Boston – Tampa 1:4 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 3:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:4 (0:0, 1:0, 0:4)
San Jose Sharks
Pondělí 29.02.2016, 01:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemný, i když velice pozdní večer, přeji všem příznivcům kanadskoamerické NHL! Základní část nejslavnější hokejové soutěže se pomalu chýlí ke konci a my již pomalu můžeme oddělit týmy, které si v letošním ročníku zahrají v Play off a které naopak pravděpodobně budou chybět v bojích o Stanley Cup. Dnes večer Vám krom jiných utkání přineseme i duel Vancouveru Canucks se San Jose Sharks.
     
    San Jose Sharks

    Hostující celek se po loňské sezoně, kdy po dlouhých letech neokusil vyřazovací boje National Hockey League vrátil na své dřívější pozice a v letošním boji o Stanley Cup by neměl chybět. San Jose aktuálně drží třetí příčku Pacifické divize se ziskem 70 bodů a na svého dnešní soupeře, který je nejbližším pronásledovatelem žraloků, má již desetibodový náskok.

    Sharks disponují v letošním ročníku NHL tradičně jednou z nejsilnějších ofenziv, která nastřádala již 178 vstřelených branek a patří k nejlepším v celé soutěži. Hosté se navíc prezentují výtečnými výkony na hřištích soupeřů, kde společně s Bostonem nastřádali vůbec nejvíce bodů v celé lize, na domácí hokejisty tak dnes v noci rozhodně nečeká nic snadného. Poslední dvě utkání však hostům příliš nevyšly a po prohře na samostatné nájezdy na ledě Colorada, v posledním duelu žraloci poněkud nečekaně doma podlehli týmu Buffala Sabres.

    V sestavě San Jose nalezneme hned dvojici českých hráčů. Po přesunu do elitní formace na svou povedenou premiérovou sezónu v lize vzpomíná povedenými výkony útočník Tomáš Hertl (59 zápasů – 32 bodů (14+18)). Novou akvizicí na soupisce hostujícího týmu je pak obránce Roman Polák (57 zápasů – 13 bodů (1+12)), který přišel do týmu teprve tento týden. Představit by se měl ve třetí obranné dvojici společně s Brendenem Dillonem.

    Poslední zápasy

    San Jose – Buffalo 1:3
    Colorado – San Jose 4:3sn
    St. Louis – San Jose 3:6

    Nejproduktivnější hráči

    Joe Pavelski – 56 bodů (26+30)
    Joe Thornton – 56 bodů (14+42)
    Brent Burns – 51 bodů (20+31)
     
    Vancouver Canucks

    Domácí celek po loňském vypadnutí v prvním kole Play off s rivalem z Calgary letos nezažívá povedenou sezónu. Úvod do nového ročníku NHL sice kosatkám ještě poměrně vyšel, pak však dobré výkonu svěřenců Willieho Desjardinse čím dál častěji střídaly ty méně povedené a výsledkem je tak až čtvrtá příčka v tabulce Pacifické divize. Domácí ale ještě drží teoretickou naději na postup do Play off, kam by se mohli dostat přes Wild Card. Na Colorado, které drží poslední postupovou příčku, ztrácí hráči Vancouveru sice již osm bodů, oproti lavinám ale mají k dobru hned čtyři utkání!

    Jestli jsme v souvislosti se San Jose hovořili jako o jednom z nejsilnějších ligových útoků, u domácího týmu je tomu přesně naopak. Vstřelených 147 branek je druhým nejhorším počinem v rámci celé soutěže. Kosatkám se navíc nedaří bodovat na domácím kluzišti, pouhých jedenáct dosavadních výher rovněž patří k tomu nejhoršímu, co týmy v NHL předvádí. Podtrženo, sečteno, na domácí dnes čeká velice těžké utkání a to v době, kdy se spekuluje u Canucks o hromadné přestavbě kádru a nikdo z hráčů nemá vůbec nic jistého! Poslední dva zápasy však domácím hráčům nadmíru vyšly, urvali v nich dvě domácí výhry a navíc vstřelil hned deset branek, že by se snad ve Vancouveru začínalo blýskat na lepší časy?

