Dortmund – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 3:0 (kon.) | Augsburg – Frankfurt 0:0 (kon.)
W. Brémy – Hertha 3:3 (kon.) | Darmstadt – Schalke 0:2 (kon.) | Stuttgart – Hamburg 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:0 (0:0)
FC Ingolstadt 04
Sobota 30.01.2016, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si do Signal Iduna Parku našlo cestu 81 359 diváků, se s Vámi loučím. Hezký zbytek večera a u onlajnů zase někdy na počtenou! (17:32:09)
     
    Sudí Winkmann nad rámec základní hrací doby nenastavil ani minutu, utkání je tedy u konce! Sledovali jsme pořádnou bitvu, v níž Dortmundští téměř osmdesát minut neúspěšně bušili do perfektně připravené defenzivní hráze Ingolstadtu, která ale nakonec tlak nevydržela. První půle nám ani jeden gól nenabídla, do vedení ale mohli jít hosté, sám před prázdnou brankou se totiž zjevil Lazcano, v poslední možný okamžik mu ale v zakončení zabránil Hummels. Druhý poločas nabídl ještě méně fotbalové krásy než ten předchozí. Ingolstadtu byl v šestašedesáté minutě upřen regulérní gól, který sudí neuznali kvůli „faulu“ na kapitána BVB Hummelse. Aby toho pro svěřence kouče Hasenhüttla nebylo málo, zhruba o deset minut později poslal Dortmund do vedení Pierre-Emerick Aubameyang a stejný hráč v samotném závěru svou dvacátou trefou v sezoně zpečetil vítězství Borussie poměrem 2:0!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Utkání už se jen a pouze dohrává, domácí si už v naprostém klidu hlídají dvoubrankový náskok. Troufám si ale říci, že výsledek je pro Ingolstadt, pokud vezmeme v potaz nepochopitelně neuznaný gól, velice krutý.
     
    88
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Dario Lezcano, přichází Almog Cohen.
     
    87
    Na zajímavě vypadající ofenzivní dobrodružství se teď vydal obránce hostí da Costa, který krásně přešel hned přes dva protihráče a dostal se ke střele, po níž ale míč do prostoru mezi třemi tyčemi nezamířil.
    86. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0
     
    86
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, je rozhodnuto! Leitner výborně zapracoval a nakonec zvládl hru i přenést na volného Castra, který zachoval chladnou hlavu a perfektní přihrávkou uvolnil PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, jenž ranou na zadní tyč překonal Öczana, a připsal si tak už dvacátý přesný zásah v tomto bundesligovém ročníku!
     
    86
    Sedmnáctiletý Pulisic zanechává vellice sympatický dojem. Americký talent nyní obešel da Costu, následně ještě hledal Mchitarjana, tomu ale k dosáhnutí na míč chyběl krok.
     
    85
    Borussia měla k dispozici dva rohové kopy za sebou, ani z jednoho z nich ale brankáře Ramazana Öczana ohrozit nedokázala.
     
    84
    Další střídání v týmu hostí, ze hry rychle spěchá Leckie, místo něj má šanci se předvést Romain Brégerie.
     
    83
    Hodně pootevřená vrátka nyní hosté ponechali ve své obraně. Do velmi slibně vypadající příležitosti se přiřítil Durm, který však místo střely ještě hledal Aubameyanga, k němž se míč díky dobré obranné práci Matipa nedostal.
     
    82
    Ingolstadtští nepříjemně napadají rozehrávku svého soupeře, velký problém s tím nyní měl Sokratis, nakonec ale prekérní situaci i díky troše štěstí přestál.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Henrich Mchitarjan (Borussia Dortmund).
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen deset minutek. Dokáží fotbalisté Ingolstadtu s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat?
     
    79
    Až nyní byl míč uveden zpět do hry. Hosté, které směrem kupředu pohání obrovská frustrace, se ihned vrhli do útoku, jejich akce ale skončila nepřesným pasem v podání Rogera.
     
    78
    Stále se nehraje, hostující hráči se totiž dohadují jak s pomezním, tak i s hlavním sudím, protože podle nich Aubameyang úvodní gól tohoto zápasu vstřelil z ofsajdu.
    77. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    77
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Asi jsem to zakřikl, protože hned z následné akce se BVB dostává do vedení! Obrovskou zásluhu na této brance má Piszczek, jenž volný prostor na pravé straně využil k centru, který dopadl přesně na hlavu PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, jenž hlavičkou z bezprostřední blízkosti prostřelil bezmocného Öczana!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 77. Aubameyang (Piszczek), 86. Aubameyang (G. Castro)

    Karty:   29. Weigl (DOR), 61. Papastathopoulos (DOR), 72. Piszczek (DOR), 81. Mchitarjan (DOR) – 26. Bauer (ING), 75. Morales (ING)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:18.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Hummels, Papastathopoulos, Durm – Weigl (54. Leitner), Ginter – Ramos (68. Pulisic), Kagawa (54. G. Castro), Mchitarjan – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Park, G. Castro, Leitner, Schmelzer, Pulisic.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – D. da Costa, Matip, Hübner, Bauer – Christiansen, Roger, Morales – Hartmann (71. Lex), Lezcano (88. Cohen), Leckie (84. Brégerie).
    Náhradníci: Nyland – Hinterseer, Brégerie, Kachunga, Lex, Multhaup, Cohen.

    Rozhodčí: Guido Winkmann – Christian Bandurski, Arno Blos

    Diváci: 81 359
    thejrc.org