Ried – Sturm Graz 0:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Admira 1:2 (kon.) | Mattersburg – Wolfsberger 1:1 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
1:1 (0:1)
RZ Pellets Wolfsberger AC
Sobota 27.02.2016, 18:30 • Pappelstadion • Rakouská Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Přeji příjemný sobotní podvečer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se společně zaměříme na utkání 24. kola nejvyšší rakouské soutěže mezi SV Mattersburg a hostujícím Wolfsberger AC. Úvodní výkop je naplánován na 18:30.
     
    SV Mattersburg

    Domácí měli poměrně dobrý vstup do sezóny, ale od listopadu je potkala více jak dvouměsíční šňůra zápasů bez výhry a tabulkou začali klesat. Momentálně jsou na 6. příčce, ale stále mají reálnou naději na třetí místo, které by jim zajistilo předkolo Evropské ligy.

    Klíčovým mužem domácích je útočník Markus Pink, který ke čtyřem asistencím přidal hlavně sedm branek a naposledy přispěl gólem k remíze na hřišti Austrie Vídeň. Dalším důležitým hráčem je pro domácí záložník Michael Perlak, jenž hraje letos ve velmi dobré formě a připsal si v lize již 5 asistencí.
     
    Wolfsberger AC

    Hostující tým se nachází na 10. místě tabulky a je tak poslední v lize, což je určitě velkým zklamáním. Minulou sezónu skončil tento celek na 5. příčce a letos jistě mířil daleko výš. Na devátý Grőding však ztrácí pouhý jeden bod, a tak by jej případná výhra posunula, alespoň dočasně, mimo pásmo sestupu. V posledním vzájemném měření sil dnešních soupeřů vyhrál Wolfsberger na svém hřišti 2:1 a má tak na co navazovat.

    Nejlepším střelcem hostí je útočník Issiaka Ouédraogo. Ten nastoupil letos pouze k šestnácti zápasům v základní sestavě, ale i tak stihl nastřílet velmi dobrých sedm gólů. Dalším hráčem na kterého budou hosté hodně spoléhat je obránce Joachim Standfest. Defenzivní jistota v řadách Wolfsbergeru, letos má na kontě i jeden gól a dvě asistence.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Mattersburg: Kuster – Hőller, Mahrer, Maksimenko, Farkas – Jano – Perlak, Rőcher, Prietl – Pink, Templ.
    Náhradníci: Borenitsch – Ibser, Sprangler, Rath, Ertlhaler, Fran, Bürger.

    Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Baldauf – Jacobo, Seidl, Tschernegg, Wernitznig – Silvio, Ouédraogo.
    Náhradníci: Dobnik – Palla, Hellquist, Berger, Putsche, Rabitsch, Schmerbőck.

    Rozhodčí: Christopher Jäger – Riedel, Rigler.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující tým se dostává z prvního útoku do šance, ale střela Ouédragoa míří jen do náruče golmana domácích.
     
    2
    Dlouhý nákop hostujícího golmana končí pouze na hlavě stopera Mahrera.
     
    3
    Jacobo zatáhl míč po levé lajně až k vápnu domácích, ale jeho prudký centr končí přímo v náručí Kustera.
     
    4
    Jednoduchou kombinaci na jeden dotek předvedli domácí hráči, ovšem finální přihrávka do vápna byla nepřesná a tak akce končí nezdarem.
     
    5
    Krásný průnik středem předvedl domácí Perlak a získal svému týmu zajímavou standardní situaci ze zhruba 18 metrů.
     
    6
    Tak to byla krásná střela! Domácí Kofler se musel hodně natahovat, aby u své pravé tyče vyrazil střelu Jana alespoň na rohový kop.
     
    7
    Hosté se vzápětí dostávají po levém křídle na polovinu soupeře, ale jejich snaha procpat míč do vápna končí opět nezdarem.
     
    8
    Domácí brankář Kuster posílá dlouhý pas na Pinka, kterému se podařilo vybojovat alespoň aut pro jeho tým.
     
    9
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Hosté rozehráli nádhernou akci po levém křídle, kdy přízemní centr Wernitzniga dokázal s pomocí tyče usměrnit za záda Kustera hostující MANUEL SEIDL!
    9. Manuel SEIDL - 0:1
     
    11
    Mattersburg se snaží z rychlého zásahu oklepat a okamžitě zakládá útočnou akci, která však končí nezdarem.
     
    12
    Po mnoha nepřesnostech ve středu hřiště se teď domácí dokázali prokombinovat před vápno Koflera, nicméně zastavil je pomezní rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    13
    Velmi tvrdý zákrok na levé straně hřiště předvedl domácí obránce, nicméně hostující Jacobo se po chvilce zvedá a zdá se, že bude v pořádku.
     