    Na soupisce domácího týmu nalezneme jediného českého hokejistu, útočníka Radima Vrbatu, jenž však marně vzpomíná na loňské povedené výkony v dresu Vancouveru a na kontě má 24 bodů, za dvanáct branek a stejný počet přihrávek. I proto se v souvislosti s jeho osobou často hovoří o možném trejdu do jiného týmu a tak je docela možné, že ho v tomto duelu již neuvidíme.

    Poslední zápasy

    Vancouver – Ottawa 5:3
    Vancouver – Colorado 5:1
    Calgary – Vancouver 5:2

    Nejproduktivnější hráči

    Daniel Sedin – 52 bodů (22+30)
    Henrik Sedin – 46 bodů (10+36)
    Jannik Hansen – 32 bodů (19+13)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Radim Vrbata dnes skutečně chybí v sestavě domácího týmu, na vině však není možný trejd českého útočníka, ale zranění v dolní části těla.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hutton, Tanev, Hamhuis "A", Weber, Sbisa, Biega – D. Sedin "A", H. Sedin "C", Hansen – Baertschi, Horvat, Virtanen – Etem, Granlund, Vey – Dorsett, Cracknell, Burrows.

    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Marleau, Couture "A", Donskoi – Nieto, Spaling, Ward – Karlsson, Tierney, Zubrus.

    Rozhodčí: Rooney, Walsh – Wheeler, Lazarovich.
    Marc-Edouard Vlasic se před malou chvílí také zúčastnil předzápasového rozbruslení. To je již u konce a za pár okamžiků započne duel mezi Vancouverem a San Jose.

    Ještě jedna změna na domácí soupisce, v obraně Canucks nahradí Bartkowského Yannick Weber.

     
    Hráči obou týmů jsou již nastoupeni na modrých čarách, před začátkem duelu ještě probíhá malý ceremoniál na oslavu 20 let působení kosatek v Rogers Areně. Na led nyní přichází bývalí obránci domácího klubu, Sami Salo a Ed Jovanovski, kteří provedou slavnostní buly.

     
    Následovat bude již tradiční předzápasový program, tedy hymny Spojených států amerických a Kanady a to v podání teprve jedenáctileté Elizabeth Irvingové.
     
    Dámy a pánové, tak z toho opravdu mrazí. Kanadská hymna v tomto provedení, to je opravdu úžasný zážitek!
     
    Nezbytné oficiality jsou u konce, na řadu již může přijít začátek samotného utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    První snahu domácích hokejistů o atak hostující branky zastavuje ofsajdové postavení Sbisy, který nedokázal udržet kotouč na modré čáře.
     
    00:46
    Povedená kombinace dvojčat Sedinových. Henrik zatáhl puk do pásma po levé straně, zadovkou přenechal touš na bratra Daniela a ten pálil zpoza obránce, nepříjemnou střelu Jones chytá.
     
    01:33
    Sbisa parádním hitem sestřelil u hrazení ve středním pásmu Karlssona a vysloužil si velké ovace domácího obecenstva.
     
    02:27
    Čtvrtá formace zamkla hosty před jejich brankou. Hutton od modré čáry šikovně posílal puk před Jonese, kde ještě dokázal touš tečovat Dorsett, jeho pokus ale končí jen těsně vedle!
     
    03:04
    Jones si připisuje další úspěšný zásah na své konto poté, co chytá střelu Daniela Sedina z levého kruhu a tlumí puk na své hrudi.
     
    03:11
    Hostům se nepodařila dlouhá rozehrávka napříč kluzištěm a po odpískaném icingu se bude vhazovat před jejich brankou.
     
    03:24
    Buly sice vyhráli hosté, domácí se však do pásma s pukem rychle vrátili a zleva to znovu zkusil jeden z domácích hokejistů, jmenovitě Jannik Hansen, jehož prudkou střelu zápěstím musel Jones vyrazit.
     
    03:46
    Útočné choutky elitní formace žraloků musí chvíli počkat, na vině je ofsajdové postavení Tomáše Hertla.
     
    05:06
    Vey vybojoval dobrým napadáním puk za brankou Jonese a předal puk do prostoru levého kruhu na obránce Hamhuise, který střelou z první prověřil pozornost hostujícího brankáře, který toho navíc příliš mnoho neviděl.
     
