NY Islanders – Columbus 5:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.)
Minnesota – Buffalo 2:3 (kon.) | Winnipeg – San Jose 1:4 (kon.) | Chicago – Nashville 3:2 (kon.)
Colorado – Tampa 0:4 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:3 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New Jersey Devils
Středa 13.01.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím všechny vážené hokejové fanoušky u sledování NHL a souboje mezi celky St. Louis Blues a New Jersey Devils! Oba týmy sužuje velký počet zraněných hráčů, a tak dnes na soupiskách uvidíme i několik hokejistů povolaných z AHL.

    Alex Ovečkin se znovu dvakrát trefil a pokořil hranici 500 branek! (y)The Florida Panthers vyhrála už dvanáctý zápas v řadě.

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 10. leden 2016
     
    St. Louis Blues
    Bluesmani jsou v silné Centrální divizi zatím na třetím místě, když dokázali nasbírat dohromady 55 bodů. K tomu mají skóre 111:112 a za současné situace by tak postupovali do play-off.

    V posledním utkání se jim podařilo zlomit nelichotivou sérii porážek, kdy ačkoliv byli Krály z LA přestříleni 16:27, vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech. V základní hrací době se trefil Pietrangelo, rozhodující nájezd proměnil v sedmé sérii Troy Brouwer.

    Nejproduktivnějším hráčem celku je ruský kanonýr Vladimir Tarasenko. Rodák z Jaroslavle dokázal ve 43 zápasech nastřílet skvělých 24 branek a přidat k tomu ještě 20 asistencí. Více gólů v týmu nedal nikdo, o čtyři přihrávky více má ale druhý nejproduktivnější muž bodování Blues Alexander Steen.

    Roli brankářské jedničky zastává Jake Allen – 33 zápasů, úspěšnost zásahů 92.4%. Ten je ale zraněný a do utkání tak zasáhne náhradník Brian Elliott – 17 zápasů, úspěšnost zásahů 91.9%.
    St. Louis muselo povolat hráče z farmy

    Blues přišli o několik hráčů,stále nevíme jak jsou zranění vážnáZ AHL byli zatím povoláni Chris Butler 27 zápasu 2+8 , a Ty Rattie 29 zápasu 9+14.

    Zveřejnil(a) St. Louis Blues Cz/Sk dne 11. leden 2016
     
    New Jersey Devils
    Ďáblové z New Jersey to s případným postupem do play-off mají na hraně. Zatím jim totiž patří poslední postupové místo v Divoké kartě. Se ziskem 47 bodů a skóre 97:102 jsou osmým nejlepším celkem ve Východní konferenci.

    V posledním utkání si ovšem připsali cennou výhru na ledě Minnesoty. Do vedení je až ve 44. minutě poslal Henrique, o vyrovnání se postaral jejich bývalý kapitán Zach Parise. Vítěznou branku ale vsítil Jon Merrill, jenž se trefil po dlouhých 82 zápasech poprvé od prosince 2014!

    V čele klubové produktivity je útočník Mike Cammalleri, jenž ovšem vinou zranění na trip s týmem neodcestoval. Druhým nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem je Kyle Palmieri, který zatím nastřílel 17 branek a přidal 14 asistencí. Nejlepším nahrávačem je s 20 přihrávkami Lee Stempniak.

    Jasnou brankářskou jedničkou celku je Cory Schneider, který zatím zasáhl do 36 zápasů a s úspěšností zásahů 92.6% několikrát podržel svůj celek, za což si vysloužil nominaci na Utkání hvězd. Dnes v brance ovšem uvidíme jeho náhradníka Keitha Kinkaida, pro kterého to bude devátý zápas v sezoně. Zatím má úspěšnost zákroků 90.5%.
    Dva zápasy v NHL má za sebou Paul Thompson. Takto hovořil po tom prvním

    „Je to zkušenost, kterou nikdy nezapomenu,“ řekl nadšeně Paul Thompson po svém debutu v NHL! „Samozřejmě bychom radši měli dva body, ale pro mě osobně to byl splněný životní cíl.“

    Zveřejnil(a) New Jersey Devils CZ/SK dne 9. leden 2016
     
    Československá stopa v týmech
    Jiří Tlustý (NJD) 30 zápasů, 2+2 (zraněný)
    Patrik Eliáš (NJD) 13 zápasů, 1+4 (zraněný)
    Dmitrij Jaškin (STL) 41 zápasů, 2+7
     
    Vzájemné utkání
    To se sehrálo v listopadu v Prudential Center. St. Louis si z ďábelského ledu nakonec odvezlo oba body za vítězství 2:0. První branku zápasu vsítil bývalý hráč New Jersey Martin Havlát po přihrávce dalšího "ztraceného syna" Scotta Gomeze. Druhý gól zařídil ve 43. minutě Magnus Pääjärvi. Jake Allen si v utkání díky 24 zákrokům připsal čisté konto.

