Detroit – St. Louis 1:2 (kon.) | Colorado – Buffalo 2:1 (kon.) | Anaheim – Minnesota 3:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 21.01.2016, 04:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    BUFFALO SABRES

    S hokejisty Buffala to zatím ani letos na postup do play-off nevypadá. Ne, že by snad před sezónou Sabres s účastí ve vyřazovacích bojích počítali, postupem času by se ale – v příštích letech – rádi mezi nejlepší v konferenci propracovali. Aktuálně se Buffalo nachází na předposledním stupínku Atlantické divize. Horší jsou už jen Toronto Maple Leafs, kteří nasbírali jen o jeden bod méně. Zajímavá je ovšem bilance Sabres z posledních utkání. Buffalo totiž ve čtyřech z předchozích pěti případů slavilo vítězství, třeba proti Arizona Coyotes či dokonce rozjetým Washington Capitals. A tak by dnes stejný kádr mohl zaskočit i Colorado. Týmové bodování vede forvard Ryan O'Reilly (17 + 22), doplňovaný bekem Rasmusem Ristolainenem (8 + 23). Uvidíme, jak si Buffalo povede v Denveru.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Zdá se, že Avalanche by ještě nemuseli v rámci tabulky Centrální divize, mimochodem obrovsky našlapané, dopadnou tak špatně. Aktuálně se tým Patricka Roye pohybuje na páté divizní pozici, se ztrátou tří bodu na třetí Minnesota Wild. Je ale jasné, že Lavinám nedá nikdo nic zadarmo. Družina z Denveru z posledních tří utkání dvakrát vyhrála, když si dokázala poradit s Winnipeg Jets a New Jersey Devils. Navíc je nutno podotknout, že Colorado v těchto třech utkáních inkasovalo pouhé dvě branky, takže se zdá, že by se Avalanche i doma mohli malinko více zaměřit nejen na hru dopředu, ale také na obranné pozice. O vedení v klubových statistikách se nadále dělí dvojice Matt Duchene (22 + 16) a Nathan MacKinnon (15 + 23). Pakliže by dnes Colorado dokázalo doma před svými fanoušky zvítězit, mohlo by se zase o kousek přiblížit lepším příčkám.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Kádry se spolu utkají vůbec poprvé v aktuálně probíhající sezóně. Naposledy proti sobě celky vyrukovaly v uplynulém ročníku 2014/2015. V březnu loňského kalendářního roku Colorado Avalanche porazili Buffalo Sabres na svém ledě 5:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom z kádrů nenastupuje žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém se utkají mančafty z opačných konferencí. Oba hrají v posledních dnech v poměrně dobrém naladění a budou se to snažit potvrdit. Uvidíme zápas mezi Colorado Avalanche a Buffalo Sabres.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov – Beauchemin, Zadorov, Holden, Barrie, Redmond, Bigras – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Landeskog, Söderberg, Comeau – Martinsen, Grigorenko, Iginla – McLeod, Mitchell, Skille

    Buffalo Sabres: Lehner – Bogosian, Ristolainen, Gorges, Franson, Weber, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – Varone, Eichel, McGinn – Foligno, Larsson, Gionta – Moulson, Schaller, Legwand

    Rozhodčí: Mclsaac, Jackson – Driscoll, Murchison.
     
    Vítejte u dnešního střetnutí, jak u NHL zvykem, i dnes začneme s malým zpožděním.
     
    Vše je připraveno k začátku střetnutí, za několik okamžiků se dočkáme úvodního vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Jako první se do akce po vyhraném vhazování pustili domácí Avalanche, ale Lehner ještě nemusel zasahovat.
     
    01:03
    Také Buffalo se chtělo poprvé představit domácímu brankáři svým střeleckým umem, ale ještě nestačilo zakončit na klec.
     
    01:40
    Už musel Semjon Varlamov vyrážet kus černé gumy betony před sebe, avšak nebyl to pro nějak nikterak složitý zásah.
     
    02:08
    Kombinace hostujících obránců na modré čáře se poměrně protáhla, navíc následně o kotouč přišli, stejně jako o výhodu útočného pásma.
     
    02:42
    Zdálo se, že Colorado Avalanche budou moci unikat v přečíslení dva na jednoho, avšak hosté na poslední chvíli stačili situaci zachránit a dobruslit ji.
     
    03:19
    Postavení mimo hru pro domácí kádr, vhazovat by se tak mělo za malý okamžik ve středním pásmu.
     
