NY Rangers – Columbus 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:0 (kon.) | Toronto – Tampa 1:2 (kon.)
Philadelphia – Calgary 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Montreal 6:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
6:2 (2:1, 1:1, 3:0)
Montreal Canadiens
Úterý 01.03.2016, 04:37 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Hezký den! Co nejsrdečněji vás vítám u sledováního textového přenosu z dalšího utkání kanadskoamerické NHL. Uzávěrka přestupů již je za námi, v jejich současném složení tak týmy dohrají sezónu. My budeme svědky duelu mezi San Jose Sharks a Montrealem Canadiens, tak si to nenechte ujít!
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci mají po roční odmlce zaděláno na postup do play-off, Pacifická divize je totiž nejslabší za poslední roky. Sharks si v minulém utkání poradili s Vancouverem přesvědčivě 4:1 a v roli favorita budou i dnes, Habs totiž v SAP Center už osmkrát v řadě prohráli. Martin Jones chytal už osmkrát v řadě, dnes tak dost možná nastoupí nová posila z Toronta James Reimer.
     
    MONTREAL CANADIENS

    To Habs se do vyřazovacích bojů téměř jistě nepodívají. "Nevím, co je to za divné prokletí. Mají silný tým, vyhrávají hodně vhazování. Dnes máme motivaci navíc pokusit se tu nepříznivou sérii prolomit," odpověděl na otázku o osmizápasové sérii proher na ledě Sharks hostující kapitán Max Pacioretty. Mezi třemi tyčemi montréalské svatyně by se měl znovu představit mladík Mike Condon.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    15.12.2015 Montreal – San Jose 1:3
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Tomáš Hertl (SJS) 60 zápasů, 33 bodů (15+18)
    Roman Polák (SJS) 58 zápasů, 13 bodů (1+12)
    Tomáš Plekanec (MTL) 62 zápasů, 45 bodů (12+33)
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Jones (Dell) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Nieto, Spaling, Ward – Karlsson, Tierney, Zubrus.

    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Markov, Subban, Jemelin, Pateryn, Bartley, Barberio – Pacioretty, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, Eller, Andrighetto – Byron, De La Rose, Danault – Mitchell, McCarron, Brown.

    Rozhodčí: Peel, Luxmore – Rody, Sharrers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Domácí vstoupili do zápasu pěkně zhurta a okamžitě se usadili v soupeřově pásmu. Condon pro jistotu vleže zastavil nepříjemné nahození Couturea.
     
    00:55
    Tentokrát si Žraloci nepohlídali přechod přes útočnou modrou a byl jim odpískán ofsajd, vhazovat se bude ve sttředním pásmu.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    01:44
    Bývalý Canadien Dainius Zubrus zkusil štěstí nahozením od mantinelu, Mike Condon se ale nenechal nachytat v nedbalkách.
     
    02:37
    Svěřenci Petera DeBoera se znovu usadili v útočném pásmu, Habs v úvodní pasáži hry předvádí hodně mdlý výkon.
     
    03:11
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci se zcela zaslouženě ujímají rychlého vedení! Tomáš Hertl nabil na modrou Braunovi, jehož tečované nahození doletělo až k úplně volnému JOEU THORNTONOVI a Jumbo Joe bez problémů dorazil touš do poloprázdné branky! Asistence: Joe Pavelski, Justin Braun.
    03:11 Joe THORNTON - 1:0
     
    04:08
    Melker Karlsson si nepohlídal přechod přes modrou čáru, čtvrté lajně domácích tak bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    05:26
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs ale rychle přispěchali s odpovědí a po kuriózním gólu začínáme opět od nuly! BRENDAN GALLAGHER z rohu kluziště nahodil kotouč na Jonese, který přes clonícího Plekance nic neviděl a omylem si srazil černou pryž do sítě! Asistence: Tomáš Plekanec, Max Pacioretty.
    05:26 Brendan GALLAGHER - 1:1
     
    05:45
    Sharks opět převzali iniciativu a vydali se dopředu, nicméně s nenápadným pokusem Joea Thorntona si Condon zkušeně poradil.
     
    06:36
    Matt Nieto zničehonic ujel hostujícím zadáků a dostal se až před Condona, na jehož si ale z bezprostřední blízkosti nepřišel!
     