    Zajímavostí je, že ani jeden z výše zmíněných borců do dnešního utkání nezasáhne. Gomez a Havlát už za Blues nehrají, Allen s Pääjärvim jsou zranění.
     
    Velký počet zranění
    St. Louis Blues – Jak již bylo zmíněno, svěřenci trenéra Kena Hitchocka se nebudou moci opřít o služby Jakea Allena! Hrát nebudou ani obránci Jay Bouwmeester a Carl Gunnarsson, díky čemuž šanci dostane farmář Chris Butler. V útoku zcela jistě nenastoupí Magnus Pääjärvi, jehož se pokusí nahradit Ty Rattie. Start Paula Stastného je nejistý. Až v únoru se navíc St. Louis do služeb opět budou hlásit další forvardi Steve Ott a Jaden Schwartz.

    New Jersey Devils – Na trip s týmem vůbec neodcestoval Mike Cammalleri, nejproduktivnější Ďábel. Nepřipojila se ani dvojice Jacob Josefson – Patrik Eliáš, dlouhodobě zraněný Ryane Clowe samozřejmě také ne. Ani Jiří Tlustý s týmem neodcestoval. Naopak navzdory lehčímu zranění doufají v brzký návrat do sestavy John Moore a Tuomo Ruutu. Z farmy tedy New Jersey v posledních dnech povolalo Paula Thompsona, Jima O'Briena, Josepha Blandisiho a Marc-André Gragnaniho.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Shattenkirk, Pietrangelo, Butler, Parayko, Edmundson, Bortuzzo – Fabbri, Lehterä, Tarasenko – Upshall, Steen, Brouwer – Berglund, Backes, Rattie – Jaškin, Brodziak, Reaves

    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Greene, Larsson, Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill – Kalinin, Zajac, Palmieri – Blandisi, Henrique, Stempniak – Kennedy, O'Brien, Thompson – Farnham, Gionta, Tootoo

    Rozhodčí: Dwyer, Romasko – MacPherson, McElman.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči už jsou v šatně připraveni na zahájení utkání, ještě před tím nás ovšem čekají obvyklé ceremonie. Americká hymna, představení soupisek, apod.
     
    Blues vyhráli celkem čtyři poslední vzájemné zápasy s Ďábly, z toho tři s čistým kontem!
    New Jersey ve Scottrade Center navíc vyhrálo naposledy v prosinci 2008. Zlomí tuto hrozivou bilanci?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly utkání se podařilo vyhrát New Jersey.
     
    00:11
    A ti se tak dostali do útočného pásma, díky čemuž střílel Travis Zajac. Byl to ale spíše pouze propagační pokus, Elliotta nachytat nemohl.
     
    00:27
    Na první útočný výlet se vydali i domácí hokejisté, těm ovšem v útočném pásmu nebylo umožněno ani zakončit.
     
    00:51
    Robby Fabbri to vymyslel v útočném pásmu dobře. Celá akce nakonec skončila tak, že zasahovat musel Keith Kinkaid.
     
    01:09
    Po pravé straně vyrazil na výlet obránce Colton Parayko, jehož přízemní pokus Kinkaid rovněž zlikvidoval.
     
    01:37
    Andy Greene se pokusil založit akci, nicméně David Backes ho v souboji kapitánů ve středním pásmu zastavil. Přesto zůstávají hráči v bílém na puku.
     
    02:03
    Tyler Kennedy nahodil touš do útočného pásma, ten z něj ovšem velice rychle vycestoval zpět do toho středního.
     
    02:43
    Čtvrtá formace Devils odvedla výbornou práci a v předbrankovém prostoru se ke střele uvolnil Gionta, mířidla ale neměl dobře seřízená.
     
    03:15
    Colton Parayko opět prokázal své ofenzivní choutky a nahrával na Brouwera, který se ale v mezikruží nedostal k zakončení.
     
    03:40
    Nováček Parayko si nyní na modré počínal jak zkušený mazák a i když ho napadali rovnou dva hráči soupeře, dokázal puk uhlídat.
     
    04:22
    Jon Merrill si narazil s Blandisim a zakončil svou akci střeleckým pokusem, který ovšem bez problémů Brian Elliott vyrazil.
     
    04:46
    Adam Larsson střílel od modré čáry, jeho pokus byl ale ztečován do bezpečí.
     
    05:00
    A opět nebezpečně pálil švédský obránce, po čemž před Elliottem přišla menší skrumáž. O puk bojoval mermomocí Tyler Kennedy, nicméně domácí defenziva situaci zvládla.
     
    05:05
    Při pokusu o protiútok se St. Louis provinilo ofsajdem, následuje tedy první přerušení!
     
    05:46
    Bobby Farnham to udělal dobře a z pravého křídla poslal puk na bránu tak, aby ho Elliott musel vyrazit. Naštěstí pro něj ale Gionta a Tootoo měli k dorážce daleko.
     
    06:16
    Ryan Reaves předal touš na modrou čáru Edmundsonovi, jehož střelu zápěstím ale dokázali bránící hráči zblokovat.
     
    06:33
    Robert Bortuzzo svou střelu poslal přímo do míst, kde měl brankář Keith Kinkaid připravenou svou lapačku. Po zákroku hru přerušil, a prostor tak dostává komerční přestávka.
     
    06:41
    Patrik Berglund to nejprve neúspěšně zkoušel sám, poté předal mezi kruhy puk Backesovi, jehož nebezpečná střela šla mimo.
     
    07:00
    A znovu pálil domácí kapitán, tentokráte Keitha Kinkaida donutil k zákroku! Třetí formace Blues odvádí velice dobrou práci.
     
    07:34
    New Jersey se z nynějšího tlaku soupeře vymanilo výhozem kotouče na zakázané uvolnění.
     
    07:36
    Ihned po buly to zkusil Vladimir Tarasenko, ale nemířil vůbec přesně.
     
    07:49
    Travis Zajac spěchal do samostatného úniku, kotouč byl ale stále více před ním! Přesto ho hostující útočník dohnal, současně to ale dokázal i brankář Brian Elliott, který ho odpálil do rohu!
     
    08:31
    Mezi kruhy se k odraženému puku dostal Lee Stempniak, ale Bortuzzo dokázal jeho střelecký pokus zblokovat.
     
    08:39
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Lee Stempniak - 2 min., vražení na hrazení).
     
    08:57
    Kevin Shattenkirk posunul puk na Vladimira Tarasenka, jehož pokus ale úspěšný nebyl.
     
    09:11
    V oslabení do útočné akce vyrazil Henrique, jenomže jediný bránící hráč dokázal jeho střelu zblokovat do bezpečí.
     
    09:32
    Bluesmanům se zatím nedaří usadit v útočném pásmu, minuta z přesilovky je skoro pryč.
     
    10:04
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vše je ovšem zapomenuto, jelikož Blues přesilovou hru využívají a jdou do vedení! Alexander Steen našel u branky trestuhodně volného PATRIKA BERGLUNDA, který si s nabídnutou šancí poradil nejlépe, jak mohl – gólen! Zafungovala tedy švédská spolupráce. Asistence: Alexander Steen a Colton Parayko.
    10:04 Patrik BERGLUND - 1:0
     
    10:41
    Jim O'Brien byl vyslán po levém křídle do útočné akce, Elliott jeho následnou střelu dokázal vyrazit vedle brány.
     
    11:26
    Berglund a Backes kombinovali v útočném pásmu, bránící hráči Devils k nim ale rychle přistoupili a zabránili jim v jakékoliv akci. Na modré totiž číhal Parayko.
     
    12:12
    Devils právě vstřelili branku!
    A máme vyrovnáno! Postarala se o to čtvrtá formace Ďáblů. Bitkař BOBBY FARNHAM se od svého příchodu do New Jersey prezentuje i jako střelec, když vsítil už svou sedmou branku, což se mu v profesionálním hokeji povedlo poprvé! Tentokráte pálil z mezikruží po bekhendovém pasu od Gionty. Asistence: Stephen Gionta a Adam Larsson.
    12:12 Bobby FARNHAM - 1:1
     
    12:36
    Troy Brouwer svou střelou od modré nechal vyniknout Kinkaida, který přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    12:51
    V obranném pásmu Ďáblů zahráli bránící hráči vysokou holí, kvůli čemuž musela být hra přerušena.
     
    13:12
    Paul Thompson byl v útočném pásmu dříve, než puk. Pískal se tedy ofsajd a oba týmy mohou vystřídat.
     
    13:28
    Kotouč skončil na střídačce, kde nemá co dělat. Rozhodčí tedy znovu museli přerušit hru a nařídit vhazování ve středním pásmu.
     
    13:36
    Nahození Gragnaniho bylo opět opožděné, je z toho tedy další ofsajd. Hra je nyní oproti úvodu hodně kouskovaná.
     
    13:54
    A o další stopáž se postaral Keith Kinkaid, který podržel touš pod svou lapačkou před napadajícím Rattiem.
     