    03:45
    Mohlo se pískat také zakázané uvolnění Buffala, ale to čároví rozhodčí dnešního zápasu nakonec nevyhodnotili.
     
    04:18
    Kane dostával puk mezi kruhy, aby následně mohl pálit. Puk si ale nestihl zpracovat na hokejce a střelou z první vůbec netrefil zařízení Colorada.
     
    04:58
    Eichel a Comeau v souboji o kotouč ve středním pásmu. Puk pro sebe nakonec získal hostující muž. Ještě stále čekáme na první střelu na branku.
     
    05:27
    Zakončení na jednu z klecí přišlo až nyní, lehké nahození z dálky byl nucen krýt Robin Lehner. Právě po jeho levé ruce se aktuálně bude vhazovat kotouč.
     
    05:40
    Pysyk za brankou přemýšlel, komu rychle přihrát kotouč. Ale nikdo se nenabízel, takže uvedený hokejista zkusil jít ze zadních pozic do zakončení sám.
     
    06:20
    Nebude trvat dlouho a budeme v polovině první třetiny. Čas plyne rychle a čekáme stále na nějaké větší možnosti na jedné či druhé straně.
     
    07:24
    Semjon Varlamov dostal možnost sáhnout si na kotouč, při té příležitosti hned přerušil hru a zanedlouho před ním proběhne buly. Ale až po skončení komerční přestávky.
     
    07:29
    Už se znovu hraje a Sabres po vítězném buly v útočné třetině kombinují podél pravého mantinelu. Netrvalo ovšem dlouho a Avalanche vyhazují pryč od své klece.
     
    08:07
    První vážnější šance zápasu pro Colorado, MacKinnon nejdříve nahazoval puk z dálky od modré čáry, jeden z jeho spoluhráčů pak ještě zblízka dorážel.
     
    08:45
    Laviny se drží poměrně dlouhý časový úsek v pásmu soupeře, ale zatím z toho domácí mužstvo nedokáže produktivně těžit.
     
    09:14
    Jack Skille obdržel pěknou přihrávku na pravou stranu, měl na pravém kruhu dost prostoru ke střele. A zakončení také volil. Jenže na Lehnera si tvrdou střelou nepřišel.
     
    09:26
    Zasahuje i Varlamov na druhé straně barikády, avšak tohle pro něj nebyla příliš těžká práce.
     
    09:45
    Domácí ochránce svatyně si navíc zahrál s pukem za svou klecí, když vyjel z branky a rozehrál kus černé gumy na své spoluhráče.
     
    09:53
    Hned po buly se snažil od modré čáry vypálit nebezpečně Reinhart, ale jeho střelecká možnost končí pouze na zadním mantinelu.
     
    10:30
    Bogosian a Ristolainen nyní hodně váhali s rozehrávkou ve středním pásmu. A váhali tak dlouho, až si z toho soupeř málem dokázal vytvořit možnost na druhé straně.
     
    11:06
    Další nahození Sabres z dálky, ale ani v tomto případě netrefuje branku Varlamova.
     
    11:25
    Po lehkém zakončení Duchena má Robin Lehner puk ve své náruči. Dále pokračujeme v zápase hned po skončení komerční přestávky.
     
    11:30
    Buffalo rychlým nahozením skoro přes všechny čáry hodně zariskovalo, ale nakonec z toho málem byla slibná možnost pro hostující barvy. Ale ke střele na branku nedošlo.
     
    11:54
    Hra přerušena hlavním rozhodčím u mantinelu, vhazovat se bude pravděpodobně ve střední třetině hrací plochy.
     
    12:00
    A moc dlouho se nehrálo ani nyní, protože kus neposedného kotouče končí někde mezi diváky. Některý z fanoušků má moc krásný suvenýr ze zápasu.
     
    12:25
    Zatím to vypadá, že tento zápase se ponese ve znamení vyčkávání na první branku. Ani jedna strana se zatím nechce utrhnout do nějakých odvážných akcí.
     
    13:02
    Legwand to zkusil sám mezi třemi hráči v domácím trikotu. Ale pochopitelně neměl moc velkou šanci na úspěch, takže brzy o kus černé pryže přišel.
     
    13:36
    Colorado už získalo výhodu útočného pásma, jenže se zakončením to není ani teď nic velkolepého.
     
