Spezia – Alessandria 1:2 (kon.)
konec
Spezia Calcio
1:2 (1:0)
US Alessandria
Pondělí 18.01.2016, 20:00 • Stadio Alberto Picco • Italský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den přeji všem fanouškům fotbalu, toho italského obzvlášť. Dnes náš čeká zajímavý pohárový zápas. Na jedné straně druholigový tým ASD Spezia Calcio 2008, na druhé tým třetí ligy – US Alessandria.
     
    Tak nejprve něco málo k hostům. Ti hrají třetí ligu nazývanou Lega Pro, ta je ještě rozdělená na skupiny, US Alesandria se nachází hned v první skupině "A" a zde je v tabulce na druhém místě se ziskem 32 bodů. Podívejme se ale na postup tohoto týmu v poháru. V prvním kole tento celek hostil tým FCD Altovicentino, který hravě porazil 2:0. Poté si poradil v druhém kole venku s týmem US Pro Vercelli. Třetí kolo opět Spezia hrála doma, kde porazila SS Juve Stabiu 1:0. Pak přicházejí hodně světlé momenty a překvapení. Nejprve venku výhra nad Cittá de Palermem a poté senzační výhra v prodloužení venku proti Janovu CFC. Tento tým si rozhodně zaslouží účast ve čtvrtfinále a uvidíme, jestli se neprobojuje i výše.
     
    Domácí Spezia Calcio hraje Sérii B, tedy druhou italskou ligu. V té se ji momentálně moc nedaří a nachází se v druhé polovině tabulky, konkrétně na třináctém místě. Podívejme se i na domácí, jak se probojovali až do čtvrtfinále. Spezia nastupovala logicky až do druhého kola a v tom hostila celek Brescia Calcio. Chudou výhrou 1:0 postoupila Spezia do kola třetího. Ani zde to nebyla žádná sláva. Vyhrála zde až na pokutové kopy. Ve čtvrtém kole si hravě poradila s Salarnitanií Calcio 2:0. V OF zajížděla na horkou půdu AS Římu, ten nakonec senzačně vyřadila na pokutové kopy.
     
    Oba týmy jsou velkým překvapením, že se vlastně probojovali až do čtvrtfinále. Bude to jistě velmi zajímavé a sledované utkání. Rozhodně se máme na co těšit.
    Stadio Alberto Picco - 10 336 diváků

     
    Úvodní sestavy:

    ASD Spezia Calcio 2008: Leandro – De Col, Terzi, Valentini, Migliore – Pulzetti, Canadija – Šitum, Ciurria – Nenê, Calaio.
    Náhradníci: Sluga, Saloni – Postigo, Crocchianti, Juande, Misic, Errasti, Vignali, Kvrzic, Catellani, Rossi, Azzi

    US Alessandria: Vannucchi – Celjak, Sosa, Sirri, Sperotto – Loviso – Nicco, Branca – Marras, Fischnaller, Marconi.
    Náhradníci: Nordi, Boniperti, Picone, Cittadino, Vitofrancesco, Bocalon,Mezavilla, Morero, Sabato, Terigi

    Rozhodčí: Paolo Tagliavento.
     
    Oba týmy jsou již připraveny na hrací ploše. Brzy nám začne dnešní zápas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Právě nám začalo dnešní utkání. Úvodní rozehrávky se ujali hosté, kteří nastoupili v červených dresech.
     
    2
    Hosté vůbec na nic nečekají a ženou se do útoku. Loviso teď poslal centr do vápna, zde ho však odhlavičkoval jeden z obránců do bezpečí.
     
    3
    Na druhé straně se dostali do šance domácí. Calaio se provinil útočným faulem, a tak zhatil šance domácích na nějakou akci.
     
    4
    Velmi pěkná kombinace domácích a byla to slibná šance. Nenê dostal pěkný míč do vápna a hnal se sám na brankáře. Předkopl si však míč daleko od nohy a brankář hostů Vannucchi byl pohotový.
     
    5
    Pulzetti teď úplně zbytečně fauloval a hosté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    6
    K volnému přímému kopu se postavil kapitán hostů Loviso. Ten se snažil o střelu. Ta byla nakonec velmi nepřesná a hra bude pokračovat odkopem od branky.
     
    7
    Domácí se teď hnali do útoku, asistent rozhodčí zvedl praporek kvůli údajnému ofsajdu, a tak jsou u míče opět hostující hráči.
     
