Kerkrade – Utrecht 1:0 (kon.) | Feyenoord – Heerenveen 1:2 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:2 (0:1)
SC Heerenveen
Čtvrtek 28.01.2016, 20:45 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a přeji Vám dobrou noc. U onlajnů se někdy příště budu těšit na počtenou! (22:54:03)
     
    Utkání je u konce, Heerenveen si nakonec přeci jen z Rotterdamu odváží tři body a domácí Feyenoord poráží 2:1! Sledovali jsme zajímavé utkání, které nabídlo řadu hezkých fotbalových momentů, nakonec asi musíme přiznat, že hosté zvítězili zaslouženě. Svěřenci trenéra van Bronckhorsta se dnes v ofenzivě vyloženě trápili, do šancí se dostávali poměrně těžko. V devětatřicáté minutě poslal hosty do vedení Henk Veerman, ve druhé půli měl dvě šance na rozhodnutí Thorsby, ovšem ani v jedné z nich si nepočínal podle svých představ. Trest přišel v jednasedmdesáté minutě, když parádními nůžkami srovnal Anass Achahbar. Nakonec to ale lépe dopadlo pro Heerenveen, zničehonic jim totiž vedení vrátil Joey van den Berg! Rotterdamští tak prohrávají již čtvrté utkání v řadě a titul už se jim mílovými kroky začíná vzdalovat!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Od domácích už je to směrem kupředu hodně křečovité, tohle utkání jim rozhodně nevyšlo podle představ. Myslím, že hosté už si svůj náskok vzít nenechají!
    90+1.
     
    90+1
    Teď měli domácí obrovské štěstí! Až do vápna totiž pustili Larssona, jehož ránu zvládl tečovat Otigba, ovšem Vermeer byl připraven. Balón se odrazil k volnému Marzovi, jenž sice gólmana Feyenoordu dokázal překonat, ovšem trefil před brankovou čárou ležícího Otigbu, tudíž je pískán ofsajd!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    89
    Další hrubice Rotterdamských! Po nepovedené malé domů se úplně sám před Vermeerem ocitl Mitchel te Vrede, jehož ránu si ale domácí brankář pohlídal!
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Domácí, kteří všechny své zbylé síly vrhly do útoku, zapomněly na te Vredeho, který hlavou míč přiťukl pro nabíhajícího si Luciana Slagveera, jenž ale v zakončení nezachoval potřebná klid a v dobré možnosti zamířil mimo tři tyče.
     
    87
    Tak tahle byla zdravá! Z přímého kopu se k ráně odhodlal Tonny Vilhena a nutno poznamenat, že to trefil opravdu náramně, k vyrovnání skóre mu chyběl opravdu jen kousek – míč totiž zamířil do břevna Mulderovy svatyně!
     
    86
    Volný přímý kop pro Rotterdamské. Těm už musí čas utíkat opravdu nesmírně rychle. Povede se jim alespoň zachránit remízu?
     
    85
    Střídání na straně Heerenveenu, ze hřiště odchází dnes velmi viditelný Cavlan, na jehož místo nastupuje Lucas Bijker.
    84. Joey VAN DEN BERG - 1:2
     
    84
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Asi jsem to zakřikl, poněvadž hosté si ztracené vedení berou zpět! Po ne úplně přehledném závaru na hranici šestnáctky se míč i s přispěním notné dávky štěstí dostal k nohám JOEYHO VAN DEN BERGA a kapitán Heerenveenu povedenou technickou ranou obstřelil brankáře Vermeera!
     
    83
    Ze situace na hřišti lze jasně vyčíst, že Heerenveen je z bodem poměrně spokojen a všemi silami se jej snaží ubránit. Naopak domácím remíza očividně nevyhovuje.
     
    82
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Henk Veerman, přichází Mitchell te Vrede.
     
    81
    Thorsby svůj skluz načasoval opravdu velmi špatně a může být sakramentsky rád, že od hlavního arbitra neinkasuje druhou žlutou a následně tedy červenou kartu.
     
    80
    Pozor, hosté mohli zničehonic znovu vést! Na levé straně totiž Karsdorpa přetlačil dnes velmi aktivní Caner Cavlan, který se následně dostal až do šestnáctky, kde měl hned několik volných spoluhráčů, ale rozhodl se zakončovat sám, míči v cestě za brankovou čáru zabránil až stoper Kongolo!
     
    79
    Nebylo to špatně myšlené, van den Berg totiž svůj centr kroutil směrem mezi tři tyče, Vermeer musel teď hodně rychle vystartovat, nakonec ale kulatý nesmysl úspěšně vyboxoval do bezpečí.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 71. A. Achahbar – 39. Veerman, 84. van den Berg

    Karty:   36. Nelom (FEY), 45. Kuijt (FEY), 55. Kongolo (FEY), 77. Vilhena (FEY) – 21. van Anholt (HEE), 27. van den Berg (HEE), 60. Thorsby (HEE), 68. Marzo (HEE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 17:16.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van der Heijden, Kongolo, Nelom – El Ahmadi, Vejinović (71. Basaçikoglu), Vilhena – Kuijt (C), Kramer (32. A. Achahbar), Elia.
    Náhradníci: Bijlow – Verdonk, Nieuwkoop, Gustafsson, Toornstra, Basaçikoglu, A. Achahbar.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba, van Aken, Cavlan (85. Bijker) – Marzo, van den Berg (C), Thorsby – Zeneli (63. Slagveer), Veerman (82. te Vrede), Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Bijker, Huizing, Slagveer, te Vrede, van den Boomen, Zahovič.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Dave Goossens, Bas van Dongen
    bahis siteleri