    13:52
    Nyní mohou být domácí rádi, že Chris Bigras (COL) dostává jen dv minuty za sekání, protože faul hokejisty Colorada byl na hranici trestného střílení. Rozhodčí ale nakonec uděluje jen dvě minuty a přesilovku si tak zahraje Buffalo.
     
    14:15
    O'Reilly to nemyslel vůbec špatně křižnou přihrávkou na Reinharta přes mezikruží, ale druhý zmiňovaný byl u kotouče moc pozdě na to, aby zakončoval do poloviny odkryté branky.
     
    14:47
    Buffalo vyhrálo buly u své branky a už se snaží vrátit do útočného pásma. Polovina hostující přesilové hry už je minulostí.
     
    15:18
    Ristolainenova pecka z první od modré čáry k brance nedoletěla, mezi kruhy ji dokázali zblokovat domácí hokejisté. Přesto ještě Sabres zůstávají na puku.
     
    16:06
    Bigras zpátky na ledové ploše a Buffalo svou první přesilovku zápasu nevyužívá, třebaže na první pohled nevypadala tak špatně.
     
    16:45
    Už se začalo vysílat i o něco málo více střel na branku, ale na vstřelení branky na jedné či druhé straně to stále ještě nestačí.
     
    17:15
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, nyní Varlamov rozehrával zpoza své klece na najíždějící spoluhráče. Jenže Colorado se nemůže dostat do útočné třetiny.
     
    17:53
    Ryan O'Reilly nevyřešil moc dobře přečíslení dva na jednoho před brankou Varlamova, což teď může hosty mrzet, protože z tohoto mohla být pro Sabres dobrá možnost.
     
    18:45
    Přehazování kotouče ze strany na stranu, brankáři ani teď nemají moc práce. Mitchell nestačil na Lehnera vystřelit z pravého kruhu.
     
    19:19
    Skoro do samostatné akce se na levé straně dostal Evander Kane, jenže jeho tvrdý pokus z první dokázal Varlamov výborně zastavit.
     
    19:19
    Jetě jednou se bude po komerční přestávce vhazovat, budeme sledovat závěr úvodní dvacetiminutovky.
     
    Zdá se, že v první periodě branku neuvidíme ani na jedné straně, puk už je zpátky ve středním pásmu a tam také nejspíše zůstane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu zápasu mezi Coloradem a Buffalem, ve které se fanoušci v Pepsi Center brankami zatím bavit nemohou a musí si na ně minimálně ještě do druhé části počkat. Přestože nakonec byly k mání šance na obou stranách, vyčkávání na úvodní zásah pokračuje. Uvidíme, co nás čeká v další třetině.
     
    Střely na branku v první třetině

    Colorado Avalanche: 9

    Buffalo Sabres: 10
     
    Nebude trvat dlouho a vše bude připraveno k začátku druhé třetiny zápasu. Dočkáme se už branky ve druhých dvaceti minutách mače?
     
    Navíc jsme zatím nesledovali ani příliš vyloučení, pouze jediný trest na straně Colorada, který nedokázali hosté proměnit v branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Na prvním vhazování ve druhé třetiny uspěly domácí barvy, obránci Colorada ihned hledají co nejrychlejší cestu kupředu.
     
    20:28
    Buffalo ovšem nepřipouští problémy u své branky. A když už se hosté nedostanou na puk, alespoň vyhodí puk ze svého pásma.
     
    20:58
    Varlamov musel zasahovat proti střele z dálky, avšak dobře na ni viděl, takže mu si nedělala vůbec žádné trable.
     
    21:12
    Až nyní přerušená hra a Semjon Varlamov má puk ve své moci. Nyní už si musel připsat do statistik o něco složitější zásah.
     
    21:17
    A další zakončení Sabres, hned po buly pálil Foligno. Zdá se, že hosté budou chtít ve druhé periodě mnohem více zakončovat na branku soka.
     
    21:45
    Nathan MacKinnon zkoušel nahrávku bekhendem před branku, ale tam nebyl nikdo připravený na její příjem. Na druhé straně pak odpískáno zakázané uvolnění.
     
    22:08
    Vyhození kotouče k brance Lehnera a Colorado může dostřídat, puk ovšem tím pádem dostávají do své moci hostující Sabres.
     
    22:39
    Eichel v souboji o kotouč u mantinelu, mladík v dresu Buffala ovšem o puk brzy přišel a hráli domácí. Ti se však dostali do ofsajdu.
     
