Omsk – Minsk 8:1 (kon.) | Barys – N.Novgorod 5:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
Jokerit – Chabarovsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Petrohrad – Novosibirsk 6:2 (kon.)
Spartak Moskva – Novokuzněck 2:3 (kon.) | Riga – Vladivostok 4:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Jokerit Helsinky
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Amur Chabarovsk
Neděle 17.01.2016, 15:00 • Hartwall Arena, Helsinki • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Opravdu dalekou cestu musel podstoupit Chabarovsk, aby se mohl prakticky na druhém konci planety utkat v rámci KHL s Jokeritem. A bude hrát v dalekém Finsku o dost. Protože jestli se mu nepodaří nyní pravidelně sbírat body, v tabulce Východní konference se do play-off neprobije. Domácí jsou ovšem na Západě jako lídr Bobrovovy divize na celkově druhém místě a patří vůbec k tomu nejlepšímu v celé lize.
     
    Oba týmy jsou na tom s formou aktuálně dost podobně. Amur jako by už nechal zapomenout na sérii šesti čistých porážek v řadě a v posledních čtyřech zápasech hned třikrát zvítězil, včetně minulého skalpu silného Petrohradu. Jokerit vyloženě nezáří, za posledních pět kol prohrál hned třikrát, porazil pouze venku Viťaz a doma Novosibirsk.
     
    V akci bychom měli vidět dva české krajánky, a to na straně hostujícího celku. Uvidíme, jestli se v sestavě objeví Jan Kolář a Tomáš Zohorna. Oba týmy jinak mají celkem početnou marodku – Jokeritu chybějí Huhtala, Korpikari, Poysti a Vaananen, Amur postrádá Dědunova, Maslova, Šulakova a Ťuljapkina.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Kautto) – Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa, Lajunen, Kulda – Kozun, Regin, Pelletier – Aaltonen, Sallinen, Kennedy – Jormakka, Kapanen, Todd – Rita, Wirtanen, Mäki

    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Alikin) – Kolář, Čerepanov, Stalnov, Zub, Ibragimov, Atjušov – Tarasov, Zohorna, Bergfors – Litovčenko, Gračjov, Tolpeko – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Li – Pervušin, Wandell, Železnov – Aliu

    Rozhodčí: Kulakov, Konc – Palej, Otmachov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:56
    Jokerit se sice nastěhoval do útočného pásma Chabarovsku, jenže tam nevymyslel zhola nic. Pečurskij si nemusel připsat žádný zákrok.
     
    01:18
    Zohorna si vybruslil na levý kruh a odtud se snažil překvapit Karlssona. Nicméně domácí gólman bez větších problémů zasáhl svou lapačkou.
     
    02:10
    V prvních dvou minutách jsme zatím neviděli nic, co by stálo za zmínku. Oba celky se na ledě spíše rozkoukávají.
     
    02:29
    Jormakka objel branku a z pravé strany z blízkosti vypálil. Trefil však jen výstroj připraveného Pečurského. Vhazovat se bude před brankou Amuru.
     
    03:23
    Těžko říci, co tímhle krokem Mäki zamýšlel. Z levé strany vjel o pásma, jenže tam nějakým záhadným způsobem přišel o puk poté, co se ho zřejmě snažil nahodit.
     
    04:39
    Gračjov toho v útoku nyní moc nevymyslel. Dostal se sice krkolomně do pásma, jenže tam o touš velmi brzy přišel.
     
    05:24
    První nebezpečnější střela od modré čáry. Nicméně Karlsson si s ní svým betonem dokázal poradit. Rozhodčí následně budou vylučovat.
     
    05:26
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Kennedy – 2 min., podražení).
     
    06:30
    Domácí se zatím tomuto oslabení brání velice dobře. V tuhle chvíli se Amur vlastně ani nedokázal usadit v útočném pásmu.
     
    07:15
    Atjušov měl nyní na pravé straně celkem dost prostoru, a tak z první vypálil. Jenže trefil jen obránce před sebou. Hosté tak přišli o útočné pásmo.
     
    07:26
    Domácí v plném počtu.
     
