Česko U16 – Česko U16 bílí 3:4 (kon.)
konec
Česko U16
3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Česko U16 bílí
Úterý 26.01.2016, 14:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    59:53
    Poslední šance pro červený tým. Petr Haken si vzal oddechový čas a zkouší to v pěti proti pěti bez brankáře.
     
    59:27
    A zkoušejí to bez gólmana, jenže bílí se vydali dopředu a málo chybělo, aby Roman Půček zakončil do prázdné brány.
     
    58:54
    Přerovský šikula to zkusil kličkou á la Peter Forsberg, ale mezi tři tyče ji nezvládl poslat.
     
    58:54
    Bílí nejdřív nezakončili nádhernou kombinaci, potom byl v nájezdu faulován Karel Plášek, který pojede trestné střílení!
     
    58:15
    A tohle už je pro červené velká komplikace. Dominik Šedivý je vyloučen za vysokou hůl.
     
    56:53
    Vojtěch Dobiáš měl na hokejce hattrick i definitivní rozhodnutí, dopředu jel sám po pravé straně, ale Dvořák si na něj dobře počkal.
     
    55:26
    Česko U16 bílí právě vstřelilo branku!
    Když vtom přichází gól, který může být rozhodující. Bílí se necelých pět minut před koncem zápasu vůbec poprvé ujímají vedení! TOMÁŠ KOBLÍŽEK dojel přečíslení z druhé vlny a jeho první střelu ještě Dvořák zastavil, ale když se pak dlouho bojovalo o puk těsně před jeho brankovištěm, na Koblížkovu dorážku už nestačil – 3:4! Asistence: Adam Gajarský.
     
    52:40
    Vyloučení po delší době by mohlo rozproudit hru, a to ve prospěch červených. Za hákování totiž odchází pykat bílý Karel Plášek.
     
    47:13
    Bílé mohl poprvé v zápase poslat do vedení Jakub Lauko. Na Dvořáka se hnal sám, ale zblízka jeho branku přestřelil!
     
    44:06
    Jan Jeník se nádherně prokličkoval obranou bílých jako mezi kužely! Nakonec mu ale přece jenom stihl protivník skočit na záda, Jeník už měl zakončovat.
     
    42:12
    Česko U16 bílí právě vstřelilo branku!
    No a zničehonic máme potřetí vyrovnáno! A taky máme prvního dvougólového střelce zápasu. VOJTĚCH DOBIÁŠ ujížděl sám po pravé straně, ale neměl nikoho do kombinace, tak z rohu pásma nahodil puk na Dvořáka. Černý kus gumy k překvapení všech, i samotného střelce, skončil v síti – 3:3. Bez asistence.
     
    41:59
    Na druhé straně přišlo tečované nahození Petra Hada, které si ale Haas zvládl najít a lapačkou ho vyškrábl.
     
    Do třetí třetiny nastoupí v brance bílých Radek Haas, za červené bude chytat Daniel Dvořák.
     
    38:58
    Ani tentokrát to nemuselo vůbec trvat dlouho. Před Dostála se prokousal Tomáš Koblížek, zuby nehty se protlačil až k těžké dorážce, tu ale poslal do boční konstrukce! Deset čísel chybělo.
     
    37:34
    Česko U16 červení právě vstřelilo branku!
    Potřetí v zápase je o gól napřed červená polovina české šestnáctky. Střelu Petra Hada z levé strany nenápadně, ale o to šikovněji tečoval JAN JENÍK a kotouč zapadl k bližší tyčce překvapeného Daniela Dvořáka – 3:2! Asistence: Petr Had.
     
    36:36
    Ne, v souboji Pardubice – Hradec vyhrál Hradec. Dvořák si počkal na střelu, kterou mu Blümel poslal přímo do lapačky.
     
    36:36
    Velká šance na druhé straně. Matěj Blümel byl faulován a pojede trestné střílení!
     
    35:51
    Neskutečné! Další přečíslení mohl po nahrávce Kvasnici proměnit Karel Plášek, Dostála zmátl kličkou a už zakončoval do prázdné brány. Puk ale nezvedl ani nezakončil k tyčce, jenom trefil špičku betonu ležícího gólmana!
     
    34:48
    Česko U16 bílí právě vstřelilo branku!
    I tenhle náskok červených se brzy rozplynul, tentokrát stačilo bílým pouhých 42 sekund! Adam Gajarský dojel na poslední chvíli puk u mantinelu a dobře věděl o rozjetém JAKUBU LAUKOVI. Ten se s ničím nepáral a skvělou přihrávku poslal ke druhé tyčce – 2:2! Asistence: Adam Gajarský, Jakub Adámek.
     