    23:03
    Zatím sledujeme hodně podobný herní projev tomu v první třetině, ani jedna strana se na začátku druhé periody netlačí do větších možností.
     
    23:46
    Dobrá práce obránce Zadorova, který dokázal ubránit situaci a nakonec poslat puk až na MacKinnona. To útočníci Avalanche už si nyní tak dobře nevedli.
     
    24:18
    Larsson získal dobře pásmo pro Sabres, ale stále se hosté činí jen přihrávkami, budou potřebovat také nějakou střelu na branku.
     
    24:52
    Ristolainen nahrával za branku na Giontu. Poté sice převzali domácí puk do své moci, jenže vzápětí jej vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    25:20
    A další vyhození, teď se ovšem dle čárových rozhodčích nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    25:46
    O něco aktivnějším celkem na ledové ploše jsou nyní hosté, kteří si sice netvoří větší šance, alespoň se však snaží držet na puku kolem klece soupeře.
     
    26:10
    Robin Lehner musel po dlouhé době zasahovat, kryl střelu i dorážku. Ale vše zvládl a teď si chvilku vydechne, protože následuje komerční přestávka.
     
    26:18
    Zatím možná největší možnost druhé třetiny, hosté unikali v přečíslení dva na jednoho, ale Reinhart špatně přihrával na svého spoluhráče, takže akce skončila bez zakončení.
     
    27:03
    Colorado se snaží odpovědět na druhé straně, jenže domácí mají problém se dostat do středního pásma.
     
    27:07
    To se potvrdilo také nyní, protože je odpískáno postavení mimo hru Lavinám.
     
    27:18
    Söderberg vzal situaci u pravého mantinelu na sebe a pálil z otočky a poměrně bez přípravy. Lehner si na jeho zakončení v klidu počíhal u pravé tyče.
     
    27:35
    Souboj u mantinelu o puk, domácí hráči se stále ještě drží na puku v útočné třetině. Ovšem zdá se, že o něj brzy přijdou.
     
    28:03
    Evander Kane se vrhl přes modrou čáru sám mezi tři hráče v tmavém trikotu. A skoro se zdálo, že by se mohl prosadit, ještě stihl vypálit na branku.
     
    28:38
    Další nahození od modré čáry už Varlamov pro jistotu ukryje pod svou lapačku a zařídí nové buly před svými zraky.
     
    28:58
    Dlouhý boj o puk blízko Lehnerovy klece, ale hostující brankář zatím nemá další práci. Obránci Sabres v pohodě vyhodí puk od svého zařízení.
     
    29:30
    Stejně tak Grigorenko nebude ve středním pásmu nikam spěchat, jen nahodí puk a zamíří vystřídat.
     
    30:03
    Zatím to vypadá, že dnes moc branek opravdu neuvidíme. Obě strany se soustředí na obrannou hru a do přečíslení s týmy pouští jen zřídka.
     
    30:35
    Už se ale hraje poměrně dlouho bez přerušení, což by mohlo umocnit tempo hry. Jarome Iginla získal puk na pravém kruhu, jenže vypálit již nestihl.
     
    31:04
    Zakončení jednoho z útočníků Buffala z otočky od mantinelu, Varlamov jej ukryl ve své výstroji. Pokračování hned po konci komerční pauzy.
     
    31:15
    Hra po komerční přestávce už pokračuje, od modré čáry vypálil nebezpečně Tyson Barrie. Jeho pecku už ale na brankoviště nestačil nikdo tečovat do sítě.
     
    31:42
    Colorado Avalanche si zahrají vůbec první přesilovku v zápase. Josh Gorges (BUF) musí na trestnou lavici za nedovolené bránění, takže dává šanci soupeři na to, aby otevřel skóre utkání.
     
    31:57
    Krásná nahrávka, kterou převzal mezi kruhy Comeau a hned bez přípravy pálil. Dobrý zákrok Lehnera, který zlikvidoval první šanci Avalanche v přesilovce.
     
    32:14
    Nyní už se hosté osvobozují a vyhazují puk alespoň do středního pásma.
     
    32:47
    Landeskog a Duchene si vyměnili puk, poté vznikla na brankovišti Lehnera pořádná mela, která byla pro obě strany hodně těžko řešitelná. Ale puk nakonec nepronikl žádnou mezírkou až za brankovou čáru.
     
    33:15
    Už jen poslední vteřiny domácí početní výhody a zatím se Buffalo brání dobře, přestože Laviny pouští do větších šancí na branku.
     