    06:21
    Hansen vybojoval puk ve středním pásmu a společně s Danielem Sedinem se řítil na osamoceného Dillona v obraně hostů, druhý jmenovaný měl ale puk na backhand a navíc musel pálit z otočky, i tak ale musel proti jeho ráně Jones vytáhnout dobrý zákrok levým betonem!
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    06:41
    Tečovanou střelu Pavelského chytá Miller do své výstroje a přerušuje hru, která bude pokračovat po skončení reklamní přestávky
     
    06:50
    Hned po buly pálil od modré čáry jeden z obránců Sharks, Miller vyrazil puk pouze před sebe a měl veliké štěstí, že Pavelski při snaze o dorážku minul kotouč.
     
    07:05
    Hned z protiútoku se z oblíbené levé strany dnes večer řítil na Jonese Baertshi, branku hostů ale minul.
     
    08:07
    Miller si nejprve poradil s pokusem Nieta, o chvíli později zastavuje střelu Melkera Karlssona.
     
    08:23
    Dan Hamhuis při snaze vybojovat kotouč u hrazení sestřelil jednoho z čárových sudích, hra je přerušena a pokračovat bude ve středním pásmu.
     
    08:43
    Karlsson dokázal tečovat střelu Poláka od modré čáry, Miller si dokázal poradit i s touto střelou.
     
    09:12
    Vlasic nahodil puk do útočného pásma zpoza červené čáry a po zakázaném uvolnění se hra po delší době stěhuje před Jonese.
     
    09:46
    Hosté mohli zaútočit do otevřené obrany domácího týmu, jenže Pavelského zadovku na modrou čáru Hertl minul a naopak hráči Vancouveru se mohli vydat vstříc Jonesovi, jenže i jejich snaha končí někde v prostoru útočné modré čáry po nepřesné nahrávce.
     
    11:07
    Granlund si vyměnil puk s Veyem a střelou z levé strany z ostrého úhlu mířil na bližší tyč, Jones dokázal kotouč vyrazit za branku.
     
    11:42
    Baertschi nyní mířil do stejných míst, jako před malou chvíli jeho spoluhráč, branku hostů ale úplně minul.
     
    12:20
    Dvě velké šance na obou stranách! Backhandem proti Jonesovi neuspěl Dorsett poté, co si obhodil Romana Poláka, z následného protiútoku mohl udeřit Donskoi, jenže sám proti Millerovi neuspěl a branku Canucks zcela minul!
    12:20 Dorsett si obhodil Poláka a backhandovou střelou zkusil překonat brankáře Jonese.

     
    12:53
    Buly před domácí brankou patřilo hostům, k puku se dostal Pavelski a málem se mu povedlo jej obtočit kolem levé tyče za Millerova záda.
     
    13:30
    Hra přerušena kvůli hře vysokou holí, vhazovat se bude ve středním pásmu blíže k domácí brance.
     
    14:25
    Granlund si znovu několikrát vyměnil puk s Veyem, kterého následně vyslal před hostující branku, Vey byl však natěsno bráněn a jeho backhand skončil mimo klec.
     
    15:30
    Hosté dlouho obléhají branku domácích, tu se jim však nedaří trefit, stejně jako se to nyní "povedlo" Justinu Braunovi.
     
    15:48
    Ani Joe Thornton nedokázal poslat puk mezi tři tyče domácí branky, Canucks následně vyhazují puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    16:22
    Domácí se po vyhraném buly po krátké chvilce dokázali dostat do útočného pásma, k odraženému puku po nepříliš povedené rozehrávce měl ale nejblíže Jones, který ho přikryl a přerušil hru.
     
    17:00
    Biega se dostal k puku v útočném pásmu po dobré práci Virtanena a střelou z pravé strany se pokusil překvapit Jonese, ten ho ale dokázal zastavit vyrážečkou.
     
    17:34
    Linden Vey se dostal k volnému kotouči po vyhraném buly před Jonesem a střelou na pravé rameno málem zaskočil hostujícího brankáře, ten nakonec puk vyráží za svou branku.
     
    18:00
    Alexandre Burrows se sestavou kosatek postupně propadl z první formace až do té poslední a nyní při snaze zavézt kotouč do pásma útočného vystavil své spoluhráče do ofsajdu.
     
    18:52
    Hansen se pokusil prosadit přes Vlasice, ten mu ale kotouč kousek za modrou čarou sebral a hrát tak mohou hosté.
     
    19:00
    Jedna minuta chybí do konce první třetiny.
     