    34:06
    Česko U16 červení právě vstřelilo branku!
    Červení si osm sekund před koncem přesilovky berou zpátky ztracené vedení! Matěj Blümel si na pravé straně vytáhl Dvořáka z branky, načež vrátil puk před ní. Tam šermovalo několik hráčů a byl to ZACK MALÍK, kdo se prosadil ke střele do prázdné branky – 2:1! Asistence: Matěj Blümel.
     
    32:14
    To už bílí samozřejmě hráli v plném počtu, ale dlouho jim to nevydrželo. Za podražení nyní pyká Vojtěch Dobiáš.
     
    31:16
    No tak tohle byla velká fantazie! Na brankovišti si na odražený kotouč počkal Dominik Arnošt a dorážel do prázdné branky. V té se ale náhle zjevila lapačka Daniela Dvořáka, která puk neuvěřitelně čapla!
     
    28:54
    Nyní se ale bude muset bílý celek bránit. Karel Plášek je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    28:35
    Aktivní Ondřej Pavel předvedl krásnou stahovačku na střed, pak ale přestřelil druhý růžek.
     
    26:58
    A ještě v tomtéž střídání další brejk dva na jednoho. Tentokrát Pavel vybídl Pláška, jenž se chtěl Dostála zbavit kličkou, ale brankář mu do ní stačil sáhnout a zamezit jistému gólu!
     
    26:40
    Velká možnost pro bílé. Plášek uháněl v přečíslení a nabídl puk Kvasnicovi, ten už ale měl na zádech hráče a nedokázal poslat puk do prázdné klece.
     
    24:19
    Po Adámkově nahození si výtečně našel odražený puk Ondřej Pavel a už se zdálo, že bekhendem zakončí do odkryté branky. Tu ale minul!
     
    20:01
    V brankách došlo ke střídání stráží. Druhou třetinu odchytá za červený celek Lukáš Dostál, za bílý Daniel Dvořák.
     
    19:25
    Hradecký útočník Štěpán Pokorný je na domácím ledě hodně vidět. Teď měl velkou šanci skórovat, ale Lukáš Dostál se proti němu bleskově přesunul!
     
    14:55
    Bílí jsou kompletní, a rovnou si zahrají svou první přesilovku. Matěj Blümel totiž dojížděl situaci před Dostálem takovým způsobem, že brankář se po jeho ledovém náhozu už dneska nebude muset sprchovat.
     
    12:33
    Bílý výběr několikrát zaváhal v rozehrávce. Jedna z chyb ho teď stojí druhé oslabení, za podražení je vyloučen Ondřej Pavel.
     
    08:46
    Česko U16 bílí právě vstřelilo branku!
    A vzápětí přichází trest. Krásnou individuální akcí se blýskl VOJTĚCH DOBIÁŠ, který si nabruslil do útočného pásma a rozhodl se střílet. To byla moc dobrá volba, neboť zlínský útočník přesně trefil druhý růžek branky Radka Haase – 1:1! Asistence: Jakub Lauko, Ondřej Bláha.
     
    07:27
    Hra se sice vyrovnala, přesto měli červení na lopatě dvougólové vedení. Štěpán Pokorný obdržel přihrávku před Lukáše Dostála, jeho hokejka ale neuvěřitelně vytáhla puk do bezpečí!
     
    04:43
    Česko U16 červení právě vstřelilo branku!
    Územní převahu z úvodních minut dokázal červený tým přetavit ve vedoucí gól! Vojtěch Kropáček parádně vyslal dopředu MATĚJE BLÜMLA, který byl sice faulován a jel by trestné střílení, přesto si s brankářem poradil krásným bekhendovým blafákem – 1:0! Asistence: Vojtěch Kropáček.
     
    01:53
    První událostí zápasu je vyloučení na straně bílého týmu. Dvě minuty si odpyká Vít Seemann.
     
    Utkání bylo nahlášené jako proti mladšímu dorostu Hradce Králové, nicméně česká reprezentace do 16 let se jen rozdělila na dvě poloviny, které hrají proti sobě.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Blümel (Kropáček), 35. Malík (Blümel), 38. Jeník (Had) – 9. Dobiáš (Lauko, Bláha), 35. Lauko (Gajarský, Adámek), 43. Dobiáš, 56. Koblížek (Gajarský)


    Česko U16: Haas (21. Dostál, 41. Dvořák) – Malík, Bernáth, Kowalczyk, Dluhoš, Novák, Had, Kropáček, Arnošt, Blümel, Matiášek, Pokorný, Šedivý, Klapka, Střondala, Jeník.
    Česko U16 bílí: Dostál (21. Dvořák, 41. Haas) – Zábranský, Bálik, Adámek, Seemann, Hadamczik, Martinec, Gajarský, Lauko, Koblížek, Plášek, Pavel, Kvasnica, Dobiáš, Půček, Bláha.

    Rozhodčí: Fraňo, Krob – Gabriel, Klouček.
    bahis siteleri