    9
    Domácí se teď snaží kombinovat ve středu hřiště a zklidnit hru. To se jim ale moc nedaří. Hosté velmi dobře presují.
     
    10
    Ale pozor, pozor. Teď nastal velký zmatek ve vápně hostů a jeden z hráčů si dal málem vlastní branku. Nakonec z toho bude jen rohový kop pro domácí.
     
    11
    Centr z rohové kopu nebyl moc vydařený, k odraženému míči se však dostal Pulzetti a ten zkusil své štěstí ze dvaceti metrů. Brankář Vannucchi si věděl rady s touto střelou.
     
    13
    Zatím sledujeme poměrně vyrovnané utkání. Oba týmy se snaží vstřelit branku jako první. Dost možná to dnes bude rozhodující moment.
     
    15
    Domácí tým se hnal do velké šance. Bylo to přečíslení pět na tři. Vše zhatila nepřesná přihrávka Čanadiji. U míče jsou tedy hráči Alessandrie.
     
    16
    Tak i hosté mohli jít do slibné šance, ale opět špatná finální přihrávka. Je to škoda pro oba týmy, musejí na tom zapracovat.
     
    18
    Pokutový kop pro domácí tým!
     
    19
    Tak to je nepříjemné, jeden z hostujících hráčů po rohovém kopu zatáhl za dres Valentiniho a píská se pokutový kop..
     
    20
    Spezia právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil EMANUELE CALAIO, a ten střelou k pravé tyči posílá svůj tým do vedení 1:0.
     
    19
    Celjak je hráčem, který vidí první žlutou kartu dnešního zápasu.
    20. CALAIO - 1:0
     
    22
    Domácí vedou o jednu branku zásluhou kanonýra Calaia. Ten při pokutovém kopu nedal žádnou šanci brankáři. Uvidíme, jestli na to hosté nějak zareagují. Zatím kombinují na útočné polovině.
     
    24
    Hosté si nedokázali nic vytvořit, a tak jsou u míče opět hráči Spezii Ti kombinují ve středu hřiště a pochopitelně nikam nespěchají.
     
    25
    A bylo zde málem vyrovnání! Marconi vystřelil na branku a Leandro míč pouze vyrazil, k míči se pak hnal Fischnaller, ale jen těsně před brankovou čárou ho zastavil jeden z obránců.
     
    26
    Zatím sledujeme poměrně atraktivní duel, hosté jsou teď u míče a kombinují před vápnem Spezii.
     
    27
    Hosté nahrají vůbec špatně, další nebezpečný centr do vápna poslal Branca. Obránci si s tím však věděli rady a nakonec zkušeně poslal Valentini míč hlavou na brankáře.
     
    29
    Domácí se teď krásně prokombinovali a šli dokonce tři na jednoho obránce Alessandrii. V kritický moment Nenê ovšem nezvládl a hostující obránce si teda může připsat důležitý zákrok.
     
    30
    Na druhé straně se dostal po pěkné přihrávce do šance Marras. Tomu je ale odpískán ofsajd.
     
    32
    Nyní se hraje převážně ve středu hřiště. Oba týmy produkují mnoho nepřesných přihrávek.
     
    33
    Ciurria uviděl za svůj faul žlutou kartu.
     
    35
    Calaio šel sám na brankáře. Nepochopitelně však poslal střelu přímo do brankáře. Tohle byla opravdu velká šance domácích.
     
    37
    Hosté jsou u míče a kombinují na vlastní polovině. Snaží se hledat díry u domácího týmu. Zatím však domácí tým dobře brání.
     
    39
    Branca se teď na levé straně hodně dobře uvolnil a poslal do vápna nebezpečný centr. Nikdo z hostů míč však nestihl, a tak letěl až do zámezí.
     
    41
    Tak hosté stále snaží srovnat stav utkání. Mají na to v prvním poločase ještě necelých pět minut, když nepočítám nastavení.
     