    19:27
    Domácí vybojovali puk ve vlastním pásmu po zaváhání elitní formace žraloků. Cracknell táhl celou akci po levém křídla a po stahovačce zkusil vystřelit z levého kruhu, jeho ránu ale dokázali hosté zablokovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 02:03.
     
    Úvodních dvacet minut utkání mezi Vancouverem a San Jose je minulostí a branky jsme se během tohoto časového úseku nedočkali. V Rogers Areně se dnes zatím odehrává spíše taktická bitva, během které se ani jeden z týmů nedostal do stoprocentní šance a spíše se soustředí na pozornou obranu.
     
    Statistiky utkání po první třetině

    Střely na branku: 9 – 10
    Hity: 8 – 4
    Vyloučení: 0 – 0
    Vhazování: 7 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Domácí vybojovali buly před hostující brankou. Poté, co jej Henrik Sedin vyhrál, pálil od modré čáry Biega a Jones musel rychle na zem.
     
    20:50
    Domácí se znovu rychle dostali do pásma, Daniel Sedin počkal dobře na svého bratra Daniela, který střelou ze druhé vlny prověřil Jonese, ten následně puk vyrazil pouze před sebe a Henrik se ještě dostal k dorážce, byl však faulován a na Canucks čeká první přesilová hra dnešního večera.
     
    20:51
    Justin Braun (SJS) dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    21:41
    Domácí si dlouho nemohli vytvořit přesilovkový zámek a tak se Baertschi pri početní výhodu poněkud netypicky dostal do brejku, jenže backhandem proti Jonesovi neuspěl!
     
    22:51
    Hosté v plném počtu.
     
    23:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí sice nedokázali využít svou početní výhodu, jenže celé dvě minuty nepustili soupeře z pásma a jejich tlak pokračoval i po skončení přesilovky. Henrik Sedin operoval s pukem na pravém kruhu, kotouč si dvakrát vyměnil s bratrem DANIELEM SEDINEM za brankou, který po vyjetí zpoza hostující klece nakonec puk propasíroval mezi Jonesovými betony do branky! Asistence: Henrik Sedin, Ben Hutton.
    23:03 Daniel SEDIN - 1:0
     
    24:33
    Ben Hutton technickou střelou prověřil Jonese v hostující brance, brankář San Jose si ale dokázal poradit s tímto pokusem.
     
    25:09
    Daniel Sedin (VAN) dostává menší trest za hákování a i hosté si tak dnes večer poprvé vyzkouší hru v početní převaze.
     
    25:17
    Tanev dokázal zastavit střelu Marleaua od modré čáry a znovu potvrdil, proč je ve statistice zblokovaných střel devátý v rámci celé soutěže.
     
    25:45
    Hansen vyvezl puk z pásma po pravé straně a střelou z pravého kruhu notně vystrašil Jonese, protože pumelice domácího hráče jen těsně minula hostující klec.
     
    26:32
    Joel Wars měl puk na holi nalevo od branky domácího týmu, jeho pokus o zakončení z nulového úhlu ale nebyl příliš úspěšný, kotouč za pomoci teče jednoho z domácích hráčů zmizel mezi diváky na tribuně.
     
    27:09
    Domácí v plném počtu.
     
    27:50
    Karlsson se pokusil před brankou tečovat střelu od modré čáry, kotouč však minul domácí klec. Každopádně tlak hostujících hráčů pomalu stoupá a domácí začínají mít problémy.
     
    28:39
    Baertschi společně s Biegou zaútočil proti dvěma protihráčům, jeho pokus o přihrávku ale končí pouze na betonech Jonese.
     
    29:17
    Další zblokovaný pokus si zapisuje na své konto Chris Tanev, nyní se mu podařilo zastavit střelu českého obránce Romana Poláka.
     
    29:23
    Hra je přerušena po dalším zákroku domácího gólmana Ryana Millera, pokračovat se v Rogers Areně bude po skončení komerční přestávky.
     
    30:16
    Domácím se zatím nadmíru daří v obranné činnosti a Miller až na výjimky nemusí zasahovat. Důkazem budiž další zblokovaný pokus z hole Brauna, který k brance domácích zásluhou Cracknella nedoletěl.
     
    31:06
    Hráči Vancouveru hrají dnes velice obětavě a převyšují soupeře důraznou fyzickou hrou. Virtanen krátce po sobě přišpendlil na mantinel Dillona a Couturea.
     
