Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzněck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhřeb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižněkamsk 1:2 (po pr.)
Toljatti – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Jokerit 2:1 (kon.)
Minsk – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Dynamo Moskva
Pátek 29.01.2016, 10:30 • Platinum Arena Zolotoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    AMUR CHABAROVSK
    Amur Chabarovsk měl vcelku dobrý vstup do letošní sezóny, a vypadalo to na daleko lepší výkony, než v loňské sezóně. Postupně se však výkony zhoršovaly, a s nimi i postavení Amuru. Momentálně se nachází na třinácté příčce Východní konference, a na postup do play-off to opět nevypadá.

    Amur má za sebou západní trip, na kterém se mu poměrně dařilo. Nejprve šokoval bohatý Petrohrad, který dokázal porazit 2:1 v prodloužení, a poté dokázal bodovat i proti dalšímu favoritovi. Na ledě Jokeritu získal bod za prohru 2:3 na samostatné nájezdy. Poté se Amur dočkal i tříbodové výhry na ledě Rigy v poměru 2:1. Celý trip však Chabarovsk zakočnil prohrou 1:2 proti Spartaku. Jak se dnes poveden svěřencům trenéra Andreje Nikolišina proti dalšímu moskevskému celku?
    DINAMO MOSKVA
    To moskevský celek zažívá svou průměrnou sezónu, a momentálně se nachází na sedmém místě tabulky Západní konferece. V silné konkurenci týmů si však vede velmi dobře, a směřuje k postupu do play-off!

    Moskevský celek se po prohraném derby s CSKA představilo na ledě Novosibirsku, kde dokázalo zvítězit 3:2 po samostatných nájezdech. V posledním zápase Dinamo potvrdilo roli favorita, a dokázalo zvítězit na ledě Novokuzněcku 4:1!
     
    Příjemné páteční dopoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga se blíží ke svému finiši základní části. My se dnes společně zaměříme na duel Amuru Chabarovsk s Dinamem Moskva. Úvodní vhazování je naplánováno v 10:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Alikin) – Aliu, Kolář (A), Šulakov, Zub, Aťjušov (C), Ibragimov, Kurbatov, Šaburov – Kacuba, Zohorna, Bergfors – Litovčenko, Gračev (A), Dedunov – Bjavalcev, Vj.Ušenin, Vl.Ušenin – Pervušin, Wandell, Železnov

    Dinamo Moskva: Lazušin (Šarjčenko) – Mironov, Osipov, Hietanen, Korjagin, Robinson, Barancev, Volkov, Višněvskij – Pestuško, Těreščenko, Brjukvin – Babenko (C), Gorovikov (A), Kokarev – Galimov, Cvetkov (A), Fedorov – Karpov, Šipov, Alexejev

    Rozhodčí: Booman, Sidorenko – Golovljov, Šichanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní vhazování vyznělo lépe pro domácí celek, který tak má výhodu prvního útoku v tomto utkání.
     
    00:41
    Do zajímavého útoku se hnal domácí Gračev, který ještě následnou přihrávkou hledal Dedunova. Spolupráce těchto dvou hráčů však přesná nebyla.
     
    01:26
    Chabarovsk zatím vstoupil do utkání s Dinamem velmi aktivní, a svého soupeře ještě skoro nepustil ke kotouči. Máme před sebou však ještě spoustu minut hry ...
     
    01:46
    Jan Kolář si vzal na starost rozehrávku svého celku, avšak jeho přihrávka nebyla příliš přesná, a je odpískáno první zakázané uvolnění v zápase.
     
    02:06
    První zákrok dnešního zápasu si připsal domácí brankář Alexander Pečurksij, který musel likvidovat střelu Alexejeva od modré.
     
    02:45
    Domácím se v rozehrávce opět příliš nedařilo, avšak to se dá říct také o hostech! Osipov přímo "namazal" Pervušinovi, jehož pohotovou střelu však Lazušin lapil!
     
    03:26
    Teď už si dával domácí celek při rozehrávce větší pozor, a po dobrém nájezdu Ibragimov se Amur usazuje v útočném pásmu!
     
    03:51
    Právě Rinat Ibragimov dostal prostor na pravé straně, a přihrávkou našel mezi kruhy Vladislava Ušenina, nicméně ten ve velké příležitosti promáchl!
     
    04:36
    Aim Aliu skvěle napadal v útočném pásmu, a vybojoval kotouč pro Koláře. Následná přihrávka českého beka však před brankou nikoho nenašla.
     