    33:58
    Sabres hrají v plném počtu. Stejně jako hosté v první třetině, ani Avalanche první přesilovou hru v zápase nevyužívají.
     
    34:04
    Hra přerušena, ještě jedna komerční přestávka ve druhém dějství. Ještě předtím zasažen hlavní rozhodčí někam do oblasti hlavy, snad ale bude vše v pořádku a bude moci pokračovat v zápase.
     
    34:13
    Po dalším buly Evander Kane získal pásmo pro své mužstvo. Když ale hledal spoluhráče na pravém kruhu, jeho pokus dokázali obránci Lavin dobře zastavit.
     
    34:55
    Eichel a jeho dobrá snaživá práce u mantinelu, jenže potřeboval by někoho do kombinace. A to v dané situaci neměl, takže o puk přišel.
     
    35:25
    Puk létá ze strany na stranu, nakonec jej Buffalo Sabres vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    35:41
    Přesilová hra pro Buffalo, za katr míří domácí hokejista Nick Holden (COL), který se dle soudu hlavního rozhodčího provinil hrou vysokou holí. Colorado se tak bude muset bránit v oslabení.
     
    36:02
    Puk se ovšem nachází daleko od Semjona Varlamova, domácí muži jej dobře podrželi ve středním pásmu, následně odpískán ofsajd.
     
    36:13
    O'Reilly už hledal prostor, kudy dostat puk do pásma.
     
    36:38
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se první branky zápasu dočkáme alespoň ve druhé třetině. A jsou to hostující Buffalo Sabres, kdo až v závěru druhé dvacetiminutovky otevírá skóre utkání v Pepsi Center. Stalo se tak v přesilové hře. Nic nenasvědčovalo tomu, že by akce Sabres měla být nebezpečná. Jenže pak se Buffalo dostalo přes modrou čáru, zakombinovalo s pukem a EVANDER KANE povedenou střelou zápěstím prostřeluje Semjona Varlamova. Poměrně pohledná branka pro oko diváka a Avalanche nyní budou muset dotahovat ztrátu jedné branky. Využitá přesilovka. Asistence: Jack Eichel, Ryan O'Reilly.
    36:38 Evander KANE - 0:1
     
    37:57
    Už to mohlo být o dvě branky, Legwand se řítil sám na branku, avšak Semjon Varlamov jej výborně zastavil vyrážečkou.
     
    38:25
    Puk vyhození za klec domácího celku, tam o něj bojoval McGinn. A stejný hokejista se následně snažil prosadit z otočky.
     
    39:03
    Už začala poslední minuta druhé třetiny, puk mají na hokejkách hosté, ale zatím pouze za vlastní klecí.
     
    39:25
    Ještě jedna domácí rozehrávka, se kterou mají ovšem Avalanche problém. Buffalo se snaží být ještě v závěru třetiny hodně aktivní.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatím sledujeme na branky chudé utkání, ale jednoho gólu už jsme se dočkali. Na konci druhé třetiny jej v přesilové hře do sítě Varlamova dopravil Evander Kane, Buffalo tak vede 1:0 a ve třetí periodě bude hájit hubený náskok, spíše fotbalové povahy.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Colorado Avalanche: 15

    Buffalo Sabres: 24
     
    Pomalu se můžeme připravovat na začátek třetí části. Colorado s v ní bude snažit vyrovnat, hosté z Buffala zase hodlají bránit hubený náskok 1:0.
     
    Vše je připraveno na úvodní buly třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Moc dlouho se ale puk po ledě nepohyboval, domácím hráčům odpískáno zakázané uvolnění.
     
    40:25
    Už Colorado kombinuje kolem klece Lehnera, Söderberg zkusil zakončit z otočky. Jenže vůbec po pokusu z dálky netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    40:58
    Nahození do středního pásma nestačili forvardi Lavin zpracovat, a tak mohlo hrát Buffalo.
     
    41:18
    Varlamov vyjel za svou branku a pomohl tam spoluhráčům s rozehrávku. Možná ale malinko zariskoval, nakonec vše dopadlo dobře pro Avalanche.
     
    41:50
    Matt Duchene důrazný v souboji u mantinelu, jenže ani on nevystřelí na branku. Sabres se nyní staví do dobrých obranných pozic.
     
