Norwich – Liverpool 4:5 (kon.) | West Brom – Aston Villa 0:0 (kon.) | Sunderland – Bournemouth 1:1 (kon.)
Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – Southampton 0:1 (kon.) | Leicester – Stoke 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Tottenham 1:3 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.)
konec
Leicester City
3:0 (1:0)
Stoke City
Sobota 23.01.2016, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek víkendu! (18:11:28)
    Leicester prožil další fantastický večer, na kterém mají největší zásluhu Danny Drinkwater, Jamie Vardy a Leonardo Ulloa.

     
    Utkání končí, Leicester po zásluze poráží svého soupeře ze Stoke poměrem 3:0, a alespoň do zítřka tak znovu povede tabulku Premier League! Tato výhra se ale nerodila příliš jednoduše, v úvodní půlhodince zápasu se žádný oku lahodící fotbal nehrál a k vidění nebyla téměř žádná vážnější šance. O úvodní gól se ve dvaačtyřicáté minutě po přesné ráně postaral Danny Drinkwater!

    Druhý poločas se odehrál v podobném duchu jako ten předchozí, ovšem s tím rozdílem, že branky byly k vidění hned dvě. Nejprve měl velkou šanci na vyrovnání Joselu, ovšem proti jeho hlavičce se skvělým zákrokem zaskvěl brankář Schmeichel. Uběhlo zhruba pět minutek a náskok Lišek už byl dvougólový, prosadil se Jamie Vardy, pro něhož to byla už šestnáctý přesný zásah, který anglickému útočníkovi zajistil návrat do čela tabulky střelců. V samotném závěru přidal definitivní pojistku na vítězství Foxes střídající Leonardo Ulloa, lví podíl na tomto zásahu měl opět výborně hrající Mahrez.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Počet zákroků brankáře Schmeichela (LEC) – 2

    Počet zákroků brankáře Butlanda (STK) – 2
     
    90+3
    Mahrez se po faulu na svou osobu sám ujal exekuce posledního přímého kopu tohoto klání, zkusil to napřímo, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Mrzet ho to ale nemusí, protože Foxes vítězí!
     
    90+2
    Pieters dnes do šestnáctky poslal snad už desátý centr. Nemyslel to špatně, protože hledal vytáhlého Petera Crouche, ten sice Schmeichelovi zadělal na drobné potíže, ovšem brankář domácího celku míč dokázal nadvakrát zkrotit.
     
    90+1
    Už je znám i údaj o návštěvnosti na King Power Stadium – dnešní utkání navštívilo 32 018 diváků!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    89
    Po Butlandově dlouhatánském výkopu si ve vzduchu dobře vedl Whelan, který míč poslal na Walterse, toho však zradilo zpracování, a ani tato akce Potters tak úspěchem neskončí.
     
    88
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Demarai Gray.
    87. Leonardo ULLOA - 3:0
     
    87
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Lišky přidávají třetí branku! Vardy v souboji rameno na rameno přetlačil Pieterse a vybojoval míč pro Mahreze, který nejprve nasadil potupné jesličky Wilsonovi a poté přesným pasem vyzval ke skórování LEONARDA ULLOU, jenž už nemohl minout!
     
    86
    Kanté díky své rychlosti ve sprinterském souboji předčil Afellaye, chvíli nato se směrem vpřed pokusil vyslat Vardyho, ten si však kulatý nesmysl zpracoval rukou.
     
    85
    Po Fuchsově dlohém vhazování a nepovedeném odkopu v podání Wilsona se balón dostal k Marcu Albrightonovi, jenž nad ničím nepřemýšlel a z první vypálil, ovšem svá mířidla neměl seřízená vůbec přesně.
     
    84
    Domácí fotbalisté se usadili v blízkosti šestnáctky svého soupeře, kde v naprostém klidu kombinují a závěr utkání už si nehodlají nikterak zbytečně komplikovat.
     
    83
    Po hlušší pasáží hry udělal hloupou chybu Simpson, načež Pieters svým centrem našel volného Crouche, který se probojoval až do vápna, kde upadl po souboji s Morganem. Sudí však nechává hru plynout a dle mého názoru to celé posoudil zcela správně.
     
    81
    Tak to se jen tak nevidí! Huth s Drinkwaterem se dlouho dohadovali o tom, jak standardku vlastně zahrají, nakonec se při její exekuce oba srazili a první jmenovaný poslal míč vysoko nad branku. Oba aktéři to ale berou s humorem.
     
    80
    Wollscheid fauloval unikajícího Vardyho – následovat bude volný přímý kop Foxes. Z této pozice se dá branka hostí určitě ohrozit.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 42. Drinkwater, 66. Vardy (Drinkwater), 87. Ulloa (Mahrez)

    Karty:   59. Shaqiri (STK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:13.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth (C), Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Kanté, Albrighton (88. Gray) – Okazaki (62. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Gray, Ulloa, Dyer, Wasilewski, Inler.

    Stoke City: Butland – Johnson, Shawcross (C) (30. M. Wilson), Wollscheid, Pieters – Whelan, Afellay – Shaqiri (79. Crouch), Joselu, Diouf (71. Odemwingie) – Walters.
    Náhradníci: Haugaard – Odemwingie, M. Wilson, van Ginkel, Adam, Crouch, Krkić.

    Rozhodčí: Mike Dean – Edward Smart, Richard West

    Diváci: 32 018
    bahis siteleri