
     
    27:17
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Vorobjov - 2 min., krosček).
     
    26:44
    Podle opakovaných záběrů puk nepřešel brankovou čáru Kováře! Teď měli domácí štěstí. CSKA se mohl ujmout vedení díky téhle nenápadné akci.
     
    26:14
    Kovář se nyní musel obracet do branky, aby znemožnil soupeři nějaké podnikání. Český gólman i nadále působí jistým dojmem.
     
    25:38
    Hosté v plném počtu.
     
    23:30
    Sorokin nyní musel být na pozoru! Jekatěrinburg se nyní před jeho branku dost tlačil. CSKA nakonec s velkým štěstím odolal.
     
    22:19
    Timašov dostal opravdu mizernou přihrávku a CSKA se dostal do brejku dva na jednoho! Nicméně Andronov nedokázal akci zakončit dobře.
     
    21:45
    Domácí mají k dispozici dlouhou čtyřminutovou přesilovku. Tohle je rozhodně skvělá příležitost dostat se zpátky do vedení.
     
    21:38
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Sergejev - 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    20:09
    Domácí v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:52.
     
    Avtomobilist je na ledě o něco lepším mužstvem, CSKA působí na ledě dost malátně, jako by možná svého soupeře podcenil. I tak se zdá být aktuální remízový výsledek spravedlivý. Každopádně hosté musejí zařadit na vyšší rychlostní stupeň, jinak se mohou se zlou potácet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Kiselevič mizerně rozehrál v útočném pásmu, CSKA se sice dostal za pár okamžiků k puku zpátky, jenže následně o pásmo zase přišel.
     
    18:35
    Domácím se podařilo dostat puk do bezpečí. Rozhodně by rádi dohráli tuhle třetinu bez další újmy.
     
    18:09
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Kivistö - 2 min., podražení).
     
    18:01
    Domácí v plném počtu.
     
    17:42
    Da Costa si sjel pro přihrávku do mezikruží a ihned z první tvrdě vypálil! Kovář naštěstí svůj tým podržel a předvedl jistý zákrok.
     
    16:41
    Oslabení zatím zvládají domácí velmi dobře. CSKA už snad potřetí musel lovit soupeřovo vyhození ve vlastním pásmu.
     
    16:01
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Žuravljov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:30
    Zatím vidíme celkem slušný hokej, oba týmy se snaží útočit a diváci v Jekatěrinburgu se rozhodně nenudí. Duel je to rovněž hodně vyrovnaný.
     
    14:33
    Golyšev je zatím možná nejnebezpečnějším hráčem pro CSKA Moskva! Teď se snažil přihrávat od zadního mantinelu před branku, čímž překvapil Sorokina. Ten nakonec puk dokázal zkrotit.
    13:54 Roman LJUBIMOV - 1:1
     
    13:54
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tohle byla blesková odpověď ze strany hostujícího týmu. Makarov bekhendem přihrál k tyčce, kam si najel ROMAN LJUBIMOV a snad až na druhý pokus dokázal najít mezírku v Kovářově výstroji. Asistence: Igor Makarov.
    13:39 Vitalij POPOV - 1:0
     
    13:39
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Zasloužené vedení domácího celku. Teď už Sorokin jednoduše neodolal. Timašov vypálil od modré čáry a VITALIJ POPOV před hostujícím gólmanem hezky tečoval do branky. Asistence: Nikolaj Timašov, Kirill Polozov.
     
    13:26
    Koukal se snažil z pravého kruhu nahodit puk na branku, ale neúspěšně. Puk se odrazil od jednoho z obránce a mimo útočné pásmo.
     
    12:05
    Sorokin musel předvést další zákrok, Jekatěrinburg překvapivě i nadále svého soupeře tlačí. Hostující gólman má rozhodně více práce než Kovář.
     
    11:22
    Jistý zákrok Kováře. Kugryšev se ho z levé kruhu snažil překvapit, jakmile se otočil s pukem, český brankář se ale nenechal nachytat na švestkách.
     
    11:14
    Znovu je hra během krátké chvíle přerušená, tentokráte kvůli zakázanému uvolnění způsobeném Avtomobilistem.
     
    10:13
    Radulov sice dokázal vjet do pásma, byl ovšem velmi dobře hlídaný svými soupeři. A nakonec o puk znovu přišel. Hostujícímu útočníkovi se úvodní desetiminutovka vůbec nevydařila.
     
    09:20
    Zase byl tenhle útok CSKA hodně marný. Hosté nestřílí, nepřihrávají si, spíše hraje každý sám na sebe. Avtomobilist působí daleko hladověji.
     