    05:19
    Dinamo se zatím nemůže dostat ke své hře, a v dnešním zápase je zatím horším týmem!
     
    05:48
    Teď měl hostující čtvrtý útok nějaký náznak kombinace v útočném pásmu, avšak tu domácí obrana velmi rychle přerušila!
     
    06:23
    Tom Wandell zavezl kotouč do útočného pásma, a z levého rohu posílal před branku rychlou přihrávku. Lazušin dokázal kotouč vyrazit mimo branku.
     
    06:58
    Do rychlého protiútoku se mohl hrnát Brjukvin, který vybojoval kotouč na vlastní modré. Na ruského útočníka si počkal Jan Kolář, který ho zastavil čistým zákrokem!
     
    07:39
    Po hodně dlouhé době se v Platinum Arena Zolotoj přerušuje. Následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat v pásmu domácích!
     
    07:51
    Hostující Dinamo si navíc zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří kanadský bek Akim Aliu!
     
    08:21
    Hostující celek se nadále drží v útočném pásmu, nicméně hráči Dinama se nemohou dostat do zakončení.
     
    08:45
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A favorit dnešního utkání nakonec přesilovou hru využívá, a dostává se do vedení! Na levou stranu dostal přihrávku od Alexeje Cvetkova obránce DMITRIJ VIŠNĚVSKÝ, na jehož ránu byl Alexander Pečurskij krátký! Asistence: Alexej Cvetkov, Mat Robinson.
    Dmitrij VIŠNĚVSKIJ - 0:1
     
    09:41
    Dinamo je po úvodní brance dnešního utkání velmi aktivní, a domácí celek se nemůže dostat ke kotouči. Hosté momentálně kombinují v útočném pásmu.
     
    10:06
    Dinamo se opět usadilo v útočném pásmu, a nebezpečnou ránu od modré vyslal Juuso Hietanen. Rána finského beka však skončila v náruči Pečurského!
     
    11:26
    Na led se dostala první útočná formace domácího celku, která se dokázala usadit v útočném pásmu. Hráči Dinama však skvěle napadali, a kotouč je ve středním pásmu.
     
    11:36
    Úvodní přesilovou hru si zahraje také domácí celek! Střídačka Dinama špatně střídala, a chvilku hrála v šesti. Trest nakonec odpyká Ansel Galimov.
     
    11:59
    Domácí celek nebezpečně kombinoval v útočném pásmu, nicméně poté chyboval Vladislav Ušenin, kterému dokázal sebrat kotouč Babenko, který vyhazuje.
     
    12:25
    Následně se však domácím povedlo vrátit zpět do pásma, a na modrou dostal přihrávku Jan Kovář. Jeho ránu však dokázal lapit pozorný Lazušin!
     
    13:47
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    I domácí celek využívá přesilovou hru! Chabarovsk nebezpečně kombinoval v útočném pásmu, a následně poslal povedenou přihrávku Wandell, který našel přesně prostor, kde se nacházel AKIM ALIU. Kanadský bek se opřel do kotouče, a propálil Lazušina! Asistence: Tom Wandell, Tomáš Zohorna.
    Akim ALIU - 1:1
     
    14:12
    Domácím se opět nepovedla rozehrávka, nicméně u branky Lazušina byl první Alexej Bjavalcev, tudíž kombinace domácího celku může pokračovat ve hře.
     
    14:54
    Ke střele od modré čáry se dostal Akim Aliu, nicméně tentokrát kanadský bek nedokázal zamířit přesně, a jeho rána prolétla hodně mimo.
     
    15:46
    Po delší době se dostali do zakončení také hosté, nicméně střela Babenka z levé straně Pečurského neohrozila!
     
    16:55
    Rozehrávku domácího celku si vzal na starost obránce Šulakov, nicméně jeho přihrávka nebyla přesná, a Dinamo má možnost otočit hru.
     
    17:23
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A domácí celek otáčí skóre dnešního utkání, a dostává se v závěru třetiny do vedení! Amur svého soupeře zavřel v útočném pásmu, a před hostujícím brankářem se dostal k dorážce Bergfors, jehož rána se však neujala. Před Lazušinem se následně odrazil kotouč pro VJAČESLAVA LITOVČENKA, jehož pohotové zakončení skončilo v síti! Asistence: Niclas Bergfors.
    Vjačeslav LITOVČENKO - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídla velmi zajímavý hokej! Aktivní Dinamo se dostalo do vedení již v deváté minutě záslihou Dmitrije Višněvského, který tvrdou střelou překonat Pečurského. Následně však domácí srovnali z přesilové hře po střele Akima Aliu. V závěru třetiny otočil skóre Vjačeslav Litovčenko!