    43
    Hosté jsou stále na útočné polovině a kombinují, domácí borci ale dobře brání.
     
    45
    Hráči Alessandrie mají stále míč na svých kopačkách. Moc času jim však nezbývá. První poločas nejspíše zůstane za stavu 1:0.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavil jednu minutu nad rámec hracího času.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas dnešního utkání. Ten byl velmi vyrovnaný a nemohu říci, že ten či onen tým byl lepší. Zatím vedou domácí o jednu branku, díky pokutovému kopu. Dnes nás čeká ještě velmi zajímavá druhá půle, proto nás sledujte i druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Právě nám začal druhý poločas dnešního utkání. U míče jsou hráči Spezii, a ti kombinují ve středu hřiště.
     
    47
    Šance z ničeho nic a mohlo být vyrovnáno. Marras vyslal na branku velmi zajímavou a nečekanou střelu a Leandro s ní měl velké starosti. Nakonec však vyšvihl velmi pěkný zákrok a vyrazil míč na rohový kop.
     
    48
    Centr do vápna domácích, Leandro rychle zareagoval a chytře si pro míč vyběhl. Hosté teď domácí obranu zlobí.
     
    49
    Po faulu budou hráči Alessandrie zahrávat volný přímý kop zhruba ze třiceti metrů. K míči se staví kapitán hostů Loviso.
     
    50
    Nebyl to centr, ale střela. Ta nebyla vůbec špatná a na stadionu to jen zahučelo. Míč minula branku zhruba o půl metru.
     
    52
    Velmi ostré zákroky ve středu hřiště, hlavní rozhodčí karty ovšem neuděluje.
     
    54
    Opět ty nepřesné přihrávky, to je velká škoda pro hosty. Nakonec budou alespoň zahrávat rohový kop.
     
    55
    Ani z rohového kopu si hosté nic většího nevytvořili, stále jsou ale u míče. Domácí obrana má teď plné zuby práce.
     
    57
    Marras teď uviděl žlutu kartu za nesportovní chování. Úplně zbytečná karta.
     
    58
    Dobrý centr do vápna hostů. Na něj vyskočil nejvýše kapitán domácích Terzi. Jeho hlavička mířila těsně nad branku.
     
    60
    Sirri teď předvedl neskutečnou parádu. Calaio totiž vypálil dělovku na bránu a právě Sirri ji neskutečným skokem zablokoval. To se jen tak ve fotbale nevidí.
     
    61
    Na hřišti musí být ošetřován jeden z domácích hráčů. Vypadá to na Nenêho.
     
    62
    Ve hře se již pokračuje. De Col se dostal k míči a vypálil na branku. Jeho střela byla spíše propagační a mířila vysoko nad branku.
     
    64
    Neskutečná šance domácích. Dva hráči šli sami na branku. Calaio dostal skvělou přihrávku a měl před sebou prázdnou branku. Hostující brankář však předvedl doslova famózní zákrok!
    64. Velká šance Calaia
     
    65
    Fischnaller vidí za svůj tvrdý zákrok žlutou kartu.
     
    67
    Tak to je opravdu fotbal se vším všudy. Možná je jen škoda, že padla pouze jedna branka. Ovšem fanoušci na stadionu jsou zatím určitě spokojeni.
     
    68
    Na druhé straně také veliká šance. Nebezpečný centr do vápna a Marconi měl na hlavě vyrovnání. Leandro vyšvihl opravdu dobrý zákrok a drží tak vedení domácích.
     
    70
    Střídání v týmu US Alessandria: ze hřiště odchází Loviso, přichází Bocalon.
     
    71
    Další veliká šance, nyní si ji vytvořili domácí. Nenêho však v nejdůležitější moment zastavil jeden z obránců Alessandrie. To byl opravdu dobrý zákrok obránce.
     
    71
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Ciurria, přichází Kvrzic.
     
    73
    Oba týmy vystřídaly po jedno hráči. Uvidíme, jestli to přinese do hry potřebný drive. Hosté mají ještě více než patnáct minut na vyrovnaní.
     
    75
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Nenê, přichází Catellani.
     
    76
    Hráči Alessandrie jsou u míče a kombinují ve středu hřiště. Domácí obrana zatím pracuje velmi dobře.
     
    77
    Nakonec se dostali do rychlého brejku domácí, ti ho však zbytečně zahodili. Zase se budu opakovat, ale ty nepřesné přihrávky dělají dnes oběma týmům velké problémy.
     
    80
    Hosté dávají vše do útoku, nyní hrají na tři obránce. Uvidíme, zda se jim to podaří a vstřelí tolik tíženou branku,
     
    81
    No a nyní od toho nebyli moc daleko. Marras dostal dobrý míč a šel z levé strany sám na brankáře. Ten ho nakonec však pohotovým zákrokem vychytal.
     