    14:11
    Joseph Blandisi šikovně posílal puk před branku, kde čekal Stempniak. Naštěstí pro domácí celek to ale hostům nevyšlo.
     
    14:47
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté otáčejí vývoj zápasu na svou stranu! LEE STEMPNIAK odvedl výbornou práci při napadání a jak celou akci založil, tak jí i zakončil. V útočném pásmu nejprve předal puk Blandisimu, který mu ho vrátil. Stempniak ho tedy posunul na modrou k Larssonovi, jehož střelu Elliott vyrazil a hostující forvard s číslem 20 doklepl touš do branky! Prosadil se podesáté v sezoně, první bod v NHL si také připisuje Joseph Blandisi. Asistence: Adam Larsson a Joseph Blandisi.
    14:47 Lee STEMPNIAK - 1:2
     
    15:27
    A mohlo to být o dva góly! Sergej Kalinin dostal pas do předbrankového prostoru a za zády Briana Elliotta zvonila tyčka! Devils mají solidní tlak.
     
    16:13
    Keith Kinkaid před napadajícími hráči soupeře raději pokryl puk. Bluesmanům se tak konečně podařilo uklidnit hru a následuje komerční přestávka.
     
    16:37
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Patrik Berglund - 2 min., krosček).
     
    17:08
    Domácí celek se zmocnil puku v obranném pásmu a poslal ho přes všechny čáry, tedy až za bránu Kinkaida.
     
    17:30
    A opět se mu to podařilo, New Jersey se prozatím nedostalo ani k žádné kombinační hře.
     
    17:49
    Skvělé oslabení v podání Bluesmanů, kteří svému soupeři absolutně nic neumožňují.
     
    18:12
    Konečně se Ďáblům něco povedlo. Střelu z voleje vyslal Palmieri, nicméně Brian Elliott své betony sklapl včas a vyrazil puk.
     
    18:37
    Domácí v plném počtu.
     
    18:42
    Tyler Kennedy se vydal do akce po levém křídle a jeho střelu domácí gólman jen vyrazil, díky čemuž se o dorážku snažil Jim O'Brien! Naštěstí pro St. Louis Blues ale bránící hráči odpálili puk.
     
    18:52
    Z následujícího protiútoku přišla střela od modré čáry zleva, kterou ale Kinkaid viděl a také chytil.
     
    19:25
    Blues se ještě pokusí rozjet nějakou útočnou akci a vyrovnat gólem do šatny...
     
    19:45
    ... nedaří se jim ovšem prosadit v útočném pásmu, v této periodě se tak zřejmě již nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 3:02.
     
    Máme za sebou první dvacetiminutovku utkání. Domácí tým se dostal do vedení zásluhou gólu Berglunda, vyrovnání ale poté zařídil Farnham. Následně se prosadili Ďáblové díky Stempniakovi ještě jednou a získali tak vedení. Aktuální stav je tedy 2:1 pro New Jersey.

    Střely: 9:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhou třetinu vyhraným vhazováním zahájil Alexander Steen.
     
    20:19
    A sám se nyní odhodlal ke střele od modré čáry, ale puk byl ztečován vedle Kinkaidovy brány.
     
    20:49
    Travis Zajac založil protiútok a předal puk Kalininovi, který jen nahodil do útočného pásma, aby spolu s dalšími mohl vystřídat.
     
    21:13
    David Schlemko si pěkně prokličkoval do lepší pozice. Poté z ní vystřelil, ale bránu netrefil.
     
    21:41
    Tak tohle byla obrovská šance na první branku v NHL! Lee Stempniak objel branku a vystřelil, puk se od Elliotta odrazil na hůl Josepha Blandisiho, který se ho natřikrát snažil dorazit! Domácí gólman ale vytáhl neskutečný zákrok betonem!
     
    22:10
    Joel Edmundson vystřelil zápěstím ze své obvyklé pozice levého obránce, ale Kinkaid ani nemusel zasahovat.
     
    22:38
    Gragnani se pokusil od střídaček rozehrát, což se nepodařilo. Blues poté místo protiútoku jen vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    23:20
    Čtvrtá lajna Ďáblů opět odváděla to, co je jí vlastní – aktivně napadala. Tím výrazně zkomplikovala rozehrávku zadákům St. Louis.
     
    23:45
    Ryan Reaves se pokusil o totéž proti Schlemkovi, který to ale zvládl na výbornou a rozehrál akci pro své spoluhráče.
     