    Druhá třetina začne přibližně v 11:25!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Hned na začátku třetiny Akim Aliu hledal na modré Stanislava Kacubu. Domácí útočník však na kotouč nedosáhl, a ten skončil u Lazušina.
     
    21:40
    Moskevský celek bude mít ideální příležitost na srovnání stavu. Na trestnou lavici míří Vjačeslav Ušenin, který trefil jednoho z hostujících hráčů hokejkou do obličeje.
     
    22:18
    Dinamu se však zatím nedaří usadit v útočném pásmu, natož se dostat do zakončení, a Pěčurskij zatím ve druhé třetině žádnou práci neměl.
     
    23:29
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Moskevský celek využívá další přesilovou hru, a srovnává na 2:2! Dinamo se usadilo v útočném pásmu, a následně dostal přihrávku ALEXANDER OSIPOV. Ruský bek vypálil z podobného místa jako Višněvský, a jeho rána nakonec skončila v síti! Asistence:
    Alexander OSIPOV - 2:2
     
    23:46
    Dinamo je po vyrovnávací brance velmi aktivní, a pokouší se dostat zpět do vedení, nicméně obrana Amuru zatím odolává.
     
    24:33
    Do velké šance se dostal Ansel Galimov, který se prokličkoval ke střele na pravé straně, a jeho ránu dokázal Pečurskij vyrazit lapačkou nad branku!
     
    25:40
    Moskevský celek si zahraje přesilovou hru! Niclas Bergfors byl v souboji s Alexejem Cvetkovem velmi agresivní, a nakonec ruského útočníka zasáhl holí do obličeje.
     
    26:31
    Dinamu se však zatím při přesilové hře až tak nedaří, a nemůže se dostat do útočného pásma.
     
    27:43
    Přesilová hra moskevského celku rozhodně povedená nebyla, a vyloučený Bergfors je již zpět na ledové ploše!
     
    28:53
    Domácí celek se dokázal usadit v útočném pásmu, a ke střele se dostal Vjačeslav Litovčenko. Jeho rána však skončila v náruči Lazušina.
     
    29:28
    Hostující Andrej Alexejev prokličkoval po pravé straně do útočného pásma. Jeho následná střela však byla zblokovaná do ochranné sítě.
     
    30:06
    Chabarovsk ve druhé třetině velmi dobře napadá v útočném pásmu, avšak obránci Dinama mají dostatečnou kvalitu, aby si poradili.
     
    31:30
    Moskevský celek si zahraje další přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Stanislav Kacuba, který si v souboji s Denisem Barancevem pomohl vysokou holí, kterou zasáhl ruského beka do obličeje.
    Amur zatím hraje s moskevským celkem vyrovnanou partii

    Chabarovsk se již do vyřazovací části nepovídá, dnes však hraje Dinamem Moskva. Domácí celek dokázal otočit stav, a vedl...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 29. leden 2016
     
    32:34
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Dinamo Moskva je dnes při přesilových hrách k nezastavení, a i svou třetí přesilovku využívá! Na pravé straně operoval s kotoučem Cvetkov, který hledal Fjodorova, tomu střela nesedla. Kotouč se následně odrazil přímo na hůl ANSELA GALIMOVA, který již měl před prázdnou brankou lehkou práci! Asistence:
    Ansel GALIMOV - 2:3
     
    33:11
    V rohu kluziště obránce Arťjom Zub poslal Alexejeva tvrdě na mantinel, a určitě půjde na trestnou lavici! Trest dostane také hostující Višněvskij, který se na Zuba vrhnul, a poslal ho k ledu!
     
    33:11
    Arťjom Zub tak v dnešním zápase dohrál! Za ostrý zákrok na Alexejeva dostává domácí bek trest pět plus do konce utkání! Na trestnou lavici míří Kacuba odpykat trest.
     
    33:11
    Na trestnou lavici putuje také Dmitrij Višněvskij, který dostává dvě minuty za hrubost!
     
    33:49
    Před Lazušina najel domácí Vladislav Ušenin, který následně vyslal nepříjemnou střelu. Brankář Dinama si však dokázal poradit.
     
    34:31
    Domácím se vůbec nepodařilo přejít přes modrou čáru, a je odpískán ofsajd!
     
    35:09
    Domácí celek šetří čas ve vlastním pásmu, neboť hra stále probíhá čtyři na čtyři. Za pár sekund už se však vrátí na led také obránce Višněvskij.
     