    32:30
    Dlouho nyní čekáme na střelecký pokus na jedné či druhé straně. Hra je často přerušována a poměrně se kouskuje, což tempu rozhodně nepomáhá.
     
    32:36
    Tak až nyní se domácí dostali k zakončení krátce po vyhraném vhazování před Jonesem, jenže Hansenovi se nepodařilo poslat puk mezi tři tyče soupeřovy branky.
     
    34:00
    Na opačném konci kluziště to zkusil obránce Brenden Dillon, ale ani jeho pokus od modré čáry nezamířil na domácí klec. Miller tak dobrých pár minut čeká na zásah a v této třetině zasahoval pouze jedinkrát!
     
    34:38
    Tak až nyní si domácí gólman připisuje druhý zákrok na své konto a to již běží patnáctá minuta druhé dvacetiminutovky. Proti tvrdé ráně Thorntona si ale dokázal poradit a stále tak drží naději domácích na vítězství v tomto zápase.
     
    35:00
    Z domácími hokejisty nyní může být zle. Bo Horvat (VAN) dostal dvě minuty za hákování a hosté si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    35:40
    Domácím hráčům se zatím daří bránit při oslabení a soupeře ještě nepustili ke střeleckému zakončení.
     
    36:20
    Nene, tak tahle přesilová hra se asi nezapíše do dějin tohoto utkání nějakým výrazným způsobem. Hosté se stále nedokáží dostat k zakončení.
     
    36:54
    Až šest sekund před koncem Horvatova trestu vypálil od modré čáry tvrdou ránu Vlasic, jenže Miller si dokázal poradit a kotouč vyarazit mimo nebezpečí.
     
    37:00
    Hosté v plném počtu.
     
    37:22
    Domácí hokejisté se po skončení přesilové hry také podívají do útočného pásma, Hamhuis ale od modré čáry nedokázal propálit dobře bránícího Tomáše Hertla.
     
    38:44
    Jones si také po delší době sáhl na kotouč, když si poradil s backhandovou střelou Jakea Virtanena.
     
    39:00
    Čas prostřední dvacetiminutovky se pomalu, ale jistě chýlí ke konci a do konce druhé třetiny chybí už pouze jediná minuta.
     
    39:13
    Brent Burns to poněkud netypicky nenapálil golfem od modré čáry, ale technickou střelou prověřil pozornost brankáře Ryana Millera, ten však i po ráně hostujícího beka stále drží čisté konto.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut utkání mezi dvěma týmy Pacifické divize je minulostí a domácí hráči mají po skončení druhé třetiny přeci jen o něco blíže k vítězství než jejich soupeře Ve druhé třetině hokejisté Vancouveru svého soupeře přestříleli a za svou aktivitu byli odměněni vedoucí brankou z hole Daniela Sedina, to se psala 24. minuta. Do konce prostřední části jsme již další gól neviděli, po dvou třetinách tak Canucks drží těsné vedení 1:0 a ještě živí svou naději na účast v letošním Play off.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:56.
     
    Statistiky utkání po druhé třetině

    Střely na branku: 18 – 14
    Hity: 12 – 8
    Vyloučení: 2 – 1
    Využití: 0 – 0
    Vhazování: 15 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí části obstarali Bo Horvat a Logan Couture, úspěšnější byl domácí mladý hokejista.
     
    41:06
    Canucks se hned vrhli do útoku a po vystřídání se o první akci třetí periody postarala elitní formace domácího celku, Henrik Sedin ale pálil vedle branky San Jose.
     
    41:23
    Hosté okamžitě otáčí hru a také oni se tlačí do zakončení, tvrdou ránu Thorntona dokázal Ryan Miller vyrazit.
     
    41:59
    Jsou to ale domácí hráči, kterým patří úvodní minuty třetí třetiny. Hned dvakrát si své obranné povinnosti splnil na jedničku obránce Roman Polák, který srazil střely Burrowse i obránce Bena Huttona od modré čáry.
     
    42:30
    Domácí pokračují v palbě na Jonese, jenže ten stále nemusel zasahovat. Emerson Etem totiž ani nadvakrát nepropálil českého beka ve službách Sharks, ten si hned zkraje třetí části vylepšil statistiku zblokovaných střel o čtyři čárky!
     
    42:58
    Až nyní se musel Jones předvést, tvrdou ránu Biegy ale dokázal chytit.
     
