Kerkrade – Utrecht 1:0 (kon.) | Feyenoord – Heerenveen 1:2 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:2 (0:1)
SC Heerenveen
Čtvrtek 28.01.2016, 20:45 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný čtvrteční večer! U našeho online přenosu vítám všechny příznivce kvalitní evropské kopané, dvěma zápasy dnes pokračuje dvacáté kolo nizozemské Eredivisie a my se společně zaměříme na souboj, v němž Feyenoord Rotterdam hostí SC Heerenveen! Začínáme ve 20:45, buďte u toho spolu s námi!
     
    Feyenoord Rotterdam

    Rotterdamští s dosavadním průběhem této sezony mohou být spokojeni, v tabulce jim díky zisku šestatřiceti bodů totiž patří velice solidní třetí pozice, ovšem na druhou stranu nutno poznamenat, že titul se Feyenoordu už poměrně jasně vzdaluje. Jistě, do konce ročníku ještě zbývá odehrát patnáct zápasů, ovšem vedoucí Ajax, který výsledková zaváhání potkají jen málokdy, je napřed už o dvanáct bodů. Svěřenci bývalého skvělého obránce van Bronckhorsta si velmi dobře vedou v ofenzivní části hry, v průměru dávají více jak dvě branky na zápas, nejvíce přesných zásahů má na svém kontě nestárnoucí Dirk Kuijt, jenž síť za brankáři soupeřů rozvlnil už třináctkrát!

    Poslední dobou to ale není ono, Feyenoord totiž už tři duely čeká na výhru. V posledním mači před zimní pauzou nestačil na Nijmegen, po jejím skončení nejprve podlehl druhému PSV, minulý týden Rotterdamské čekal trápící se Alkmaar. Divákům se toto střetnutí určitě muselo líbit, celkem padlo šest gólů, nakonec se šťastnějším ukázalo býti AZ, které i díky hattricku Vincenta Janssena zvítězilo 4:2. V lednovém přestupovém období vedení klubu přivedlo dvě posily, z Twente přišel dvacetiletý středopolař Tapia, po vypršení smlouvy ve švédském Helsingborgsu do Feyenoordu zadarmo zamířil brankář Pär Hansson. Novou smlouvu, která vyprší až v červnu roku 2018, si navíc vysloužil klíčový zadák Terence Kongolo.
    Feyenoord hlásí novou posilu, z Twente přichází dvacetiletý peruánský reprezentant Renato Tapia!

     
    SC Heerenveen

    Naopak v Heerenveenu určitě spokojenost panovat nemůže. Poté, co fotbalistům SC loni jen o malinký kousek utekl postup do předkola Evropské ligy, sezona 2015/16 se pro ně zatím vyvíjí úplně jinak. V tabulce jim totiž patří až dvanáctá pozice, jejich náskok na pozice zajišťující nepopulární boje o záchranu je však zatím dělí poměrně komfortních sedm bodů. Směrem do útoku se svěřencům kouče de Haana daří nadmíru dobře, to samé však rozhodně nelze tvrdit o defenzivě, která patří mezi ty vůbec nejhorší v celé soutěži.

    Výsledky Heerenveenu jsou jako na houpačce, jednou se utkání povede, parta okolo kapitána van den Berga urve překvapivé vítězství podpořené hned několika vstřelenými góly, týden nato však přijde ostudná domácí prohra s papírově slabším soupeřem. Od začátku prosince odehrál celek ze severu Nizozemska pět mačů, z nichž jako vítěz vyšel dvakrát, v ostatních třech zápasech, v nichž inkasoval celkem patnáct branek, se musel před svým oponentem sklonit, především pak domácí porážka poměrem 0:4 od Haagu se určitě neskousávala lehko. Poslední utkání však Heerenveenským vyšlo, díky parádně zvládnuté závěrečné dvacetiminutovce si Willem z Abe Lenstra Stadium odvezl porážku 1:3.
     