    08:04
    Polozov hezky vjel do pásma, sjel si více do středu, pod tlakem nakonec tahem nahodil na branku a jeho tečovaný pokus udělal v obraně CSKA slabší vítr.
     
    07:32
    Sorokin zasáhl tak, jak měl. Popovova střela z mezikruží přes obránce ho výrazněji nepřekvapila. Následuje první reklamní přestávka.
     
    06:55
    Puk je nyní za brankou CSKA, hosté budou muset rozjet útočnou akci znovu.
     
    06:15
    Radulov míchal s pukem na levém kruhu, byl ale zády k brance, takže nakonec ani nevystřelil. A následně o touš svou chybou dokonce zbytečně přišel.
     
    05:25
    Kovář zatím nemusel zasahovat proti žádné střele. CSKA působí na ledě jako by dost ospale. A defenzíva domácích funguje skvěle.
     
    04:20
    CSKA je zatím na ledě horším celkem. Prakticky se jen brání atakům soupeře. Teď se ve slušné možnosti ocitl Roman, ale neuspěl.
     
    03:15
    Velká možnost pro Avtomobilist! Obrana hostů zase zaspala. Dlouhá přihrávka přes celé kluziště se odrazila od zadního mantinelu před branku, kde se ocitl sám Golyšev, jenže váhajícího Sorokina nakonec nepřekonal.
     
    02:10
    CSKA bojoval o puk v rohu kluziště, obrana domácího celku ho tam dobře zamkla, takže se hosté do žádné šance nedostali.
     
    01:31
    Aleksejev se na pravé straně dostal do velmi dobré střelecké pozice, ostře vypálil golfem, nicméně Sorokin byl mužem na svém místě.
     
    00:49
    Hra je už podruhé během krátké chvíle přerušená, na ledě se zatím neudálo nic, co by stálo za zmínku. Teď se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Ustinskij) – Žuravljov, Kivistö, Megalinskij, Ščemerov, Turbin, Timašov – Eero, Roman, Koukal – Garejev, Torčenjuk, Golyšev – Polozov, Popov, Jemelin – Ivašov, Aleksejev, Mitjakin – Veličkin, Knjazev

    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Ožiganov, Kiselevič, Sergejev, Naumenkov, Vorobjov, Panin, Pivcakin – Petrov, Da Costa, Kugryšev – Radulov, Stoljarov, Tělegin – Žarkov, Andronov, Kvartalnov – Makarov, Ljubimov, Pihlström – Kuzmenko

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Metalnikov, Sirotkin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Trénink CSKA Moskva před dnešním zápasem:

     
    Čeští fanoušci budou moci vidět v akci zřejmě hned tři české krajánky v akci, a to útočníky Petra Koukala a Ondřeje Romana a také brankáře Jakuba Kováře. Podaří se jim a jejich spoluhráčům zastavit slavný CSKA?
     
    Moskevský celek sice po krátkém tripu nezvládl překvapivě domácí duel se Soči, pak už ovšem skolil jak silnou Jaroslavl, tak silný Petrohrad. A do aktuálního zápasu tak bude rozhodně vstupovat s velkým sebevědomím.
     
    Jekatěrinburgu se po návratu ze Spengler Cupu vůbec nedaří. Prohrál už třikrát v řadě, přičemž branku nevsítil už ve dvou jdoucích utkáních po sobě! Naposledy padl doma s Čerepovcem, předtím prohrál v Omsku a v Astaně.
     
    Avtomobilist v tabulce východní konference neustále balancuje na hranici play-off, CSKA se naopak drží ve vedení na Západě. I proto budou hosté v tomhle duelu favority, co se výsledků týče, jsou na tom totiž daleko lépe než soupeř.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 14. Popov (Timašov, Polozov) – 14. Ljubimov (Makarov), rozh. náj. Ljubimov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kuzmenko (MOS)
    0:0   Popov (JEK)
    2. série:
    0:1   Ljubimov (MOS)
    0:1   Garejev (JEK)
    3. série:
    0:1   Radulov (MOS)
    0:1   Ivašov (JEK)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Ustinskij) – Žuravljov, Kivistö, Megalinskij, Ščemerov, Turbin, Timašov – Eero, Roman, Koukal – Garejev, Torčenjuk, Golyšev – Polozov, Popov, Jemelin – Ivašov, Aleksejev, Mitjakin – Veličkin, Knjazev
    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Ožiganov, Kiselevič, Sergejev, Naumenkov, Vorobjov, Panin, Pivcakin – Petrov, Da Costa, Kugryšev – Radulov, Stoljarov, Tělegin – Žarkov, Andronov, Kvartalnov – Makarov, Ljubimov, Pihlström – Kuzmenko

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 5570
    bahis siteleri