    44:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází vyrovnání v podání hostujícího týmu! Sbisa ukrutně podcenil nahození Vlasice do obranné třetiny a v rohu přišel o kotouč, kterého se zmocnil JOE PAVELSKI a po vyjetí před domácí branku poslal puk backhandem za záda brankáře Millera! Asistence: Marc-Edouard Vlasic.
    44:21 Joe PAVELSKI - 1:1
     
    44:37
    Domácí se okamžitě snaží na nepříjemnost v podobě vyrovnávací branky San Jose odpovědět, Hamhuis ale od modré čáry nepropálil bránícího Warda.
     
    46:14
    Podobně si vedl na opačném konci kluziště o minutku později český obránce Roman Polák, jehož ránu zastavil Adam Cracknell.
     
    46:23
    Domácí se následně vydali do rychlého protiútoku a zakončení vzal na sebe právě hráč čtvrté domácí formace Adam Cracknell, jehož sraženou střelu chytá brankář Jones.
     
    46:32
    Hra je po krátké chvíli přerušena a pokračovat se bude znovu po skončení reklamní přestávky.
     
    46:49
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté během dvou minut přidávají druhou branku a otáčí vývoj tohoto utkání! Vlasic nejprve pálil od modré čáry pouze do zadního hrazení, kotouč se dostal zpět na modrou čáru, odkud pálil druhý z beků Justin Braun, jehož střelu před brankou šikovně tečoval český útočník TOMÁŠ HERTL pod Millerovu lapačku! Asistence: Justin Braun, Marc-Edouard Vlasic.
    46:49 Tomáš HERTL - 1:2
     
    47:07
    Hosté jsou při chuti a znovu se tlačí před Millera, ten si ale dokázal poradit s technickou střelou Karlssona.
     
    48:05
    Domácí hráči si nyní vytvořili menší tlak před Jonesem, který nejprve vyrazil pokus Cracknella, následná dorážka Dorsetta již mířila mimo jeho klec.
     
    48:17
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu a na Millera tvrdě vypálil Logan Couture, domácí gólman vyráží puk mimo nebezpečí.
     
    48:34
    Mohlo být opět vyrovnáno, jenže domácí mají smůlu! Adam Cracknell trefuje pouze břevno hostující branky a při Jonesovi nyní stáli snad všichni svatí!
     
    48:44
    Ale už se znovu hraje před Millerem, který tentokrát nemusí zasahovat, Thornton totiž poslal puk mimo jeho klec.
     
    49:44
    Třetí třetina se pomalu blíží do své poloviny a domácí by na její první část určitě nejraději zapomněli. Během dvou minut totiž ztratili pracně vybudovaný náskok a najednou jsou to oni, kdo musí dohánět gólové manko.
     
    50:20
    Hosté navíc i nadále hrozí, Granlund ale pomohl Millerovi a střelu veterána Zubruse k jeho brance vůbec nepustil.
     
    51:03
    Hra po dalším přerušení na chvíli zastaví svá rozjetá kola, pokračovat se bude až po skončení komerční přestávky.
     
    51:06
    Domácí byli úspěšnější na buly v útočném pásmu a krátce poté vypálil prudkou střelu na Jonese Daniel Sedin, stav utkání se ale nemění.
     
    52:17
    Čas se pro domácí hokejisty nyní velice rychle krátí a do konce základní hrací doby zbývá již pouze necelých osm minut. Hosté navíc i nadále ohrožují domácí klec, Karlsson však backhandovou střelou Millera nepřekonal.
     
    53:00
    Emerson Etem zaměstnal Jonese střelou zápěstím, se kterou si hostující gólman dokázal poradit. Zdá se však, že se hlavní sudí chystají vylučovat.
     
    53:06
    A je tomu skutečně tak! Markus Granlund (VAN) dostává dvě minuty za sekání, kterého se dopustil na Tierneym a putuje na trestnou lavici.
     
    Dnešní utkání sleduje 18.570 diváků.
     
    53:10
    Pavelski byl lepší na buly v souboji s Horvatem, poté se hostující kapitán dostal k teči střely od modré čáry a následně i k backhandové dorážce, Miller si však dokázal s oběma pokusy poradit.
     
    53:33
    Nepříjemnosti na domácí straně budou pokračovat, Dan Hamhuis (VAN) dostává dvě minuty taktéž za sekání a domácí půjdou do tří!
     