    07:26
    Subbanovi s Markovem se nakonec pod tlakem podařilo rozehrát puk na Tomáše Plekance, který ale nic nevymýšlel a jen nahodil puk do útočného pásma.
     
    08:19
    Paul Byron nabil na vrchol kruhů De La Roseovi, který vypálil bez přípravy, ale Jonesovu svatyni poměrně výrazně přestřelil.
     
    09:05
    P.K. Subban zavezl puk do útočného pásma a tam ho přenechal Galchenyukovi, jenž se s ním na holi pokusil prokousat se až před Martina Jonese, ale neúspěšně.
     
    09:54
    Polovina první třetiny je za námi a stále sledujeme velmi otevřený hokej, ačkoliv šancí je oproti začátku zápasu pomálu.
     
    10:14
    Victor Bartley (MTL) u hrazení odrazil Karlssona a půjde si odpykat dvouminutový trest.
     
    10:38
    Pavelskiho přihrávka na Burnse se nesetkala s úspěchem a na druhou stranu se vydal Paul Byron, s jehož rychlým brejkem si ale Jones poradil.
     
    11:17
    Joe Thornton nabil na pravý kruh Burnsovi a vousatý zadák nic nevymýšlel, nicméně Condonovu svatyni z voleje netrefil.
     
    12:14
    Bartley už je na ledě, svěřenci Michela Therriena hrají v plném počtu. Tlak Sharks ale stále přetrvává!
     
    12:39
    To už neplatí, hráči v bílých dresech vyhodili puk do útočného pásma a po vyčerpávajícím střídání si odjeli odfrknout.
     
    12:53
    Melker Karlsson se po skvělé Tierneyho přihrávce zpoza branky znenadání zjevil před Condonem, ale překonat jej nedokázal!
     
    13:09
    Do rychlého protiútoku se vydal Michael McCarron, ale jeho následné nahození pro Martina Jonese nebylo vůbec nebezpečné.
     
    13:59
    Canadiens si nepohlídali přechod přes útočnou modrou a skončili v ofsajdu, ve středním pásmu se ale bude vhazovat až po komerční přestávce.
     
    14:30
    Nick Spaling poslepu našel v mezikruží úplně volného Couturea, který vypálil z první, ale Condon jeho projektil dokázal vyškrábnout!
     
    15:17
    Polákovo nahození od modré bylo zblokován. Sharks ale pokračují v neohrožené kombinaci ve středním pásmu.
     
    15:44
    Na konci kombinační akce Žraloků stá. zkušený Patrick Marleau, jenž si ale ne Condona nepřišel. Následuje další komerční přestávka, do SAP Center se společně vrátíme za pár okamžiků!
     
    15:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Elitní lajna Sharks opět udeřila a kalifornský celek si zaslouženě bere zpět ztracený náskok! Hertl se vydal clonit Condonovi a Joe Thornton poté fenomenálním pasem našel JOEA PAVELSKIHO v mezikruží, který se trefil ideálně! Asistence: Joe Thornton, Brent Burns.
    15:55 Joe PAVELSKI - 2:1
     
    16:37
    Chris Tierney nyní nahozením do Condonovy výstroje vybojoval další buly v útočném pásmu Sharks.
     
    17:19
    Ideální pas do předbrankového prostoru dostal Alex Galchenyuk, který ale tváří v tvář Martinu Jonesovi neuspěl! Strážce domácí svatyně vyrazil puk do rohu.
     
    17:58
    Matt Nietto s Tomášem Hertlem se opět prokousali do útočného pásma, Sharks jsou v první třetině naprosto dominantní.
     
    18:37
    Joe Pavelski obkroužil hostující klec a zkusil štěstí střelou z otočky, nicméně Mike Condon se nenechal nachytat na hruškách!
     
    19:34
    Jemelin dostal Pateryna pod tlak a ten nic nevymýšlel – vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Mikea Condona.
     
    19:42
    Paul Martin (SJS) si půjde odpykat dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Žraloci v ní podali opravdu skvělý výkon a svého soupeře zcela jednoznačně přehrávali. Na úvodní gól Thorntona sice dokázal odpovědět Galchenyuk, na trefu Pavelskiho už ale nenašli odpověď. Habs tak ve druhé třetině, která začne v 5:31, budou dohánět jednogólové manko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Žraloci se osvobozují a polovina Martinova trestu je minulostí, Habs mají velké problémy s přechodem do útočného pásma.
     