    Poslední vzájemné utkání

    18.10. 2015 (9. kolo Eredivisie) – SC Heerenveen:Feyenoord Rotterdam 2:5

    Branky: 59. Veerman, 81. Veerman – 7. Kuijt, 16. Kramer, 28. Gustafsson, 32. Kuijt, 39. Kuijt.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, St. Juste (46. Otigba), Buijs (62. Cavlan), Bijker – van den Boomen (46. Marzo), van den Berg, Thern – Slagveer, Veerman, Sam Larsson.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Nieuwkoop (72. Botteghin), van Beek, van der Heijden, Kongolo – Gustafsson (83. Toornstra), Vejinović, El Ahmadi – Kuijt, Kramer (60. Kazim-Richards), Elia.
    Na Stadion Feijenoord se dnes, jako již tradičně, očekává fantastická atmosféra!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Před pár minutami začalo předzápasové rozcvičení obou mužstev.

     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van der Heijden, Kongolo, Nelom – El Ahmadi, Vejinović, Vilhena – Kuijt (C), Kramer, Elia.
    Náhradníci: Bijlow – Verdonk, Nieuwkoop, Gustafsson, Toornstra, Basaçikoglu, A. Achahbar.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba, van Aken, Cavlan – Marzo, van den Berg (C), Thorsby – Zeneli, Veerman, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Bijker, Huizing, Slagveer, te Vrede, van den Boomen, Zahovič.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Dave Goossens, Bas van Dongen.
    V Rotterdamu je vše připraveno, za pět minutek začínáme!

     
    Na Stadion Feijenoord panuje parádní atmosféra, hráči právě vstupují na travnatou plochu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí právě odstartoval dnešní utkání! Výkopu se ujímají hosté, kteří nastupují v modro-bílých pruhovaných dresech, naopak domácí zvolili tradiční klubové barvy, tedy červenou a bílou.
     
    2
    Z první akcí přispěchali hosté, po pravé straně to individuálně zkusil Zeneli, ovšem narazil do připravené zdi v podobě obránce Neloma, který hru následně uklidnil zpětným pasem na brankáře Vermeera.
     
    3
    U míče se momentálně drží Rotterdamští, kteří s ním kombinují na vlastní polovině. Nakonec je ale rozhodí v postupu směrem vpřed zastavil, poněvadž Karsdorp hrál rukou.
     
    4
    Nelom chvíli vymýšlel, co s balónem provede. Nakonec jej lehoučkým obloučkem vyslal směrem k rozběhnutému Eliovi, jenž dělal, co mohl, ale kulatý nesmysl před přechodem přes postranní čáru už nezastihl.
     
    5
    Na druhé straně se hezky uvolnil středopolař van den Berg, který následně svým nákopem hledal nabíhajícího si kolegu Larssona, ten se však k míči díky dobré a hlavně ideálně načasované obranné práci v podání Kongola nedostal.
     
    6
    První vážnější šance utkání! Po pravé straně se povedeně protáhl obránce Karsdorp, jehož nadýchaný centr ve vápně dopadl přímo na hlavu Kramera, který pořádně protáhl brankáře Muldera – ten kulatý nesmysl vytěsnil pouze na rohový kop!
    6.
     
    7
    Ani ten domácí tým nesehrál vůbec špatně, obrana Heerenveenu v šestnáctce nechala úplně zapomenutého obránce van der Heijdena, jehož hlavička nebyla marná, ale scházela ji troška přesnosti – balón mířící doprostřed branky v klidu lapil Erwin Mulder.
     
    8
    Na druhé straně se Thorsby pokoušel uvolnit Veermana, ten si ale o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení, a i další akce hostujícího celku tak končí neúspěchem.
     
    9
    Dirk Kuijt, nejlepší střelec Feyenoordu, se neúspěšně pokusil přejít přes zadáka van Anholt, nakonec pro domácí alespoň vybojoval rohový kop.
     
    10
    Ouuu, to byla dobrá možnost! Roh domácí rozehráli na krátko, po Eliově centru se na hranici malého vápna k hlavičce dostal van der Heijden a nutno podotknout, že tady scházely opravdu jen centimetry!
     
    11
    Feyenoord se díky sérii autových vhazování stále více a více blížil brance svého soupeře, Elia ale poté neodkázal přejít přes van Anholta a následně balón získal jen za cenu faulu.
     