    08:11
    Nějaké zmatky panovaly nyní před branku Pečurského. Hostující gólman tak na ledě přikryl touš svou lapačkou. Následovat bude komerční přestávka.
     
    08:40
    Pelletier byl jaksi nerozhodný, jako by nevěděl, jestli střílet, nahazovat nebo přihrávat. A nakonec byla hra po jeho počínání přerušená. Vhazovat se bude před Pečurským.
     
    09:55
    Kostrbatá je zatím rozehrávka Jokeritu, který působí na ledě dost ospalým dojmem. Zatím proti Amuru nepotvrzuje v žádném případě roli jakéhosi favorita.
     
    10:48
    Marně se Jormakka snažil zabojovat o puk v rohu kluziště. Amur si dokázal poradit a dostat puk daleko od branky Pečurského.
     
    11:32
    Lajunen teď napřáhl od modré čáry a mířil k tyčce Pečurského. Ten sice neměl zcela ideální výhled, ale lapačku vytasil proti puku tak, jak měl.
     
    12:17
    Amur vyhodil puk jen na zakázané uvolnění. Tahle rozehrávka Vj. Ušeninovi vůbec nevyšla.
     
    13:05
    Tenhle hokej prostě nudí. Za celou dobu jsme se zatím nedočkali jediné vážnější možnosti. Střetnutí je pořádně vyrovnané, jako by hráči byli myšlenkami nedělního odpočinku a klidu.
     
    14:26
    Pervušin sice mohl ještě popojet dopředu, ale rozhodl se puk nahodit. A jeho spoluhráč u mantinelu neuspěl. Jokerit získal kotouč do své moci.
     
    14:59
    Tuhle třetinu nám nyní pozdrží druhá reklamní přestávka. Do první přestávky nám zbývá ani ne pět minut.
     
    15:00
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Aliu – 2 min., sekání).
     
    16:20
    Prostě to chce více střelit. Jokerit naprosto zamkl soupeře v pásmu, jenže Pečurskij si všudy všeho připsal jen jeden ostřejší zákrok. Ubrání Amur tohle oslabení?
     
    17:00
    Hosté v plném počtu.
     
    17:59
    Třetina se nám blíží ke svému konci. Nutno říci, že oba týmy musejí po přestávce opravdu zabrat, jinak se s úspěchem nepotkají díky tomuto předváděnému výkonu.
     
    19:00
    V Hartwall Aréně byla zahlášená poslední minuta třetiny.
     
    19:19
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí v závěru tohoto dějství nakonec přece dokázali skórovat. PEKKA JORMAKKA se dostal k puku ve vlastním obranném pásmu, vysprintoval do útoku a přesnou a svižnou střelou k tyčce překonal Pečurského. Asistence: Philip Larsen.
    19:19 Pekka JORMAKKA - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Ačkoli se Jokerit ujal v závěru tohoto dějství vedení zásluhou trefy Jormakky, na ledě není rozhodně tím vyloženě lepším týmem. Ale i slabší výkon mu zatím stačí k průběžnému úspěchu. Amur potřebuje zabrat. Tohle dějství nám jinak uteklo extrémně rychle, přerušení vidíme jen málo.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Kozun se ihned po začátku druhé třetiny snažil najít spoluhráče v mezikruží, nicméně jeden z hráčů Amuru rozehrávku zachytil. Nakonec však puk vyhodil jen přes všechny čáry na icing.
     
    21:11
    Litovčenko se z pravé strany snažil ohrozit Karlssona, jenže jeho pokus byl zablokovaný. Následně se Amur k puku zpátky nedostal.
     
    21:30
    Jormakkovovi, jedinému střelci dnešní branky, se nelíbilo, jak si proti němu počínal Stalnov. A ihned se s ním pustil do bitky. Alespoň tak oživil dění v Hartwall Aréně. Svým vyloučením ale rozhodně oslabí svou pětku.
    bitka: Jormakka vs. Stalnov
     
    21:32
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jormakka – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Stalnov – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    23:17
    Hra je přece jenom ve druhé třetině kouskovanější. Teď se Amur vystavil do ofsajdu. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    23:47
    Pelletier vypálil z mezikruží poté, co dostal přihrávku od spoluhráče, jenž objel branku. Byl to dobrý pokus, trefil však jen rameno Pečurského.
     