    42:25
    Sledujeme také dobrý pohyb hostujícího celku v útočném pásmu. Když už se Sabres nedostanou na puk, alespoň nepouštějí soupeře do větších šancí.
     
    43:02
    Ristolainen nechtěl riskovat a pro jistotu vyhodil puk do středního pásma. Hraje se už poměrně dlouho bez přerušení.
     
    43:28
    Střela z dálky od McLeoda, kterou musel Lehner vyrazit betonem. Avšak tohle nebyl žádný větší problém pro gólmana Buffalo Sabres.
     
    43:43
    Colorado Avalanche zvládli vhazování v útočném pásmu a postupně kombinovali podél mantinelu. Jenže stále stejný problém, domácí se nemohou dostat do zakončení.
     
    44:18
    Na druhou stranu už odvážně vyrazil Bogosian, ale na toho si pohotově počkali hned dva domácí bránící hráči.
     
    44:51
    Je tu hodně velká šance pro Colorado, jak něco udělat s výsledkem. Evander Kane (BUF) totiž dostává 2 + 2 minuty za vysokou hokejku, jeho tým tak pravděpodobně čekají pořádné starosti s ubráním těsného náskoku 1:0.
     
    45:06
    Ale pozor, je to Buffalo, kdo se ve vlastním oslabení dostává do šance a Varlamov musel likvidovat pokus Legwanda z otočky. Teď to halou jen zahučelo.
     
    45:28
    Avalanche získali útočné pásmo, Barrie jej zavezl za branku a hledal někoho, komu by mohl nahrát na střelu z první.
     
    45:53
    Barrie a Duchene následně ještě kombinovali, druhý jmenovaný poté pálil na branku. Ale s tímto zakončením neměl Robin Lehner problémy.
     
    46:30
    Polovina z vyloučení Evandera Kanea bude pomalu pryč a Buffalo se zatím celkem v klidu brání, zatím nepovedená přesilovka od Colorada.
     
    47:06
    A ještě jedno vyhození hostujícího celku. Sotva se domácí dostali do pásma, už o kus neposedné pryže zase rychle přicházejí.
     
    47:36
    Na ledové ploše zpátky kombinující dvojice Duchene a Barrie. Ale ani ta se nemůže prosadit, přestože už se jí alespoň podařilo vystřelit na branku.
     
    48:20
    Vyhozený puk do středního pásma a do konce Kaneouva vyloučení zbývá už jen něco málo přes půl minuty.
     
    48:53
    Evander Kane zpátky na ledové ploše, Avalanche přesilovku o déle trvání čtyř minut moc nezvládli. Tento moment určitě dodá Buffalu sebevědomí.
     
    49:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Vše je nakonec úplně jinak. V přesilové hře to nešlo, při hře pět na pět už ano. Poměrně krkolomná situace a také hodně štěstíčka, které nyní přálo domácímu Coloradu. Avalanche ale přesto dokázali dopravit puk do sítě, když využili menšího zmatku na soupeřově brankovišti. První kotouče a zakončení na svou klec ještě dokázal Robin Lehner pokrýt. Doražený touš, který poslal na klec ALEX TANGUAY, už ovšem nezlikvidoval a máme v Pepsi Center vyrovnáno. Něco málo přes deset minut do konce třetí třetiny má tedy zápas nový ráz a máme se asi ještě na co těšit. Asistence: Carl Söderberg, Francois Beauchemin.
    49:23 Alex TANGUAY - 1:1
     
    49:58
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    50:18
    Tanguay a Barrie hned v další šanci, na poslední chvíli stačil brankář Buffala vyrazit puk mimo dosah nebezpečné zóny.
     
    50:56
    Snadný zásah pro Semjona Varlamova, který vyráží v pohodě puk k pravému mantinelu. Avalanche jsou nyní o něco aktivnější.
     
    51:35
    Gabriel Landeskog nahodil kotouč o zadní mantinel, jeho spoluhráči se ovšem k touši nedostali a hráli muži Buffala.
     
    52:25
    Larsson za domácí svatyní napadán Mitchellem. Je jasné, že teď si ani jedna strana nemůže dovolit vypustit žádná souboj na ledě.
     
    52:58
    Holdenova rána od modré čáry Lehner nepřekvapil, ten ji v pohodě vyrazil před sebe. Z další střelou z levého kruhu už mohli mít hosté větší potíže.
     
    53:35
    Výborný zásah Robina Lehnera, který teď proti Duchenovi vytasil pohotový zákrok a zabránil tomu, aby Sabres podruhé ve třetí třetině inkasovali.
     