    12
    Další akce fotbalistů SC opět ohrožení brankáře Vermeetra nepřinesla, poněvadž Arber Zeneli se nechal chytit do šikovně nastražené ofsajdové pasti obrany Feyenoordu.
     
    13
    Eljero Elia vybojoval pro svěřence kouče van Bronckhorsta další rohový kop. Dokáží z něj domácí hráči opět zahrozit?
     
    14
    Tentokráte se jim to nepovedlo, dobrou práci ve vlastním vápně totiž odvedl Otigba, který následně dokázal vyslat na zteč Larssona, toho však čistým způsobem odzbrojil vracející se Nelom.
     
    15
    Výborný Vermeer! Cavlanův dlouhatánský nákop Veerman i s trochou štěstí dostal k volnému Thorsbymu, který však tváří v tvář brankáři Feyenoordu neuspěl!
     
    16
    Ani hosté se standardní situací v podobě rohového kopu nenaložili zle, poněvadž Cavlan svým centrem přesně našel hlavu nabíhajícího si Otigby, který zamířil těsně vedle.
     
    17
    Tonny Vilhena se povedeně zbavil svého strážce, nakonec se s míčem přilepeným na kopačkách prokousal až do vápna, kde upadl po souboji s van Akenem, ovšem sudí celou situaci jako nedovolený zákrok neposoudil.
     
    18
    V posledních minutách nám slibně vypadající akce střídá akci. Po drobném zaváhání domácí obrany se až do zakončení dokázal prodrat Cavlan, po jeho ráně ale balón zamířil nad branku.
     
    19
    S tímto šlo naložit lépe! Eljero Elia předvedl své fotbalové dovednosti a povedenou patičkou našel volného El Ahmadimu, který okamžitě vypálil, avšak míč skončil o vlásek vedle levé tyče hostující pokladnice!
    19.
     
    20
    Elia je velmi aktivní, nyní si udělal dobrý den z van Anholta a přízemním centrem hledal Kramera, ten se ale k hlavičce díky van Akenovi nedostal.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Pele van Anholt (SC Heerenveen).
     
    22
    Parádní zákrok brankáře Muldera! Domácí zahrávali volný přímý kop, který El Ahmadi zamířil na přední tyč, ve vápně balón ještě hlavou tečoval Marko Vejinović, ovšem strážce hostující svatyně předvedl dobré reflexy a podržel své spoluhráče!
    22.
     
    23
    Po několika hektických minutách se nám hra uklidňuje, s míčem na kopačkách kombinují hostující hráči, zahraje si i brankář Mulder.
     
    24
    Cavlan dlouhým nákopem oslovil Larssona, který si na hranici šestnáctky obhodil Kongola, ovšem míč si příliš předkopl, čehož včasným výběhem využil Kenneth Vermeer.
     
    25
    Rotterdamští přispěchali s okamžitou odpovědí, neunavitelný Elia svým nadýchaným centrem našel Michiela Kramera, tomu však hlavička příliš nesedla a míč zamířil přímo do náruče gólmana Muldera.
     
    26
    Další ofsajd, tentokráte se do něj nechal chytit Michiel Kramer. Míč zpět do hry svým výkopem pošle Erwin Mulder.
     
    27
    Hostující kapitán van den Berg nedovoleným zákrokem zastavil unikajícího Vejinoviće, tady sudí nemusí o ničem přemýšlet. Následovat bude volný přímý kop domácích ze zajímavé pozice.
     
    28
    Exekuce volného přímého kopu z nějakých dvaadvaceti metrů se ujal sám faulovaný Vejinović, který míč kroutil přes zeď, ovšem Mulder si jeho ránu pohlídal a poměrně v klidu zasáhl.
     
    29
    Nelom zvedl hlavu a milimetrově přesným pasem našel unikajícího Eliu, který chtěl celou akci ještě vyšperkovat pasem na kolegu Kramera, ten si ale, dnes už podruhé, nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    30
    A hostující útočník po souboji s jedním z obránců zůstává ležet na zemi, situace si nakonec bude muset vyžádat ošetření. Uvidíme, zda bude Kramer v dnešním utkání moci pokračovat.
     