    14
    Dlouhý centr Hőllera do vápna si dokázal zpracovat Pink, nicméně hostující obrana jej dokázala zastavit a tak vykopává gólman hostí.
     
    15
    Domácí jsou i přes obdrženou branku stále aktivnějším týmem a tlačí se dopředu, bohužel pro ně končí většina akcí na kopačkách obránců hostí.
     
    16
    Pěkný průnik po pravém křídle předvedl domácí Perlak, ovšem hostující obrana jej výborně zdvojila a tak akce končí odkopem od brány hostů.
     
    18
    Hosté momentálně vysunuli pressing velmi vysoko a domácí s tím mají problém. Po chybě domácího obránce se Wenitznig dostal k centru, jenž však lapil brankář domácích.
     
    19
    Domácí se snaží posílat centry před branku hostí, nicméně jejich snaha pokaždé skončí na kopačkách obránců soupeře.
     
    20
    Velmi podařenou kombinaci na pravém křídle předvedli domácí hráči, nicméně Pink byl velmi dobře pokryt obránci hostí a tak akce končí pouze rohovým kopem domácích.
     
    21
    Roh přečkali hosté bez úhony a naopak se dostávají do rychlého protiútoku, který však pokazili finální přihrávkou.
     
    22
    Velká šance domácích! Na levém křídle se krásně uvolnil Prietl, nicméně jeho přihrávku před prázdnou bránu nedokázal zasáhnout nikdo k jeho spoluhráčů!
     
    23
    Momentálně vidíme řadu nepřesností na obou stranách, z čehož nakonec těží domácí hráči, kteří uklidňují hru a posílají si míč mezi obránci.
     
    24
    Zbytečný faul teď předvedl hostující Weirnitznig, nicméně ke karetnímu trestu se rozhodčí Jäger neodhodlal.
     
    25
    Ke střele se dostal domácí tým, avšak dělovka Templa byla zablokována hostujícím Sollbauerem.
     
    26
    Hráči Mattersburgu se snaží o rychlou kombinaci na jeden dotek, se kterou se jim podařilo dostat až do vápna, ovšem finální přihrávka našla pouze gólmana Koflera.
     
    27
    Sudí teď přerušil hru po zákroku Rnice na Rőchera, oba hráči zůstali ležet na zemi, ale po chvilce se zvedají a hra bude pokračovat.
     
    28
    Domácí tým po většinu času kontroluje míč a snaží se zakládat útoky po křídlech, ovšem jeho snaha zatím i díky nepřesným finálním přihrávkám přichází vniveč.
     
    29
    Další nepodařený pokus Mattersburgu po levém křídle, domácí hráči získávají pouze autové vhazování.
     
    30
    Perlak se snažil založit rychlý útok domácího týmu, jeho myšlenka však nenašla pochopení u jeho spoluhráčů, a tak se míč vrací mezi obránce domácích.
     
    31
    Hőller se teď krásně uvolnil po pravé lajně a nikým nehlídaný poslal centr do vápna hostí, který však dopadá pouze na hlavu hostujícího obránce.
     
    33
    Za tvrdý faul před vlastním vápnem vidí žlutou kartu domácí Vitalijs Maksimenko.
     
    34
    Z velmi slibné pozice před vápnem trefují hosté pouze zeď, od níž se míč odráží do zámezí a hosté rozehrají rohový kop.
     
    35
    Seidl posílal načechraný centr z levé strany do vápna na hostujícího Ouédraoga, který se však k míči nedostal, neboť jej před ním sebral domácí brankář Kuster.
     
    36
    U rohového praporku hostí byl Rnicem faulován Templ, z čehož plyne velmi zajímá standardní situace pro domácí tým.
     
    37
    Sám Templ se po následné standardní situaci dostal i k hlavičce, nicméně nedokázal zamířit mezi tři tyče a míč si tak bere brankář Kofler, který jej pošle do hry.
     
    38
    Hostům se daří velmi dobře napadat rozehrávku domácích stoperů, kteří pod tlakem kupí chybu za chybou. Do vážnější akce se z toho však hosté nedostali.
     
    39
    Střelou z nějakých 20 metrů teď vystrašil Wernitznig domácího brankáře, jeho rána se však mezi tři tyče nevešla.
     
    40
    Hráči Mattersburgu předvedli velmi pohlednou kombinaci na levém křidle, jejich snahu však zhatilo špatné zakončení Markuse Pinka.
     
    41
    Hosté se krátce před poločasem snaží uklidnit hru a držet míč na svých kopačkách a tak převážně kombinují mezi obránci a do útoku se nepouštějí.
     
    43
    Další průnik domácích do vápna končí nezdarem, Templ si počínal na hranici vápna velmi naivně a o míč tak příšel.
     
    44
    Hosté zkouší hledat Silvia na hrotu dlouhým nákopem, toho však velmi dobře pokryl Mahrer a tak jsou u míče opět domácí hráči.
     