    24:43
    Pečurskij začíná mít čím dál více práce! Sallinen nyní pálil z bezprostřední blízkosti a hostující gólman musel předvést lapačkou parádní zákrok.
     
    25:11
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Moc pěknou kombinací se Amur dostal k vyrovnání. Wandell zatáhl puk k pravé tyčce, odtud přihrál doleva na úplně volného VLADIMIRA PERVUŠINA, jenž skóroval do prázdné branky. Asistence: Tom Wandell, Michail Železnov.
    25:11 Vladimir PERVUŠIN - 1:1
     
    26:21
    Utkání nám po gólu Pervušina dostává úplně nový náboj. I když to po první třetině vypadalo, že Chabarovsk spíše bude bez šance, teď tomu je úplně naopak.
     
    27:30
    Hosté jako by se opět začali soustředit více na bránění. Jokerit se snaží do svého soupeře bušit, zatím však neúspěšně. Navíc Pečurskij působí mezi třemi tyčemi jistým dojmem.
     
    28:23
    Lajunen naznačil střelu od modré, čímž si položil soupeřova obránce. Nakonec střílel z opravdu dobré pozice, jenže výrazněji Pečurského nakonec neohrozil.
     
    28:38
    Pečurskij schoval puk pod výstroj, rozhodčí přerušili hru. Vhazovat se bude po komerční přestávce před hostujícím brankářem.
     
    29:35
    Zohorna se nyní snažil ohrozit Karlssona, ten si ovšem počínal přesně tak, jak měl.
     
    30:29
    Vl. Ušenin a Vj. Ušenin se snažili kombinovat u mantinelu, jejich počínání ale chyběla jednoduše větší přesnost.
     
    30:45
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Rita – 2 min., sekání).
     
    31:29
    Tohle snad byla tyčka! Jokerit se mohl ujmout v oslabení vedení poté, co obrana Amuru totálně zaspala. Regin využil velkého zaváhání Aliua na modré čáře a řítil se sám na branku. Pečurskému udělal snadnou kličku, jenže puk místo za brankovou čáru dopravil jen do brankové konstrukce.
     
    32:11
    Jokerit vyhodil puk z obranného pásma. Tomuhle oslabení se brání naprosto učebnicově.
     
    32:45
    Domácí v plném počtu.
     
    34:13
    Tohle byla hodně mizerná rozehrávka. A Jokerit díky tomu úplně zbytečně přišel o útočné pásmo. Dokonce se rozhodčí o pár vteřin rozhodli domácí opět vyloučit do čtyř hráčů. Druhá reklamní přestávka vyplní program této třetiny.
     
    34:31
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Kulda – 2 min., držení hole).
     
    35:40
    Amuru dnes přesilovky opravdu vůbec nevycházejí. Karlsson ani v jednom případě vlastně nemusel čelit žádnému tlaku.
     
    36:27
    Wandell se nyní snažil před brankou dorážet do branky, jenže puk nakonec pouze proletěl brankovištěm ven. Za chvilku mají hosté po početní výhodě.
     
    36:31
    Domácí v plném počtu.
     
    37:38
    Jokerit se dopustil zakázaného uvolnění. Vhazovat se tedy bude před Karlssonem, kam rozhodčí hru zpátky přestěhovali.
     
    38:25
    Domácí nyní míchali v útočném pásmu s pukem, po přihrávce Larsena pálil z dobré pozice Todd, ale Pečurského nevyzrál. Ani napodruhé pak hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    39:00
    Ještě minuta zbývá do konce tohoto dějství. Dočkáme se ještě nějaké branky podobně jako v třetině první?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Amur nakonec dokázal tohle utkání zdramatizovat, neboť na trefu Jormakkaý z prvního dějství dokázal odpovědět po krásné akci Pervušin. Rozhodně nás tedy čeká zajímavá poslední dvacetiminutovka, v níž budou šance obou celků vyrovnané.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:13
    Karsen sice kombinoval dobře s Aaltonenem, jenže poté Jokerit přišel o puk na pravé straně.
     