    24:33
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno, je to 2:2! SCOTTIE UPSHALL předváděl velice dobré střídání a karma ho odměnila. Troy Brouwer si u levého mantinelu vybruslil ke střele, po které se před Keithem Kinkaidem k dorážce bekhendem dostal právě Upshall. Ten tak dopravil kotouč do brány a vyrovnal! Asistence: Troy Brouwer a Alexander Steen.
    24:33 Scottie UPSHALL - 2:2
     
    25:00
    Blandisi pěkně nahrál na Leeho Stempniaka, který ale bekhendem vystřelil jen vedle brány. Nováček Blandisi hraje velice dobré utkání!
     
    25:44
    Robert Bortuzzo byl napadán O'Brienem a ztratil puk, posléze ho ovšem sebral Thompsonovi, a vše tak dokázal napravit.
     
    26:23
    Kevin Shattenkirk střílel velice nebezpečně od modré čáry! Jeho dělovou ránu ale dokázal Keith Kinkaid pozorně vyrazit do rohu.
     
    26:35
    Po dalším zákroku brankáře celku z Newarku následuje komerční přestávka.
     
    26:50
    Zakázané uvolnění v podání New Jersey.
     
    26:57
    Vladimir Tarasenko chtěl o sobě dát poprvé výrazněji vědět, ale jeho kličkovaná neskončila ani střeleckým pokusem.
     
    27:39
    Hostující tým má ponechanou výhodu, čeká ho přesilová hra.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Dmitrij Jaškin - 2 min., hákování).
     
    27:54
    Blues ale vyhráli vhazování a vyhodili puk až ke Kinkaidovi, díky čemuž se ještě nemusí bránit.
     
    28:36
    David Schlemko vyslal od modré velice dobrou střelu, kterou před bránou tečoval nejlepší střelec New Jersey Kyle Palmieri! Brian Elliott ale přesto dokázal puk vyrazit a zabránil tak tomu, aby šli Devils znovu do vedení.
     
    29:07
    Pěkná kombinace na jeden dotek v podání New Jersey skončila střelou Stempniaka, kterou ale Elliott dokázal svým ramenem vytěsnit.
     
    29:25
    Při pokusu o založení další útočné akce se Blandisi dostal do ofsajdového postavení.
     
    29:49
    Domácí v plném počtu.
     
    30:02
    New Jersey přesto svého soupeře uzamklo a ke střele z otočky se dostal Henrique, kotouč byl ale sražen do ochranné sítě.
     
    30:02
    Komerční pauza.
     
    30:25
    Patrik Berglund vyrazil do útočného pásma, místo střely ale volil pas jen na modrou.
     
    30:41
    Patrik Berglund se dostal ke střele a trefil tyčku! Několik lidí už si ale myslelo, že šlo o gól, včetně samotného střelce. Sudí byl ovšem neoblomný a jak prokázaly opakované záběry, rozhodl správně.
     
    31:13
    Zakázané uvolnění St. Louis Blues, vhazovat se bude u Briana Elliotta.
     
    31:30
    Pěkný pokus obstaral zápěstím centr Travis Zajac, domácí gólman byl ale připraven. Puk lapil, hru přerušil, vhazování zařídil a spokojen být mohl.
     
    31:35
    A opět byl Blandisi blízko své první branky v NHL! Tentokráte pálil z voleje v mezikruží, ale jeho ránu zastavila tyčka Elliottovy klece!
     
    31:50
    Nyní skončil hrací předmět v ochranné síti, hra je tedy přerušena.
     
    32:14
    Joel Edmundson využil toho, že Keith Kinkaid neměl ideální výhled, a vystřelil od modré čáry. Hostující strážce svatyně přesto dokázal puk vyrazit.
     
    32:55
    Damon Severson zamířil pro kotouč za svou bránu a čeká, až jeho spoluhráči z útočných řad dostřídají.
     
    33:11
    Pas na Bobbyho Farnhama byl zblokovaný na střídačku, hra tedy nemůže pro tuto chvíli pokračovat.
     
    33:32
    Chris Butler obdržel puk na levou stranu a měl prostor ke střele, čehož využil. Kinkaid ale zareagoval chladnou hlavu a jeho zakončení zneškodnil.
     
    33:47
    Dobře vystřelil Adam Larsson a v předbrankovém prostoru se k puku snažil dostat Zajac, to se mu ale nepovedlo.
     
    34:03
    Kyle Palmieri pálil zprava, nicméně nezamířil dobře. Brian Elliott byl tedy opět bez práce.
     
    34:21
    Ofsajd Ďáblů z New Jersey, což dává prostor pro komerční přestávku.
     
    34:40
    Colton Parayko zkusil své štěstí střelou z pravé strany, ale Kinkaidovi nemohla nadělat žádné problémy.
     
    34:55
    To se ovšem nedá říci o pokusu Butlera, po němž byl před brankou pěkný rozruch, ale neúspěšný!
     