    35:41
    Těsně před návratem ruského beka na led nebezpečně vypálil Juuso Hietanen. Rána finského beka nakonec skončila v ochranné síti!
     
    36:15
    Moskevský celek je již v plném počtu, a usazuje se v útočném pásmu. Dokáže Dinamo využít i čtvrtou přesilovou hru v tomto utkání?
     
    36:49
    Z levé straně to zkoušel Alexej Těreščenko, jehož střela mířila mimo. Následně od modré vypálil Hietanen, ten však trefil pouze Gračeva!
     
    37:19
    Domácím se podařilo vystihnout jednu z příhrávek, a dobře hrající Gračev dokázal vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    37:42
    Dinamo se však velmi rychle dokázalo vrátit do útočného pásma, a k nebezpečné střele z mezikruží se dostal Hietanen. Jeho ránu však zablokoval obrana Amuru!
     
    38:03
    Domácí celek zvládl nepříjemné tříminutové oslabení! Stansilav Kacuba je již zpět na ledové ploše.
     
    38:42
    Hostující celek kontroluje hru ve vlastním pásmu, a chystá se rozehrávat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla zlepšený výkon moskevského celku, který dokázal otočit skóre! Nejprve se prosadil v přesilové hře Alexander Osipov, který tvrdou střelou propálil Pečurského. Následně Dinamo využilo i svou třetí přesilovou hru, když se prosadil Ansel Galimov. Za hodně tvrdý zákrok na Alexejeva poté dostal pětiminutový trest Arťjom Zub, který pro dnešek dohrál. Následnou přesilovou hru však Dinamo nedokázalo využít ...

    Třetí třetina začne přibližně v 12:21!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Do poslední třetiny dnešního zápasu vstoupil aktivněji domácí celek, který se bude pokoušet dohnat jednobrankovou ztrátu.
     
    41:19
    Třetí útočná formace domácího celku se usadila v útočném pásmu. Alexej Bjavalcev se dokázal uvolnit v pravém rohu, a následnou střelou se pokoušel překvapit Lazušina, neúspěšně.
     
    42:49
    Dinamo je zatím ve třetí třetině pasivní, a nemůže se dostat do hry. Chabarovsk se však zatím nedokázal dostat do nějaké větší šance.
     
    43:32
    Středem hřiště projel Maxim Peustuško, kterému následně ujel kotouč, který se dostal na hokejku Těreščenka. Jeho pohotovou střelu však dokázal lapit Pečurskij.
     
    43:58
    Gračev se pokoušel chytrou zadovkou uvolnit na levé straně Rinata Ibragimova, nicméně přihrávku na poslední chvíli zablokoval Brjukvin.
     
    44:17
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A to je velký šok pro domácí fanoušky, neboť Dinamo se dostává do dvoubrankového vedení, a výrazně se přibližuje k vítězství! Po vyhraném vhazování se dostal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel Barancev. Jeho ránu tečoval ideálně ARŤJOM FJODOROV, a kotouč skončil za překvapeným domácím brankářem! Asistence: Denis Barancev, Ansel Galimov.
    Arťjom FJODOROV - 2:4
     
    45:33
    Vjačeslav Ušenin se po přihrávce svého bratra uvolnil na levé straně, a pohotovou střelou chtěl překonat Lazušina. Pokus ruského forvarda však mířil pouze do náruče brankáře Dinama.
     
    46:09
    Domácím se vůbec nepodařila rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Následuje komerční přestávka!
     
    46:58
    Maxim Pestuško operoval s kotoučem v pravém rohu, a následnou přihrávkou se pokoušel najít Brjukvina. Výborně zapracoval Kolář, který se kotouče zmocnil, a míří vpřed.
     
    47:36
    Třetí útočná formace domácího celku se usadila v útočném pásmu, a o kombinaci se starali hlavně bratři Ušeninové. Dobře bránící Dinamo však zanedlouho dostalo kotouč do středního pásma.
     
    48:19
    Niclas Bergfors našel mezi kruhy volného Zohornu, který pohotově vystřelil, avšak jeho pokus dokázal pokrýt Lazušin.
     
    49:36
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A to už vypadá hodně špatně! V rohu kluziště dokázal vybojovat kotouč Jurij babenko, který jej dostal na hůl KONSTANTINA GOROVKIOVA, jehož pohotová střela skončila za zády Alikina! Asistence: Jurij Babenko, Vladimir Brjukvin.
     