    31
    Aktivní Caner Cavlan svým nákopem hledal ve vápně si sbíhajícího Larssona, svůj centr ovšem o kousíček přetáhl. Mezitím se Kramer vrací zpět na hřiště.
     
    32
    Tak nakonec to už dále nepůjde, Kramer za potlesku domácích fanoušků opouští hřiště, na jeho místo nastupuje Anass Achahbar.
     
    33
    Fanoušci Feyenoordu se zlobí a dožadují se odpískání pokutového kopu! Po zákroku od Otigby se ve vápně totiž k zemi poroučel El Ahmadi, sudí však, dle mého názoru, celou situaci posoudil správně a penaltu neodpískal.
     
    34
    Karsdorp si vyměnil balón s Vilhenou a následně se po pravé straně dostal až k centru, jehož adresátem byl dnes zatím nepříliš výrazný Kuijt, toho ale k hlavičce nepustil van Aken.
     
    35
    Stefano Marzo vymyslel geniální oblouček, balón doputoval až k volnému Veermanovi, ten ale únik vstříc Verneerovi nezvládl dobře a balón si příliš předkopl, čehož využil vyběhnuvší gólman Feyenoordu.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Miquel Nelom (Feyenoord Rotterdam).
     
    37
    Vzájemný střet ve středu hřiště mezi Vilhenou a van den Bergem sudí sice posoudil jako faul, k nespokojenosti domácích fanoušků ale za viníka označil středopolaře Rotterdamských.
     
    39
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    No vida, hosté se poměrně překvapivě ujímají vedení! Na levé straně míč vybojoval Cavlan, posunul jej k volnému Larssonovi, ten udělal pár rychlých kroků a přesným pasem našel nikým nehlídaného HENKA VEERMANA, jenž s přehledem prostřelil brankáře Vermeera!
    39. Henk VEERMAN - 0:1
     
    40
    No, tohle asi domácí celek společně se svými fanoušky příliš nečekal. Do konce prvního poločasu ale zbývá ještě pět minut. Dokáží Rotterdamští ještě do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky ještě vyrovnat?
     
    41
    Domácí se vrhli směrem dopředu, v obraně ale nechali pootevřená vrátka, do kterých se střemhlav vrhl Pele van Anholt, jenž chytře myšlenou uličkou zkusil najít Veermana, ten však sprinterský souboj s Kongolem prohrál na celé čáře.
     
    42
    Kongolo se nyní vydal na ofenzivní výlet, narazil si balón s Vilhenou, poté se však dostal mezi tři protihráče a z tohoto souboje opravdu jako vítěz vyjít nemohl.
     
    43
    El Ahmadi k zemi svalil van den Berga, sudí nařizuje volný přímý kop pro Heerenveen. Jak hosté s touto standardkou naloží?
     
    44
    Tuto situaci hosté rozehráli na krátko, míč se dostal k na pravé straně volnému van Anholtovi, který jej ihned poslal směrem do šestnáctky, tam se avšak o hlavičku marně snažil střelec zatím jediné branky Veerman.
     
    45
    Opravdu ostrý zákrok nyní předvedl Dirk Kuijt, který ne úplně ideálně načasovaným skluzem poslal k zemi Zeneliho. Jasná žlutá karta.
     
    45+1
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, Heerenveen na hřišti Feyenoordu zatím poměrně překvapivě vede 1:0! Sledujeme zajímavé utkání, především úvodní půlhodinka divákům nabídla atraktivní ofenzivní fotbal, při němž šance střídala šanci. Asi mírně lepším a aktivnějším celkem byli domácí, jejich soupeře ale několikrát podržel brankář Mulder. Zatím jediný gól padl v devětatřicáté minutě, kdy se po zaváhání rotterdamské obrany prosadil Henk Veerman. Druhá půle začíná zhruba ve 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začíná druhý poločas, výkop obstarají domácí, kteří zatím rozhodně nemohou být spokojeni. Povede se jim v následujících minutcáh vývoj utkání zvrátit ve svůj prospěch?
     