    35:21
    Damon Severson srazil u mantinelu Backese a strhla se nám menší potyčka. Jisté určitě je, že obránce Ďáblů bude za tento zákrok vyloučen.
     
    35:21
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Damon Severson - 2 min., vražení na hrazení).
     
    35:50
    Hosté krátce po buly dokázali vyhodit puk.
     
    36:05
    Ke střele se velice dobře dostal Alexander Steen a před brankou číhali ještě spoluhráči na dorážku, ovšem Kinkaid byl připraven.
     
    36:33
    Alex Pietrangelo zaváhal na modré čáře a Stephen Gionta jel málem sám na branku, obránce Bluesmanů ale vše napravil.
     
    36:53
    Nyní se Gionta postaral o výhoz do rohu protějšího pásma, čímž opět ušetřil pár sekund.
     
    37:07
    Velice šťastný odraz přímo před Troye Brouwera od zadního mantinelu po střele Coltona Parayka! Předsezonní posila Blues z Washingtonu se tak dostala k jedovaté ráně, kterou ale Kinkaid chytil!
     
    37:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita sedm sekund před koncem trestu a domácí jdou podruhé v utkání do vedení! Alex Pietrangelo vystřelil od modré čáry a PATRIK BERGLUND parádně tečoval kotouč do brány za záda Keitha Kinkaida! Druhá branka pro švédského útočníka. Asistence: Alex Pietrangelo a Jori Lehterä.
    37:14 Patrik BERGLUND - 3:2
     
    37:49
    Dmitrij Jaškin pádil do samostaného úniku, byl ale faulován, a tak budou domácí znovu hrát přesilovou hru!
     
    38:03
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jon Merrill - 2 min., sekání).
     
    38:32
    Vladimir Tarasenko nebezpečně střílel z levé strany, Kinkaid byl připraven a puk vyrazil!
     
    38:47
    Velký rozruch před Keithem Kinkaidem a do brány se mermomocí snažil procpat puk kapitán David Backes, hostující brankář ale zasáhl!
     
    39:09
    Tlak Blues pokračuje, další pokus ruského kanonýra Tarasenka vyrazil Kinkaid do rohu kluziště.
     
    39:23
    Tentokráte skončil po teči Adama Larssona touš v ochranné síti a hra byla přerušena, díky čemuž svěřenci kouče Hynese konečně vystřídají.
     
    39:43
    Stephen Gionta se při pokusu o výhoz puku trefil jen na střídačku Blues, rozhodčí tedy nařizuje buly v útočném pásmu domácího celku.
     
    39:47
    Ďáblové po buly vyhodili puk a v této třetině už se tak nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 4:01.
     
    Tuto třetinu ovládli domácí hokejisté. Díky gólům Upshalla a Berglunda se opět dostali do vedení. Aktuální stav zápasu je tedy 3:2 a uvidíme, jestli si St. Louis dokáže toto vedení ohlídat.

    Střely: 24:18 (15:8 v této třetině)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Hosté v plném počtu.
     
    40:28
    Colton Parayko vyslal od modré čáry nebezpečný projektil po zemi a k dorážce se poté dostal Alexander Steen, nicméně Keith Kinkaid byl pozorný a dokázal puk vyrazit!
     
    41:10
    David Schlemko se pokusil rozehrát akci svého celku nahozením do útočného pásma. Tam ale nebyli připravení spoluhráči.
     
    41:28
    Robby Fabbri vedl po pravé straně útočnou akci, až jí nakonec zakončil střelou zápěstím. Ta byla chycena Kinkaidem.
     
    41:37
    Zakázané uvolnění týmu z Newarku, vhazovat se opět bude po levici Keitha Kinkaida.
     
    41:40
    Ihned po buly vystřelil Robert Bortuzzo, hostující gólman připraven.
     
    41:47
    Kotouč nyní zasáhl ochrannou síť, a tak se znovu přerušuje. Hra je v úvodu třetí periody hodně kouskovaná.
     
    42:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla parádní rána! Kevin Shattenkirk dostal nabito na modrou čáru a nekompromisní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě! A jak prokázaly opakované záběry, jeho pokus v předbrankovém prostoru tečoval TY RATTIE, který se tak prosadil poprvé v NHL! Domácí celek poprvé v utkání odskakuje na rozdíl svou branek. Asistence: Kevin Shattenkirk a Robby Fabbri.
    42:21 Ty RATTIE - 4:2
     
    42:21
    Trenér John Hynes si ještě vyžádal pohovor u videa! Reklamuje nedovolené bránění brankáři.
     
    42:21
    A sudí jen potvrdil původní verdikt, gól platí!
     
