Saint-Étienne – Ajaccio 2:1 (po pr.)
po prodl.
AS Saint-Étienne
2:1 (1:0)
AC Ajaccio
Čtvrtek 21.01.2016, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
    Pohárové dobrodružství Ajaccia končí, stejně tak i náš textový přenos. Někdy příště na počtenou!
     
    Uff, to byla bitva doslova do poslední sekundy! Hrdinsky bojující druholigové Ajaccio poslalo zápas gólem Frikecheho do prodloužení a zdálo se, že ani přidaná půlhodina vítěze boje o osmifinále neurčí. Užuž se začínalo schylovat k penaltám, ale v poslední minutě prodloužení rozhodl o vítězství (a tedy i postupu) Saint-Étienne střídající Benjamin Corgnet! (23:32:31)
    Les Verts jdou po neuvěřitelné bitvě dál, jejich osmifinálovým soupeřem bude Troyes!
     
    120
    Konec zápasu.
    120. Benjamin CORGNET - 2:1
     
    120
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, domácí se minutu před koncem prodloužení ujímají vedení! Zaváhání jednoho z ajaccijských obránců využil Nolan Roux, který přistrčil míč nikým nehlídanému BENJAMINU CORGNETOVI a ten se z hranice malého vápna nemýlil!
     
    119
    Les Verts se ještě pokouší o vytvoření si závěrečného tlaku, čas ale hraje proti nim. Tik, ťak, tik, ťak.
     
    118
    Ani jeden tým už se nikam nežene a i tradičně hlasitý domácí kotel na Stade Geoffroy-Guichard utichl, pokutové kopy už opravdu klepou na dveře.
     
    116
    Prodloužení se pomalu začíná chýlit ke svému konci a s každou odehranou minutou je slovo "penalty" na tribunách skloňovanější a skloňovanější.
     
    115
    Diomandému dnes prostě není přáno, středopolař Les Verts vypálil už potřetí za svůj krátký pobyt na hřišti, ani tentokrát se ale jeho pokus mezi tři tyče nevešel.
     
    114
    Ó la la! Střídající Paňukov se z pravé strany řítil sám na Ruffiera, strážce étienneské svatyně ale vyběhl včas a zabránil pohromě!
     
    113
    Přihrávka adresovaná Frikechemu sice byla hodně nepřesná, Kévin Pierre-Gabriel se však při pokusu o zpracování ukopl, a hosté tak budou mít k dispozici vhazování.
     
    112
    Corgnetův centr z levé strany natropil v pokutovém území korsického celku spoustu neplechy, nikdo v zeleném dresu se ale k míči dostat nedokázal.
     
    111
    Brison umně přenesl hru na Diomandého, který si ale na kličku netroufl a pro jistotu vrátil míč zpět na vlastní polovinu.
     
    110
    Spoluhráče střídajících hráčů Ajaccia Abergela s Paňukovem nakonec úspěch nepřinesla, nepřesná přihrávka prvního jmenovaného se totiž stala snadnou Ruffierovou kořistí.
     
    108
    Hráči v zelených dresech drží míč na polovině hřiště a nikam se bezhlavě neženou, což se domácím příznivcům samozřejmě příliš nepozdává.
    107. Nouri byl opravdu blízko!
     
    107
    Nebýt skvělého Ruffiera, hosté by šli čtvrthodinku před koncem do vedení! Nouri se zničehonic ocitl tváří v tvář domácímu gólmanovi, který ale proti hlavičce hostujícího středopolaře parádně zasáhl!
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.

    Vojtěch Balon

    Branky: 10. Bahebeck, 120. Corgnet – 86. Frikeche


    AS Saint-Étienne: Ruffier – Pierre-Gabriel, Théophile-Caterine, Pogba, Brison – Cohade (81. Diomandé), Eysseric, Clément – Roux, Maupay (69. Corgnet), Bahebeck (74. Saint-Louis).
    Náhradníci: Moulin, Malcuit, Polomat, Dekoke, Diomandé, Saint-Louis, Corgnet

    AC Ajaccio: Mandanda – Lippini, Diabaté, Diallo, Frikeche – Nouri, Gonçalves, Marchetti (63. Abergel), Campanini – Vidémont (73. Cavalli), Madri (63. Paňukov).
    Náhradníci: Sollacaro, Abergel, Aine, Borodine, Cavalli, Toudic, Paňukov

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    bahis siteleri