    47
    Tohle musí být gól! Po dalších nedorazech v obraně Feyenoordu se ke střele dostal van den Berg, Vermeer míč zvládl vytěsnit pouze k nohám nikým neatakovaného Mortena Thorsbyho, jenž však místo prázdné branky pouze orazítkoval břevno!
    47.
     
    48
    No a hosté jsou i nadále aktivnějším celkem. Nyní měli k dispozici rohový kop, obrana Rotterdamských si s ním sice poradila, ovšem Heerenveen bude mít šanci na reparát.
     
    49
    Ani druhý kop od rohového praporku v krátkém časovém sledu hostům nepřinesl úspěch, jejich tlak ale ještě nějakou chvíli pokračoval, nakonec ale vše zazdil Larsson, jehož pas na Zeneliho byl opravdu mimořádně nepřesný.
     
    50
    Po faulu na Thorbsyho hosté zahrávali volný přímý kop, míč se nakonec dostal až k noze zapomenutého Veermana, toho ale zastavil praporek pomezního sudího, který správně viděl ofsajd.
     
    52
    Po střetu s možná až příliš důrazným Kuijtem se z trávníku nezvedal Marzo, nakonec si vše vyžádalo zásah zdravotníků, ovšem vypadá to, že hostující středopolař bude schopen pokračovat.
     
    53
    Parádní akce domácích! Na levé straně své rychlé nohy rozkmital obránce Nelom, který přízemním centrem na hranici vápna hledal Eliu, tomu však k zasažení míče chyběl jeden krok!
     
    54
    Tlak domácích ale pokračoval i nadále, po sérii odrazů se míč dostal k Achahbarovi, který okamžitě vypálil, ovšem trefil jen před sebou stojícího obránce van Akena.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Terence Kongolo (Feyenoord Rotterdam).
     
    56
    Ani svou druhou obrovskou šanci Thorsby nedokázal proměnit! Balón s k němu dostal po rozehrání standardní situace a lehkém přiťuknutí v podání ve vzduchu výborně hrajícího Veermana, ovšem i nyní byla brána hostujícímu středopolaři malá – kulatý nesmysl totiž zamířil těsně vedle!
     
    57
    Sudí nejprve nezapískal jasný faul na Vilhenu, načež se Heerenveenští vydali do protiakce, kterou ale van Anholt nevyřešil dobře a místo přímého ohrožení branky vybojoval „pouze“ rohový kop.
     
    58
    Balón se po Cevlanově centru stáčel do malého vápna, tam je ale pánem Kenneth Vermeer a ukázal to i nyní, když si ve vzduchu v poklidu vyskočil pro míč.
     
    59
    Na druhé straně byla k vidění podobná situace, ovšem, stejně jako před několika málo okamžiky, si hlavní slovo vzal gólman, tentokráte to byl Mulder, který schoval míč ve své náruči.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Morten Thorsby (SC Heerenveen).
     
    62
    Domácím se začíná krátit čas, v druhém poločase se očekávalo jejich mohutné dotahování jednobrankového deficitu, to ale zatím ani zdaleka nepřichází. Brankář Mulder nemusel řešit ani jednu vážnější a nebezpečnější situaci.
     
    63
    Bude se střídat, ze hry odchází Zeneli, kterého na závěrečnou půlhodinku nahradí Luciano Slagveer.
     
    64
    No a střídající Slagveer se ihned po svém příchodu na hřiště ocitl ve stoprocentní příležitosti! Zcela zapomenut se totiž objevil sám před brankářem Vermeerem, se zakončením ale příliš dlouho váhal a nakonec se mu díky obranném skluzu v podání Kongola ani nepodařilo vystřelit.
     
    65
    Vilhena několika parádními kličkami oklamal svého strážce, nakonec byl ale nucen přenést hru směrem vzad, následoval centr v podání Neloma, míč však skončil u připraveného Muldera.
     
    66
    Kuijt vyhrál důležitý hlavičkový souboj, čímž vyslal na zteč rozběhnutého Achahbara, který si zkusil vymodlit penaltu, ovšem sudí na jeho hereckou etudu opravdu nemohl skočit.
     