    42:41
    Na pravé straně obstaral střelecký pokus zápěstím Colton Parayko, hostující gólman Keith Kinkaid byl připraven.
     
    43:19
    Alex Pietrangelo poslal puk do předbrankového prostoru, kde se jeden z hráčů Devils dopustil faulu!
     
    43:19
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Sergej Kalinin - 2 min., hákování).
     
    43:32
    Ďáblové vyhodili puk a dokázali se tak hned na počátku nevýhody osvobodit.
     
    44:10
    Domácímu celku se zatím nedaří usadit v útočném pásmu, New Jersey se brání zdatně.
     
    44:54
    Pietrangelo to vymýšlel dobře a obtočil se okolo brány, ale Kinkaid vyrazil puk betonem.
     
    45:00
    A další jedovatou ránu vyslal od modré čáry Troy Brouwer, byl z toho ovšem jen další zákrok!
     
    45:19
    Hosté v plném počtu.
     
    45:22
    Vladimir Tarasenko se k puku dostal po pasu od Alexandera Steena a byla z toho zajímavá šance pro ruského kanonýra, jenomže Keith Kinkaid byl připraven a zasáhl!
     
    45:41
    Scottie Upshall ve středním pásmu unikal hostující obraně a Adam Larsson (NJD) zatáhl za záchrannou brzdu. Dvě minuty za podražení.
     
    45:53
    Poměr sil na ledě se ovšem vyrovná. Travis Zajac se snažil držet puk a Colton Parayko (STL) ho srazil k zemi krosčekem.
     
    46:12
    Pietrangelo si v mezikruží vybruslil k zakončení, jenž ovšem bylo sraženo.
     
    46:22
    A nyní po zákroku Kinkaida přichází na řadu komerční přestávka.
     
    46:44
    Jori Lehterä posílal velice pěkný pas na Vladimira Tarasenka, který si ale nedokázal kotouč zpracovat.
     
    47:11
    Scottie Upshall získal kotouč a chtěl ho předat Pietrangelovi, to se mu ovšem nepodařilo.
     
    47:37
    Lee Stempniak se s pukem do útočného pásma dostal později, než Joseph Blandisi – ofsajd!
     
    47:41
    Hosté v plném počtu.
     
    47:53
    Domácí v plném počtu.
     
    48:13
    Patrik Berglund se snaží o hattrick, jeho nynější střela zápěstím byla ovšem sražená do ochranné sítě.
     
    48:26
    Pěkná rána Joela Edmundsona od modré čáry. Jon Merrill jí ale svou hokejkou přizvedl nad bránu Keitha Kinkaida.
     
    48:32
    Robert Bortuzzo střílel zprava a jeho spoluhráči se před bránou snažili dostat k dorážce, Kinkaid to ale neumožnil.
     
    48:35
    Robert Bortuzzo vystřelil zápěstím od modré čáry, byl z toho ale jen další snadný zákrok pro brankáře Devils.
     
    48:56
    Na druhé straně pálil Gragnani, jeho pokus byl sražen nad bránu. Posléze se před brankou strhla menší strkanice, kterou ale sudí okamžitě ukončili.
     
    49:13
    Upshall zkusil své střelecké štěstí z levé strany, brankář Kinkaid si ale tuto situaci pohlídal. V této třetině vedou domácí na střely zatím 12:1!
     
    49:32
    Paul Thompson měl střeleckou příležitost, čehož okamžitě využil. Elliott ale prokázal skvělý přehled a jeho pokus chytil.
     
    50:19
    New Jersey se co nejrychleji snaží dostat na rozdíl jediné branky, jenomže domácí celek zatím velice dobře brání.
     
    50:51
    Po pasu od Henriquea zkoušel své štěstí z úhlu Stempniak, ale Elliott se nenchal zaskočit a puk vyrazil do bezpečí.
     
    51:32
    Marc-Andre Gragnani střílel z levé strany tvrdou ránu, ale nepřesnou, tudíž celá akce přišla vniveč.
     
    51:50
    Na ledě se strhla velká strkanice po tvrdém zákroku jednoho z hostí! Rozhodně se bude vylučovat.
     
    51:50
    Vše ostrým faulem na Jaškina zapříčinil Bobby Farnham. Poté se mezi sebou poprali Jordin Tootoo a Ryan Reaves. Rozvášnění kohouti ale byli po chvíli odděleni.
     
    51:50
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Bobby Farnham - 5 min. + osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění). Trest odpyká Paul Thompson.
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jordin Tootoo - 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Ryan Reaves - 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Kyle Brodziak - 2 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost). Trest odpyká Robby Fabbri.
     
    51:50
    Na domácí celek čeká pět minut dlouhá přesilová hra!
     