    82
    Centr z poloviny hřiště zavítal až na hlavu Bocalon, který míč poslal hlavičkou na branku. Leandro však neměl žádný větší problém a míč je v jeho náruči.
     
    83
    Alessandria právě vstřelila branku! Střídající RICCARDO BOCALON bude možná hrdinou dnešního zápasu. Ten se probil ve vápně až ke střele a brankáři nedal vůbec žádnou šanci – 1:1!
    83. BOCALON - 1:1
     
    85
    Nyní se strhla na hřišti potyčka, uvidíme, jak bude hlavní rozhodčí trestat.
     
    86
    Domácí Cattellani a hostující Nicco vidí žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu US Alessandria: ze hřiště odchází Marconi, přichází Vitofrancesco.
     
    88
    Domácí se snaží vstřelit vítěznou branku, hostující obrana je však jasně proti.
     
    89
    Volný přímý kop pro domácí zhruba ze dvaceti metrů.
     
    90
    Vannucchi chytil střelu do své náruče, a tak z této šance nic nebude.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut nad rámec hracího času.
     
    90+2
    Alessandria právě vstřelila branku! Něco neuvěřitelného, hosté otáčejí utkání a jdou do vedení. Celá lavička hostů teď vyletěla radostí na hřiště. Na centr do vápna nejvýše vyskočil RICCARDO BOCALON, a ten hlavou nedal Leandrovi vůbec žádnou šanci. Dnes má zaděláno na velkého hrdinu svého týmu v celé historii klubu.
    90+2. BOCALON - 1:2
     
    90+4
    Hráč Spezii Čanadija vyfasoval žlutou kartu za svůj faul.
     
    90+5
    Střídání v týmu US Alessandria: ze hřiště odchází Fischnaller, přichází Boniperti.
     
    90+5
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Čanadija, přichází Rossi.
     
    90+6
    Míč je ve středu hřiště, hosté teď dávají vše do obrany.
     
    90+7
    Odkop od branky hostů, teď už to můžeme říct jistě, US Alessandria postupuje do semifinále italského poháru!
     
    90+8
    Konec utkání
     
    Máme za sebou konec dnešního utkání. To bylo poměrně vyrovnané, přineslo nám však velké překvapení a bylo se na co dívat. Ve 20. minutě poslal domácí do vedení z pokutového kopu Calaio. Poté se hrál vyrovnaný fotbal, oba týmy hrály útočně a vytvořily si pár šancí. Vše podstatné se však odehrálo v závěrečných minutách. V 83. minutě vyrovnal střídající Riccardo Bacalon na 1:1 a ve druhé minutě nastavení vstřelil rozhodující branku dnešního utkání. Do semifinále italského poháru tak senzačně postupuje tým z třetí ligy, tedy US Alessandria. Riccardo Bacalon bude jistě v očích nejen fanoušků velkým hrdinou dnešního dne.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:13. (22:07:41)

    Kateřina Kovářová

    Branky: 20. Calaio – 83. Bocalon, 90+2. Bocalon

    Karty:   33. Ciurria (SPZ), 86. Cattellani (SPZ), 90+4. Čanadija (SPZ) – 19. Celjak (ASA), 57. Marras (ASA), 65. Fischnaller (ASA), 86. Nicco (ASA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:13.
    Spezia Calcio: Leandro – De Col, Terzi, Valentini, Migliore – Pulzetti, Čanadija (90+5. Rossi) – Šitum, Ciurria (71. Kvrzic) – Nenê (75. Catellani), Calaio.
    Náhradníci: Sluga, Saloni – Postigo, Crocchianti, Juande, Mišič, Errasti, Vignali, Kvrzic, Catellani, Rossi, Azzi

    US Alessandria: Vannucchi – Celjak, Sosa, Sirri, Sperotto – Loviso (70. Bocalon) – Nicco, Branca – Marras, Fischnaller (90+5. Boniperti), Marconi (86. Vitofrancesco).
    Náhradníci: Nordi, Boniperti, Picone, Cittadino, Vitofrancesco, Bocalon,Mezavilla, Morero, Sabato, Terigi

    Rozhodčí: Paolo Tagliavento
    bahis siteleri