    67
    Následoval rohový kop v podání Rotterdamu, ten se však mezi ty povedené a zdařilé rozhodně řadit nedal. Mulder dlouhým výhozem vyslal do protiakce Larssona, toho však včas odzbrojil pečlivě se vracející van der Heijden.
     
    68
    Zbytečný zákrok teď předvedl Stefano Marzo, který bezmyšlenkovitě zezadu sestřelil Kuijta. Sudí neváhal a okamžitě vytasil žlutý kartónek.
     
    69
    Sám na sebe to ted vzal Marko Vejinović, který sice poslal na párek svého strážce, následně ale prováhal ideální moment pro střelu a celou akci tak po poměrně sobeckém počínání přivedl do hrobu.
     
    70
    A domácí tým za to málem zaplatil! Po van den Bergově přihrávce se totiž do velice dobré příležitosti dostal Cavlan, který se pokoušel najít mezírku mezi nohama brankáře Vermeera, ten si však dal pozor a udržel svůj tým ve hře!
     
    71
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Marko Vejinović, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    71
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Panečku, to byla parádní branka – domácí se konečně dočkávají vyrovnání! Vilhenův nadýchaný centr Kuijt vrátil zpět do centra dění v šestnáctce, kde se míče ujal ANASS ACHAHBAR a fantastickými nůžkami poslal kulatý nesmysl nekompromisně pod břevno, Mulder byl naprosto bez šance!
    71. Anass ACHAHBAR - 1:1
     
    73
    Máme zaděláno na zajímavý závěr utkání, domácí, kteří budou těžit z podpory svých oživlých fanoušků, určitě budou chtít přidat i druhý gól a zápas otočit. Podaří se jim to?
     
    74
    Hráči Feyenoordu ale nechtějí nic zbytečně uspěchat, bezhlavé ofenzivní výpady od nich čekat nemůžeme. Momentálně v klidu operují na vlastní polovině hřiště, do kombinace se zapojuje i brankář Vermeer.
     
    75
    Po Vilhenově pasu se samostatně pokusil prosadit Dirk Kuijt, chvíli to vypadalo, že se mu přes svého strážce podaří přejít, následně si ale nizozemský veterán míč odkopl do zámezí.
     
    76
    Z ostrého úhlu své štěstí zkusil Elia, Mulder byl ale na svém místě. Hosté o balón ale téměř ihned přišli a s další ranou přispěchal střídající Basaçikoglu, ale trefil jen jednoho z blokujících stoperů.
     
    77
    Po Kuijtově centru Tonny Vilhena zcela úmyslně zahrál rukou, sudí neváhal a ihned přispěchal se žlutým varováním.
     
    78
    Po několikaminutové pauze se na dostřel branky soupeře dostali i Heerenveenští, kteří nakonec dokázali vybojovat rohový kop. Jak s ním naloží?
     
    79
    Nebylo to špatně myšlené, van den Berg totiž svůj centr kroutil směrem mezi tři tyče, Vermeer musel teď hodně rychle vystartovat, nakonec ale kulatý nesmysl úspěšně vyboxoval do bezpečí.
     
    80
    Pozor, hosté mohli zničehonic znovu vést! Na levé straně totiž Karsdorpa přetlačil dnes velmi aktivní Caner Cavlan, který se následně dostal až do šestnáctky, kde měl hned několik volných spoluhráčů, ale rozhodl se zakončovat sám, míči v cestě za brankovou čáru zabránil až stoper Kongolo!
     
    81
    Thorsby svůj skluz načasoval opravdu velmi špatně a může být sakramentsky rád, že od hlavního arbitra neinkasuje druhou žlutou a následně tedy červenou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Henk Veerman, přichází Mitchell te Vrede.
     
    83
    Ze situace na hřišti lze jasně vyčíst, že Heerenveen je z bodem poměrně spokojen a všemi silami se jej snaží ubránit. Naopak domácím remíza očividně nevyhovuje.
     
