Česko – Rusko 5:8 (kon.)
konec
Česko
5:8 (1:3, 2:1, 2:4)
Rusko
Sobota 30.01.2016, 15:00 • VTB Arena, Moskva • Utkání legend • Finále
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a mějte hokej rádi! (17:48:52)
     
    Rusové převzali za ovací publika pohár a zlaté medaile pro vítěze Světové ligy veteránů, české legendy končí na vynikajícím druhém místě.
     
    Rusové potvrdili úlohu favorita a zvítězili 8:5. Češi ovšem odehráli skvělý zápas a před vynikající diváckou kulisou potvrdili, že stříbro jim patří právem. Z útočníků byla nejvíce vidět dvojice Peterek-Žemlička.
     
    Konec zápasu.
    42:20 Jan PETEREK - 5:8
     
    42:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Češi dočkali snížení. Žemlička ideálně načasoval přihrávku na JANA PETERKA, kterému stačilo nastavit hůl. Asistence: Richard Žemlička.
     
    41:35
    Rusové se snaží kontrolovat puk na svých hokejkách, Čechům už se zřejmě zápas nepodaří zdramatizovat.
     
    39:48
    Tak přeci jen se Češi dočkali nájezdu po faulu Fetisova na Radka Ťoupala. Českého forvarda ale vychytal Michajlovskij.
     
    38:50
    Český tým se ještě snaží se zápasem něco udělat. Po pádu Kořínka očekávala česká střídačka samostatný nájezd, ale ruské rozhodčí to vůbec nerozhodilo.
    36:11 Roman ILIN - 4:8
     
    36:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Pohotová dorážka ROMANA ILINA znamená vedení domácího týmu o čtyři branky. Asistence: Igor Varickij, Vitalij Prochorov.
    35:35 Pavel BURE - 4:7
     
    35:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Parádní akce PAVLA BUREHO, který si jako hlavní tvář tohoto superfinále schoval jeden dárek pro všechny fanoušky do závěrečné třetiny. Ruská raketa si pohrála s českou obranou a bekhendem překonala bezmocného Kučeru. Asistence: Vjačeslav Fetisov, Igor Larionov.
     
    35:05
    Trenér Česka Jan "Gusta" Havel výrazně na střídačce gestikuluje a snaží se ze svých svěřenců vymáčknout poslední zbytky sil.
     
    34:05
    Další trestné střílení Ruska po faulu Pavla Patery. Kovelenko se pokusil o kličku do forhendu, ale minul klec Marcela Kučery.
    32:07 Vitalij PROCHOROV - 4:6
     
    32:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Maškarinec podrazil VITALIJE PROCHOROVA, který z následného trestného střílení zvýšil střelou pod vyrážečku na 6:4.
    31:34 Valerij KAMENSKIJ - 4:5
     
    31:34
    Češi se neradovali příliš dlouho, Rusko je opět ve vedení!
    VALERIJ KAMENSKIJ zametl puk naslepo od pravého mantinelu směrem na branku a Kučera musel poprvé v zápase lovit puk ze sítě. Asistence: Andrej Kovalenko.

    Ondřej Kalát

    Branky a nahrávky: 14. Peterek (TS), 22. Žemlička (Peterek), 24. Ťoupal (Patera, Nedvěd), 31. Žemlička (Peterek, Kucharčík), 43. Peterek (Žemlička) – 7. Kovalenko (TS), 11. Fjodorov (Bure, Fetisov), 12. Prochorov (Šargorodskij, Ilin), 18. Fjodorov (Ilin), 32. Kamenskij (Kovalenko), 33. Prochorov, 36. Bure (Larionov, Fetisov), 37. Ilin (Varickij, Prochorov)


    Česko: Biegl (od 22. minuty M. Kučera) – F. Kučera, Ščerban, Řezníček, Vykoukal, Maškarinec, Nedvěd, Malinský – Patera, Žemlička, Pospíšil, Kucharčík, Ťoupal, Hosták, Peterek, Kořínek, Krásný, Janecký.
    Rusko: Michajlovskij – Fetisov, Bjakin, Kasatonov, Malachov, Šargorodskij, Frolov, Ťurikov – Larionov, Bure, Kamenskij, Žamnov, Koževnikov, Prochorov, Mišukov, Kovalenko, Varickij, Fjodorov, Ilin.

    Rozhodčí: Karabanov, Čerenkov
    thejrc.org