    52:00
    Konečně se vracíme k hokeji. Uvidíme, jak to změní obraz hry.
     
    52:10
    Nyní se Blues dostali do ofsajdového postavení, v akci tak nemohli pokračovat.
     
    52:27
    Travis Zajac se dostal parádním způsobem do úniku, svou střeleckou nemohoucnost z posledních zápasů ale neprolomil, zakončil totiž mimo!
     
    53:06
    Brian Elliott byl pozorný a po akci Blandisiho přerušil hru.
     
    54:13
    Colton Parayko předvedl nadějnou akci a snažil se nahrát na Davida Backese, čemuž ale dokázal zabránit Keith Kinkaid.
     
    55:01
    Alexander Steen a Patrik Berglund si pěkně nahrávali, nakonec ale došlo jen k nepřesné střele prvně jmenovaného!
     
    55:53
    Domácímu týmu se v početní výhodě ale zatím moc nedaří, obránci Devils odvádí dobrou práci a svého soupeře nepouští do šancí.
     
    56:12
    Změnit se to pokusil Vladimir Tarasenko, ale jeho tvrdá střela šla mimo branku.
     
    56:30
    Backesův pas zblokoval Adam Henrique, jenž dokázal vyhodit.
     
    56:50
    Hosté v plném počtu, přečkali tak dlouhé pětiminutové oslabení.
     
    57:18
    Upshall získal puk v útočném pásmu soupeře, pouze ho ale nahodil za branku a spolu s ostatními vystřídal.
     
    57:41
    Kinkaid zamířil na střídačku a Ďáblové to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    58:20
    Seversonovu střelu zápěstím od modré čáry ve své lapačce ukryl Elliott.
     
    58:29
    Palmieriho pokus z levé strany byl zblokován, nenadělal tak žádné nebezpečí.
     
    58:50
    Lee Stempniak to zkoušel v mezikruží, ale obránci k němu včas přistoupili.
     
    59:16
    Dobrý pokus Kylea Palmieriho ramenem dokázal vyrazit Brian Elliott!
     
    59:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A je definitivně rozhodnuto! St. Louis dává gól do prázdné branky, zvyšuje na 5:2, a získá tak dnes dva body! Přes celé kluziště se po neúspěšné střele Schlemka trefil DAVID BACKES. Bez asistence.
    59:24 David BACKES - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec, Scottrade Center jásá, jelikož St. Louis porazilo Ďábly z New Jersey 5:2! Jejich neúspěšná série na ledě Blues tak trvá, nevyhráli zde od roku 2008.

    Do vedení se domácí dostali v 11. minutě, když skóroval Patrik Berglund. Odpověď přišla o chvíli později, vyrovnání zařídil Bobby Farnham. A krátce nato navíc hosty do vedení poslal Lee Stempniak.

    Ve druhé třetině ale Blues skóre otočili. Nejprve se ve 25. minutě prosadil Scottie Upshall, poté podruhé v utkání skóroval švédský útočník Patrik Berglund.

    Důležitý moment přišel na začátku třetí třetiny, kdy Ty Rattie svou první brankou v NHL zvýšil na 4:2. A definitivní tečku za zápasem udělal gólem do prázdné branky kapitán David Backes.

    Trenér St. Louis Ken Hitchcock tak slaví vítězství s Bluesmany podvousté! Gratulujeme!
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 951 diváků.
     
    Střely: 37:24 (9:10, 15:8, 13:6)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrik Berglund (STL) 2+0
    2. Ty Rattie (STL) 1+0
    3. Brian Elliott (STL) 24 zák., 2 góly, 91,7%
     
    Československá stopa v utkání:
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:35 (04:55:14)
    T.J. Rattie vstřelil 1. gól v NHL!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 11. Berglund (Steen, Parayko), 25. Upshall (Brouwer, Steen), 38. Berglund (Pietrangelo, Lehterä), 43. Rattie (Shattenkirk, Fabbri), 60. Backes – 13. Farnham (Gionta, Larsson), 15. Stempniak (Larsson, Blandisi)


    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Shattenkirk, Pietrangelo "A", Butler, Parayko, Edmundson, Bortuzzo – Fabbri, Lehterä, Tarasenko – Upshall, Steen "A", Brouwer – Berglund, Backes "C", Rattie – Jaškin, Brodziak, Reaves. Trenér: Ken Hitchcock.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Greene "C", Larsson, Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill – Kalinin, Zajac "A", Palmieri – Blandisi, Henrique "A", Stempniak – Kennedy, O'Brien, Thompson – Farnham, Gionta, Tootoo. Trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Dwyer, Romasko – MacPherson, McElman

    Diváci: 17 951
    bahis siteleri