    53:45
    Laviny zvládly další vhazování a hned se jeden z jejich forvardů tlačil do zakončení. Tentokráte ovšem pryž letí mimo branku.
     
    54:18
    Zdá se, že na konci třetí třetiny hraje v daleko větší pohodě Colorado, které by rád rozhodlo ještě v základní hrací době. Ale čas utíká rychle.
     
    55:02
    Souboj o kotouč před Varlamovem nakonec lépe zvládl Beauchemin, takže domácí mohou hned rozehrávat kupředu a zkusit novou akci.
     
    55:55
    Nahození Larssona o mantinel sice získalo hostům pásmo, ti se ovšem v posledních minutách jen těžko dostávají do pozic, odkud by mohli pálit na branku.
     
    56:46
    Kvalitní práce Semjova Varlamova, který musel krotit puk ze vzduchu. Vhazovat se bude před klecí Colorada, avšak až po konci komerční přestávky.
     
    56:55
    Buffalo získalo puk na buly v útočném pásmo a snažilo se jej co nejdříve poslat směrem na branku. Jenže nakonec si kotouč vzali do své moci Avalanche.
     
    57:28
    Zadorov si udělal dostatek prostoru na modré čáře, přesto ji zkazil a málem z toho byly trable pro domácí barvy.
     
    58:03
    Už se rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, Varlamov má puk pod lapačkou a je jasné, že v následujících vteřinách bude muset dávat hodně dobrý pozor na to, co se před ním děje.
     
    58:25
    Colorado se osvobozuje vyhozením do středního pásma, aby se mohlo znovu postavit do správných pozic. Ristolainen zkusil napálit puk na branku z velké dálky.
     
    58:31
    Puk v rukavici Robina Lehnera, před kterým se bude za několik okamžiků ještě jednou vhazovat.
     
    59:06
    Nathan MacKinnon a Matt Duchene na začátku poslední minuty třetí třetiny v šanci na brankovišti Buffala, kde si ovšem lépe počínal hostující brankář.
     
    59:29
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se tedy říká závěr třetí třetiny! Domácí Colorado Avalanche se nevzdali a nechtěli čekat na prodloužení, což se jim také vyplatilo a vypadá to, že si dnes odnesou všechny body za výhru v základní hrací době. Poměrně nenápadná akce, která však zaskočila všechny v hale, především pak asi brankáře Lehnera. Pecka z dálky od hráče jménem FRANCOIS BEAUCHEMIN už nikým tečována nebyla, přesto rozvlnila síťku buffalského zařízení. Uvidíme, zda se ještě Sabres o něco pokusí. Asistence: Alex Tanguay.
    59:29 Francois BEAUCHEMIN - 2:1
     
    59:29
    Buffalo Sabres si ještě vybírají oddechový čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Je po zápase a jsou to nakonec domácí hráči Colorado Avalanche, kdo se může radovat z vítězství 2:1. Ještě na začátku třetí periody Laviny prohrávaly rozdílem jednoho zásahu, postupně ale bojovaly a půl minuty před koncem rozhodly o svém úspěchu. Branek jsme dnes příliš sledovat nemohli, diváci si tolik atraktivního hokeje neužili. Domácí fandové ovšem mohou být nakonec spokojeni, protože jejich tým si bere další důležité body do tabulky Centrální divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 35

    Buffalo Sabres: 28
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 274 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl ani na jedné straně žádný z českých a slovenských hokejistů.
     
    Tři hvězdy utkání

    Francois Beauchemin (COL) (1 + 1)
    Alex Tanguay (COL) (1 + 1)
    Semjon Varlamov (COL) (27 zásahů) (06:35:15)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 50. Tanguay (Söderberg, Beauchemin), 60. Beauchemin (Tanguay) – 37. Kane (Eichel, O'Reilly)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Beauchemin, Zadorov, Holden, Barrie, Redmond, Bigras – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Landeskog, Söderberg, Comeau – Martinsen, Grigorenko, Iginla – McLeod, Mitchell, Skille
    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Bogosian, Ristolainen, Gorges, Franson, Weber, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – Varone, Eichel, McGinn – Foligno, Larsson, Gionta – Moulson, Schaller, Legwand

    Rozhodčí: Mclsaac, Jackson – Driscoll, Murchison

    Diváci: 13 274
    bahis siteleri