    45
    Domácí Hőller krásně obešel dva hráče soupeře na pravé straně, poté vyslal do útoku Rőchera, jehož přihrávka do vápna končí na kopačkách obránců hostí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí dnešního zápasu Christopher Jäger ukončil první poločas mezi domácím Mattersburgem a hostujícím Wolfsbergerem! Domácí měli většinu prvního poločasu hru pod kontrolou, ovšem již v 9. minutě přišla studená sprcha v podobě branky hostujícího Manuela Seidla. Hosté se do útoku dostali jen sporadicky, ale vždy když k tomu došlo, tak s tím měli domácí obránci velké problémy! Nechme se překvapit tím, co nabídne druhá půle, která začne zhruba v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Právě začal druhý poločas dnešního zápasu! Výkop tentokrát obstarali hráči domácího Mattersburgu.
     
    46
    Domácí o poločase provedli první střídání, kdy Michaela Perlaka nahradil Julius Ertlhaler.
     
    47
    Domácí tým se hned zkraje druhé půle snaží o kombinaci na půlce soupeře, jeho snaha však končí neúspěchem a hosté odkopávají až k domácímu brankáři Kusterovi.
     
    48
    Po levém křídle se snažil prosadit hostující Seidl, byl však vcelku jednoduše zastaven obránce domácích Hőllerem.
     
    49
    Těžiště hry se přesunulo do středu hřiště, kde se u míče střídají domácí hráči s hosty, hra obou celků je teď plná nepřesností a hráči kazí i jednoduché přihrávky.
     
    50
    Hráčům Mattersburgu se podařilo získat rohový kop, který však skončil pouze na hlavách obránců hostí, kteří míč odvrací do bezpečí.
     
    51
    Po nádherné pasu přes celou šířku hřiště se k míči dostal na hranici vápna hostující Ouédraogo, jenž svou střelou trefil pouze obránce domácích, a hosté tedy mají rohový kop.
     
    53
    Z rohu hosté nic nevymysleli, a tak se míče opět ujímají hráči Mattersburgu, kteří se okamžitě vrhají do útoku, jejich snaha je však již po několikáté zastavena nepřesnou kombinací.
     
    54
    K akrobatickému zakončení ve vápně domácích se dostal opět Ouédraogo, jeho pokus však nemířil mezi tři tyče a tak se bude rozehrávat od branky domácího týmu.
     
    55
    Centr z hloubky pole našel před vápnem útočníka domácích, jenž krásně sklepl míč pro Templa, kterému však střela moc nesedla a nedokázal zamířit do branky.
     
    56
    Mattersburg ve druhém poločase přešel od kombinační hry k centrům do vápna, a tato taktika mu zatím vychází. Po jedné takové akci byl před vápnem faulován Rőcher a domácí mají standardní situaci z pěkné pozice.
     
    57
    Za zmíněný faul na Rőchera dostal žlutou kartu Jacobo.
     
    58
    Ze standardní situace však domácí vůbec nic nevymysleli, čehož využili hosté a obratem se dostávají po levém křídle do útoku.
     
    60
    Hosté se rozhodli ke střídání, ze hry odešel Christopher Wernitznig a nahrazuje jej Marc Andre Schmerbőck.
     
    61
    Domácí hráči se snažili po pravém křídle dostat do útoku, vše ale zhatil faul Prietla, který zbytečně fauloval obránce hostí.
     
    62
    Nádherná akce domácích! Na pravém křídle přečíslili hráče hostí a dostali se až do vápna, kde však z dobré pozice mířil Rőcher pouze do stojícího obránce před ním.
     
    64
    Hostující Rnić již poněkolikáté v dnešním utkání nedovoleně zastavuje hráče domácích. Z následné standardní situace však hráči Mattersburgu nedokázali nic vytěžit.
     
    65
    Domácí hráči to tentokráte zkoušeli zleva a podařilo se jim procpat míč na hranici šestnáctky, ovšem Rőcher znovu mířil jen do hráče před ním. Hráči Mattersburgu alespoň zahrávají rohový kop.
     
    66
    K dalšímu střídání se odhodlal trenér domácích, který stahuje ze hry Templa a posílá místo něj Patricka Bürgera.
     
    67
    Domácímu týmu se nedaří dostat do vápna soupeře, jeho akce končí buď obraným zákrokem hostí a nebo nepřesnou kombinací.
     
    68
    Obrovská šance domácích! Po krásném centru z pravé strany se dostal k hlavičce čerstvý Patrick Bürger, jenž pěkně přeskočil obránce domácích! Jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.
     
    70
    Hostujícímu celku se podařilo ubránit tlaku domácích a alespoň na chvilku vyváží míč na polovinu Mattersburgu.
     
    71
    Dlouhý aut do vápna se dostal k Ouédraogovi, jenž jej prodloužil před branku, kde však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a hráče se zmocnil domácí celek.
     