    42:17
    Rita se snažil zabojovat o touš u střídaček, jenže puk nakonec přece skončil mimo hrací plochu. Domácí se zatím nedostali k nebezpečnější příležitosti.
     
    43:06
    Kozun špatně zpracoval puk na modré čáře, a protože Pelletier vjel do pásma o trochu dříve, museli hru rozhodčí přerušit kvůli ofsajdu.
     
    43:38
    Moc hezky se nyní probíjel před brankáře Pečurského jeden z domácích hráčů. Nakonec Čerepanov vyřešil situaci pro jistotu vyhozením puku přes všechny čáry.
     
    44:12
    Hned ve třech hráčích operovali domácí hráči před Pečurským, který musel být jednoduše na pozoru. Jokerit jinak nyní zůstává u puku během signalizovaného vyloučení.
     
    44:41
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Aliu – 2 min., krosček).
     
    Dnešní utkání sleduje 9308 diváků.
     
    45:34
    Domácí hala bouří. Cítí, že by Jokerit z téhle přesilovky opravdu mohl udeřit.
     
    46:10
    Jokerit právě vstřelil branku!
    VILLE LAJUNEN nakonec vrací vedení na stranu domácího celku. Domácí bek si sjel do pravého kruhu, skvěle na něj načasoval přihrávku Aaltonen a na následnou přesnou střelu nedokázal Pečurskij reagovat. Asistence: Juhamatti Aaltonen, Tim Kennedy.
    46:10 Ville LAJUNEN - 2:1
     
    46:55
    Hra je znovu přerušená, následovat bude reklamní přestávka. Jokerit se ujal důležitého vedení. Amur bude mít pořádně těžkou práci, aby s utkáním ještě něco udělal.
     
    47:49
    Jaakola nyní za brankou Karlssona jistil puk, který Amur vyhodil opět jen přes všechny čáry. Hra se znovu stěhuje před Pečurského.
     
    49:28
    Gračjov nyní musel u mantinelu dost tvrdě bojovat, aby o puk nepřišel. Jokerit hraje i nadále aktivně, ví, že třetí gól by ho zřejmě definitivně uklidnil.
     
    50:13
    Tolpeko si sjel k červené čáře a i z velkého úhlu se snažil překvapit Karlssona. Ten se ovšem nenechal jeho pokusem v žádném případě nachytat.
     
    51:38
    Tak tohle byla velká dobrá pro Amur! Naprosto mizernou rozehrávku málem ztrestal Tarasov, který se po rychlé kombinaci dostal z pravého kruhu ke střele, jenže puk mu sjel z hokejky. Ten se tak došoural až ke Karlssonovi.
     
    52:33
    Čas se nyní Chabarovsku čím dál více krátí. Aby si Jokerit zbytečně nekomplikoval situaci, poslal Jaakola puk přes všechny čáry.
     
    53:17
    Jokerit má nyní touš ve své moci. Jensen ho zavezl za branku a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    54:12
    Aaltonen se dostal před pár okamžiky k tvrdé střele z pravé strany, jeho dělovka však narazila o mantinel za brankou Pečurského. Ten reagoval opravdu na poslední chvíli.
     
    55:30
    Čtyři a půl minuty, tolik má Chabarovsk času na to, aby alespoň vyrovnal a vynutil si prodloužení. Zatím však v posledním dějství Karlssona nijak výrazněji neohrozil.
     
    57:10
    Tarasov se po chytré kombinaci dostal ke střele z pravého kruhu. A byl faulovaný! Amur si zahraje na závěr přesilovku. Tohle je pro hosty velká možnost.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Kulda – 2 min., sekání).
     
    57:58
    Velká úleva pro Jokerit v tuhle chvíli. Wirtanen totiž dokázal puk vyhodit do bezpečí daleko od brány Karlssona.
     
    58:59
    Chabarovsku dnes prostě přesilovky vůbec nejdou. Bergfors se nyní snažil prosadit z dorážky před Karlssonem, jenže po nahození Aliua neuspěl. Už jen minutka zbývá do konce tohoto střetnutí.
     
    58:59
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:59
    Pečurskij na střídačce, hosté zkusí power-play!
     
    59:12
    Domácí v plném počtu.
     