    84
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Asi jsem to zakřikl, poněvadž hosté si ztracené vedení berou zpět! Po ne úplně přehledném závaru na hranici šestnáctky se míč i s přispěním notné dávky štěstí dostal k nohám JOEYHO VAN DEN BERGA a kapitán Heerenveenu povedenou technickou ranou obstřelil brankáře Vermeera!
    84. Joey VAN DEN BERG - 1:2
     
    85
    Střídání na straně Heerenveenu, ze hřiště odchází dnes velmi viditelný Cavlan, na jehož místo nastupuje Lucas Bijker.
     
    86
    Volný přímý kop pro Rotterdamské. Těm už musí čas utíkat opravdu nesmírně rychle. Povede se jim alespoň zachránit remízu?
     
    87
    Tak tahle byla zdravá! Z přímého kopu se k ráně odhodlal Tonny Vilhena a nutno poznamenat, že to trefil opravdu náramně, k vyrovnání skóre mu chyběl opravdu jen kousek – míč totiž zamířil do břevna Mulderovy svatyně!
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Domácí, kteří všechny své zbylé síly vrhly do útoku, zapomněly na te Vredeho, který hlavou míč přiťukl pro nabíhajícího si Luciana Slagveera, jenž ale v zakončení nezachoval potřebná klid a v dobré možnosti zamířil mimo tři tyče.
     
    89
    Další hrubice Rotterdamských! Po nepovedené malé domů se úplně sám před Vermeerem ocitl Mitchel te Vrede, jehož ránu si ale domácí brankář pohlídal!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    90+1
    Teď měli domácí obrovské štěstí! Až do vápna totiž pustili Larssona, jehož ránu zvládl tečovat Otigba, ovšem Vermeer byl připraven. Balón se odrazil k volnému Marzovi, jenž sice gólmana Feyenoordu dokázal překonat, ovšem trefil před brankovou čárou ležícího Otigbu, tudíž je pískán ofsajd!
    90+1.
     
    90+2
    Od domácích už je to směrem kupředu hodně křečovité, tohle utkání jim rozhodně nevyšlo podle představ. Myslím, že hosté už si svůj náskok vzít nenechají!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Heerenveen si nakonec přeci jen z Rotterdamu odváží tři body a domácí Feyenoord poráží 2:1! Sledovali jsme zajímavé utkání, které nabídlo řadu hezkých fotbalových momentů, nakonec asi musíme přiznat, že hosté zvítězili zaslouženě. Svěřenci trenéra van Bronckhorsta se dnes v ofenzivě vyloženě trápili, do šancí se dostávali poměrně těžko. V devětatřicáté minutě poslal hosty do vedení Henk Veerman, ve druhé půli měl dvě šance na rozhodnutí Thorsby, ovšem ani v jedné z nich si nepočínal podle svých představ. Trest přišel v jednasedmdesáté minutě, když parádními nůžkami srovnal Anass Achahbar. Nakonec to ale lépe dopadlo pro Heerenveen, zničehonic jim totiž vedení vrátil Joey van den Berg! Rotterdamští tak prohrávají již čtvrté utkání v řadě a titul už se jim mílovými kroky začíná vzdalovat!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a přeji Vám dobrou noc. U onlajnů se někdy příště budu těšit na počtenou! (22:54:03)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 71. A. Achahbar – 39. Veerman, 84. van den Berg

    Karty:   36. Nelom (FEY), 45. Kuijt (FEY), 55. Kongolo (FEY), 77. Vilhena (FEY) – 21. van Anholt (HEE), 27. van den Berg (HEE), 60. Thorsby (HEE), 68. Marzo (HEE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 17:16.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van der Heijden, Kongolo, Nelom – El Ahmadi, Vejinović (71. Basaçikoglu), Vilhena – Kuijt (C), Kramer (32. A. Achahbar), Elia.
    Náhradníci: Bijlow – Verdonk, Nieuwkoop, Gustafsson, Toornstra, Basaçikoglu, A. Achahbar.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba, van Aken, Cavlan (85. Bijker) – Marzo, van den Berg (C), Thorsby – Zeneli (63. Slagveer), Veerman (82. te Vrede), Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Bijker, Huizing, Slagveer, te Vrede, van den Boomen, Zahovič.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Dave Goossens, Bas van Dongen
    bahis siteleri