    71
    Ze hřiště odchází střelec doposud jediné branky utkání Manuel Seidl a je nahrazen Christophem Rabitschem.
     
    73
    Hostující Sandfest rozehrál dlouhý míč na Jacoba, který však byl nedovoleně zastaven.
     
    74
    Hostující Issiaka Ouédraogo dostává žlutou kartu za nesmyslný faul na domácího kapitána u postranní čáry.
     
    75
    Hostující Standfest krásně a hlavně čistě zastavil průnik hráčů Mattersburgu po jejich levém křídle. Dokonce se mu podařilo vybojovat aut pro hosty.
     
    76
    Hru Mattersburgu stále zdobí velké množství nepřesností, tu poslední předvedl na levém křídle Rőcher, který se dostal s míčem za lajnu.
     
    77
    Kombinaci domácích ve středu hřiště šikovně vystihl Schmerbőck a založil protiútok hostí, který bohužel pro ně končí nepřesnou finální přihrávkou.
     
    79
    Povedená střela hostí! Ouédraogo krásně přihrál Marc Andre Schmerbőckovi, který krásnou křižnou střelou míjí branku domácích o pouhé centimetry!
     
    80
    Snaha domácích hráčů dostat se do vápna soupeře opět pohořela na velmi dobře organizované obraně hostí, kteří míč odkopávají do bezpečí.
     
    81
    Trenér domácích se rozhodl oživit defenzivu a ze hry stahuje domácího Markuse Pinka a do hry posílá čerstvého Alexandra Ibsera.
     
    82
    Rozhodčí to ke konci zápasu Rnićovi všechno sečetl a obránce hostí vidí žlutou kartu za souboj ve vzduchu.
     
    83
    Hra je opět plná nepřesností, domácí celek se žene za vyrovnáním, ovšem brzdí jej velké množství chyb.
     
    85
    Dlouhé nákopy domácího týmu sbírá celkem jistě obrana hostů. Hráči Mattersburgu jsou nervózní a je to na jejich výkonu znát.
     
    87
    Uvidíme penaltu! Po rohu domácích došlo k faulu ve vápně a rozhodčí Jäger nařizuje pokutový kop!
     
    87
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Patrick Bürger se ze značky pokutového kopu nemýlil! Přízemní střelou k pravé tyči nedal Koflerovi nejmenší šanci zasáhnout!
    87. Patrick BÜRGER - 1:1
     
    89
    Domácí tým se nechce spokojit s dělbou bodů a snaží se přidat další branku, k čemuž jej mohutně žene domácí publikum!
     
    90
    Hostující celek v závěru utkání ještě střídá, ze hry je stažen Silvio a je nahrazen Philipem Hellquistem.
     
    90+1
    Hostující tým se usadil před vápnem Mattersburgu, ale žádnou nebezpečnou situaci vymyslet nedokázal.
     
    90+2
    Oba týmy zkouší rozhodnout o osudu utkání, ale stejně jako po celou dobu, i teď je k vidění obrovské množství nepřesností.
     
    90+3
    Centr domácích do vápna Wolfsbergeru končí odpískaným faulem jednomu z útočících hráčů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, zápas je u konce! V utkáním plném nepřesností jsme viděli téměř celý zápas převahu domácích, kteří však nebyli schopni efektivně zakončovat akce a stáhnout náskok hostí ze začátku zápasu, který zajistil Seidl. Nakonec v 87. minut byli domácí za svou snahu odměněni, když rozhodčí Jäger po souboji ve vápně odpískal pokutový kop, z něhož domácí Bürger vyrovnal stav na 1:1 a rozhodl o dělbě bodů.
     
    Z mojí strany je to pro dnešek vše. Přeji krásný zbytek večera a u dalšího textového přenosu nashledanou! (20:30:32)

    Jakub Hataš

    Branky: 87. Bürger (pen.) – 9. Seidl

    Karty:   33. Maksimenko (MTT) – 57. Jacobo (WAC), 74. Ouédraogo (WAC), 82. Rnić (WAC)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:20.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Hőller, Mahrer, Maksimenko, Farkas – Jano – Perlak (46. Ertlhaler), Rőcher, Prietl – Pink (81. Ibser), Templ (66. Bürger).
    Náhradníci: Borenitsch – Ibser, Sprangler, Rath, Ertlhaler, Fran, Bürger.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Baldauf – Jacobo, Seidl (71. Rabitsch), Tschernegg, Wernitznig (60. Schmerbőck) – Silvio (90. Hellquist), Ouédraogo.
    Náhradníci: Dobnik – Palla, Hellquist, Berger, Putsche, Rabitsch, Schmerbőck.

    Rozhodčí: Christopher Jäger – Riedel, Rigler.
    bahis siteleri