Kerkrade – Utrecht 1:0 (kon.) | Feyenoord – Heerenveen 1:2 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:2 (0:1)
SC Heerenveen
Čtvrtek 28.01.2016, 20:45 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 20. kolo
Předzápasové kurzy
    90+1.
     
    90+1
    Teď měli domácí obrovské štěstí! Až do vápna totiž pustili Larssona, jehož ránu zvládl tečovat Otigba, ovšem Vermeer byl připraven. Balón se odrazil k volnému Marzovi, jenž sice gólmana Feyenoordu dokázal překonat, ovšem trefil před brankovou čárou ležícího Otigbu, tudíž je pískán ofsajd!
     
    89
    Další hrubice Rotterdamských! Po nepovedené malé domů se úplně sám před Vermeerem ocitl Mitchel te Vrede, jehož ránu si ale domácí brankář pohlídal!
     
    87
    Tak tahle byla zdravá! Z přímého kopu se k ráně odhodlal Tonny Vilhena a nutno poznamenat, že to trefil opravdu náramně, k vyrovnání skóre mu chyběl opravdu jen kousek – míč totiž zamířil do břevna Mulderovy svatyně!
     
    85
    Střídání na straně Heerenveenu, ze hřiště odchází dnes velmi viditelný Cavlan, na jehož místo nastupuje Lucas Bijker.
    84. Joey VAN DEN BERG - 1:2
     
    84
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Asi jsem to zakřikl, poněvadž hosté si ztracené vedení berou zpět! Po ne úplně přehledném závaru na hranici šestnáctky se míč i s přispěním notné dávky štěstí dostal k nohám JOEYHO VAN DEN BERGA a kapitán Heerenveenu povedenou technickou ranou obstřelil brankáře Vermeera!
     
    82
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Henk Veerman, přichází Mitchell te Vrede.
     
    80
    Pozor, hosté mohli zničehonic znovu vést! Na levé straně totiž Karsdorpa přetlačil dnes velmi aktivní Caner Cavlan, který se následně dostal až do šestnáctky, kde měl hned několik volných spoluhráčů, ale rozhodl se zakončovat sám, míči v cestě za brankovou čáru zabránil až stoper Kongolo!
     
    77
    Po Kuijtově centru Tonny Vilhena zcela úmyslně zahrál rukou, sudí neváhal a ihned přispěchal se žlutým varováním.
    71. Anass ACHAHBAR - 1:1
     
    71
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Panečku, to byla parádní branka – domácí se konečně dočkávají vyrovnání! Vilhenův nadýchaný centr Kuijt vrátil zpět do centra dění v šestnáctce, kde se míče ujal ANASS ACHAHBAR a fantastickými nůžkami poslal kulatý nesmysl nekompromisně pod břevno, Mulder byl naprosto bez šance!
     
    71
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Marko Vejinović, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    70
    A domácí tým za to málem zaplatil! Po van den Bergově přihrávce se totiž do velice dobré příležitosti dostal Cavlan, který se pokoušel najít mezírku mezi nohama brankáře Vermeera, ten si však dal pozor a udržel svůj tým ve hře!
     
    68
    Zbytečný zákrok teď předvedl Stefano Marzo, který bezmyšlenkovitě zezadu sestřelil Kuijta. Sudí neváhal a okamžitě vytasil žlutý kartónek.
     
    63
    Bude se střídat, ze hry odchází Zeneli, kterého na závěrečnou půlhodinku nahradí Luciano Slagveer.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Morten Thorsby (SC Heerenveen).
     
    56
    Ani svou druhou obrovskou šanci Thorsby nedokázal proměnit! Balón s k němu dostal po rozehrání standardní situace a lehkém přiťuknutí v podání ve vzduchu výborně hrajícího Veermana, ovšem i nyní byla brána hostujícímu středopolaři malá – kulatý nesmysl totiž zamířil těsně vedle!
     
    55
    Žlutou kartu dostává Terence Kongolo (Feyenoord Rotterdam).
    47.
     
    47
    Tohle musí být gól! Po dalších nedorazech v obraně Feyenoordu se ke střele dostal van den Berg, Vermeer míč zvládl vytěsnit pouze k nohám nikým neatakovaného Mortena Thorsbyho, jenž však místo prázdné branky pouze orazítkoval břevno!
     
    45
    Opravdu ostrý zákrok nyní předvedl Dirk Kuijt, který ne úplně ideálně načasovaným skluzem poslal k zemi Zeneliho. Jasná žlutá karta.
    39. Henk VEERMAN - 0:1
     
    39
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    No vida, hosté se poměrně překvapivě ujímají vedení! Na levé straně míč vybojoval Cavlan, posunul jej k volnému Larssonovi, ten udělal pár rychlých kroků a přesným pasem našel nikým nehlídaného HENKA VEERMANA, jenž s přehledem prostřelil brankáře Vermeera!
     
    36
    Žlutou kartu dostává Miquel Nelom (Feyenoord Rotterdam).
     
    32
    Tak nakonec to už dále nepůjde, Kramer za potlesku domácích fanoušků opouští hřiště, na jeho místo nastupuje Anass Achahbar.
     
    27
    Hostující kapitán van den Berg nedovoleným zákrokem zastavil unikajícího Vejinoviće, tady sudí nemusí o ničem přemýšlet. Následovat bude volný přímý kop domácích ze zajímavé pozice.
    22.
     
    22
    Parádní zákrok brankáře Muldera! Domácí zahrávali volný přímý kop, který El Ahmadi zamířil na přední tyč, ve vápně balón ještě hlavou tečoval Marko Vejinović, ovšem strážce hostující svatyně předvedl dobré reflexy a podržel své spoluhráče!
     
    21
    Žlutou kartu dostává Pele van Anholt (SC Heerenveen).
    19.
     
    19
    S tímto šlo naložit lépe! Eljero Elia předvedl své fotbalové dovednosti a povedenou patičkou našel volného El Ahmadimu, který okamžitě vypálil, avšak míč skončil o vlásek vedle levé tyče hostující pokladnice!
     
    15
    Výborný Vermeer! Cavlanův dlouhatánský nákop Veerman i s trochou štěstí dostal k volnému Thorsbymu, který však tváří v tvář brankáři Feyenoordu neuspěl!
    6.
     
    6
    První vážnější šance utkání! Po pravé straně se povedeně protáhl obránce Karsdorp, jehož nadýchaný centr ve vápně dopadl přímo na hlavu Kramera, který pořádně protáhl brankáře Muldera – ten kulatý nesmysl vytěsnil pouze na rohový kop!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 71. A. Achahbar – 39. Veerman, 84. van den Berg

    Karty:   36. Nelom (FEY), 45. Kuijt (FEY), 55. Kongolo (FEY), 77. Vilhena (FEY) – 21. van Anholt (HEE), 27. van den Berg (HEE), 60. Thorsby (HEE), 68. Marzo (HEE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 17:16.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van der Heijden, Kongolo, Nelom – El Ahmadi, Vejinović (71. Basaçikoglu), Vilhena – Kuijt (C), Kramer (32. A. Achahbar), Elia.
    Náhradníci: Bijlow – Verdonk, Nieuwkoop, Gustafsson, Toornstra, Basaçikoglu, A. Achahbar.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba, van Aken, Cavlan (85. Bijker) – Marzo, van den Berg (C), Thorsby – Zeneli (63. Slagveer), Veerman (82. te Vrede), Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Bijker, Huizing, Slagveer, te Vrede, van den Boomen, Zahovič.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Dave Goossens, Bas van Dongen
    bahis siteleri