    54:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté to sehráli naprosto perfektně a po využité přesilové hře pět na tři vedou již o dva góly! Sharks zamkli domácí hráče před jejich brankou, trojúhelník ve složení Pavelski – Thornton a zakončující PATRICK MARLEAU z mezikruží to sehrál na jedničku a puk po tvrdé ráně končí v horním růžku domácí branky! Asistence: Joe Thornton, Joe Pavelski.
     
    54:29
    Hosté i nadále pokračují v početní převaze, tentokrát v té klasické a znovu se tlačí do zakončení, Couture však pálí mimo domácí klec
     
    54:57
    Výtečný Miller nyní zachránil Canucks od další gólové pohromy poté, co vychytal střílejícího Thonrtona a hned nato i dorážejícího Pavelského!
     
    55:16
    Svou troškou přispěje i Tomáš Hertl, jehož tečovanou střelu vyráží domácí gólman mimo.
     
    55:33
    Domácí v plném počtu.
     
    56:47
    Hosté i po skončení přesilové hry pálí na domácí branku, Miller však nyní zasahovat nemusí, protože střelu Pavelského dokázal zastavit Daniel Sedin.
    Sidney Crosby a jeho radost ze zlatého gólu! Je tomu již šest let.

     
    57:07
    Do konce utkání chybí necelé tři minuty, domácí mají šanci spřádat plány na stažení dvougólového náskoku během poslední komerční přestávky.
     
    58:00
    Další minuta za zbývajícího času základní hrací doby 60 minut je pryč, domácím se ale nedaří dostat se do zakončení a to je voda na mlýn hostujícího týmu.
     
    58:07
    Co se nedaří domácím hráčům, jde pěkně od ruky jejich soupeřům. Autor zatím poslední branky utkání Patrick Marleau ale pálí vedle domácí svatyně.
     
    58:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí ještě zkusili hru bez brankáře a Millera do branky nevrátili ani při vhazování ve středním pásmu a to se jim krutě vymstilo! Buly ovládl Logan Couture, puk předal JUSTINU BRAUNOVI, který ze středního pásma neomylně trefil prázdnou domácí klec! Asistence! Logan Couture.
    58:50 Justin BRAUN - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Dvě třetiny to vypadalo, že dnešní důležitý souboj o posílení nepříliš reálné naděje na postup do Play off domácí kosatky zvládnou, třetí perioda ale přinesla velký obrat hostujících hokejistů. Ti se postupně třikrát trefili za záda brankáře Millera, čtvrtou branku ještě přidali do opuštěné svatyně domácího týmu a po výhře 4:1 tak znovu potvrdili pověst nejlépe hrajícího celku na hřištích soupeřů.
     
    Československá stopa v utkání:

    Radim Vrbata (VAN)nenastoupil kvůli zranění

    Tomáš Hertl (SJS) 1+0, 3 střely, 1 zblokovaná střela, čas na ledě 15:36
    Roman Polák (SJS) 0+0, 0 střel, 1 hit, 5 zblokovaných střel, čas na ledě 15:07
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Tomáš Hertl (SJS) 1+0
    2. Dan Hamhuis (VAN) 0+0
    3. Joe Pavelski (SJS) 1+1
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 24 – 28
    Vhazování: 24 – 31
    Vyloučení: 4 – 1
    Využití: 0 – 1
    Hity: 15 – 9
    Zblokované střely: 11 – 13
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám pokud možno ještě dobrou noc. Nashledanou. (03:40:28)
    Vancouver v utkání vedl, ale poté úřadovali Sharks.

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 24. D. Sedin (H. Sedin, Hutton) – 45. Pavelski (Vlasic), 47. Hertl (Braun, Vlasic), 55. Marleau (Thornton, Pavelski), 59. Braun (Couture)


    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hutton, Tanev, Hamhuis "A", Weber, Sbisa, Biega – D. Sedin "A", H. Sedin "C", Hansen – Baertschi, Horvat, Virtanen – Etem, Granlund, Vey – Dorsett, Cracknell, Burrows.
    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Marleau, Couture "A", Donskoi – Nieto, Spaling, Ward – Karlsson, Tierney, Zubrus.

    Rozhodčí: Rooney, Walsh – Wheeler, Lazarovich

    Diváci: 18.570
    bahis siteleri