    50:19
    Dinamo již pouze kontroluje hru ve vlastním pásmu, a do bezhlavého útočení se již v žádném případě nežene.
     
    51:02
    Na útočné modré chyboval Fjodorov, který málem daroval kotouč Litovčenkovi. Domácí útočník však nezvládl zpracovat kotouč ...
     
    51:45
    Na led se dostala první útočná formace Dinama, která se hned usadila v útočném pásmu. Do zakončení se však Brjukvin a spol. nedostali.
     
    52:59
    Od modré to zkoušel Juuso Hietanen, nicméně jeho střela mířila pouze do připraveného Alikina!
     
    53:39
    Na druhé straně kluziště to zkoušel Litovčenko, jehož skákavou střelou vyrazil Lazušin pouze do rohu, a k pohotové dorážce se dostal Gračev. I jeho pokus však Lazušin vyrazil!
     
    54:51
    Velkou šanci měl ještě v závěru utkání hostující Andrej Alexejev, kterému však klička před Alikinem nevyšla, a kotouč skončil vedle branky!
     
    55:26
    Hostující celek drží kotouč za brankou, a rozhodně nikam nespěchá!
    Dinamo v dnešním zápase využilo tři přesilové hry!

    Dinamo Moskva dokázalo na ledě Amuru proměnit hned tři přesilové hry, a ve třetí třetině vede nad Amurem Chabarovsk již 5:2! Moskevský celek se tak blíží k zisku tří bodů!

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 29. leden 2016
     
    57:03
    Juuso Hietanen se pokoušel překonat Lazušina, nicméně jeho pokus skončil na brankou!
     
    58:26
    Hostující Andrej Mironov předvedl ve středním pásmu krásný bodyček, na který si najel Akim Aliu. Bylo vidět, že tohle kanadský bek opravdu nečekal.
     
    59:06
    Domácí celek drží kotouč ve vlastním pásmu, a dnešní utkání se již spíše dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! Amur Chabarovsk v domácím prostředí prohrál s Dinamem Moskva 2:5!

    První třetina nabídla velmi zajímavý hokej! Aktivní Dinamo se dostalo do vedení již v deváté minutě záslihou Dmitrije Višněvského, který tvrdou střelou překonat Pečurského. Následně však domácí srovnali z přesilové hře po střele Akima Aliu. V závěru třetiny otočil skóre Vjačeslav Litovčenko!

    Druhá třetina nabídla zlepšený výkon moskevského celku, který dokázal otočit skóre! Nejprve se prosadil v přesilové hře Alexander Osipov, který tvrdou střelou propálil Pečurského. Následně Dinamo využilo i svou třetí přesilovou hru, když se prosadil Ansel Galimov. Za hodně tvrdý zákrok na Alexejeva poté dostal pětiminutový trest Arťjom Zub, který pro dnešek dohrál. Následnou přesilovou hru však Dinamo nedokázalo využít ...

    Ve třetí třetině Dinamo přidalo dvě branky, o které se postarala dvojice Arťjom Fjodorov – Konstantin Gorovikov, a o vítězi dnešního utkání bylo rozhodnuto.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kolář (CHA) – 0+0, 2 střely, TOI – 21:18
    Tomáš Zohorna (CHA) – 0+1, 2 střely, TOI – 15:53

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (12:54:44)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 14. Aliu (Wandell, Zohorna), 18. Litovčenko (Bergfors) – 9. Višněvskij (Cvetkov, Robinson), 24. Osipov, 33. Galimov (Fjodorov, Cvetkov), 45. Fjodorov (Barancev, Galimov), 50. Gorovikov (Babenko, Brjukvin)


    Amur Chabarovsk: Pečurskij (od 47.Alikin) – Aliu, Kolář (A), Šulakov, Zub, Aťjušov (C), Ibragimov, Kurbatov, Šaburov – Kacuba, Zohorna, Bergfors – Litovčenko, Gračev (A), Dedunov – Bjavalcev, Vj.Ušenin, Vl.Ušenin – Pervušin, Wandell, Železnov
    Dynamo Moskva: Lazušin (Šarjčenko) – Mironov, Osipov, Hietanen, Korjagin, Robinson, Barancev, Volkov, Višněvskij – Pestuško, Těreščenko, Brjukvin – Babenko (C), Gorovikov (A), Kokarev – Galimov, Cvetkov (A), Fedorov – Karpov, Šipov, Alexejev

    Rozhodčí: Booman, Sidorenko – Golovljov, Šichanov
    bahis siteleri