    59:57
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Pouhé tři vteřiny před koncem hosté dokázali vyrovnat a vynutili si prodloužení. Kolář poslal prudkou přihrávku před brankoviště, kde ho DMITRIJ TARASOV chytře tečoval za Karlssona. Krutá rána pro domácí. Asistence: Jan Kolář, Tomáš Zohorna.
    59:57 Dmitrij TARASOV - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Jokerit inkasoval hodně smolnou branku jen pár chvil před koncem, Amur zabojoval a získá z tohoto zápasu alespoň bod. Vítěze tohoto duelu budeme muset rozluštit buď v prodloužení, nebo po následných samostatných nájezdech.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:35
    Uvidíme, jak moc s psychickou Jokeritu zamával moment před pár minutami.
     
    61:11
    Vj. Ušenin se na levé straně dostal k zakončení, jenže z vyložené pozice trestuhodně minul! Tohle mohl být hodně tupý hřebíček do rakve helsinského celku.
     
    61:51
    Pečurskij na druhé straně bez větších problémů dokázal zasáhnout. Lajunen na něj z pravé strany nevyzrál.
     
    62:46
    Kozun nyní vypálil z mezikruží, jenže mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Pečurskij. Hra je přerušena, vhazovat se bude před brankou Amuru.
     
    63:30
    Menší nepokoje před brankou Karlssona. Jokeritu se příliš nezamlouvalo, jak moc aktivně se snažil dorážet Vj. Ušenin.
     
    64:06
    Zohorna mohl rozhodnout! Hezky si najel na přiťuknutí od svého spoluhráče a jízdou přes dvě pásma se nakonec dostal před Karlssona. Byl ovšem tísněn, takže jeho pokus skončil vedle.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení nám vítěze nepřineslo, leč Amur měl některé dobré šance na to, aby tenhle zápas byl už rozhodnutý, proto dojde na samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Larsen (JOK) zkoušel mířit nad lapačku, ale neuspěl.
     
    1. série
    0:0
    Tarasovovi (CHA) se podařilo udělat kličku do forhendu, jenže poloodkrytou branku netrefil a napálil jen beton Karlssona.
     
    2. série
    0:0
    Bekhendové zakončení Reginovi (JOK) nevyšlo.
     
    2. série
    0:0
    Aliu (CHA) poslal svou střelu jen hodně nad branku.
     
    3. série
    1:0
    Kozun (JOK) si nahodil puk na bekhend a zamířil nad beton Pečurského.
     
    3. série
    1:0
    Vl. Ušenin nenašel mezírku mezi betony Karlssona. Jokerit vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Jokerit Helsinky.
    Autorem vítězné branky je BRANDON KOZUN.
    Brandon KOZUN - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Jokerit nakonec napravil blamáž, kterou si způsobil tři vteřiny před koncem základní hrací doby, kdy inkasoval na 2:2, a alespoň uspěl na samostatné nájezdy, v nichž rozhodl jedinou trefou Kozun. Amur může být rád, že si z půdy favorita odvezl alespoň bod.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:29:36)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 20. Jormakka (Larsen), 47. Lajunen (Aaltonen, Kennedy), rozh. náj. Kozun – 26. Pervušin (Wandell, Železnov), 60. Tarasov (Kolář, Zohorna)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Larsen (JOK)
    0:0   Tarasov (CHA)
    2. série:
    0:0   Regin (JOK)
    0:0   Aliu (CHA)
    3. série:
    1:0   Kozun (JOK)
    1:0   Vl. Ušenin (CHA)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Kautto) – Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa, Lajunen, Kulda – Kozun, Regin, Pelletier – Aaltonen, Sallinen, Kennedy – Jormakka, Kapanen, Todd – Rita, Wirtanen, Mäki
    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Alikin) – Kolář, Čerepanov, Stalnov, Zub, Ibragimov, Atjušov – Tarasov, Zohorna, Bergfors – Litovčenko, Gračjov, Tolpeko – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Li – Pervušin, Wandell, Železnov – Aliu

    Rozhodčí: Kulakov, Konc – Palej, Otmachov

    Diváci: 9308
    bahis siteleri