    21:26
    Tak teď ale při Žralocích stáli všichni svatí, jelikož bomba z hole Mikea Barberia z vrcholu levého kruhu orazítkovala břevno!
     
    21:43
    Martin je na ledě, Sharks nakonec své první oslabení v tomto duelu ubránili.
     
    22:35
    Sharks zatím po změně stran hrají spíše opatrně a nikam se neženou, nicméně nyní na led opět skočila jejich první lajna. Co vymyslí?
     
    23:11
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vymyslela gól, DeBoerova parta zvyšuje svůj náskok! BRENT BURNS projel jako nůž máslem do útočného pásma, vyměnil si kotouč s Thorntonem a poté přesně trefil mezírku, kterou mu Condon uvolnil. Asistence: Joe Thornton.
    23:11 Brent BURNS - 3:1
     
    24:08
    Brenden Dillon převzal na modré pas od Hertla, zavřel oči a vypálil, jeho projektil ale nakonec zaduněl jen o zadní hrazení.
     
    25:04
    Zkušený Paul Martin dlouho vyčkával na modré čáře a nakonec se odhodlal ke střele, která ale byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    26:01
    Pokus Svena Andrighetta z prakticky nulového úhlu nicnetušící Jones se štěstím zastavil, mladý montrealský útočník ale poté ještě udržel svůj tým v útočném pásmu.
     
    26:58
    To už neplatí, domácí vyvezli kotouč do bezpečí a odjeli střídat. P.K. Subban tak bude muset zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny.
     
    27:49
    Maxe Paciorettyho v rohu kluziště přitlačil na hrazení Polák a montrealského kapitána nakonec o puk obral, na čemž nic nezměnil ani Plekanec, který se Paciorettymu vydal na pomoc.
     
    28:43
    Jemelin byl u vyhozeného kotouče jako první, sudí se ale rozhodli zakázané uvolnění neodpískat. Oba týmy nyní mají dostatek času na rozehrávku.
     
    29:36
    Sven Andrighetto se na útočné modré dostal pod tlak abyl nucen pouze nahodit touš směrem na Jonese. Jeho nahození navíc za nic nestálo...
     
    30:28
    Základní hrací doba se nám již přechýlila do své druhé poloviny a Sharks stále drží dvougólový náskok, v posledních minutách sledujeme hlušší pasáž hry.
     
    31:08
    Joonas Donskoi po levém křídle zavezl puk do útočné třetiny a poté ho vrátil na modrou Dillonovi, jehož nahození však Greg Pateryn dokázal zblokovat.
     
    32:01
    Stadionem to jen zahučelo, Vlasicovu ránu totiž obětavý Gallagher na poslední chvíli zblokoval a Dainius Zubrus poté z bezprostřední blízkosti vypálit nedokázal!
     
    32:32
    Montreal právě vstřelil branku!
    A už je to opět jen o gól, Canadiens to rozhodně nevzdávají! Paulu Byronovi střela z mezikruží vůbec nesedla, ale za dezorientovaného Jonese jí baseballovým způsobem doklepl TORREY MITCHELL! Asistence: Paul Byron, Phillip Danault.
    32:32 Torrey MITCHELL - 3:2
     
    33:22
    Tomáš Hertl se teď pokusil vrátit Sharks dvougólový náskok, jeho tvrdý projektil byl ale zblokován Markovem.
     
    34:13
    Habs zvýšili agresivitu při napadání, což jim přineslo ovoce. Matt Nieto se nyní zmohl jen na nepřesné nahození ze středního pásma.
     
    35:08
    Melker Karlsson zkusil štěstí z pravého kruhu, střela mu ale příliš nesedla a Condon ani nemusel jít na zem – stačilo jen nastavit lapačku. Před námi je nyní komerční přestávka.
     
    35:34
    Joe Thornton v honbě už za svým čtvrtým kanadským bodem v utkání nabil nikým nehlídanému Paulovi Martinovi, jehož střela ale zapadla přímo do Condonovy náruče.
     
    36:11
    Mike Condon přes clonícího Warda s Marleauem vůbec nic neviděl a druhý jmenovaný se navíc po střele od modré dostal k puku, zkušený střelec ho ale nedokázal poslat mimo dosah montrealského gólmana!
     
    36:57
    Druhá perioda už se pomalu, ale jistě začíná chýlit ke svému konci. Žraloci jsou nadále aktivnějším týmem, tak se nechme překvapit, jestli nastavený trend vydrží.
     
