Los Angeles – Ottawa 3:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:2 (kon.) | Buffalo – Washington 4:1 (kon.)
Columbus – Colorado 2:1 (kon.) | St. Louis – Montreal 4:3 (po pr.) | Nashville – Minnesota 3:0 (kon.)
Edmonton – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Dallas 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Carolina 5:0 (kon.)
NY Islanders – Vancouver 1:2 (0:1 po s.n.) | Tampa – Florida 3:1 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:2 (kon.)
po prodl.
San Jose Sharks
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Dallas Stars
Neděle 17.01.2016, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tomáš HERTL - 4:3
     
    61:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme, poměrně rychle ukončené prodloužení a jeho hrdinou se stává domácí útočník z českých zástupců TOMÁŠ HERTL, který si dnes svým výborným výkonem celý zápas říkal o vstřelení branky. A nakonec se opravdu dočkal. Hertlovi pomohla zejména pohotovost, protože si jako první všiml volného kotouče a dokázal jej usměrnit směrem za Anttiho Niemiho. San Jose Sharks tedy pokračují v dobrých výkonech a berou výhru, Dallas se musí spokojit s jedním bodem. Asistence: Marc-Edouard Vlasic, Logan Couture.
    Jason SPEZZA - 3:3
     
    48:04
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže domácí družina se z vedení o jednu branku moc dlouho neradovala. Netrvalo to ani půl minuty a skóre na kostce je znovu smírné, na rychlé branky dnes mají hokejisté Dallasu dobrý hledáček. Šlo hned o první akci po vhazování ve středovém kruhu, domácí obrana si nepohlídala volné hráče před brankou a problém pro San Jose byl na světě. Ke kotouči se totiž dostal JASON SPEZZA, jehož kvalitní pokus zamířil přímo do růžku klece San Jose Sharks. Tak tohle je opravdu hokej nahoru dolů a těžko říci, kdo nakonec bude v zápase tím veselejším. Asistence: Jamie Benn, Tyler Seguin.
    Marc-Edouard VLASIC - 3:2
     
    47:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra se vždycky hodí a San Jose Sharks to nyní potvrzují. Podobně jako v případě předchozí branky v přesilovce, také nyní se Žralokům početní výhoda moc nedařila, až v jejím závěru to s ní vypadalo daleko lépe. Kotouč domácí dostali do útočného pásma, tam nabral kus černé gumy na hokejku MARC-EDOUARD VLASIC a svou druhou brankou v zápase posílá kalifornský klub zpátky do vedení. Trenér Dallasu si ještě vyžádal video, zda nebyli domácí v ofsajdu, ale vše dle záznamu v pořádku. Velmi dobře před brankou při gólu stínil Tomáš Hertl. Asistence: Dylan DeMelo, Joonas Donskoi.
    Tyler SEGUIN - 2:2
     
    40:33
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně rychlé vyrovnání výsledku na kostce v SAP Center na začátku třetí třetiny. Jde vidět, že hokejisté Dallas Stars se na vstup do třetí části dobře připravili a velice brzy přidávají druhý puk do sítě San Jose Sharks. Dobře se dokázal uvolnit TYLER SEGUIN, jenž přesně zamířil a prostřelil Martina Jonese. Seguinovi navíc hodně pomohla přesná přihrávka od Jamieho Benna. Uvidíme, jak budou Sharks reagovat, ale teď bude třetí třetina ještě mnohem více napínavá. Asistence: Jamie Benn.
    Chris TIERNEY - 2:1
     
    31:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Původně to nevypadalo s přesilovou hrou San Jose Sharks vůbec dobře, Žraloci se v ní spíše trápili a těžko získávali pozici v útočném pásmu. Jenže závěr početní výhody vypadal z pohledu domácích barev už daleko lépe. První střelu ještě dokázal Antti Niemi vyrazit před sebe. Ale na dorážku už nestačil. Dostal se k ní totiž CHRIS TIERNEY, jenž se vůbec neukvapil, zamířil a trefil přesně síť klece Dallas Stars. San Jose tak otáčí vývoj zápasu a bere si vedení na svou stranu. Navíc šlo o branku v přesilovce. Asistence: Tommy Wingels, Matt Nieto.
    Marc-Edouard VLASIC - 1:1
     
    23:54
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Máme v Kalifornii poměrně brzy po začátku druhé třetiny vyrovnáno, domácí San Jose Sharks dokázali rychle přejít s kotoučem do útočného pásma, z čehož následně těžili radost pro sebe a své fanoušky. Vše začalo už dobrou prací českého forvarda Tomáše Hertla. Pak se kus černé gumy dostal až na hokejku obránce jménem MARC-EDOUARD VLASIC, který sice těsně, ale nakonec opravdu prostřelil Anttiho Niemiho mezi betony. Bude zajímavé sledovat, jak se skóre bude dále vyvíjet. Poměrně pohledná akce San Jose Sharks. Asistence: Joe Thornton, Tomáš Hertl.
    Aleš HEMSKÝ - 0:1
     
    11:15
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hokej nahorů a zase dolů přeci jen přinese branku ještě v první třetině, prosazují se nakonec hokejisté Dallas Stars. Spoustu šancí před klecí Anttiho Niemiho, stejně tak před klecí domácích Sharks. A nakonec jsou to právě Stars, kdo otevírá skóre zápasu a může se radovat jako první. Český útočník ALEŠ HEMSKÝ zůstal volný u domácí svatyně, na Jonese zkusil kličku do bekhendu a uspěl. Domácí teď musí určitě inkasovaná branka mrzet, protože si jen o chvíli dříve dokázali vytvořit nejednu velkou šanci na druhé straně hrací plochy. Uvidíme, co nás čeká dále. Asistence: Mattias Janmark, Antoine Roussel.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Vlasic (Thornton, Hertl), 32. Tierney (Wingels, Nieto), 48. Vlasic (DeMelo, Donskoi), 62. Hertl (Vlasic, Couture) – 12. Hemský (Janmark, Roussel), 41. Seguin (Benn), 49. Spezza (Benn, Seguin)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture "A", Wingels – Karlsson, Tierney, Brown
    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Demers, Nemeth, Jordie Benn – Jamie Benn "C", Seguin, Sharp – Janmark, Spezza, Hemský – Roussel, Eakin, Ničuškin – Moen, Fiddler "A", Sceviour

    Rozhodčí: Leggo, Pollock – Rody, Mach

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri