Kolín nad Rýnem – Stuttgart 1:3 (kon.) | Hannover – Darmstadt 1:2 (kon.) | Hertha – Augsburg 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Leverkusen 1:1 (kon.) | Ingolstadt – Mohuč 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Dortmund 1:3 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 23.01.2016, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Borussia Mönchengladbach nezvládla domácí derby s Borussií Dortmund, a prohrála 1:3!

    První poločas dnešního šlágru Bundesligy nabídl ofenzivní podívanou. Do utkání vstoupila lépe hostující Borussia, které se dařilo v kombinaci. Velké šance přišly až v závěru poločase. Nejdříve napálil Gündogan břevno, a po něm selhal ve velké šanci Aubameyang. Hostující fanoušci se dočkali ve 41. minutě, kdy se přesně trefil Marco Reus! V závěru poločasu ještě spálil velkou šanci Mchitarjan.

    Dortmund vstoupil aktivně i do druhého poločasu, a již po pěti minutách hry se prosadil Hernich Mchitarjan, který si naběhl na krásnou přihrávku od Reuse. Domácí celek zdramatizoval dnešní utkání v 58. minutě, kdy se trefil Raffael. Gladbach měl tlak, a hnal se za vyrovnáním, nicméně v 75. minutě přišla důležitá třetí branka Dortmundu, kterou vstřelil Ilkay Gündogan.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:26:37)
    Aubameyang s Marco Reusem opět patřili k nejlepším hráčům na hřišti! Zejména Reus podal skvělý výkon!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Poslední střídání v tomto zápase provádí také domácí celek! Ze hřiště odchází Julian Korb, na jehož místo přichází na poslední minuty útočník Josip Drmić!
     
    90+1
    V samotném závěru měl ještě velkou šanci Adrián Ramos, který si naběhl na centr od Parka. Kolumbijskému útočníkovi však kousek chyběl, aby mohl hlavičkovat!
     
    90+1
    Hlavní sudí Felix Brych nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Na druhé straně mohl ještě snížit Ibrahima Traoré, který postupoval do vápna. Následně se však křídelník Gladbachu zamotal do svých kliček, a o míč přišel.
     
    89
    Mchitarjan operoval s míčem před vápnem, a následně stwe ipo
    koušel najít na pravé straně obránce Piszczeka. Polský bek však zaspal při náběhu, a umíče byl první Wendt.
     
    88
    Na zemi zůstal ležet řecký stoper Sokratis, který si přivodil nějaké menší zranění v souboji s Raffaelem. Sokratis by však dle všeho měl být v pořádku, a dnešní utkání dohrát.
     
    87
    Borussia šla velmi rychle dopředu, a za obranu se dostával Raffael. O brazilského forvarda se nakonec postaral Papastathopoulos, který sice poslal Raffaela k zemi, nicméně neufaloval.
     
    86
    Ilkay Gündogan hledal na pravém křídle volného Henrikha Mchitarjana. Arménský reprezentant se však nedokázal uvolnit z následného souboje s Johnsonem, a o míč přišel.
     
    84
    Střídající Ramos šestřil na pravé straně čas, a skvěle si kryl míč před Julianem Korbem. Následně však do souboje přispěchal Lars Stindl, který hostujícího forvarda fauloval.
    83. Velká šance střídajícího Hofmanna
     
    83
    Velká šance domácího celku na snížení! Po dobré práci Johnsona se dostal ve vápně k míči Jonas Hofmann, který se hned mohl prosadit proti svým bývalým spoluhráčům, avšak jeho střela skončila těsně mimo!
     
    82
    Borussia kombinovala na vlastní polovině, nicméně hráči Dortmund velmi agresivně napadali. S agresivitou to však přehnal Adrián Ramos, který poslal k zemi HIntereggera.
     
    81
    Domácí Borussia se hnala do zajímavého protiútoku, který táhl Ibrahima Traoré. Jeho následná přihrávka měla najít Raffaela, ten se však k míči neprobojoval.
     
    80
    První střídání domácího celku přicházejí až deset minut před koncem základní hrací doby! Ze hřiště odcházejí Dahoud a Nico Elvedi. Na jejich místa přichází Hinteregger a Jonas Hofmann, který ještě na podzim působil právě v Dortmundu.
     
    78
    Borussia velmi dobře zabojovala na útočné polovině, a míč dokázal vybojovat Dahoud. Německý záložník se následně pokoušel najít Traorého, nicméně přihrávka byla nepřesná.
     
    76
    Poslední střídání hostujícího celku v tomto zápase. Ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, který dnes nepodal špatný výkon, avšak spálil poměrně hodně vyložených šancí. Na jeho místo přichází forvard Ramos!

    Jan Havlovic

    Branky: 58. Raffael – 41. Reus (Gündoğan), 50. Mchitarjan (Reus), 75. Gündoğan (Mchitarjan)

    Karty:   67. Elvedi (MNC) – 74. Weigl (DOR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb (90+2. Drmić), Christensen, Elvedi (80. Hinteregger), Wendt – Traoré, Nordtveit, Dahoud (80. J. Hofmann), Johnson – Raffael, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Drmić, M. Schulz, Hrgota, Stranzl, J. Hofmann, Hinteregger.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Park – Gündoğan, Weigl, G. Castro (70. Ginter) – Mchitarjan, Aubameyang (76. Ramos), Reus (70. Durm).
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Ramos, Kagawa, Ginter, Durm.

    Rozhodčí: Felix Brych – Lupp, Achmüller (vš. Německo)
    thejrc.org