    37:50
    Paul Martin se pokusil vyslat na zteč rozjetého Tierneyho, ale jím vyhozený puk ani nepřekročil obrannou modrou, jelikož ho Greg Pateryn udržel v útočném pásmu Habs.
     
    38:34
    Galchenyukův projektil Jones pro jistotu ukryl ve své výstroji až do přerušení, před námi tak je další komerční přestávka.
     
    39:01
    Do rychlého protiútoku Sharks se zapojil u zadák Vlasic, svěřenci Petera DeBoera se tak vcelku pohodlně usadili v útočném pásmu v momentě, kdy do druhé sirény zbývá necelá minuta.
     
    39:32
    Tomáš Plekanec měl na hokejce vyrovnání, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal Jones zastavit!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda je minulostí. Habs se sice o něco zvedli, jejich soupeř byl ale nadále aktivnější a zslouženě zvýšil své vedení zásluhou Burnse. O necelých deset minut později ale přidal kontaktní branku Torrey Mitchell, a tak se můžeme těšit na pořádné drama! Třetí třetina začne v 6:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Od Couturea se Paterynovo nahození odrazilo až mezi diváky, následovat tak bude buly ve středním pásmu.
     
    41:20
    Brent Burns dostal ideální přihrávku na osu hřiště a vypálil, nicméně jeho pokus prosvištěl mimo tři tyče Condonovy svatyně.
     
    42:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ou, tak to byla velká paráda v podání čtvrté lajny domácích! Jednadvacetiletý TIerney parádním obloučkem vyzval ke skórování před branku si sjíždějícího MELKERA KARLSSONA a ten ze vzduchu propálil bezmocného Condona! Asistence: Chris Tierney, Dainius Zubrus.
    42:14 Melker KARLSSON - 4:2
     
    42:53
    Už mohlo být definitivně rozhodnuto! Joonas Donskoi se řítil sám na Condona, ten ale jeho samostatný únik dokázal eliminovat!
     
    43:37
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se o chvilku později dočkali a tohle se už Habs bude otáčet velmi, velmi těžko. Burns nabil do mezikruží Coutureovi, jehož pokus Condon vyrazil přímo na hůl pohotového NICKA SPALINGA, jenž se nemýlil! Asistence: Logan Couture, Paul Martin.
    43:37 Nick SPALING - 5:2
     
    44:35
    Nahození Romana Poláka postrádalo gólové parametry a navíc bylo sraženo do ochranné sítě, Condon tak tentokrát nemusel vůbec zasahovat.
     
    45:24
    Aktivní Sven Andrighetto dostal hosty do útočného pásma, to ale bylo ze strany Habs tak všechno. Domácí bez problémů kontrolují svůj náskok.
     
    46:15
    Gallagherova přihrávka přišla až ve chvíli, kdy byl Pacioretty v ofsajdu, hra je tak přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    47:04
    Sledujeme hlušší pasáž hry, která je hodně rozkouskovaná. Po dalším přerušení bude následovat komerční přestávka.
     
    47:57
    Ward se zadovkou pokusil uvolnit Matta Nieta, toho ale k zakončení nepustil frustrovaný P.K. Subban, který vyprovokoval strkanici za montrealskou svatyní.
     
    48:29
    Roman Polák je dnes při chuti. Extorontský zadák znovu zkusil štěstí od modré, tentokrát ale neměl seřízená mířidla a jeho pokus skončil až v rohu.
     
    48:39
    No a Polák si posléze vymodlil trest, Jacob De La Rose (MTL) totiž českého beka podrazil a putuje na dvě minuty za katr.
     
    49:21
    Condon měl kvůli clonícímu Coutureovi prakticky nulový výhled, s nahozením Brenta Burnse od modré si přesto poradil a přerušil hru.
     
    49:56
    Thorntonovi nechybělo mnoho k tomu, aby udržel domácí v útočném pásmu, ale Paul Byron nakonec s vypětím všech sil vyhodil touš do bezpečí.
     
    50:39
    Jacob De La Rose se právě vrátil zpět na led a hostující beci mají čas a klid na rozehrávku, v závěru už to ale budou mít hodně těžké.
     
    51:26
    Po Burnsově nepřesném nahození to sanjoseskou arénou jen zašumělo, tlak DeBoerovy party ale nadále pokračuje.
     
    51:51
    To už neplatí, hosté totiž srazili další nahození do ochranné sítě a po Condonově levé ruce se bude vhazovat až po komerční přestávce.
     
    52:47
    Braunova rozehrávka sice příliš povedená nebyla, ale Canadiens obratem vyhodili puk na zakázané uvolnění, a tak zůstanou nastěhováni před vlastním gólmanem.
     
    53:34
    Domácí drží puk ve vlastním pásmu a nedaří se jim ho vyvézt do bezpečí, jelikož svěřenci Michela Therriena se uchýlili k agresivnímu napadání.
     
    54:15
    Teď už se to DeBoerově partě podařilo, hráči San Jose opět neohroženě kombinují ve svém útočném pásmu a Habs k ničemu nepouštějí.
     
    54:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Condon loví puk ze své sítě pošesté! Skvěle to udělal Chris Tierney, který na sebe po vzoru Jaromíra Jágra navázal pozornost všech bránících hráčů Montrealu a poté přesnou zadovkou oslovil volného JOEA PAVELSKIHO, jenž se trefil přesně! Asistence: Chris Tierney, Brent Burns.
    54:50 Joe PAVELSKI - 6:2
     
    55:16
    Právě Chris Tierney (SJS) nyní podrazil Markova a půjde si odsedět dvouminutový trest.
     
    55:30
    Subban se svým nahozením postaral o pořádný závar před Martinem Jonesem, ale nikdo v bílém dresu se nakonec k dorážce nedostal.
     
    56:22
    Teď si ale Markov nedokázal zpracovat prudký Paciorettyho pas na modré čáře a kotouč se poté dokutálel až ke Condonově svatyni.
     
    57:07
    Jones opět v permanenci! Baseballovým způsobem na hranici vysoké hole teď vystřelil jeden z montrealských hráčů z mezikruží, ale strážce svatyně Sharks opět zasáhl!
     
    57:16
    Tierney už je na ledě a svěřenci Petera DeBoera hrají necelé tři minuty před koncem v plném počtu.
     
    58:09
    Sharks se dostali do přečíslení tří proti dvěma a Tomáš Hertl to vzal na sebe, s jeho projektilem z vrcholu levého kruhu si ale Condon bez problémů poradil.
     
    59:03
    Právě se nám rozběhla poslední minuta základní hrací doby a vlastně i celého zápasu. Utkání už se jen dohrává a Žraloci kráčejí za další výhrou!
     
    59:20
    Ještě tu ale máme jedno vyloučení, za podražení usedne za katr Tomáš Hertl (SJS).
     
    59:55
    Martin Jones pro jistotu ukryl pokus z ostrého úhlu ve své lapačce, ještě nás tedy čeká jedno vhazování v útočném pásmu Habs.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, San Jose vítězí! Čekání Montrealu na výhru v SAP Center se protahuje už na devět zápasů, jelikož Habs se dlouho drželi na dostřel, ale ve třetí třetině jim došly síly a Sharks góly Karlssona, Spalinga a Pavelskiho definitivně rozhodli o svém vítězství.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Joe Thornton (SJS) 1+2
    2. Joe Pavelski (SJS) 2+1
    3. Brent Burns (SJS) 1+2
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Roman Polák (SJS) 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 19:47
    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, +3, 2 střely, čas na ledě 17:08
    Tomáš Plekanec (MTL) 0+1, +0, 2 střely, čas na ledě 17:44
     
    To je z mé strany vše, brzy zase na počtenou! (07:14:09)
    Carey Price se již prohání po ledové ploše.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 4. Thornton (Pavelski, Braun), 16. Pavelski (Thornton, Burns), 24. Burns (Thornton), 43. Karlsson (Tierney, Zubrus), 44. Spaling (Couture, Martin), 55. Pavelski (Tierney, Burns) – 6. Gallagher (Plekanec, Pacioretty), 33. Mitchell (Byron, Danault)


    San Jose Sharks: Jones (Dell) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Nieto, Spaling, Ward – Karlsson, Tierney, Zubrus.
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Markov, Subban, Jemelin, Pateryn, Bartley, Barberio – Pacioretty, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, Eller, Andrighetto – Byron, De La Rose, Danault – Mitchell, McCarron, Brown.

    Rozhodčí: Peel, Luxmore – Rody, Sharrers
    bahis siteleri